IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А сигурен ли си

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Прав си. Естествено че за хоризонт от няколко месеца нито инфлацията има шанс да скочи много, нито някаква нормална логика ще работи на пълни обороти до като тече КИ.

Но когато на хоризонта със сигурност идва влак, макар да не е ясно кога ще мине, предпочитам да се возя на този влак, вместо да се надявам че ще отскоча от релсите преди да дойде
    А сигурен ли си от коя посока идва този влак?

Да не се качиш на друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Не мисля, че някой в момента търгува облигации спрямо очакванията си за реалните лихви, подобна логика има място едва след края на КИ, а никой няма представа кога ще се появи тази пуста инфлация от 2%. Спредовете от последните години до голяма степен са отражение на други тенденции на валутните пазари, има вероятност да се свият значително. И последно- влизането ми там ще е с максимум няколкомесечен хоризонт, а размера зависи най-вече от експозицията ми в европейски акции към онзи момент, защото очаквам сериозни корелации между двете.
      Прав си. Естествено че за хоризонт от няколко месеца нито инфлацията има шанс да скочи много, нито някаква нормална логика ще работи на пълни обороти до като тече КИ.

Но когато на хоризонта със сигурност идва влак, макар да не е ясно кога ще мине, предпочитам да се возя на този влак, вместо да се надявам че ще отскоча от релсите преди да дойде

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Драги каза че ще купува докато инфлацията удари 2%. Да кажем че КИ смъкне очакваните реални лихви до да кажем 0,3% само. това прави германските облигации в даден момент да ударят към 2,3% при 1,5 пункта спред както върви последните години, това удря десетгодишните американски на 3,7% това предполага 30 годишните да са някъде между 4 и 4,5% от сегашните 3,1%

TLT е със средна дюрация към 17 години ако не се лъжа. дори да приемем плоската структура това прави вдигане вдигане на 30 годишните с 0,9 пункта което при 17 години дюрация води до спад от грубо 15% или ТЛТ да падне до 99
        Не мисля, че някой в момента търгува облигации спрямо очакванията си за реалните лихви, подобна логика има място едва след края на КИ, а никой няма представа кога ще се появи тази пуста инфлация от 2%. Спредовете от последните години до голяма степен са отражение на други тенденции на валутните пазари, има вероятност да се свият значително. И последно- влизането ми там ще е с максимум няколкомесечен хоризонт, а размера зависи най-вече от експозицията ми в европейски акции към онзи момент, защото очаквам сериозни корелации между двете.

Коментар

• ботовете са ми най-интересни в последния час от търговията в петък...

да видим днес дали ще се опитат да обрулят накачулените мечета по клона и изкарат пазара на ++ в унисон с хубавите NFP.... после цяла вечер по CNBC разни костюмари да се плюнчат как бика е жив и американската икономика е пред нов златен век и как лихвите въобще не са важни
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            дали ти изглеждам толкова глупав незнам...но въпреки всичко не е нужно да ми обясняваш очеадни неща.

Аз казах че СП последната причина да не мърда е това...а много други много по важни към момнета според мен които ти явно не споделяш , омръзна ми да ги повтарям
            Когато нещо просто обяснява перфектно реалността не виждам защо да се напъвам да измислям сложни конспирации чиято тежест очевидно е нищожна. щом очевадното изчерпва цялата налична оценка.

Коментар

Да, освен ако не се промени нещо в картината. Спредовете спрямо Южна Европа са нищожни, КУ в Европа си тече, вдигане на лихвите в тази среда мисля, че ще има неочакван ефект върху облигациите ако засили още долара.
              Драги каза че ще купува докато инфлацията удари 2%. Да кажем че КИ смъкне очакваните реални лихви до да кажем 0,3% само. това прави германските облигации в даден момент да ударят към 2,3% при 1,5 пункта спред както върви последните години, това удря десетгодишните американски на 3,7% това предполага 30 годишните да са някъде между 4 и 4,5% от сегашните 3,1%

TLT е със средна дюрация към 17 години ако не се лъжа. дори да приемем плоската структура това прави вдигане вдигане на 30 годишните с 0,9 пункта което при 17 години дюрация води до спад от грубо 15% или ТЛТ да падне до 99

Коментар

• дали ти изглеждам толкова

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Имаш компании която докарва 1/3 от печалбата си от продажби във валута различна от долари. това е най-грубо средното за СП 500. И да кажем е хеджирала половината от външната си експозиция. Преди падането на долара ако имаме 2 долар печалба от САЩ и 1 долар от останалия свят. То сега с 3% растеж ще имаме 2,06 от САЩ и 0,93 извън САЩ. Ако гледаме средните курсове за 12 месецен период. Или общо 2,99 долара, при очаквания преди вдигането на долара от 3,09 Нищо по-нормално от това капитализацията на компанията да отрази новата реалност за очакваните печалби, което при равни други условия смъква очакваните печалби в дадения момент с 3%. И нормално ако пуснеш дългосрочния тренд то забавянето в момента на СП спрямо този дългосрочен тренд е към 4%.
                дали ти изглеждам толкова глупав незнам...но въпреки всичко не е нужно да ми обясняваш очеадни неща.

Аз казах че СП последната причина да не мърда е това...а много други много по важни към момнета според мен които ти явно не споделяш , омръзна ми да ги повтарям

Коментар

Благодаря за инфото, не знам Bloomberg какво точно са вкарали , но факта е че при другите индекси няма разминаване

Коментар

• Да, освен ако не се промени нещо в картината. Спредовете спрямо Южна Европа са нищожни, КУ в Европа си тече, вдигане на лихвите в тази среда мисля, че ще има неочакван ефект върху облигациите ако засили още долара.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                      Дай информация къде го гледаш. това число. В Bloomberg в момента коефициента е 43,95 !!!
                      https://www.russell.com/indexes/amer...page?ic=US2000

Коментар

Аз пък само чакам ТЛТ под 110 и го почвам...
                        Да го купуваш ли?

Коментар

22.5 като махнеш компаниите на загуба - не ми изглежда нещо ненормално.
                          Дай информация къде го гледаш. това число. В Bloomberg в момента коефициента е 43,95 !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Много ясно...как да я споделяш като имаме различен поглед върху пазара.
                            Имаш компании която докарва 1/3 от печалбата си от продажби във валута различна от долари. това е най-грубо средното за СП 500. И да кажем е хеджирала половината от външната си експозиция. Преди падането на долара ако имаме 2 долар печалба от САЩ и 1 долар от останалия свят. То сега с 3% растеж ще имаме 2,06 от САЩ и 0,93 извън САЩ. Ако гледаме средните курсове за 12 месецен период. Или общо 2,99 долара, при очаквания преди вдигането на долара от 3,09 Нищо по-нормално от това капитализацията на компанията да отрази новата реалност за очакваните печалби, което при равни други условия смъква очакваните печалби в дадения момент с 3%. И нормално ако пуснеш дългосрочния тренд то забавянето в момента на СП спрямо този дългосрочен тренд е към 4%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                              Това е сладко.
                              Ама малко ме плаши.
                              Като знам как ми гърмят кондензаторите по дънната платка.
                              Няма как да седна върху тоя кондензатор в автобуса.
                              Тия електрическите автобуси по линия 11 са със суперкондензатори (не графен де). Не съм забелязал да се е запалил някой Бая се набират, един ме засече веднъж
                              А не те ли е страх да седиш върху бензин?

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                                Ключовата суровина литий? За сегашните батерии да, а за утрешните?
                                Примерно базирани на графен?
                                Това е сладко.
                                Ама малко ме плаши.
                                Като знам как ми гърмят кондензаторите по дънната платка.
                                Няма как да седна върху тоя кондензатор в автобуса.

Коментар

Working...
                                X