Как го виждате пазара - това ли беше чакания спад(който вече отминава), или тепърва има да виждаме движение надолу ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Да, HCC вчера направи 1.65% нагоре, след като се срина с 20%.
Чудовищна изненада този “отскок”
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеВъглищата ни поднасят нова чудовищна изненада. За пореден път, напълно неочаквано. Кой можеше да предположи.
Коментар
-
Най-малкото щеше да те пита какво стана с късата ти позиция в AMD от април и дългата в INTC пак от него време. За китайските няма да питам. От четири месеца викаш buy, па те падат ли падат. После па ще кажеш видяхте ли как познах
Ама ти наистина си в някаква твоя паралена вселена.
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЕдко, ако беше тука, сигурно щеше да каже още много много.Last edited by Money; 23.09.2021, 09:17.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеGradual tapering will ending around mid 2022 - какво означават тези думи на председателя на Фед Powell ? Някой ако може да разтълкува това ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Кога си прав- прав си...
И не се отнася само до тия петъчните.
Не е важно дали си прав, а дали правиш пари... - това, защото вчера не успях да хвана VET за някакви центове, а се набутах в ET.
или пък това: Всеки е гений посред бичи пазар
Тука ми е особено забавно, защото сме в бичи пазар от година и половина и ме шокира, че още има хора, които не са го разбрали.
Или любимото ми:
Когато си на пазара, избирай с очите, а не с ушите.
Бая го мислих. Чудех се и се маех защо толкова народ, включая в тоя форум, е готов да повярва на всякакви небивалици, казани от Бюфет или надраскани от някой обратен негър стажант в Блумбърг, но не и на собствените си очи. Отговор не намерих. Явно моето предимство (еджът по твоему) е да вярвам на очевидното.
===
Едко, ако беше тука, сигурно щеше да каже още много много.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Маратонско е бягането, а не спринт всеки петък.
И не се отнася само до тия петъчните.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеВиксчето играете ли го ? сефте топнах пръста преди малко в кацата с vxx на 22.5
Сложих и на tqqq + soxl пак , ала не кълват, засега де.... Ма и аз бол гювеч не пускам, застанал съм само 1 гърди пред аска.
ПС Дорде напиша и при tqqq вече ме преварили...еми няма да го гоня надоле, не мърдам от цената си.
Хубавото на волатилността е че когато като днес премиите по пазара изтъняват, нейните затлъстяват.
~~~
А забравих да ти кажа, че ще занулиш. Пък дори да не занулиш печалбата ти не се брои, защото риск аджъстед е на половина. Пък дори да се брои, пак не се брои, защото е важно какво си изкарал в края на борсовата си кариера. Маратонско е бягането, а не спринт всеки петък.Last edited by terziеv; 22.09.2021, 18:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
Не е истина. Peabody Ноември е била на под долар, стигнала е до 20 а в момента 14. На тези цени е машина за пари но си мисля че ще има срив в цените много скоро,За мен такова нещо е трудно отиграваемо, даже и не е като урок за следваща криза.., По едно време точно при големия спад миналат пролет се бях вманиачил в графиките на суровините но и да съм следял надали щях да се се осмеля да купувам. За мен най-лесния начин за такава търговия е да се следи техническия анализ на сyровината и в подходящия момент да с играе с 4-5 компании за да се намали риска от default.
Както и с газа, има още МНОГО нагоре. Аз нямам умение и топки да играя със самата суровина и затова главно през hcc и малко arch. Peabody ми идваше по-несигурно и така и не го разгледах достатъчно внимателно. След петъка обаче не ми остана нищо, защото и аз не очаквах чак такива скокове и ми упражниха колците. А колко къси пута на 12,5 и 15 завлачих последните 4-5 месеца, не е истина. Общо над 100 парчета са сигур. Чисто психологически обаче ми е трудно да купувам hcc >20, защото средната ми цена беше 13 и малко за hcc, а arch малко под 40.
Коментар
-
Виксчето играете ли го ? сефте топнах пръста преди малко в кацата с vxx на 22.5
Сложих и на tqqq + soxl пак , ала не кълват, засега де.... Ма и аз бол гювеч не пускам, застанал съм само 1 гърди пред аска.
ПС Дорде напиша и при tqqq вече ме преварили...еми няма да го гоня надоле, не мърдам от цената си.
Хубавото на волатилността е че когато като днес премиите по пазара изтъняват, нейните затлъстяват.
Last edited by pipbel; 22.09.2021, 18:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеВъглищата ни поднасят нова чудовищна изненада. За пореден път, напълно неочаквано. Кой можеше да предположи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
3 към 1 е на дневна база, не ми се задълбава в подробни сметки, но по твоята логика март 2020 трябваше почти да се занули, а то падна до около 1/3 от върха си, предишните спадове също дава сходно представяне. За последните 10 години е дало около 10 000 %, това няма как да се обясни с просто 3 към 1.
Ама все пак по лесно ми е да си калкулирам като деля на 3.
Коментар
Коментар