Вижте CCL
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
А некак си нещата да почват мязат на 2005 - 2006 и тогава е имало късметлии и смелчаци . Би следвало в темата и на пазарите да почнат да влизат , още нови участници. Мащабите и ситуацията са малко по различни, но имаме подобие и тенденцията ще се засили през следващата година. Писах некой работи ама и на старите кучета много не ви се верва. То ако беше съвсем идентична ситуацията немаше как да се напомпи пазара и формира връх. То това е работата на пазара да ни обърква и въвлича.
Хабят се природни ресурси за производство на ненужни вещи. Стартъпи, р'ъйш. Ховърборд, ел. тротинетки, поставки за лаптоп в леглото (супер яко е да ти е удобно, докато си лежиш, да не ти е на гърдите, 'ми на масичката, мрън, мрън) А като трябва да стана, да изпуша една цигара, освен на лаптопа, и на тая тъпня ли да и търся място?
Всички сме в еуфория. Акциите летят нагоре като Спейс Екс. А като им погледнем графиките на макс, какво виждаме?
Балони.
И балони.
И още балони.
И още, и още.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Благодарим отсега за тикърчетата како.
Иначе поне на мен нещо дето се търгува двойно по ниско отпреди 10г и за 5-6г е способно да се срине 20 пъти на фона на здрав бичи пазар ( и при двете е такъв модела) не ми се нрави никак за дългосрочно, че и средносрочно. Най много за някоя друга бърза спекулацийка.
Чисто графически става дума, не съм гледал и не коментирам бизнеса.
Да пожелаем успех все пак.
Има някои озадачаващи неща:
Благодаря, но ще пропусна!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнениеРазгледайте GME и UNFI. Ако решите да инвестирате, дръжте ги поне 6м и ако сте добре възпитани ще ми благодарите
Кака е дълга и в двете позиции и нищо не препоръчва
Иначе поне на мен нещо дето се търгува двойно по ниско отпреди 10г и за 5-6г е способно да се срине 20 пъти на фона на здрав бичи пазар ( и при двете е такъв модела) не ми се нрави никак за дългосрочно, че и средносрочно. Най много за някоя друга бърза спекулацийка.
Чисто графически става дума, не съм гледал и не коментирам бизнеса.
Да пожелаем успех все пак.Last edited by pipbel; 30.10.2020, 17:33.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
2007ма фризьорки и таксиджии купуваха акции
имаше тема във форума на бг майките
Ти с американци общувал ли си изобщо? Имам познат заварчик чист американце мултимилионер от борсата.
---
От колко време наистина можем да се включим активно на борсите. От две години. Помниш ли какви бяха преди таксите.
---
И М., нали искаш загубите да споделяме. Мощно се прецаках с ABBV. Не успях да продам на върха, а вчера ми е ударило стоп и е продало половината позиция на 80. Купувана е на 75. Много лоша преценка от моя страна. Също ударен стоп на CXW на 50% минус, за който няколко пъти пищях.Last edited by terziеv; 30.10.2020, 16:10.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТи правиш пари от дневните флуктуации и губиш от тренда а Money печели от тренда. Затова за него волатолността е риск, който се балансира с диверсификация. Не знам дали осъзнаваш, но ако портфейла ти се движи като права черта с ъгъл на наклона, който е поголям от пазарната доходност си свършил отлична работа. Според мен всеки разумен човек би избрал при равна доходност портфейл с по-малка волатилност. По високата волатилност на портфейла е риск и изисква по-висока възвращаемост. Тоест волатилността на индивидуалният актив е източник на доход а волатилността на портфейла на риск. Смятал ли си колко е волатилността на портфейла ти? Сравнявал ли си представянето си спрямо някой Бенчмарк за по-продължителен период?
За поне десети път повтарям: обсъждайте идеи, а не участници! Ако нямате собствени идеи, просто не пишете!
А пък Мариян да прави каквото си иска на борсата. Просто в собствен пост от преди месец два сам обясни, че не участва. Не съм го и видял да даде съвет / мнение по темата. Очевидно го вълнува философията. Няма лошо, ама защо тук, бе майна?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
А некак си нещата да почват мязат на 2005 - 2006 и тогава е имало късметлии и смелчаци . Би следвало в темата и на пазарите да почнат да влизат , още нови участници. Мащабите и ситуацията са малко по различни, но имаме подобие и тенденцията ще се засили през следващата година. Писах некой работи ама и на старите кучета много не ви се верва. То ако беше съвсем идентична ситуацията немаше как да се напомпи пазара и формира връх. То това е работата на пазара да ни обърква и въвлича.
имаше тема във форума на бг майките
сега май не е така
за бинкойн на 18 000 беше така и написах че е балон
ей го на спихна
има и едно правило за балон на един приятел, което още не е покрито
в обобщение
не мога да ти кажа че пазара е балон
дори по скоро е реалистичен
защото технологиите взимат капитализацията на малкия и среден бизнес и пазарите изглеждат надути но просто малкия бизнес изчезва за сметка на големия
аз не съм притеснен
плюс японския сценарий
хелекоптерните пари
не е препоръка
Коментар
-
и коментарите на големите инвестиционни банки не стават за чеп на буре
ето тази боза например
https://www.investor.bg/forex/8/a/po...nskite-314582/
Победа на Байдън ще подкрепи европейските пазари, на Тръмп - американските
Само ала бала
информационна диета е спасението
Коментар
-
А, виж сега, Тошо, аз и на terziev щях да му призная, че е добър или късметлия независимо, че бълва простотии и нападки като за световно
Случаят обаче не е такъв Изброй и ти 150 тикъра и ще видиш, че сред тях ще има 5-6, които излизат добри
Аз даже се чудя как terziev надушва толкова много шитове. Защото аз ако пусна 150 тикъра като идеи ще нацеля поне 50-60, които бият пазара за 7-8 месеца
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеКажи според теб за какво точно трябва да се извиня? Че съм се хвалила? Кога и с какво? Питат ме и отговарям. И после що се хвалиш? Даже не знаех, че се хваля. Нито, че се оплаквам. Казва се споделяне,
никой от сега пишещите за нищо
ти пишеш откровено мисля и си щазваш истината което е полезно за теб
говоря за хора които вече не са във форума
ти хубаво правиш че споделяш
така получаваш и ценни съвети
Коментар
-
знаеш ли кое е лошото?
за почти 20 години форум оттук минаха хиляди умници, които след месеци на хвалене изчезнаха и нито един после не написа "пичове, аз фалирах и тва е"
някои ги познавам лично. Седнаха си на гъза, започнаха да ходят на работа, от много умници, които ме хранеха и като журналист, станаха каквото трябва, седнаха си на гъза. Искаха да лежат и да изкарват пред компа, но се оказа, че не е за тях.
Но всички те насъскваха други, че е лесно и подмамваха Леминги в самоубийствения си поход.
Е как пък никой не се появи и не писа "аз загубих всичко, аз загубих 3 млн., аз загубих 7 млн., аз загубих 90%, аз загубих 100%". Един загуби два апартамента след висене на компа по 10 часа в продължение на 2 години пред очите ми. После отиде в строителството. Друг даваше акъл, искаше да ни съди за авторски права, че пишел много коментари и ни развивал форума. Фалира няколко пъти, фалира парите на доверители, емигрира и т.н.
Фалиране има, извиняване няма.
Как пък един не се извини на читателите.
Пък да ти кажа, аз си стоя в пазара постоянно. Добър опит да ме нахраниш, че съм пенсионер излязъл от пазара. Между другото съм на 39 с 25 години на борсата. Смятай на колко съм започнал. Еми 1995 имаше масова приватизация и родителите и бабите оставиха боновите си книжки на мен и брат ми да ги инвестираме както искаме и въобще да ги управляваме. 1997 г. започна търговията и търгувах на чужди ЕГН-та, на майка и на един по-голям приятел. Ходех си по чейндж бюрата и врътках франкове, марки и долари с детските си спестявания. Както казах неуспешно (с изключение на някои малки печалби), но така се трупа опит. А ти от раз 70% с късмета на начинаещия и после .. да видим.
На различни пътеки сме.
Кажи според теб за какво точно трябва да се извиня? Че съм се хвалила? Кога и с какво? Питат ме и отговарям. И после що се хвалиш? Даже не знаех, че се хваля. Нито, че се оплаквам. Казва се споделяне, но вие си го квалифицирате според собствените си порфейли явно - ако е повече от вашия е хвалба, ако е по-малко - оплакване.
Щом смяташ че се хваля, значи документираните ми резултати са добри. Да се извинявам ли?
Money, явно не ми стига капаците да схвана какво точно се опита да кажеш. Дай кратко и ясно като за прости хора. Доказателства ли ти липсват? Пуснах ти достатъчно снимки. Ако на тях не вярваш не виждам кво повече мога да направя. Но то не е и нужно да ми вярваш де, нали се сещаш.
- 1 like
Коментар
-
знаеш ли кое е лошото?
за почти 20 години форум оттук минаха хиляди умници, които след месеци на хвалене изчезнаха и нито един после не написа "пичове, аз фалирах и тва е"
някои ги познавам лично. Седнаха си на гъза, започнаха да ходят на работа, от много умници, които ме хранеха и като журналист, станаха каквото трябва, седнаха си на гъза. Искаха да лежат и да изкарват пред компа, но се оказа, че не е за тях.
Но всички те насъскваха други, че е лесно и подмамваха Леминги в самоубийствения си поход.
Е как пък никой не се появи и не писа "аз загубих всичко, аз загубих 3 млн., аз загубих 7 млн., аз загубих 90%, аз загубих 100%". Един загуби два апартамента след висене на компа по 10 часа в продължение на 2 години пред очите ми. После отиде в строителството. Друг даваше акъл, искаше да ни съди за авторски права, че пишел много коментари и ни развивал форума. Фалира няколко пъти, фалира парите на доверители, емигрира и т.н.
Фалиране има, извиняване няма.
Как пък един не се извини на читателите.
Пък да ти кажа, аз си стоя в пазара постоянно. Добър опит да ме нахраниш, че съм пенсионер излязъл от пазара. Между другото съм на 39 с 25 години на борсата. Смятай на колко съм започнал. Еми 1995 имаше масова приватизация и родителите и бабите оставиха боновите си книжки на мен и брат ми да ги инвестираме както искаме и въобще да ги управляваме. 1997 г. започна търговията и търгувах на чужди ЕГН-та, на майка и на един по-голям приятел. Ходех си по чейндж бюрата и врътках франкове, марки и долари с детските си спестявания. Както казах неуспешно (с изключение на някои малки печалби), но така се трупа опит. А ти от раз 70% с късмета на начинаещия и после .. да видим.
На различни пътеки сме.Last edited by Todor Sabev; 30.10.2020, 15:25.
- 1 like
Коментар
Коментар