IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз пък само чакам ТЛТ под 110 и го почвам...

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Щом си ок с инвестициите си....това е най важно. Да си жив и здрав.
      Позицията ми в ТБТ най-после почна да се отплаща и то докарва печалби направо с товарния влак.

Коментар

• Много ясно...

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Ето това вече е твоя теория и аз не я споделям
        Много ясно...как да я споделяш като имаме различен поглед върху пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
          Такава е логиката, обаче знаеш ли колко е P/E на индекса Russell2000?
          22.5 като махнеш компаниите на загуба - не ми изглежда нещо ненормално.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
            А за електрическите автомобили и за батериите. Съжалявам, че ще охладя енусиазма ви, но няма перспектива за бързо поевтиняване.
            Ключовата суровина -литий се разглежда като стратегическа суровина от всички държави, които я притежават. Поевтиняването и е ограничено поне в 10-годишен период напред от високи концесионни такси и от ограничителни лимити за добив. А една от най-богатите на литий държави, дори е забранила на предприемачите да се докосват до този ресурс. Технологиите не могат да компенсират тези ограничения.
            Специално за dddd. Наблюдава се хилядолетна тенденция правителствата да се разделят все по трудно с резервите си от суровини и да ги кешират на все по-висока цена, чрез всички инструменти, които притежават. А не върви вече да идеш и д превземеш някого, ако не се продава евтино.
            Ключовата суровина литий? За сегашните батерии да, а за утрешните?
            Примерно базирани на графен?

Коментар

• Щом си ок

То това не е теория - това е факт от живота. И несподелянето му не го прави по-малко реален
              Щом си ок с инвестициите си....това е най важно. Да си жив и здрав.

Коментар

Последната причина да не расте СП е силния долар....
                Ето това вече е твоя теория и аз не я споделям

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Нищо странно няма - малкит екомпании са насочени към САЩ тях силния долар не ги ебе.
                  Такава е логиката, обаче знаеш ли колко е P/E на индекса Russell2000?

Коментар

• Последната причина

Нищо странно няма - малкит екомпании са насочени към САЩ тях силния долар не ги ебе.
                    Последната причина да не расте СП е силния долар....

Коментар

• Печатането на пари при големите водещи икономики не води автоматично до обезценка
                      на валутите им ,защото те се движат в коридори при еврото от 0,80 за долар до 1,40.
                      Печатането на пари се отразява най-вече в потребителските цени ,цената на труда,цената
                      на живота в целият свят.Тия цени на долара които са в момента последно сме ги наблю-
                      давали 1998 г,но тогава хляба ,месото,заплатите в Германия и САЩ са били много по-ниски
                      отсега.Така ,че искаме не искаме дори и във валутен борд отвън идва инфлация.

Коментар

...теория я знаем...ама аз не я споделям...както е ясно.
                        То това не е теория - това е факт от живота. И несподелянето му не го прави по-малко реален

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                          Не е истина. Ръсел2000 кърти а S&P500 не помръдва. Магесници.

Коментар

• Твоята...

То четенето на отчети в общия случай е едно голямо губене на време. Освен ако човек не търси компании с висока вероятност за фалит. Ама то май няма много шортещи наоколо
                            ...теория я знаем...ама аз не я споделям...както е ясно.

Коментар

• Не е истина. Ръсел2000 кърти а S&P500 не помръдва. Магесници.

Коментар

• Тук съм

Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                                А за електрическите автомобили и за батериите. Съжалявам, че ще охладя енусиазма ви, но няма перспектива за бързо поевтиняване.
                                Ключовата суровина -литий се разглежда като стратегическа суровина от всички държави, които я притежават. Поевтиняването и е ограничено поне в 10-годишен период напред от високи концесионни такси и от ограничителни лимити за добив. А една от най-богатите на литий държави, дори е забранила на предприемачите да се докосват до този ресурс. Технологиите не могат да компенсират тези ограничения.
                                Специално за dddd. Наблюдава се хилядолетна тенденция правителствата да се разделят все по трудно с резервите си от суровини и да ги кешират на все по-висока цена, чрез всички инструменти, които притежават. А не върви вече да идеш и д превземеш някого, ако не се продава евтино.
                                Тук съм напълно съгласен

Коментар

Working...
                                X