Първоначално изпратено от Vil
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Добре де, кажи ми сериозно - смяташ ли че трябва да продам Carnival и Intel на минус? Съвсем ли си отписал вероятността да тръгнат нагоре? Carnival са ми на -34,84%, а Intel - на -21,26%.
И да - мисля, че съм карък. Защото в началото ми вървеше повече, а не знаех хептен нищичко
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеКажи си резултата да те видим ти какъв outperformer си. Ама май не ти стиска.
Въртиш педалите на колелото нагоре по баира и се ядосваш, че тези в колите не се потят и дори ти се подсмихват.
Тодор Събев, и за контра индикатор не стават.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Ако търсиш дийп велю и ти се чака години ...
когато видя компания да ъндърпърформва маркета не поглеждам по-нататък. Грозна картинка:
[ATTACH=CONFIG]n3642894[/ATTACH]
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Сигурна ли си че е карък или карма? Повече прилича на липсата на умения (опит).
А това е най-разпространената грешка на новака – да държи в портфейла ЗАГУБИТЕ (с надеждата да излезе на плюс) и да закрива ПЕЧЕЛИВШИТЕ позиции с малки печалби
Добре де, кажи ми сериозно - смяташ ли че трябва да продам Carnival и Intel на минус? Съвсем ли си отписал вероятността да тръгнат нагоре? Carnival са ми на -34,84%, а Intel - на -21,26%.
И да - мисля, че съм карък. Защото в началото ми вървеше повече, а не знаех хептен нищичко
Коментар
-
Първоначално изпратено от HSBC Разгледай мнение
М-не, с QQQ за точно същия период щеше да направи 72.4%, т.е. Ивчето underperform-ва само че с доста повече риск, нерви и както казваш загубено време
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСпрете да дращите дебилщини. Аман от глупотевини. Направихте темата на клоака
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеи за мен вчера беше много поучителен ден - за пореден път се убедих, че квото и да правиш от каръщината няма шанс да избягаш. Един път липса на новини ще ти е проблема, друг път, че си прочел новини, но твърде късно, трети път ще блокира компа, четвърти ще продадеш на корекция/take profit на загуба само щото не си се усетил, че е корекция, а си решил, че се реагира на неизвестна за теб новина, пети път ще купиш акция преди отчет, защото вярваш в добрия отчет и той наистина ще се окаже такъв, ама курсът пак ще падне щото не си предвидил, че ще съобщят, че са забавили новия процесор ( Intel ) и т.н. и т.н. винаги ще има причина и тя винаги ще е различна за да не можеш да си вземеш поука от грешките, но резултатът винаги ще е един - загуба или пропусната печалба. Просто щото така ти е писано.
Иначе има различни видове инвестиране. Моето не е с мисъл за пенсията, а с идеята да живея от него тук и сега.
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеНо като гледам без да искам някои позиции ще си останат дългосрочно защото са на дълбок минус. Така че ща не ща и аз комбинирам дългосрочно с трейдинг
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
Според мен ако си спекулант да гледаш моментните новини е ок,но ако ще си дългосрочна тип Бъфет ти трябва фундамента.Не става само с новини.В един момент те свършват и тогава лъсва голия гъз на царя и артията започва галоп надолу.Аз лично си търся акции които да имат бъдеще,фундамент и да не пропадат много при сътресения на пазара.Те ще са ми дългосрочни и за пенсия ,а много други ще си ги спекулирам както до сега за спорта .
Иначе има различни видове инвестиране. Моето не е с мисъл за пенсията, а с идеята да живея от него тук и сега. Но като гледам без да искам някои позиции ще си останат дългосрочно защото са на дълбок минус. Така че ща не ща и аз комбинирам дългосрочно с трейдинг
Коментар
-
И тая тема я омазахте...
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеПиша тук, за да науча нещо.
- 1 like
Коментар
-
Спрете да дращите дебилщини. Аман от глупотевини. Направихте темата на клоака
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
жълти стотинки - как да ги забравя, като не мога да ги запомня.
И аз не разбирам защо се нападате взаимно. Дори не е забавно да ги чета тия постове. Да не говорим колко дразнещ спам са. Човек остава с впечатление, че тук е пълно с лузъри, които се тъпчат един друг щото нямат друга радост от живота
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Ивче скъпа ако си купуш насдак 100 ще е същата работа като твоите проценти, и без нищо да правиш, защо си мислиш че си постигнала кой знае кво за тоя период, Ако се мислиш за печен трейдър трябва поне х2 на тоя резултат
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеСтига спам! Коментирайте пазара, а не пазаруващите. Тук вече съвсем заприлича на детска градина. Търсенето във форума, особено по трибуквени тикери не е много добро и камарата безполезни постове затрупват полезното. Може би ако слагаме някакъв допълнителен символ пред или зад тикерите...
Ако има достатъчно желаещи, да си отворим отделна тема, в която да обявяваме всяка покупка и всеки да си дава линк към порфейла и съответно да се състезаваме.
---
IvelinaJensen , забравяш дивидентите.
И аз не разбирам защо се нападате взаимно. Дори не е забавно да ги чета тия постове. Да не говорим колко дразнещ спам са. Човек остава с впечатление, че тук е пълно с лузъри, които се тъпчат един друг щото нямат друга радост от живота
- 1 like
Коментар
-
Според мен тепърва се задават интересни времена.За мен сега не е време за купуване на дългосрочни акции.Мисля че пазара ще падне.Ако не поне ще тества отново нивото 18000 при Дау.Дори да се разминем по някакво чудо с падане след време ще удари с по-голяма сила.Според една формула на Бъфет която гледах преди време пресмятайки по неговите критерии ми се получи че той определя ниво за влизане около 13800 грубо.Не знам чак дали ще иде до там , но пък защо не.
Коментар
-
Напротив, ED каза доста важни неща
И ето ти го конкретния пример: преди две седмици продадох WFC и взех още MasterCard (и го написах тука, ама няма кой да внимава и да чете, щото е зает да блещи дивотии ). WFC сага са по-надолу, а MA междувременно скочиха от $311.50 на $351
Примерът е много подходящ, защото ти си съвсем конкретно на червено с WFC
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Абсолютно сериозно ти казвам, че ако беше чел и следвал идеите на Ивелина внимателно, щеше да си бая по-напред. Не те знам с колко търгуваш и откъде го вадиш подобно самочувствие, като едва ли имаш нейната доходност. И то не е проблемът в самочувствието, а че подобен пост не казва абсолютно нищо. Нито съветваш в какво да се инвестира, нито казваш къде са ни грешките, нито дори какво точно да се чете.
- 1 like
Коментар
Коментар