Първоначално изпратено от k.o.
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
RTX много им се чудя от известно време, комфортно би било да паднат още 7-8% за покупка, изхвърлят ги от DOW, дали фондовете са преструктурирали вече или ще го направят след 31.08.? pipbel , ти май пишеше за тях, какво мислиш, ще ги бутнат ли още малко надолу? Друг някой наблюдава ли ги?Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
А той никока не казва на колко купува и на колко продава от страх да не се изложи
Само изброява компании и после ни уведомява кои са се вдигнали
Аз резултатите съм си ги поствал тук няколко пъти, че и с картинка. Ти направи ли го? Каза ми се, че не можело да са ми такива. Какво повече да направя? Ако си чак толкова фиксиран колко ми е портфейла, дай пет бона и ще ти пратя извлечение от IBKR. Във файл съм давал акциите, които следя. Не те видях да дадеш отношение по барем една от тях. Супер е жалко да завиждаш виртуално наместо да откраднеш добрите идеи. Поне две такива имаше, които минаха 200%. А твоето последно предложение кое беше, че ми е трудно да го открия? А как се промени цената му досега? За да си рахат, пак повтарям: реално нямам нищо на борсата.
Днешната ми виртуална покупка е ABEV, че бая паднаха и ми удариха лимита за покупка. Бая намалих средната цена, а и се надявам лятоска латиносите да пируват.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеХубаво рали днес пазара, ама нещо му липсва, ширина дето му викат.
При мен е разочарование, добре че са другите асети, ама четвърт % съм на червено от картоните, верно че по тежичките, ама само 7 от 27 хартии ми са на зелено, та не стига...
Погледнах и скринъра, и там нещо подобно при сп500 - само 177 от 500 са на плюс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Типично за хазартните емоции. Парадокса е че успешното инвестиране по дефиниция скучно.
Имам пари от прибързана продажда на NIO вчера плюс продажба на AMD днес на отваряне. С всичките можеше да купя NIO и до сега да съм си изкарала месечната заплата. Аз аз тъпо и мазохистично си стискам кинтите и гледам как NIO цепи мрака.
Каква ми е диагнозата?
бихте ли споделили от 18 март насам с колко процента сте нагоре? Аз в момента съм на 66,56%. Бяха повече ама днес съм на минус
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение
Пич ще ме извиняваш, но в две изречения си изписал меко казано подвеждащи съвети.
От изразените мнение оставам с впечатлението, че се изживяваш като трейдър/спекулант. В такъв случай се предполага, че търсиш сравнително бързи трейдове.
Само изброява компании и после ни уведомява кои са се вдигнали
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнениеВерно е - нещо трябва да се случва, да ме тресе адреналин, иначе ми е скучно. Но не прекалявам - не смея да шортвам примерно.
Terziev, видях ги тия самолетните. ОК са паднали ама... знам ли.... не ща да ги чакам с месеци да мръднат....
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Tе и да скочат няма да е със 100%. Затова няколко пъти писах, че не те разбирам защо се занимаваш да спекулираш с такива скъпи компании, при които риск/печалба е неоправдан. Такива като АМ и NIO удариха над 200%, а изобщо не бяха безумен риск като биотеховете. На твое място бих взел нещо свързано с авиацията - SPR например. Стабилна компания, която трудно ще падне под 15, а в същото време лесно ще отиде към 50.
От изразените мнение оставам с впечатлението, че се изживяваш като трейдър/спекулант. В такъв случай се предполага, че търсиш сравнително бързи трейдове.
Не знам как определяш кое е скъпо и кое не, но както във физиката така и на пазара има една обща максима че “обектите в движение имат склонността да остават в движение”. С други думи вероятността NIO или AMD да продължат в същата посока е по-голяма, отколкото SPR да промени своята (не че е невъзможно, но е малко вероятно в краткосрочен период).
Историята познава много “стабилни” компании със спадове от над 80-90%.
Още един безплатен съвет - помисли каква е вероятността да намериш компания която прави 100% възвръщаемост спрямо това да намериш 5, които реализират по 20% (аз бих заложил на втората опция).
Ако има някаква тайна в инвестирането то тя е да избираш много внимателно high RISK/REWARD set ups.
Коментар
-
Хубаво рали днес пазара, ама нещо му липсва, ширина дето му викат.
При мен е разочарование, добре че са другите асети, ама четвърт % съм на червено от картоните, верно че по тежичките, ама само 7 от 27 хартии ми са на зелено, та не стига...
Погледнах и скринъра, и там нещо подобно при сп500 - само 177 от 500 са на плюс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеИдеята да си noise trader е много стара и... не стурва пет пари
Подозирам, че ролята му е на трол да зарибява хора за хаотичен трейдинг и парички за брокерите
При него надделяват хазартните страсти (и при Ивето) вместо здравия разум. Ама има време, ако е хаирлия ще се научи, ако не ще храни брокерите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Абсолютно сериозно ти казвам, че ако беше чел и следвал идеите на Ивелина внимателно, щеше да си бая по-напред. Не те знам с колко търгуваш и откъде го вадиш подобно самочувствие, като едва ли имаш нейната доходност. И то не е проблемът в самочувствието, а че подобен пост не казва абсолютно нищо. Нито съветваш в какво да се инвестира, нито казваш къде са ни грешките, нито дори какво точно да се чете.
Проблемът друже е че и да ти кажа всичко, което искаш да чуеш няма да има значение нито за теб, нито за Ивето, нито за който и да било от тук четящите.
Някой по-надолу беше казал че конкретният стил на инвестиране е строго индивидуален и зависи от много неща – темперамент, натрупан опит и грешки, ментор от който си се учил и много други. И понеже съм 100% съгласен „подсказах“, че ако Ивето иска да натрупа ЦЕНЕН опит е добре да намери доказано успешни инвеститори, да ги проучи в детайли и да прецени кой инвестиционен подход е най-подходящ.
Конкретно на твоите терзания. Не съветвам в какво да инвестирате, защото е безмислено по много причини – моят стил и подход не пасва на твоя, моят хоризонт е различен от твоя, моите очаквания са различни от твоите.
Грешките е безмислено да ти ги казва някой във форум – четеш, практикуваш, вадиш изводи, учиш.
За четенето мисля бях ясен – започни с идентифицирането на подходящ модел на подражание и литература ще намериш колкото искаш.
Коментар
-
Идеята да си noise trader е много стара и... не стурва пет пари
Реално от двамата аз виждам само булшит, булшит и пак булшит
А Тарзан съм убеден, че нищо не търгува, защото ако беше изтъргувал булшита, за който говори, щеше да види резултатите си. Подозирам, че ролята му е на трол да зарибява хора за хаотичен трейдинг и парички за брокерите
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Аз също не съм съгласен с много от идеите им, но са като пазарен ветропоказател на тези милиони нови инвеститори, които мислят малко ирационално за нас, но избират едни и същи акции и съответно им вдигат цените.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Аз също не съм съгласен с много от идеите им, но са като пазарен ветропоказател на тези милиони нови инвеститори, които мислят малко ирационално за нас, но избират едни и същи акции и съответно им вдигат цените.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеТашунко със сапа , погледни SOLOW - уарънтите на SOLO. Според мен са уникални за спекулация. Аз държа малко дългосрочно.
Коментар
Коментар