IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това за тази година е безумие- доларът расте, американските акции при растящ долар няма накъде да растат повече и парите ще отиват в облигациите

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      Разума...разума ме спира))))

Защото не съм Недко Недев да знам кога ще стане и дали ще стане )))
      Като например да вземат да станат силно отрицателни лихвите ли

При облигациите реално погледнато късата страна е по-безопасната. При дългата страна лихвите могат да стигнат устойчиво най-много до 0, при късата страна чисто теоретично могат да станат и хиляди проценти.

Коментар

• Разума

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Че шорти облигациите кой те спира.
        Разума...разума ме спира))))

Защото не съм Недко Недев да знам кога ще стане и дали ще стане )))

Коментар

• Аз ако ме знаеш.....

Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
          Няма смисъл, който е стигнал до четене на отчети не се е върнал към Ницше
          Аз ако ме знаеш ..... след отчетите каква литература чета .... Нитцше може да ти се види.... .нопрмално.

Коментар

Малко ми е объркано това ама няма значение. Всички трябва да се притесняваме не от акциите а от облигациите. Това ако се спука...хора....ще настане не криза ами ще си ебе майката абсолютно всичко.

А долара...спокойно...не знам дали ще сме живи да видим промяна. Не защото не трябва или е честно американците да си печатат и изнасят най вече долари...а защото на всички им отърва да е така и не мога да видя причина това да се промени.
            Че шорти облигациите кой те спира.

Коментар

• Малко ми е объркано това

Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
              Браво, ако си я затворил като сделка.

Виж какво имам в предвид.
              Да речем, че са открили перпетум мобиле за държавния дълг.
              Тези няколко държави УСА, Япония, Великобритания и Европа, като съюз.
              При натиск върху облигационният им пазар, те се включват и го абсорбират.
              Това на все отгоре и им обезценява валутата, което към този момент дори е приятно.
              Някой казват, че дори това е целта. Няма значение.
              Това работи. И докато работи е ясно, че няма да се откажат от него.
              Ако ще и след 100 години. До момента в който спре да работи.
              А дотогава играта е една и съща - нагоре за всички активи (абсолоютно всички, вкл и суровините)

Ей върху това мисля. Какво би провалило перпетума.
              И отговора е в парите, които старите държатели получават за облигациите които се изкупуват от правителствата.

Да вземем за пример Щатите и Китай. Да допуснем, че Китай постепенно или рязко продаде Американските си облигации. ФЕД ги купува и плаща в долари на Китай.
              Дотук работи. След това?
              Реалистичната цел на Китай е да закупи стратегически активи на Щатите на разумна цена, връщайки им доларите. Но вероятно най-големият им успех в начинанието е някоя свинеферма в щата Вирджиния.
              Друг начин обаче е да кредитират правителства в развиващия се свят, които до този момент са длъжници на Щатите. Кредитират ги в долари, договарят на падежа плащане в Юани и постепенно трансформират Икономиките на Развиващия се свят от доларови в юанови . Отърват се от доларите и печелят политическо влияние и пазари. А доларите постепенно на падежи си се връщат в Щатите.
              Това виждам в момента да се случва.
              Малко ми е объркано това ама няма значение. Всички трябва да се притесняваме не от акциите а от облигациите. Това ако се спука...хора....ще настане не криза ами ще си ебе майката абсолютно всичко.

А долара...спокойно...не знам дали ще сме живи да видим промяна. Не защото не трябва или е честно американците да си печатат и изнасят най вече долари...а защото на всички им отърва да е така и не мога да видя причина това да се промени.

Коментар

• То четенето на отчети в общия случай е едно голямо губене на време. Освен ако човек не търси компании с висока вероятност за фалит. Ама то май няма много шортещи наоколо

Коментар

Ще взема да го прочета....Ницше.
                  Няма смисъл, който е стигнал до четене на отчети не се е върнал към Ницше

Коментар

Можем да се приспособим....напълно ... особенно ако всички приличат на Българите. Ще се надупим и ще ни чука всеки ден изкуствения интелект за да ни дава да ядем по малко. ))
                    Вид домашни животни демек. Или източник на нещо си, като в Матрицата, дай верно да правиме филми .

Коментар

Можеш да сравняваш Апъл със Тесла само по иновативността и по дизайна. И до тук.

Мъск губи кинти...Епъл прави. И заради какво...заради невероятно умната идея да направи първо собствена екосистема и после да интегрира всичко в нейните продукти.
                      Тесла не може....тесла на практика няма нищо освен дизайн и това че е новатор. Ако епъл решат утре да правят коли....тесла ще отиде в историята
                      Не е толкова просто, големите автопроизводители се опитват но още не могат да ги стигнат. А Епъл засега не искат да правят колата, те се интересуват именно от софтуера и инфраструктурата, там ще е битката. Колата да стане комодити като PC-тата, а софтуера да е на хляба мекото.

Коментар

• Браво, ако си я затворил като сделка.

Виж какво имам в предвид.
                        Да речем, че са открили перпетум мобиле за държавния дълг.
                        Тези няколко държави УСА, Япония, Великобритания и Европа, като съюз.
                        При натиск върху облигационният им пазар, те се включват и го абсорбират.
                        Това на все отгоре и им обезценява валутата, което към този момент дори е приятно.
                        Някой казват, че дори това е целта. Няма значение.
                        Това работи. И докато работи е ясно, че няма да се откажат от него.
                        Ако ще и след 100 години. До момента в който спре да работи.
                        А дотогава играта е една и съща - нагоре за всички активи (абсолоютно всички, вкл и суровините)

Ей върху това мисля. Какво би провалило перпетума.
                        И отговора е в парите, които старите държатели получават за облигациите които се изкупуват от правителствата.

Да вземем за пример Щатите и Китай. Да допуснем, че Китай постепенно или рязко продаде Американските си облигации. ФЕД ги купува и плаща в долари на Китай.
                        Дотук работи. След това?
                        Реалистичната цел на Китай е да закупи стратегически активи на Щатите на разумна цена, връщайки им доларите. Но вероятно най-големият им успех в начинанието е някоя свинеферма в щата Вирджиния.
                        Друг начин обаче е да кредитират правителства в развиващия се свят, които до този момент са длъжници на Щатите. Кредитират ги в долари, договарят на падежа плащане в Юани и постепенно трансформират Икономиките на Развиващия се свят от доларови в юанови . Отърват се от доларите и печелят политическо влияние и пазари. А доларите постепенно на падежи си се връщат в Щатите.
                        Това виждам в момента да се случва.

Коментар

• Ще взема да го прочета....

Ъхъ Ницше е между най-романтичните автори
                          Ще взема да го прочета....Ницше.

Коментар

Тука стана много романтично...почвам да се разнежвам))
                            Ъхъ Ницше е между най-романтичните автори

Коментар

• Тука стана много романтично...

човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда
                              Тука стана много романтично...почвам да се разнежвам))

Коментар

• Можем да се приспособим....

Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                                Може и да го издухаме, а може и да се приспособим в някаква симбиоза. Така или иначе няма как да спрем появата му, все едно да спреш еволюцията.
                                Можем да се приспособим....напълно ... особенно ако всички приличат на Българите. Ще се надупим и ще ни чука всеки ден изкуствения интелект за да ни дава да ядем по малко. ))

Коментар

Working...
                                X