IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mpmuk Разгледай мнение
    Те ще престанат да са "повърхностни" след колко процента още? 10? 20?
    Отговорил съм ти в същия пост, който коментираш.

Гросов - намираш ли нормално компании, произвеждащи обикновени потребителски стоки, от които никой няма да се лиши, да паднат - 4-5 ПЪТИ?

Директен пример в моментът: Coca cola ти носи доходност от дивиденти около 3.15%, а цената - 42.65 кинта. Ако ти имаш акции на, би ли ги продал на десет кинта, при положение, че ти носят над 10% пасивна доходност?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от mpmuk Разгледай мнение
      Спомням си ,че 2008 някой от сините чипове се бяха сдумкали с пъти ,3-4-5 и тн.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Дъното е там, където спекулативният натиск и страхът свърши.

Сравненията с Осма година са повърхностни, докато гледаш само графика.

Коментар

Изкарай графиките 50г назад и ще се убедиш ,че нещата се припокриват.Ще има
          още спадове, но ще се случи нещо голямо за да се ускорят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
            Ако си следил кризата през 2008 тогава най-високите нива на ДАУ бяха 13-14000 пункта,преди да падне. Сега 8 г по-късно стигна 18000 и пак пада,така че това
            16000 изобщо не е ниско ами някъде посредата.Дъното е някъде между 7000-10000.

Коментар

За спукването на т.нар. "балон" - защо то не стана лятото - когато пазарите отнесоха толкова РЕАЛНИ удари? Китайската криза, костенуркаджийската криза, гръцката криза и т.н. - макар гръцката криза - основно дългова?
              Ако си следил кризата през 2008 тогава най-високите нива на ДАУ бяха 13-14000 пункта,преди да падне. Сега 8 г по-късно стигна 18000 и пак пада,така че това
              16000 изобщо не е ниско ами някъде посредата.Дъното е някъде между 7000-10000.
              Last edited by Grosss; 09.02.2016, 14:03.

Коментар

За спукването на т.нар. "балон" - защо то не стана лятото - когато пазарите отнесоха толкова РЕАЛНИ удари? Китайската криза, костенуркаджийската криза, гръцката криза и т.н. - макар гръцката криза - основно дългова?
                Не знам за кои пазари говориш, но, ако е за тези на планетата Земя, то спукването дойде точно през лятото.

Коментар

• За спукването на т.нар. "балон" - защо то не стана лятото - когато пазарите отнесоха толкова РЕАЛНИ удари? Китайската криза, костенуркаджийската криза, гръцката криза и т.н. - макар гръцката криза - основно дългова?

Коментар

• В някои случаи, при някои компании, може и да е така. Орязване на разходи - това означава по-добро управление и аз не виждам какво е лошото в.
                    Иначе аз гледам основно продажбите, а печалбата - съпоставям с продажбите, за да видя растат пропорционално ли. Разбира се - гледам дивидентът и какъв дял от печалбата той е.

Коментар

Не само, че чувал за Окам, но и преподавал за. Какво е казал Окам? - Че най-очевидното обяснение е най-доброто. В случаят е точно така - щом в отчетите на повечето компании няма причини за толкова дълбок спад, значи очевидно причината е другаде. Къде другаде може да бъде, освен в спекулата? Пазарите (освен от емоции) се движат или от фундамент, или от спекула.
                      Точно в отчетите е отговорът, стига да можеш да го прочетеш. За целта обаче е нужно да ги отдалечиш от носа си и да ги погледнеш в контекста на голямата картина - седем години нулеви лихви, през които основните "двигатели" на печалби бяха ниските лихви по дълга, рязането на разходи, обратните изкупувания, счетоводната изобретателност и т.н. Всичко това доведе до рекордни в исторически план маржове на корпоративните печалби, рекордни стойности за борсовите индекси; сляпо преследване на всичко, което носи малко повече от нула възвръщаемост; растяща фирмена задлъжнялност, надминала нивата от 2007-ма; инвеститорски оптимизъм на върхови нива; скъпи и много IPO-та; рекордни като обща сума и като единични сделки сливания и придобивания... - всичко тове е рецепта за много болка поне в краткосрочен план.
                      Балонът можеше да се спука още преди около година и половина, но търсеше катализатор, който да обърне сентимента (емоциите). Без това да се случи, дори и най-скъпия пазар може да продължи да се надува, както и най-евтиния да продължи да поевтинява. Сега сме много далеч от второто и все още много близо до първото, поне що се отнася да чуждите пазари.
                      Някой по-долу те посъветва да внимаваш да не повториш някои грешки от миналото. Аз ще се присъединя към това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                        http://bgchaos.com/
                        Не знам какво си преподавал ама освен да си чувал за Окам, трябва да си чувал и за математика и история. Тогава ще ти е ясно, че това с манипулациите е абсолютен мит. Наскоро обяснявах защо надълго и нашироко. Явно предпочиташ да пишеш вместо да четеш
                        чУек: ного готин сайт - благодарско - ще прочета в него за някои от интересните работи - ама Бръсначът на - казах ти как го прилагам в конкретната ситуация.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          До колкото се сещам ти приказваше как купуваш всяко спадане, аз ти приказвах че спадът е напълно възможен - включително и при любимия ти епъл. Поне тогава ти бе любим. Не виждам за какво се заяждаш с мен при положение че ако тогава си ме бил послушал си си спестил бая загуби.

Сега пак си развиваш пак някакви глупости, които реално са точно глупости. Пазърт пада в момента, защото народа сериозно се е притеснил, че идва реплика на финансовата криза от 2008. И е напълно възможно да е прав. Макар и аз да мисля че греши. Но по никъкъв начин не бих се впуснал в агресивно купуване точно в този момент. Защото потенциала за сериозен спад си стои.

Изобщо не схващаш какво движи пазара, ама абсолютно никаква идея си нямаш. И предполагам че това е нормално. Но не е нормално да смяташ че си напълно наясно какво се случва, защото определено не си.
                          Ного се забавлявам с вас двамата. Вие сте като Радослав Манолов и Милен Марков на сборището на Атерата по-миналата година - хем говорят едно и също, хем и двамата са прави, ама пак се карат.

Коментар

В общи линии слабо ме интересува как някой си губи парите. Аз лично не съм намирал нищо ценно в постовете му - лично за мен, и единствената причина поради която му отговарям е защото се обръща към мен.
                            Жалко защото вие двамата сте от малкото в този форум, които се аргументирате. Дето се вика ако ви няма вас и форума няма да го има
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• В общи линии слабо ме интересува как някой си губи парите. Аз лично не съм намирал нищо ценно в постовете му - лично за мен, и единствената причина поради която му отговарям е защото се обръща към мен.

Коментар

Това беше по-късно. Тогава пък се беше панирал без никаква причина. В началото когато се появи приказваш ка всичко ще расте до безкрай как епъл ще стане не знам си колко трилиона и как всеки спад купува
                                Възможно е. Аз не чета толкова редовно. Но си спомням че той казваше че няма да прави нищо а аз му опонирах че това да е на късо не е правене на нищо
                                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Working...
                                X