IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

как, как, как ????
    Но не съм в SAXO, а в Nordnet
    Кефиш ма. Ела на фейсбук да си чатим

Ташунко, добре си трейдваш - ако не бяха таксите ми и аз това щях да правя
    Ами то си е забавно занимание.Мен поне ме кефи теб също,но виж Мъньо мишляка не го кефи щото не може да дей-трейдва няма достатъчна наличност за да му разрешат и има голяма комисиона и гроздето му е кисело.Ти не можеш ли да минеш на американска платформа вероятно да избегнеш комисионите или да са по-малки?

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Явно съм те настъпал по мазола

Веднага си личи кой какъв е само от начина на писане и шикълкавенето
      Да пролича си че си мишок и няма да се хванеш на баса да ти прибера последните парички.То всъщност и тях може да нямаш.Я кажи сега разкажи за Тръмп,Америка ти ги знаеш нещата .

Коментар

• Банки държиш ли още?

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Пак си в грешка, ето че по това имаме консенсус

Коментар

За другото, какво да ти кажа... няма да се разберем

Пак си в грешка, ето че по това имаме консенсус

Коментар

• Пип, не знам дали си го видял това, според ФТ Байдън ако премахне Тръмповите данъчни облекчения ще удари най-вече банките. Банките са от малкото корпорации, които плащат данъците в пълен размер и най-много са се облагодетелствали от данъчните гимнастики на Тръмп

А те са и най-мразени, така че политически няма да е трудно да бъдат прецакани

За другото, какво да ти кажа... няма да се разберем

The prospect of a Joe Biden presidency — or, more to the point, a Democratic sweep of the presidency, the House and the Senate — should worry executives who run banks and anyone who invests in them. If Joe and the Dems get their way, banks will be taxed more heavily and regulated more strictly than they are now.

The question is how hard that political squeeze will be, and how it will compare to the pressures the banking industry is already facing.

Start with taxes. The Trump administration’s biggest boost to the banking sector, by far, was the cut in the federal corporate tax rate. This is because banks are among a small handful of US industries that actually pays the full rate. As Ed Mills of Raymond James’ policy research team points out, the standard tax offsets are for capital expenditures and for research and development, where banks are relatively inactive. Most banks’ businesses are heavily domestic, too.

In 2017, for example, JPMorgan Chase’s reported tax rate (which includes state and foreign taxes, along with assorted deferrals and offsets) was 32 per cent. In 2019, it was 18 per cent. The biggest contributor to the fall was the cut in the statutory federal ratefrom 35 to 21 per cent. Mr Biden has proposed moving the rate back up to 28 per cent. A seven percentage-point hike would have cost JPMorgan investors $3.1bn in earnings last year or, at the bank’s current earnings multiple, some $30bn in market value.

That will not be the only tax change on the table. Both Mr Biden and his running mate Kamala Harris have expressed support for a financial transaction tax, which would shave a fraction of a penny from each stock, bond, or derivative trade. There will be a nasty fight about this (“It’s a tax on pensioners!” and so on) but it may well happen. It could raise a lot of money — $777bn over a decade, according to the Congressional Budget Office — and the amount taken from each trade “seems so small,” as Mr Mills says.
            Last edited by Money; 12.09.2020, 13:33.

Коментар

На hazard, а и на много други не им е ясно елементарното нещо, че големите играчи няма как да излязат от пазара. Излизането при тях е като дигнат "кеша" от 4% на 6%

И "кеша" при тях не е кеш, а краткосрочни трежърита
              Аз дори не съм особено притеснен за акциите си поне за следващите 2г дори и при победа на твоите хора. Глупостите които ще натворят ще се компенсират вероятно от в пъти по голямо печатане/ стимули от сега. А те идват тук.

Убеден съм че ДТ е по доброто за щатите, а ония ще ....мамата на държавата в по дългосрочен план, особено ако и последващи мандати имат.
              В тоя случай ще се наложи да увелича дела на ЕМ и главно Китай, а и жълтото ми със сигурност ще се отплаща щедро.

Коментар

• На hazard, а и на много други не им е ясно елементарното нещо, че големите играчи няма как да излязат от пазара. Излизането при тях е като дигнат "кеша" от 4% на 6%

И "кеша" при тях не е кеш, а краткосрочни трежърита

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

ПИП, парите са ваши, не ме е еня, ама големите играчи излезнаха от доста позиции, останаха Робинхудовците,
                  сега е all time high, не е някакво дъно като Март, когато повечето бяха замаени и БЕШЕ мътна вода,
                  за самолетите им дават 4 до 7 год за възстановяване, средното Р/Е на ДАУ е над 20,
                  хазарт, ресторанти, хотели, развлечения, бяла и черна техника, всичко това е у реката, за месеци наред,
                  остават технологиите, храната, военните/оръжието, транспорта, медицината, земеделието, мините,
                  рецесия идва, не се знае какви стимули ще има, вие си решавате
                  Значи ти си убеден в наратива за робинхудовците, добре, няма лошо
                  Вероятно си убеден и в това че биг мъни=смарт мъни, аз не. Мога да дам и безброй примери за обратното, ма не ми се разпростира.
                  Накратко - най добрите трейдъри за мен са не тия които държат най големите фондове по света, а тези които знаят ( и го правят) как да управляват най правилно риска.
                  Все още има много страх на пазара. Бройката лайкове които си получил на поста си ми говори еднозначно. А и тазседмичния ритейл рипорт - същото.
                  https://www.aaii.com/sentimentsurvey?
                  Всичко е възможно по пазарите, ама все пак странно някакси ми звучи твърдението че е най добре човек да е предимно в кеш при излизане от рецесия.
                  А тя не е малка, независимо от първопричината.
                  Чака се възстановяване, но все пак гдп-то ще е някъде 4-5% на червено на годишна база, двойно по добре от една Европа, ала най вероятно ще е многогодишен рекорд.
                  https://www.calculatedriskblog.com/2...alculated+Risk)

Мен лично дори ме гложди съмнение че съм прекалено консервативен към този момент, вероятно заради изборите, но всетаки....
                  Примерно ако взема дедо Бъфю за бенчмарк ( дето все го атакуват за огромната купчина кеш) - съотношението акции/кеш при мен е близо двойно по малко от неговото, т.е. двойно по "червив" съм откъм кеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
                    Проблемът при нея са - ДАНЪЦИТЕ и таксите на SAXO. Тя е супер късметлийка, защото в нейния случай и двете заобиколими.
                    как, как, как ????
                    Но не съм в SAXO, а в Nordnet
                    Кефиш ма. Ела на фейсбук да си чатим

Ташунко, добре си трейдваш - ако не бяха таксите ми и аз това щях да правя
                    Last edited by IvelinaJensen; 12.09.2020, 10:22.

Коментар

• Явно съм те настъпал по мазола

Веднага си личи кой какъв е само от начина на писане и шикълкавенето

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Добавка: така и никой не рачи да каже как да докопам REML от нашенско. Ташунко със сапа ако има достъп, да слага там и като направи милион два да ме прави съдружник.
                        Това ли имаш впредвид Credit Suisse X-Links Monthly Pay 2xLeveraged Mortgage REIT Exchange Traded Notes (ETNs)

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Това леко ме притеснява, но подобни форуми рядко са достоверен индикатор. Освен за човешката глупост.
                          Ами той тоя Мъньо изглежда баят лузър ще да е щом го боли че мякой може да изкарва пари от борсата.Изглежда доста тиня е нагълтал.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Братчед, ти ако играеш на покер ше ти вземат парите.
                            Това е анонимен форум, всеки може да плямпа глупости, не се връзвай на нищо и на никого, пази си нервите, няма да промениш никого.

Нека си пишат ама да не обиждат.Аман от български ганьовски манталитет.Виждат нещата само през призмата на малкия си свят и доходи в БГ ама то има и друг свят.Ей това не го разбирам.Тръгват да ми обесняват за трейдинга а те дори нямат дей-трейдинг и им смъкват кожите от комисиони.Аз комисиони нямам.

Коментар

Лузърите-комплексари станахте много в темата :cool
                              Това леко ме притеснява, но подобни форуми рядко са достоверен индикатор. Освен за човешката глупост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                                Виж сега.
                                Братчед, ти ако играеш на покер ше ти вземат парите.
                                Това е анонимен форум, всеки може да плямпа глупости, не се връзвай на нищо и на никого, пази си нервите, няма да промениш никого.

Коментар

Working...
                                X