Аз имам по-различно мнение за акциите. Това е инструмент през който човек да се възползва от растежа в икономиките. Може да е имало някакъв смисъл в този израз купуване на стойност - преди 50-100 години - но от тогава народа яко е поумнял. Ако нещо е евтино то има причина да е евтино. И предпочитам тази рпичина да е подценяване на растежа пред подценяване на активите - защото то това означава евтино - подценяване на активите. Ама те активи се оценяват много по-лесно от растеж. И ако се бутам там където се стреми да оценява активи ще хвана дедовия - тези момчета там са много по-добре от мен - имат много повече информация и експертиза.
Пък при растежа всичко е гледане в тавана. никой няма предимство просто защото бъдещето е непредвимо. А като ще съм неграмотен предпочитам да се състезавам с други неграмотни, а не да се бутам там където само разходите им за одит, адвокати, оценители на дадена компания са повече от това което аз изобщо някога ще спечеля от нея.
Пък при растежа всичко е гледане в тавана. никой няма предимство просто защото бъдещето е непредвимо. А като ще съм неграмотен предпочитам да се състезавам с други неграмотни, а не да се бутам там където само разходите им за одит, адвокати, оценители на дадена компания са повече от това което аз изобщо някога ще спечеля от нея.
Коментар