IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Iv max, ако все още четеш форума, кажи 2-3 думи за ябълката. Как виждаш нещата

Не очаквах, че ще счупят профита в американската история и същевременно акцията ще падне доволно.
    Над 60% от юзърите не са се ъпгрейднали до новия 6. Айпадите бавно, но сигурно умират, а Маците намаляват с малко...
    25% от продажбите са в чайна, явно силния долар и ситуацията в момента си оказват влияние.
    При 216 млрд кеш са длъжни да измислят нещо ново и революционно, различно от кола ...

Коментар

• Всъщност, нефтът поне според тази графика влиза в контанго едва в края 2014 година

Коментар

• Първоначално изпратено от Malka Boza Разгледай мнение
        Обяснено ясно и просто,нещо което се пропуска от доста хора ползващи USO например.Благодаря.
        Така че трябва да признаем че е умен и то без да се прави а ние сме си пингвини.
        Естествено, ако няма бекуърдейшън

Коментар

• Онлайн семинар "Прогнози 2016 и в какво да се инвестира според тях"

Провежда се на 27 януари, сряда, 19 ч. Свободен достъп.

На семинара ще бъдат представени Прогнози 2016 на ЕЛАНА Трейдинг за глобалната и българската икономика, за акциите, суровините и валутите. На тази база ще бъдат дискутирани подходящи конкретни инвестиционни идеи, чрез които инвеститорите могат да се възползват от очертаните пазарни тенденции.

Информация за регистрация

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            По-далечните фючърси се търгуват на по-висока цена. Това е контанго. Разликата в котировките на фючърси на петрола е по няколко долара. Сега например ги гледам брен за април е 32,73, за септември 37,68 за декември 38,4

Не се правя на нещо - просто това е термина. И реших че след като се коментира нещо което е свързано с фючърси, хората са наясно с терминологията.
            Обяснено ясно и просто,нещо което се пропуска от доста хора ползващи USO например.Благодаря.
            Така че трябва да признаем че е умен и то без да се прави а ние сме си пингвини.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              Пазарът реагира много бързо и до като реагираш, може цената да е поспаднала. Политическия риск си го има.
              Е голяма работа. То върхове и дъна няма как да се целят.

А и все пак под политика имам предвид наистина да влияе силно. Например в европа това са ютилитата - това е пълна трагедия там. Е и телекомите до преди година две. До като не почнаха да се превръщат в медии че да избягат от политическия натиск. Петрола обаче е изцяло политика. Търсене, предлагане, али бали нямат значение. Ако саудитците решат да помпат колкото могат просто удавят нещата. За руснаците да помпат колкото могат е въпрос на икономическо оцеляване, също както и за Венецуела, Нигерия.

Днес приказват например че цената била скочила заради това че можело ОПЕК да се споразумеят с руснаците - пълна глупост. ОПЕК не вярват изобщо на руснаците и са го казвали нееднократно. Мисля че само едно споразумение са имали за целия период на ОПЕК и руснаците са почнали да лъжат от самото начало. Саудитците приказват че ще намалят производството само ако и страни от не ОПЕК си свият производството. И то го казват защото са наясно че няма да стане. САЩ нямат контрол върху производството си, а Русия ще фалира ако си свие добива, а цената не се вдигне.

И за какво аз да се набивам на такова място, където утре руснаците могат да вземат по погрешка да бомбардират нещо в Саудитска Арабия. Или пък там лудата им глава престолонаследник, може да му хрумне да почне война и с Иран.

Коментар

И аз потенциално мога да излеза от всичко
                Пазарът реагира много бързо и до като реагираш, може цената да е поспаднала. Политическия риск си го има.

Коментар

• кфо ста батки? накупихте ли акции?
                  Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Потенциално навсякъде може да излезе политика.
                    И аз потенциално мога да излеза от всичко

Коментар

Е аз като излезе това на Хилъри мисля че точно това казах, че това променя доста сентимента.

Не мисля че в дългосрочен план това променя нещо, но определено пречупи ентусиазма.
                      Потенциално навсякъде може да излезе политика.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        академичен търтей.
                        PhD? На каква тема?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Mи то и при биотехите бъка от политика...особено тая година, изборната. С глупашките им популизми.
                          Неслучайно IBB се представя доста по зле от XLE.
                          Но пък си е възможност..
                          Е аз като излезе това на Хилъри мисля че точно това казах, че това променя доста сентимента.

Не мисля че в дългосрочен план това променя нещо, но определено пречупи ентусиазма.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Mи то и при биотехите бъка от политика...особено тая година, изборната. С глупашките им популизми.
                            Но пък си е възможност..
                            То къде ли няма политика? Даже и в Кока Кола, защото имало много захар, вредно за здравето, значи тежи на бюджета, значи властта може да се бърка колко големи да са чашите, в които се сервира в Ню Йорк...

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Безкрайно далеч си от спекулирането и от търговията. Ти си един академичен търтей.

Не твърдя, че Саудитска Арабия ще помпа цената. Твърдя, че излезе новина/слух, че имат финансови затруднения с поддържането на пега. Няма значение дали е вярно или не. При свръхпродаден нефт, на хедж фондовете им трябваше минимална сламка, за да закрият част от късите при нефта. Това и се случи.

Но може и да е от ролването, щом казваш.

Успех! (за последен път)
                              Е то слухове да търси човек на пазара - винаги ще намери.

Ама сега ако сделката ти не върви в твоята посока си си виновен сам - не хората, които ти казват друго мнение

Коментар

Нямам идея - аз до тези неща не се докосвам. Където има политика, аз пари не слагам
                                Но пък си е възможност..

Коментар

Working...
                                X