Първоначално изпратено от terziеv
Разгледай мнение
Добре е че го осъзнаваш като проблем и работиш в/у него. Колкото по скоро го преодолееш - толкова по добре.
Несъмнено по комфортно ( и доходно разбира се) е да се качиш на влака 1класа, па било то и на 3-5 спирка, ала пък знаейки с голяма доза увереност че ще те закара до крайната гара, отколкото като отчаян ромей да преравяш боклуците от пътниците навън с надежда да намериш нещо забравено/ценно.
Това валю/гроуф са малко изкуствени и субективни разделенията. Болшинството от най добре представилите се акции например и преди 5летка са имали траектории на ракети, ама от днешна гледна точка се оказва че тогава са били диипвалю всъщност, нали

Пък и няма нужда винаги да откриваш Америката. Най добрите го правят вместо теб, само остава да ги следваш.
Аз още от миналата година следя и харесвам ARK етф-те, но едва миналия месец ( по добре късно отколкото никога) пристъпих към действие.
Просто след добрата година прецених че е добре да клъцна и поприбера тук таме някой профит и да поосвежа портфейла с нещо ново.
Освен тези 4 дето споменах в поста си + теледока дето го имам по отдавна - още 7 други натоварих от най тежките позиции на ARKK, че като не съм янки не ми дава да го купя директно. Към 45% от него съм репликирал.
Доволен - тройно по добре за броени седмици от сп500, нищо че голямото болшинство от тях си бяха с чартове на ерекция, де те плашат

Да не говорим че срам не срам и биткойн си взех тая седмица, вече 9% на + и от него. Мярнах че го има в 1 от подфондовете...
Коментар