Ми да де. Колко пъти го писах вече - реални активи. Акциите са ми посредник към такива. Губи се енергия по трасето, но нямам избор. Ограничен съм откъм възможности, умения и даже мързел. Пък и темата е за акции. Иначе гледам, че хората взимат ипотечни заеми на кило. И правилно правят. По време на галопираща инфлация заемите са супер хедж. Най-добре човек да си направи списък на нещата, които планира да купи следващите няколко години и да действа СЕГА.
Аз теслаци и други шитни нямам да ги мисля. Ако и да знам, че от тях също се изкарват супер пари. Връзката с лихвените нива не е толкова пряка, колкото изглежда и фиксацията е неуместна. Да не говорим, че няма вариант за значимо вдигане на лихвите. Хиперинфлацията е единственото мирно решение. другото няма смисъл да го мислим изобщо. Не можем да го "отиграем"
В резюме - държането на кеш е изключително високорисково.
Аз теслаци и други шитни нямам да ги мисля. Ако и да знам, че от тях също се изкарват супер пари. Връзката с лихвените нива не е толкова пряка, колкото изглежда и фиксацията е неуместна. Да не говорим, че няма вариант за значимо вдигане на лихвите. Хиперинфлацията е единственото мирно решение. другото няма смисъл да го мислим изобщо. Не можем да го "отиграем"
В резюме - държането на кеш е изключително високорисково.
Коментар