IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Искам да кажа, че има валутни бордове или пегове, които са изгоряли. Остави ти на Сорос по-нататъшните действия.
    Има - но Хонг Конгския не е от тях. Имаш една развита икономика, с изключително качествени икономистти, която в момента е подкрепена от втората по големина икономика, която има най-големите валутни резерви в света и чиито управляващи си правят каквото си искат. Без ограничение на някакви такива подробности като закони.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Е има еда успешна голяма сделка и една камара големи неуспешни големи сделки. И с Хонг Конг и с Русия глътна яко вода. Защо си мислиш че отдавна не прави такива неща - остарял е и е помъдрял
      Искам да кажа, че има валутни бордове или пегове, които са изгоряли. Остави ти на Сорос по-нататъшните действия.

Коментар

Да, ама пък Сорос стана милиардер за един ден, когато паунда се развърза с дойче марката. Примери има и в двете посоки.
        Е има еда успешна голяма сделка и една камара големи неуспешни големи сделки. И с Хонг Конг и с Русия глътна яко вода. Защо си мислиш че отдавна не прави такива неща - остарял е и е помъдрял

Коментар

И на какво се надяваш - да им падне пега ли това няма да стане. Става за събиране на суап - но това са дребни стинки защото паричния съвет на хонг конг следва американските лихви.

1997 когато се пробваха да им сринат пега бая спекуланти яко изгоряха.
          Да, ама пък Сорос стана милиардер за един ден, когато паунда се развърза с дойче марката. Примери има и в двете посоки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Просто Хонконг падна твърде ного на петгодишна база, а корейският пазар е изначално хахав... не че е фатално паднал, просто е хахав.
            При Hang Seng индекса вече съществува и валутен риск, ако стане нещо с валутата им.

Коментар

А, недей така. знаеш ли колко хонг конкгци съм шортнал? А на всичкото отгоре - суапът е положителен при дълги USD/HKD.
              И на какво се надяваш - да им падне пега ли това няма да стане. Става за събиране на суап - но това са дребни стинки защото паричния съвет на хонг конг следва американските лихви.

1997 когато се пробваха да им сринат пега бая спекуланти яко изгоряха.

Коментар

В момента може би атакуват пега на хонг конгския долар. Днес се търгуваше в горната граница на допостимото отклонение. Нещо което не се е случвало отдавна.

Доста тъпа стратегия бих казал. В китай хората шортещи пазара имат навика да изчезват безследно. За да помагат на властите Пък то Хонг Конг си е част от Китай.
                Е, не съвсем истинска част от.

Ама Пи Джей беше прав като каза, че всъщност Хонконг трябваше да продаде Великобритания на Китай.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Щото отчетът им е като стара булка да си сложи нови гащи. Ти кое ще гледаш?
                  Не съм го гледал детайлно - защото не се интересувам ного от тая компания. Каквото попрочетох в Инвесторът.

Да - за девалвацията на мангизите с Косматият - може би си прав, макар Корея и Хонконг не мисля да са смъртоносно обвързани с Китай.

Просто Хонконг падна твърде ного на петгодишна база, а корейският пазар е изначално хахав... не че е фатално паднал, просто е хахав.

Коментар

В момента може би атакуват пега на хонг конгския долар. Днес се търгуваше в горната граница на допостимото отклонение. Нещо което не се е случвало отдавна.

Доста тъпа стратегия бих казал. В китай хората шортещи пазара имат навика да изчезват безследно. За да помагат на властите Пък то Хонг Конг си е част от Китай.
                    А, недей така. знаеш ли колко хонг конкгци съм шортнал? А на всичкото отгоре - суапът е положителен при дълги USD/HKD.

Коментар

Китай се държи повече от добре последните десетина дни. По-интересно е защо мишкуненето се пренесе към Хонконг... аре Япония по има потенциал за падане.
                      Кореецът вече се отказвам да го разбирам, там сякаш търгуват само циклофреници, като гледам графиките.
                      От девалвацията на юана, а тя е неминуема с поне още 10% и повече, най-много ще пострадат Ю. Корея (донякъде и Северна ), Хонг Конг, Сингапур и други по-малки бивши тигри.

Коментар

Китай се държи повече от добре последните десетина дни. По-интересно е защо мишкуненето се пренесе към Хонконг... аре Япония по има потенциал за падане.
                        Кореецът вече се отказвам да го разбирам, там сякаш търгуват само циклофреници, като гледам графиките.

Коментар

Защо любимият на нозина туканка Нетфликс така се струполяса: нали уж - добър отчет?
                          Щото отчетът им е като стара булка да си сложи нови гащи. Ти кое ще гледаш?

Коментар

Аааа, бъркаш! Днес бях - положителен, негативен, положителен и сега съм неутрален. Чакам Китай. Чакам и Григор Димитров къде 4-5 сутринта, затова и Китай ще "намаже" от моето внимание.

П.П. И как така, ако си негативен - никога не печелиш?! Нали си чувал за късите позиции?

Коментар

Аааа, бъркаш! Днес бях - положителен, негативен, положителен и сега съм неутрален. Чакам Китай. Чакам и Григор Димитров къде 4-5 сутринта, затова и Китай ще "намаже" от моето внимание.

П.П. И как така, ако си негативен - никога не печелиш?! Нали си чувал за късите позиции?
                              Е ти си знаеш дали печелиш. В дългосрочен план от къси позици не се печели.

Аз съм си играл да изследвам разни стратегии на хедж фондове с къс профил - ами и те не са изцяло къси. Масово са дълги на СП 500 и замеат някакъв процент къси позиции на отделни компании - доста много компании така че да могат да направят диверсифициран портфейл. И дори и те не се справят кой знае колко блестящо. но предполагам че имат достатъчно клиенти които искат актив некорелиран с пазара.

Коментар

• Защо любимият на нозина туканка Нетфликс така се струполяса: нали уж - добър отчет?

Равновесиев - то рационалното мислене си е опасно на мишкуняшки пазар, не забравяй това.

Коментар

Working...
                                X