Първоначално изпратено от IvelinaJensen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Te преди секунди TSN ми подмина като селска гара стопа за купуване, но аз съм сложил и лимит.
А пък това че е активиран и ти се е продало изобщо не значи, че после ще си го купиш по-евтино щото не е ясно колко ще падне след продажбата. А понякога и да падне малко и после тръгне нагоре, ако не си успял да отреагираш и съобразиш кога ще обърне посоката ще си купиш евтино трънки. И това съм го пробвала
П.С. Разбрах какво имаш предвид за стопа. Може и да има различни видове стоп. Моят трейлинг стоп се задават два процента - единият е на който да се активира стопът, а другият е колко процента след активирането да се продаде. Реално си задал 2 конкретни цени - за активоране и продажба и реално и двете трябва да се уцелят за да се продаде. Ето как звучи формулировката за примерен трейлинг стоп за продажба: "Ако курсът падне с 2% от най-високото си ниво до 25 ноември, ще се пусне поръчка за продаба на 1200 акции на цена 1% под trigger курса."
Last edited by IvelinaJensen; 29.10.2020, 23:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Аз говоря за трейлинг стопове които се слагат принципно занапред. ... Така че стоп там стоп за деня не е релевантен щото оптчетът излиза след затваряне на пазара, а аз извън работно време не търгувам. ... дори да бях в течение със спада пак нямаше да продам, защото не очаквах ...
Щом е бил валиден и на другия ден стопът, няма как да не се продаде. Стопът се активира под дадена цена. Дали е 1 цент или 100 долара по-ниско от зададената цена, няма значение.
---
И разгледай OTO поръчките.
--------------
Te преди секунди TSN ми подмина като селска гара стопа за купуване, но аз съм сложил и лимит.Last edited by terziеv; 29.10.2020, 22:17.
Коментар
-
Щеше, ако не е само за деня. Стопът винаги се активира, но ти вероятно си му сложила и лимит. Прецаках се така с тази, която ти пусках на лични. 30% срив, а аз бях сложил лимит на 10%. Сега е на -45%... Още един аргумент за стоповете.
За NIO имаш мощно да черпиш. Къде го оня картинкаджията да дойде да обяснява с проценти.
За NIO не бързам да се радвам още въпреки, че милият успя да ми компенсира всизки загуби и от Intel и от CCL че и от други лузъри
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеЗалагайте: Ябълката има отчет тази вечер. Ще хубав или лош?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеNIO - 15,8%.
Това със стоповете не винаги работи. Примерно точно преди срива юли беше стигнал Intel 62 долара. Тогава ако бях сложила трейлинг стоп на примерно спад 2% да се активира, то той нямаше да се активира защото на другия ден пазарът отвори на 50 долара и стопът щеше да се прескочи.
За NIO имаш мощно да черпиш. Къде го оня картинкаджията да дойде да обяснява с проценти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
Това със стоповете малко не го разбирам. Нали ако ти удари стопа ще претърпиш загуба?
Например купил си на 25, имаш стоп на 23 и според големината на позицията и съответната загуба.
Това ли се случва?
Питам, защото Рено-то е много волатилно. 20% надолу ги сваля за 2-3 дни, а катеренето нагоре отнема 2,5 до 4 пъти по-дълго време.
Днес обаче се преебах мощно. Успях да взема TSN на 56,80 и се направих на тарикат баш със стоп... Качи доста и сложих стоп на 57,45. После слезе... 55 долара печалба, ама сега ходи да я гониш по баирите. Лоша преценка от моя страна. Викам си, че в тази ситуация по-важното е да не загубя пари.
Коментар
-
NIO - 15,8%.
Това със стоповете не винаги работи. Примерно точно преди срива юли беше стигнал Intel 62 долара. Тогава ако бях сложила трейлинг стоп на примерно спад 2% да се активира, то той нямаше да се активира защото на другия ден пазарът отвори на 50 долара и стопът щеше да се прескочи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеНе знам и аз вече - сменям си мнението почти всеки ден, в зависимост от кво си причиня. Intel ме унищожи - не знам кво да го правя
карай смело през просото
пък каквото стане
ако си загубиш парите ще си нахранила брокерите и другите спекуланти, ако това е някакво успокоение де...
чета какво правиш и пак казвам "класика"
късметът на начинаещият и после ела да видиш
а иначе има и втора "класика", при нея губиш от раз и се отказваш. Тя дори е по хуманна, защото при късмета на начинаещият, много си повярва човек и вкара още пари и тогава си такова таковата
С една дума "класика"
Да го кажа така, МОМЕНТЪТ ЗА МИСЛЕНЕ ВЕЧЕ Е НАЗРЯЛ, да не кажа, че е ПРЕЗРЯЛ
не е препоръка
- 2 Харесвания
Коментар
-
Затова: стопове, стопове, стопове! Може понякога да водят до пропуснати печалби, но обикновено спасяват от "унищожение".
Например купил си на 25, имаш стоп на 23 и според големината на позицията и съответната загуба.
Това ли се случва?
Питам, защото Рено-то е много волатилно. 20% надолу ги сваля за 2-3 дни, а катеренето нагоре отнема 2,5 до 4 пъти по-дълго време.Last edited by Никола20; 29.10.2020, 20:49.
Коментар
Коментар