IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    OK, щом така казваш....
    Същото са го говорели и други за гилд преди 4-5 години и апъл преди 2-3 години.
    Само дето оттогава първите са 5 пъти по скъпи, а вторите - двойно...
    Пазарът винаги е прав. Въпросът е, че е винаги прав само и единствено за конкретния момент. А никой не купува за да държи милисекунди - е не баш никой

Например ако вземе да пада печалбата на гилиъд пазарът ще се окаже прав да я оценява на ниски коефициенти. Но пък тогава цената на акция няма да се срине толкова, колкото би се сринала при Фейсбук например. Защото при гилиъд пазарът ще е предварително заложил спад, а при Фейсбук е заложил значителен растеж. Ако нещо се търгува на ПЕ 9 и печалбата му да падне с 50% пак няма да изглежда много скъпо и евентуално може да падне с 10-15% - ако печалбата след това пак почне да расте с едноцифрени темпове. Обаче ако нещо се търгува на ПЕ 30 и печалбата му падне дори само с 10% и изглежда, че след това ще расте с едноцифрени темпове цената му може да се срине с 40-50%

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Не знам дали са мантри на Уолстрийт, но според мене правилно и двете компании се търгуват на ниски ПЕ.
      OK, щом така казваш....
      Същото са го говорели и други за гилд преди 4-5 години и апъл преди 2-3 години.
      Само дето оттогава първите са 5 пъти по скъпи, а вторите - двойно...

Коментар

Ма ти верно си просмукан от мантрите на уолстрийт....

Такива кеш машини като апъл и гилиъд и хич растеж да нямат, могат си купят колкото си искат ( доказали са многократно че им е прозорлив мениджмънта)...а най малко и чрез байбака могат едно поне 4-5% годишно да осигуряват.
        На такива нива дори си е повече от обоснован и при 2-те хартии.
        Не знам дали са мантри на Уолстрийт, но според мене правилно и двете компании се търгуват на ниски ПЕ.

Коментар

• Айкън взима на мушка AIG.

http://www.cnbc.com/2015/10/28/carl-...itself-up.html

Коментар

• breaking news

https://www.rt.com/news/319634-bulga...al-candidates/

Коментар

Такива кеш машини като апъл и гилиъд и хич растеж да нямат, могат си купят колкото си искат ( доказали са многократно че им е прозорлив мениджмънта)...а най малко и чрез байбака могат едно поне 4-5% годишно да осигуряват.
              парво се купува Диалог Семикодуктор и след тва Апле

Коментар

Вярно, но все пак не е чак толкова фантастично човек да си представи този растеж да спре и дори да върнат малко назад в идните години. Мене ябълките ме кефят, купувам им продуктите и се радвам, че добре се развиват. Но има един не абсолютно пренебрежим риск да спрат растежа и малко да върнат назад в близките години.

Затуй имат ниско ПЕ.

Коментар

• http://www.investor.bg/centralna-i-i...2016-g-204965/

Равен, честито....ако държиш все още туй онуй там де...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Така е: а как ще се приеме - зависи от настроенията на инвеститорите като цяло - дали са бичешки, дали са мечешки, дали са мишешки.

При предният отчет на власт бяха мишкуняците - ефектът видяхме го.

Впрочем засега Франкфурт реагира на отчетът положително: ръст от 1.45%

А че Ябълка - голямо - и няма накъде да расте - то така се говори от години и за Софарма Трейдинг - ама все не спира да расте.
                    Вярно, но все пак не е чак толкова фантастично човек да си представи този растеж да спре и дори да върнат малко назад в идните години. Мене ябълките ме кефят, купувам им продуктите и се радвам, че добре се развиват. Но има един не абсолютно пренебрежим риск да спрат растежа и малко да върнат назад в близките години.

Затуй имат ниско ПЕ.

Коментар

Така е: а как ще се приеме - зависи от настроенията на инвеститорите като цяло - дали са бичешки, дали са мечешки, дали са мишешки.

.
                      Гилиъд го няма тоя проблем с непостоянството - винаги бие с много и винаги пада след отчетите
                      Нищо че след снощи вече е на под 10 ре трейлинг....и на 9 следващия отчет...

Коментар

Добър е отчета, но при Епъл пазарът понякога смята добрия отчет за лош. Епъл са прекалено големи и не е сигурно, че могат да растат. Същите притеснения като през 2012-2013.

Впрочем засега Франкфурт реагира на отчетът положително: ръст от 1.45%

А че Ябълка - голямо - и няма накъде да расте - то така се говори от години и за Софарма Трейдинг - ама все не спира да расте.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• курс за инвеститори в акции

Привет!

За който се интересува, на 10 и 11 ноември провеждаме безплатни курсове за ролята на опциите върху акции при търговията с акции

Успех!

Коментар

Аз мисля - отчет - добър:

http://www.apple.com/pr/library/2015...r-Results.html

Оттук нататък зависи от настроението на пазарът - при излизането на предният отчет то бе изразено мишкуняшко.
                            Добър е отчета, но при Епъл пазарът понякога смята добрия отчет за лош. Епъл са прекалено големи и не е сигурно, че могат да растат. Същите притеснения като през 2012-2013.

Коментар

• Аз мисля - отчет - добър:

http://www.apple.com/pr/library/2015...r-Results.html

Оттук нататък зависи от настроението на пазарът - при излизането на предният отчет то бе изразено мишкуняшко.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Да - Ябълката е ужасно важна акция - и може би най-най-най-търгуваната от могъщите компании на света.
                                Аз мисля: няма да се издънят - въпросът е как ще бъде прието неиздънването от пазарът... помним какво се случи преди не ного отдавна пак с ябълкаджиите.

Що си нямаш?
                                Да, без ябълките сме за никъде, както показа периода октомври 2012 - юли 2013

Коментар

Working...
                                X