arbeitmachtfrei май още не може да изтрезнее след удара с FE. Чудно ми е дали продължава с асансьора или е слязал на едно 25%
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Прогнозите за компания като "Тесла" са пълен бъзик. Еле пък при счетоводство а ла Мъск. Все пак тук съм съгласен с мангиза. Затова ще се повторя.
06.07.2020, 23:44:
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Посоката за TSLA е още нагоре и не е съвсем късно за хващане на влака. Нищо чудно да удари 3 хил. преди да се сурне надолу. Аз лично просто не мога да се счупя и да взема. Aко човек иска да прави пари от тренда, далеч повече потенциал имат FUV и SOLO. Накрая ще се окаже, че пирамидите не са направени с робски труд, а просто с неограничен кредит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Свилен Колев Разгледай мнениеА имате ли предложения/предположения за позиции днес?
В Европа обаче Леонардо е на наистина чудесна цена. Вчера цял ден зяпах и май няма отменени договори. Спира ме ниският гущер, не искам да обменям на този курс.
Коментар
-
Така е, маркет тайминга е най-лесното нещо на света и всички го правят
Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение
Ако питаш мен всичко е спекулация - само дето едната е дългосрочна, а другата краткосрочна. Няма определена граница за период на държане на акцията, която разделя спекулация от инвестиране. За мен инвестиране е да купиш акции от емисия на strat-up с цел да финансираш бизнеса на предприятие, в което вярваш. Или ако купиш с цел да си подсигуриш старините и повече не се занимаваш. Ако извършваш каквито и да било сделки с дадена акция си е спекулация, без значение дали е веднъж дневно, веднъж месечно или веднъж на година. Трябва да си глупак за да не продадеш когато тръгне да потъва сериозно и има опасност да минеш на минус. Като гледам тук всички така правят - всеки си има мпо-дълготрайни и по-краткотрайни позиции и се грижи за тях. Че и шортват. Не знам... така ги разбирам нещата....
Коментар
-
Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнениенапълно подркрепям долния коментар ... непрекъснатото търгуване се нарича спекулация, не инвестиране ... рано или късно води до трагични резултати ..
Коментар
-
Мисълта ми е, че аз гледам на пазара като една "затворена система" от портфейли (тенджара под налягане) с една клапа - Феда
Ако Федът "купи" активи и даде пари в замяна, един или няколко портфейла става небалансирани. И хората, които ги управляват започват да търсят да вземат нещо по-готино от кеша, който не носи нищо. Тоя кеш не изчева, а почва да се прелива от един портфейл в друг докато цените на останалите активи се надуят толкова, че тези в които е кеша се кротнат и си кажа - колкото и да е кофти да държим кеш, по-добре така отколкато да купуваме супер скъпи активи. В момента обаче, в който цените на активите се катурнат дори и малко и кеша наостря уши. Съответно волатилността като цяло остава ниска
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСамо да кажа... парите реално не отиват някъде и после да изчезнат. Като купиш акции парите отиват при продавача на акции
С което не искам да кажа, че увеличената ликвидност не вдига цените на активите и не намалява волатилността
То това е ясно...аз въпроса на 4д по скоро го разбрах като накъде ( към кои класове активи) най вероятно ще се насочат парите идните петилетки.Last edited by Money; 28.07.2020, 16:35.
Коментар
-
Не бих я взел и това не беше препоръка. Просто казвам, че цената не е безумна
За мене очевидният извод е, че Тесла не трябва да се шорти, но не и че трябва да се влиза дълъг
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеВчера тая тесла, толкова се чудих , а тя се въртя около 1220 евро/1`434 usd/ и не я взех , а днес е 7% нагоре
Коментар
-
А имате ли предложения/предположения за позиции днес?
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеСега , като почне щатската сесия, очаквам да има хвърляне на книжа, от уплашени инвеститорчета и трябва да се подложи торбата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТесла е на p/e 792, което изглежда леко височко
Ама ако гледаме fwd 2023 p/e e 50.5 което е съвсем приемливо за large cap growth от типа на Тесла
Коментар
-
Тесла е на p/e 792, което изглежда леко височко
Ама ако гледаме fwd 2023 p/e e 50.5 което е съвсем приемливо за large cap growth от типа на Тесла
В смисъл оценката на Тесла далеч не е толкова налудничава, колкото изглежда на пръв поглед
Третата колонка е reported EPS, последната е estimate
FY 23 12/23 29.699 FY 22 12/22 21.857 FY 21 12/21 14.337 FY 20 12/20 7.625 FY 19 12/19 -3.603 0.2 -0.082 FY 18 12/18 -4.35 -1.33 -1.411 FY 17 12/17 -11.07 -8.66 -9.152 FY 16 12/16 -5.03 -2.87 -2.956 FY 15 12/15 -6.93 -2.3 -1.272 FY 14 12/14 -2.36 0.14 0.576 FY 13 12/13 -0.483 0.78 0.705 FY 12 12/12 -3.69 -3.2 -3.18 FY 11 12/11 -2.53 -2.21 -2.136 FY 10 12/10 -3.04 -2.533 -2.358 FY 09 12/09 -7.94 -1.59 Last edited by Money; 28.07.2020, 15:50.
Коментар
Коментар