IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Как точно износител от латинска америка или азия би страдал от това че собствената му валута пада. Напротив - той ще печели брутално от това - дори и целия му дълг да е в долари. Или да погледнем източна европа - най-задлъжнялата част от развиващите се пазари. Някой да казва нещо срещу източна европа - не. Защото тук информацията е лесно достъпна и е елементарно да се проверят глупостите.
    Как така ще печели от това?

В Унгария имаше брожения неотдавна заради дългове в швейцарски франкове. Не им е по-лесно на унгарците да плащат еквивалента на скъпия швейцарски франк.

Коментар

Разбира се съществува сериозна вероятност да бъркам в причинита за корекцията. поне за мен си за да съм сигурен определено пазара едновременно трябва да върви нагоре и петрола надолу. Това ще достатъчно доказателство за мен че съм прав. Днес за съжаление и петрола вървеше нагоре така че няма потвърждение на хипотезата ми. За това и съм доста предпазлив за това дали дъното е минало или не.
      nothing will send the price of crude soaring quite as fast as one entire OPEC nation suddenly entering a death spiral of chaos.

Венецуела ще фалира до седмици, а оттам и петрола ще се повиши ...
      „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• По едно рвеме си играх да четя рпепоръки на големи банки за отделни компании. Тези хора се справят ужасяващо. Бях си направил един демопортфейл да им следя представянето - ми този портфейл само стронг бай напълнен се представяше най-зле от всички останали които си бях направил. Просто го махнах по едно време - беше напълно безсмислено да го следя повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
          Чак пък толкова. Не могат да рискуват съвсем да си затрият репутацията.
          Защо, никой и не очаква от тях да знаят всички отговори. Или дори повечето отговори. Те ако ги знаеха щяха да си пият мартините на някой остров с една камара манекенки, а не да са корпоративни роби в някой мъглив и студен град.

Коментар

Опасявам се, че $18 трилиона са корпоративен дълг във ВП.

Иначе, лихвите падат понеже пазара сега се е шашнал и блъска яко американски ДЦК. Но тенденцията е да нагоре.
            Нормално е да се работи с дълг и е нормално при големи икономики да има голям дълг. Самият размер на дълга не казва нищо за възможностите му за обслужване.

Как точно износител от латинска америка или азия би страдал от това че собствената му валута пада. Напротив - той ще печели брутално от това - дори и целия му дълг да е в долари. Или да погледнем източна европа - най-задлъжнялата част от развиващите се пазари. Някой да казва нещо срещу източна европа - не. Защото тук информацията е лесно достъпна и е елементарно да се проверят глупостите.

Обаче като кажат азия е задлъжняла или латинска америка е задлъжняла. Ми аз специално за бразилски компании съм си играл да им гледам конкретните отчети. да ги видя каква им е вероятността от фалит и защо аджеба се търгуват на ПЕ 4, 5 или 6. И още не мога да открия никакъв проблем. Дългът им нито е голям като обем спрямо активите или печалбата а и е покрит с парични потоци от всякъде. Реално са по-стабилни длъжници от повече американски компании.

Обаче за латинска америка и азия могат да се плямпат глупости. Хора които сигурно не могат да кажат къде на картата е Малайзия, нямат никакви проблеми да говорят за голямата задлъжнялост в Малайзия Клишетата и вкарването в рамки се разраства с бясна скорост. Като питат някой смотан анализатор дето не може да си намери задника с двете ръце ако не се гледа в огледалото защо пада пазара - а той си няма ни най-малка представа и какво говори - ами клишета и готови рамки. които други - същите като него анализатори са приказвали.

Коментар

Човек не трябва да подценява факта че повечето сериозни анализатори на пазара работят за банки. И по един или по-друг начин имат сериозен мотив да не разкриват проблеми, които водят до техните работодатели. А в същото време точно банките имат най-ясна представа какво точно се случва. И всички останали разчитат на техните анализи - които обаче в конкретния случай може да са доста как да го кажа - необективни. Да не кажа откровени лъжи.
              Чак пък толкова. Не могат да рискуват съвсем да си затрият репутацията.

Коментар

Глупост е - лихвите в америка паднаха. А тук говорят че лихвите са проблема. Аз вече веднъж бях казвал че кофти ситуацията в САЩ ще е когато пазара пада много а лихвите се качват стабилно - пазарните лихви. Тогава човек трябва да е извън пазара. Но при тази корекция лихвите падаха - десетгодишните облигации вчера стигнаха до 1,95% при 2,30 преди корекцията да започне.
                Опасявам се, че $18 трилиона са корпоративен дълг във ВП.

Иначе, лихвите падат понеже пазара сега се е шашнал и блъска яко американски ДЦК. Но тенденцията е за нагоре.
                Last edited by Misho ILIEV; 22.01.2016, 02:26.

Коментар

• Човек не трябва да подценява факта че повечето сериозни анализатори на пазара работят за банки. И по един или по-друг начин имат сериозен мотив да не разкриват проблеми, които водят до техните работодатели. А в същото време точно банките имат най-ясна представа какво точно се случва. И всички останали разчитат на техните анализи - които обаче в конкретния случай може да са доста как да го кажа - необективни. Да не кажа откровени лъжи.

Коментар

Добре сега, това глупост ли е?

Файненшъл Таймс:

“What’s happening in markets now is a reality check,” said Adam Slater at Oxford Economics, an economic research company. “Lingering doubts about whether the world could stomach a US interest rate rise and a slowdown in China are now translating into questions about whether the world faces another global recession.”

Loose monetary policy in the US contributed to an explosion in EM debt issuance between 2010 and 2014, which the Bank for International Settlements has warned could threaten the financial system.

The boom extended to corporate borrowers, which more than quadrupled their debt in a decade, from $4tn in 2004 to more than $18tn in 2014.

As US interest rates rise and investors lose faith in China’s economic strength, foreign capital flows have reversed, pushing up the cost of servicing debts.
                    Глупост е - лихвите в америка паднаха. А тук говорят че лихвите са проблема. Аз вече веднъж бях казвал че кофти ситуацията в САЩ ще е когато пазара пада много а лихвите се качват стабилно - пазарните лихви. Тогава човек трябва да е извън пазара. Но при тази корекция лихвите падаха - десетгодишните облигации вчера стигнаха до 1,95% при 2,30 преди корекцията да започне.

Коментар

• Добре сега, това глупост ли е?

Файненшъл Таймс:

“What’s happening in markets now is a reality check,” said Adam Slater at Oxford Economics, an economic research company. “Lingering doubts about whether the world could stomach a US interest rate rise and a slowdown in China are now translating into questions about whether the world faces another global recession.”

Loose monetary policy in the US contributed to an explosion in EM debt issuance between 2010 and 2014, which the Bank for International Settlements has warned could threaten the financial system.

The boom extended to corporate borrowers, which more than quadrupled their debt in a decade, from $4tn in 2004 to more than $18tn in 2014.

As US interest rates rise and investors lose faith in China’s economic strength, foreign capital flows have reversed, pushing up the cost of servicing debts.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Не го решиха проблема, а го отложиха.

Казваш, че Китай имал огромни валутни резерви. Тогава защо пада юанът? Защото го искат. Ако юанът падне с 20% спрямо долара, сингапурският долар и той, какво ще прави Хонг Конг със скъпата си валута, когато търгува основно с Азия?
                        Юана пада само и единствено толкова колкото китайксото правителство иска да падне. Това не е пазарен курс и реално не можеш да си правиш никакви изводи от движението на юана.

Пада единствено към долара - ако видиш юана към претеглена през търговските партньори на Китай валутна кошница юана просто вървят към възстановяване на равновесието.

Може и да има още девалвации, но може и да няма. И да има още едва ли ще са 20% по-скоро 3 до 5%. Като китайците никога няма да девалвират ако това ще им навреди повече отколкото ще им помогне.

Така че честно казано не виждам никаква причина да се играе срещу китайската икономика. При всички положения след тези действия тя ще е в по-добро състояние отколкото преди тях.

И между другото цяла азия е с плаващи валути в момента. Така че това че Китай девалвира реално не носи големи вреди на останалите азиатски държави - защото всъщност и техните валути са си паднали доста.
                        Last edited by ravnovesie; 22.01.2016, 01:48.

Коментар

Не съм навлизал в подробности на паричната политика на хонг конг, но освен собствените си резерви те имат достъп до стотина милиарда китайски резерви. Достъп, който до момента никога не са използвали. Но ако е да изпържат няколко по големи но и нагли спекуланти просто ще звъннат един телефон и ще ги изпържат.

не знам дали знаеш как китайците си решиха проблема със спреда между офшор и оншор юана от последните дни. Изтеглиха цялата ликвидност от офшор юана. междубанковите лихви удариха 60% ако не се лъжа и всичките спекуланти глътнаха вода.
                          Не го решиха проблема, а го отложиха. Юанът не поскъпна, а премахнаха възможността за арбитраж между оф и он шора.

Казваш, че Китай имал огромни валутни резерви. Тогава защо пада юанът? Защото го искат. Ако юанът падне с 20% спрямо долара, сингапурският долар и той, какво ще прави Хонг Конг със скъпата си валута, когато търгува основно с Азия?
                          Last edited by anon6706; 22.01.2016, 01:35.

Коментар

Комисионните нали са ти ниски Мен в момента когато нещо почне да ме притеснява и просто го махам. Ако се притесня за пазара влизам. Този етф го използвам когато пазара не върви както трябва но няма потвърден спад. Вкарам едни 10%, ако спада почне да се случва още едни 10% от активите. И като вземе да се изчерпва просто го намалявам по същата схема.
                            Не би било мой стил да правя такова нещо. Всеки знае себе си. А и на мене ми се случва понякога да имам много работа дни наред и тогава почти не следя какво става на пазара.

С диверсифицираните дълги нямам проблем. Влизал съм малко по малко в продължение на четири години. В началото се шашках, но сега не. Нямам зор да продавам в следващите години.

Коментар

• Не съм навлизал в подробности на паричната политика на хонг конг, но освен собствените си резерви те имат достъп до стотина милиарда китайски резерви. Достъп, който до момента никога не са използвали. Но ако е да изпържат няколко по големи но и нагли спекуланти просто ще звъннат един телефон и ще ги изпържат.

не знам дали знаеш как китайците си решиха проблема със спреда между офшор и оншор юана от последните дни. Изтеглиха цялата ликвидност от офшор юана. междубанковите лихви удариха 60% ако не се лъжа и всичките спекуланти глътнаха вода.

Коментар

Има - но Хонг Конгския не е от тях. Имаш една развита икономика, с изключително качествени икономистти, която в момента е подкрепена от втората по големина икономика, която има най-големите валутни резерви в света и чиито управляващи си правят каквото си искат. Без ограничение на някакви такива подробности като закони.
                                Времето ще покаже. Засега си стоя на позицията.

Коментар

Working...
                                X