IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

И аз долу горе така смятам. Ала нямам намерение засега да се отървавам от КБ, нека си капят дивита, а и тайминга ми макар и не отличен си е приличен.

Обмислям тука. Както кирките и лопатите за златотърсачите едно време.
    Бил гейтс и съосновател на тесла в борда все пак е нещо.
    Ма няма да бързам, дано да коригират още, а и бая дилуция май се очертава от мържъра с квантум. Пък гледам и адвокатските фирми нещо са ги метнали...

https://www.finviz.com/quote.ashx?t=KCAC&ty=c&ta=1&p=d

https://www.barrons.com/articles/qua...?siteid=yhoof2
    Първата ми мисъл беше че е поредния фейк хванал влака на електрификацията, обаче заради J.B. Straubel си заслужава вниманието. Този беше главния инженер до преди 1-2 години в Тесла. Основа компания за преработка на батерии (redwood material ако не се лъжа) и като цяло е ценен.

Пълна противоположност обаче е Тревър Милтън (NKLA), който ще се окаже най-големия мошеник в близките години. Предстои да видим, но като цяло ще завлече бая народ от робин худовците

отдавна се говори за измами и напоследък са го погнали: Nikola: How to Parlay An Ocean of Lies Into a Partnership With the Largest Auto OEM in America

Коментар

• Има едно PNNT сега ще дават дивидент. Чудя се дали да не го гаврътна заради добрия дивидент

Коментар

• Как го виждате пазара тази седмица(38-a седмица от годината) ? Ще има ли възстановяване( +1000 за Dow) или ще има пак разпродажби ?

Коментар

• Една статия, ако на някой му се стори интересно
          The Federal Reserve preps for its final meeting before the election
          https://edition.cnn.com/2020/09/13/i...ead/index.html

Коментар

• Тази година направих едно проектче за връзката между yield curve и net interest margin на банките. Еми реално няма такава връзка. Едното не влияе директно на другото

Просто банките са циклични и като дойде рецесия падат, после се дигат. Но сега май ще се дигнат по-бавно и с по-малко, а Байдън може да ги удари точно най-яко тях с данъците, ако си видял какво постнах по-долу (ама може и да не си, щото тука едни гении пущат огромно количество хипер смислени и полезни постове и доста разводняват )
            Last edited by Money; 13.09.2020, 13:43.

Коментар

• Тошо, постепенно беше. Виж какво съм писал юли месец 2019

Чипотъл Мексикан за съжаление го продадох на $800 със 77% печалба, а можеше и до сега да си го държа, вече е на $1300

Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

13.07.2019, 12:22

Ха-ха, ами не, просто не ми се водят безсмислени спорове

Пък и напоследък пазарите ги следя само с едно око, ама те пак си вървят нагоре. Мисля още малко да се изтегля в кеш и вече ще чакам корекцията, че миналата я пропуснах

Инак за Home Depot, Visa, MasterCard, SPGI, Starbucks, Adidas, Nike, Google, Union Pacific и др. продължавам да съм дълъг и не продавам. От скоро се оказа, че имам и Walt Disney без да съм ги купувал . Но мисля да ги държа и тях

Chipotle Mexican Grill ми се върти в главата да продам. Също си мисля да намаля американските банки, както и AIG

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                По-добре без. Накрая стигнах до този извод. Не че няма да се дигнат от сегашните нива, но смятам, че далеч не са най-добрия избор

И аз долу горе така смятам. Ала нямам намерение засега да се отървавам от КБ, нека си капят дивита, а и тайминга ми макар и не отличен си е приличен.

Обмислям тука. Както кирките и лопатите за златотърсачите едно време.
                Бил гейтс и съосновател на тесла в борда все пак е нещо.
                Ма няма да бързам, дано да коригират още, а и бая дилуция май се очертава от мържъра с квантум. Пък гледам и адвокатските фирми нещо са ги метнали...

https://www.finviz.com/quote.ashx?t=KCAC&ty=c&ta=1&p=d

https://www.barrons.com/articles/qua...?siteid=yhoof2

Коментар

По-добре без. Накрая стигнах до този извод. Не че няма да се дигнат от сегашните нива, но смятам, че далеч не са най-добрия избор

Кога стигна до този извод, по време на рецесията ли.
                  Last edited by Todor Sabev; 13.09.2020, 12:57.

Коментар

• Знете ли тоя трейдър? Препоръчвам го.

Коментар

• По-добре без. Накрая стигнах до този извод. Не че няма да се дигнат от сегашните нива, но смятам, че далеч не са най-добрия избор

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Не съм имал, само корейците от KB.

Коментар

Банки държиш ли още?

Не съм имал, само корейците от KB.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

Ами то си е забавно занимание.Мен поне ме кефи теб също,но виж Мъньо мишляка не го кефи щото не може да дей-трейдва няма достатъчна наличност за да му разрешат и има голяма комисиона и гроздето му е кисело.Ти не можеш ли да минеш на американска платформа вероятно да избегнеш комисионите или да са по-малки?
                          Drinking wine in genuine confidence, no blame but if the head gets wet, truth is lost.

Коментар

• По принцип не ми дреме кой какъв е в действителност, но ако Ташункото вярно ги говори и е гоуем, да вземе да отвори едно брокерче за българчета. Не се бъзикам. Под 100 хил. долара собствени стигат, а може да го играе и joint stock. Нишата е налична и ме е яд, че нямам капацитет (и паспорт) да я запълня сам.

Личните само на мен ли не ми бачат, деееа?

---

Добавка:

A head 'n shoulders на мен ми звучи като "ще му ядеш главата" o|o. Картинките са пълни глупости разбира се, но ако няма други новини алгоритмите ги следват. При Тесла точно винаги има новини. Ако няма истински, Мъск ще пусне некъв фейк. Според мен краткосрочно е надолу, но дългосрочно е нагоре. Пак ще се повторя, че Тесла=САЩ. Ако очакваш срив и Теслата ще се сурне. Ако като цяло си оптимист, ръгай чушки.

Добавка 2:

Нямам Фаце, честно. Само Тиндър. Ся ме мързи да пиша, ама после ще драсна идеи.
                            Last edited by terziеv; 12.09.2020, 21:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Не знам, сигурно може ама не ми се занимава да я сменям. Ще се нагаждам според ситуацията. Дей трейднинг ясно, че няма да е, но и суинг трейдинг върши работа.
                              За Тесла писаха (а може би и за други тек се отнася донякъде), че вероятно наблюдаваме развиваща се графика head and shoulders, което въпреки че не вярвам на графики, сериозно почва да ме тревожи. Как смятате?
                              Графиките не са за пренебрегване.Бъди нащрек.За мен ще има падане на борсата отново.Наблюдавам ги по много позиции и виждам една и съща тенденция в поведението.За мен на пазара има страх.Робинхудовците алчнеят и пазарят ургулишката,но ще платят сметката накрая.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение

Ами то си е забавно занимание.Мен поне ме кефи теб също,но виж Мъньо мишляка не го кефи щото не може да дей-трейдва няма достатъчна наличност за да му разрешат и има голяма комисиона и гроздето му е кисело.Ти не можеш ли да минеш на американска платформа вероятно да избегнеш комисионите или да са по-малки?
                                Не знам, сигурно може ама не ми се занимава да я сменям. Ще се нагаждам според ситуацията. Дей трейднинг ясно, че няма да е, но и суинг трейдинг върши работа.
                                За Тесла писаха (а може би и за други тек се отнася донякъде), че вероятно наблюдаваме развиваща се графика head and shoulders, което въпреки че не вярвам на графики, сериозно почва да ме тревожи. Как смятате?

Коментар

Working...
                                X