IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз имам по-различно мнение за акциите. Това е инструмент през който човек да се възползва от растежа в икономиките. Може да е имало някакъв смисъл в този израз купуване на стойност - преди 50-100 години - но от тогава народа яко е поумнял. Ако нещо е евтино то има причина да е евтино. И предпочитам тази рпичина да е подценяване на растежа пред подценяване на активите - защото то това означава евтино - подценяване на активите. Ама те активи се оценяват много по-лесно от растеж. И ако се бутам там където се стреми да оценява активи ще хвана дедовия - тези момчета там са много по-добре от мен - имат много повече информация и експертиза.

Пък при растежа всичко е гледане в тавана. никой няма предимство просто защото бъдещето е непредвимо. А като ще съм неграмотен предпочитам да се състезавам с други неграмотни, а не да се бутам там където само разходите им за одит, адвокати, оценители на дадена компания са повече от това което аз изобщо някога ще спечеля от нея.

Коментар

• ))

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Киркор пратил Гарабед на пазара за хубави и евтини череши. Гарабед се върнал без череши и му казал:
      -Имаше хубави череши, имаше и евтини череши. Проблема е че бяха на различни сергии
      Понякога обаче, ако посещаваш достатъчно често пазара се намират евтини череши на промоция.
      Така е да. )

И аз съм инвеститор в стойност. От първата секунда в която се докоснах до този бизнес без да знам много неща които сега знам.

Все някога ще дойде момент в който ще пуснат слух че " пазара ще се закрива" и Гарабет ще си купи хубави и евтини череши. ))

Коментар

• В същото рвеме избягвам компании, които се занимават само с едно нещо и в това нещо няма големи бариери за вход, има сериозна конкуренция, много продукти заместители, реално никаква ценова сила. Тази с пилетата попада там. Те биха били подходящи ако имах портфейл от да кажем 500 компании и търся най-ефективните компании в дадено производство като имам експозиция към всевъзможни производства. Но това дори и за мен е твърде голяма диверсификация изискваща огромни усилия и време.

Коментар

• Аз лично имам известен проблем със сигурните компании. Бих ги купував ако хората бяха обхванати от алчност и търсят най-големите ракети. но не бих ги купувал когато на пазарите има страх. Иначе нестле, проктър и гембъл, джонсън и джонсън , юниливър и някой компании за бира и за алкохол ми харесват и в дългосрочен план мисля че ще са ми прилична част от портфейла. Но в момента народа все още се е панирал и това им вдига значително оценките. А е опасно да се купуват компании без кой знае какъв растеж на високи оценки. Безсмислено е да се купуват подобни компании и след като спада вече се е случил - тогава като се обърнат нещата от рисковите ще се изкара много повече. Така единствения момент в който ми се струва подходящо да се влиза в тях е в последните месеци на бичи пазар. Когато всичко друго калкулира че възхода ще продължава до безкрай, народа си сменя работата през 6 месеца да търси по-високо заплащане, безработицата реално отсъства, имотите фърчат, еуфорита е на всякъде и всеки бяга от скучни неща като домакински стоки и храни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Моето мислене е различно. Аз не съм трейдър а инвеститор. Аз не искам да направя пари. Като ги направя тези пари какво ще стане? Ще търся пак да правя пари. И така до кога?
            Аз просто искам да вляза в бизнеса с пилета. Представям си че цялата фирма е моя и живея с нея. Даже мога да стигна до там че да пропагандирам против свинското месо и аз самият да спра да ям свинско Обаче не ми се занимава с пилета. Искам хем да съм в бизнеса, хем да гледам живота защото ми е само един и не знам колко ще продължи. Приоритета ми е да се забвлявам на максимума. Иначе ми харесва мисленето ти да търсиш винаги най-лошото което може да се случи. И аз разсъждавам така. Точно затова инвестирам в компании с минимални задължения. Не искам да има вариант при който да загубя всичко. Може някакъв процент но не и всичко
            Да предположим че компанията е останала без живо пиле и американците престанат да ядат пилешко.
            Ако тази компания е моя дори и да се случи най-лошото ще позадлъжнея малко но пак ще оцелея. Мога да почна да гледам например гъби в пилчрниците или пък някакви други птици, които не ги лови птичият грип или пък яйца и т.н. Мениджмънта се е справял прекрасно последните 25 години и му имам доверие че ще справя и занапред. Това за мен е най-важното.
            А за Нешинъл хелт какво мислиш? Биотехнологиите ще премахнат нуждата от здравно лечение? Ми тогава пак ще поздлъжнея и ще сменя предназначението на центровете с нещо друго но ще оцелея и ще продължа напред
            За нешънъл хелт си нямам идея - дивидента им в гугъл е грешен, реалния дивидент е малко над 2%, иначе си нямам идея.

А за сигурни компании

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              То хубаво евтино има ли?

Не я знам тази компания..))
              Киркор пратил Гарабед на пазара за хубави и евтини череши. Гарабед се върнал без череши и му казал:
              -Имаше хубави череши, имаше и евтини череши. Проблема е че бяха на различни сергии
              Понякога обаче, ако посещаваш достатъчно често пазара се намират евтини череши на промоция.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Бях чул че има птичи грип в САЩ. Ако тези ти харесват просто чакаш да обявят че вече няма грип и тогава влизаш, предполагам че ще може да се направят добри пари. Ако до тогава фермата им не е останала без пукнато живо пиле или пък американците не са спрели да ядат пилешко, защото и това може да стане ако се получи заразяване и на човек.
                Моето мислене е различно. Аз не съм трейдър а инвеститор. Аз не искам да направя пари. Като ги направя тези пари какво ще стане? Ще търся пак да правя пари. И така до кога?
                Аз просто искам да вляза в бизнеса с пилета. Представям си че цялата фирма е моя и живея с нея. Даже мога да стигна до там че да пропагандирам против свинското месо и аз самият да спра да ям свинско Обаче не ми се занимава с пилета. Искам хем да съм в бизнеса, хем да гледам живота защото ми е само един и не знам колко ще продължи. Приоритета ми е да се забвлявам на максимума. Иначе ми харесва мисленето ти да търсиш винаги най-лошото което може да се случи. И аз разсъждавам така. Точно затова инвестирам в компании с минимални задължения. Не искам да има вариант при който да загубя всичко. Може някакъв процент но не и всичко
                Да предположим че компанията е останала без живо пиле и американците престанат да ядат пилешко.
                Ако тази компания е моя дори и да се случи най-лошото ще позадлъжнея малко но пак ще оцелея. Мога да почна да гледам например гъби в пилчрниците или пък някакви други птици, които не ги лови птичият грип или пък яйца и т.н. Мениджмънта се е справял прекрасно последните 25 години и му имам доверие че ще справя и занапред. Това за мен е най-важното.
                А за Нешинъл хелт какво мислиш? Биотехнологиите ще премахнат нуждата от здравно лечение? Ми тогава пак ще поздлъжнея и ще сменя предназначението на центровете с нещо друго но ще оцелея и ще продължа напред

Коментар

• ))))

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  Мен не ме слушай. Тази компания въобще не ми е ясна и не познавам продуктите и.
                  Нито пък съм чел новини и история. Погледнах само баланса и въобще не ми хреса. Мен ме кефи примерно такъв баланс :
                  https://www.google.com/finance?q=NAS...m_LIyqsgHzvIEY
                  и то съчетан с тази история и дивиденти през годините.
                  р/е под 6, почти нямат дългове, отнесено към СК. 25 години продават пилета и най-вероятно ще продават и след 25 /предполагам че разбират от пилета /. Единственият проблем е че е скъпа
                  То хубаво евтино има ли?

Не я знам тази компания..))

Коментар

• Добре

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Няма сигурност има вероятности. А грешките са си част от играта.
                    Това ми хареса...съгласен съм ))

Коментар

Опасен си. За няколко секунди намираш проблем навсякъде
                      Ще диверсифицирам тогава с например тази :

https://www.google.com/finance?q=NYS...bkXku2yAd2ygwg

Р/Е е още по-добре. Баланса е добре. Само дето печалбата спрямо приходите ми се вижда малка.
                      Бях чул че има птичи грип в САЩ. Ако тези ти харесват просто чакаш да обявят че вече няма грип и тогава влизаш, предполагам че ще може да се направят добри пари. Ако до тогава фермата им не е останала без пукнато живо пиле или пък американците не са спрели да ядат пилешко, защото и това може да стане ако се получи заразяване и на човек.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        И другия доста по-важен проблем
                        http://www.cdc.gov/flu/avianflu/h5/
                        Опасен си. За няколко секунди намираш проблем навсякъде
                        Ще диверсифицирам тогава с например тази :

https://www.google.com/finance?q=NYS...bkXku2yAd2ygwg

Р/Е е още по-добре. Баланса е добре. Само дето печалбата спрямо приходите ми се вижда малка.

Коментар

Нито пък съм чел новини и история. Погледнах само баланса и въобще не ми хреса. Мен ме кефи примерно такъв баланс :
                          р/е под 6, почти нямат дългове, отнесено към СК. 25 години продават пилета и най-вероятно ще продават и след 25 /предполагам че разбират от пилета /. Единственият проблем е че е скъпа
                          И другия доста по-важен проблем
                          http://www.cdc.gov/flu/avianflu/h5/

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                            Реализирах прилична печалба от 12 % на Quiksilver, компанията е рискова и ще бъда още по-внимателен, уважавам мнението но Alonso!

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                              А сигурен ли си от коя посока идва този влак?

Да не се качиш на друг.
                              Няма сигурност има вероятности. А грешките са си част от играта.

Коментар

• Реализирах прилична печалба от 12 % на Quiksilver, компанията е рискова и ще бъда още по-внимателен, уважавам мнението но Alonso!

Коментар

Working...
                                X