If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Защото не съм Недко Недев да знам кога ще стане и дали ще стане )))
Като например да вземат да станат силно отрицателни лихвите ли
При облигациите реално погледнато късата страна е по-безопасната. При дългата страна лихвите могат да стигнат устойчиво най-много до 0, при късата страна чисто теоретично могат да станат и хиляди проценти.
Малко ми е объркано това ама няма значение. Всички трябва да се притесняваме не от акциите а от облигациите. Това ако се спука...хора....ще настане не криза ами ще си ебе майката абсолютно всичко.
А долара...спокойно...не знам дали ще сме живи да видим промяна. Не защото не трябва или е честно американците да си печатат и изнасят най вече долари...а защото на всички им отърва да е така и не мога да видя причина това да се промени.
Виж какво имам в предвид.
Да речем, че са открили перпетум мобиле за държавния дълг.
Тези няколко държави УСА, Япония, Великобритания и Европа, като съюз.
При натиск върху облигационният им пазар, те се включват и го абсорбират.
Това на все отгоре и им обезценява валутата, което към този момент дори е приятно.
Някой казват, че дори това е целта. Няма значение.
Това работи. И докато работи е ясно, че няма да се откажат от него.
Ако ще и след 100 години. До момента в който спре да работи.
А дотогава играта е една и съща - нагоре за всички активи (абсолоютно всички, вкл и суровините)
Ей върху това мисля. Какво би провалило перпетума.
И отговора е в парите, които старите държатели получават за облигациите които се изкупуват от правителствата.
Да вземем за пример Щатите и Китай. Да допуснем, че Китай постепенно или рязко продаде Американските си облигации. ФЕД ги купува и плаща в долари на Китай.
Дотук работи. След това?
Реалистичната цел на Китай е да закупи стратегически активи на Щатите на разумна цена, връщайки им доларите. Но вероятно най-големият им успех в начинанието е някоя свинеферма в щата Вирджиния.
Друг начин обаче е да кредитират правителства в развиващия се свят, които до този момент са длъжници на Щатите. Кредитират ги в долари, договарят на падежа плащане в Юани и постепенно трансформират Икономиките на Развиващия се свят от доларови в юанови . Отърват се от доларите и печелят политическо влияние и пазари. А доларите постепенно на падежи си се връщат в Щатите.
Това виждам в момента да се случва.
Малко ми е объркано това ама няма значение. Всички трябва да се притесняваме не от акциите а от облигациите. Това ако се спука...хора....ще настане не криза ами ще си ебе майката абсолютно всичко.
А долара...спокойно...не знам дали ще сме живи да видим промяна. Не защото не трябва или е честно американците да си печатат и изнасят най вече долари...а защото на всички им отърва да е така и не мога да видя причина това да се промени.
То четенето на отчети в общия случай е едно голямо губене на време. Освен ако човек не търси компании с висока вероятност за фалит. Ама то май няма много шортещи наоколо
Можем да се приспособим....напълно ... особенно ако всички приличат на Българите. Ще се надупим и ще ни чука всеки ден изкуствения интелект за да ни дава да ядем по малко. ))
Вид домашни животни демек. Или източник на нещо си, като в Матрицата, дай верно да правиме филми .
Можеш да сравняваш Апъл със Тесла само по иновативността и по дизайна. И до тук.
Мъск губи кинти...Епъл прави. И заради какво...заради невероятно умната идея да направи първо собствена екосистема и после да интегрира всичко в нейните продукти.
Тесла не може....тесла на практика няма нищо освен дизайн и това че е новатор. Ако епъл решат утре да правят коли....тесла ще отиде в историята
Не е толкова просто, големите автопроизводители се опитват но още не могат да ги стигнат. А Епъл засега не искат да правят колата, те се интересуват именно от софтуера и инфраструктурата, там ще е битката. Колата да стане комодити като PC-тата, а софтуера да е на хляба мекото.
Виж какво имам в предвид.
Да речем, че са открили перпетум мобиле за държавния дълг.
Тези няколко държави УСА, Япония, Великобритания и Европа, като съюз.
При натиск върху облигационният им пазар, те се включват и го абсорбират.
Това на все отгоре и им обезценява валутата, което към този момент дори е приятно.
Някой казват, че дори това е целта. Няма значение.
Това работи. И докато работи е ясно, че няма да се откажат от него.
Ако ще и след 100 години. До момента в който спре да работи.
А дотогава играта е една и съща - нагоре за всички активи (абсолоютно всички, вкл и суровините)
Ей върху това мисля. Какво би провалило перпетума.
И отговора е в парите, които старите държатели получават за облигациите които се изкупуват от правителствата.
Да вземем за пример Щатите и Китай. Да допуснем, че Китай постепенно или рязко продаде Американските си облигации. ФЕД ги купува и плаща в долари на Китай.
Дотук работи. След това?
Реалистичната цел на Китай е да закупи стратегически активи на Щатите на разумна цена, връщайки им доларите. Но вероятно най-големият им успех в начинанието е някоя свинеферма в щата Вирджиния.
Друг начин обаче е да кредитират правителства в развиващия се свят, които до този момент са длъжници на Щатите. Кредитират ги в долари, договарят на падежа плащане в Юани и постепенно трансформират Икономиките на Развиващия се свят от доларови в юанови . Отърват се от доларите и печелят политическо влияние и пазари. А доларите постепенно на падежи си се връщат в Щатите.
Това виждам в момента да се случва.
Може и да го издухаме, а може и да се приспособим в някаква симбиоза. Така или иначе няма как да спрем появата му, все едно да спреш еволюцията.
Можем да се приспособим....напълно ... особенно ако всички приличат на Българите. Ще се надупим и ще ни чука всеки ден изкуствения интелект за да ни дава да ядем по малко. ))
Коментар