IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
    А иначе можеш ли да ми намериш мое мнение от 2021г в което споделям визия в златото за 3К?
    Значи пишем една година глупости в темата за златото,после ни удрят с мокрия парцал,цената ни бяга с много,спираме да пишем в темата за златото и мислиш,че си се "изпрал",така ли ?
    И като почне цената на златото да расте,веднага ще пристигнеш с "умни" постове,как дълго си ни съветвал,даже си ни молел да купуваме,но не сме те послушали

Не каза нищо и за продажбата на физ.злато в ЕУ д'кян и 7400 СП . Да разбирам ли ,че това си го казал точно така,а не леко завоалирано и по друг начин ???
    Last edited by petrg5s; 29.08.2023, 10:31.

Коментар

Това е писано миналата година юни месец. От самото ми регистриране тук споделих почти всички компании който са ми интересни, защо са ми интересни и в моменти в който съм смятал че са удачни за покупка. Винаги с уточението че аз инвестирам дългосрочно и не смятам за удачно някой да ми следва подхода - нито знае филтрите който ползвам, нито пък има знанията за конкретен сектор и прочие. Да не говорим че човек с опит така или иначе не би се метнал да следва нечий подход или визия за пазара.

Вече ти показах специално на теб цена на изпълнение в Хермес на 1200 евро. Искаш ли да видиш ордери за Луи Ви от май и юни 2022?

И не се тревожи аз няма да ти искам пари или ексроу сметки

В този форум се озовах заради конкретна нужда и се оказа че има интересни типажи и може да се открадне нещо или да се даде в зависимост от ситуацията.

А иначе можеш ли да ми намериш мое мнение от 2021г в което споделям визия в златото за 3К? Ти погледнал ли си изобщо кога съм писал в този форум за пръв път или просто реши да изплискаш легена?
      Чудих се дали да я купя,но четох мнение на един от техните там мениджъри или някой от синовете му който каза че последните 5,10 години факта че са правели по 20% и повече доходност не било видиш ли нормално или да се приема за нормално и 10% от тук нататък били ок...и друго Бернар Арно си загуби над 30 години да изкупи сума ти марки те имат едно 10 години почти след 2000 година дот Ком балона там братче до може би една десетка си тотал на загуба и после вече възхода НО сега за мен проблема е че Арно ще умре след няколко години колкото и да ги е обучил и възпитан това са 5 различни деца,5 различни характера които и сега инат търкания представям си баща им като си иде какво ще е ...Така че Луи Вютон от тук нататък е страхотно изглеждаща акция НО за мен рисковете вече не са за пренебрегване ,Бернар Арно е придобиват всичко по пътя си с агресия и с заради раздори между фамилиите на останалите компании дето е купувал

Коментар

LVMH е чудесна възможност на текущите нива - водеща в сегмента, флагшип на френската борса, не мисля че ще имат проблем с инфлацията и са доста интересен конгломерат който дава възможност за експозиция във почти всички сегменти от пазара на луксозни стоки.

И не забравяйте че дефакто сме вече в 6ти месец на спад от последните пазарни върхове. Текущите нива са всъщност добра изходна точка ако ще имаме възобновяване на движенията нагоре. Ако ли не може да видим още 6-12 барчета надолу, но добре премерено влизане в топ флагшип акции като LVMH, APPLE от текущи нива е добра стратегия с умерено ниво на риск.
        Това е писано миналата година юни месец. От самото ми регистриране тук споделих почти всички компании който са ми интересни, защо са ми интересни и в моменти в който съм смятал че са удачни за покупка. Винаги с уточението че аз инвестирам дългосрочно и не смятам за удачно някой да ми следва подхода - нито знае филтрите който ползвам, нито пък има знанията за конкретен сектор и прочие. Да не говорим че човек с опит така или иначе не би се метнал да следва нечий подход или визия за пазара.

Вече ти показах специално на теб цена на изпълнение в Хермес на 1200 евро. Искаш ли да видиш ордери за Луи Ви от май и юни 2022?

И не се тревожи аз няма да ти искам пари или ексроу сметки

В този форум се озовах заради конкретна нужда и се оказа че има интересни типажи и може да се открадне нещо или да се даде в зависимост от ситуацията.

А иначе можеш ли да ми намериш мое мнение от 2021г в което споделям визия в златото за 3К? Ти погледнал ли си изобщо кога съм писал в този форум за пръв път или просто реши да изплискаш легена?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Терзийката ще се сблъска с пазар на който малко хора могат да играят и да спечелят
          Терзо аз като ти говоря ти не ми верваш

Коментар

Разбира се има и обратна страна - ако технологийте не бяха напреднали толкова, не би било възможно всеки да има трибуна да се изказва. И предвид на това, че сме социални същества такива като Петърчо бързо щяха да се коригират сами или да си живеят с телевизора/радиоточката.
            Toчно така асенчо.Забравяш обаче нещо много важно ! Че AI ,за разлика от хората, ще имат и памет
            Защото в този форум хората нямат.

И срещу твоето име този AI ще подаде следната информация:

"Очаквал 3к злато през 2021.Сгрешил с много.Не си признал грешката.
            Има слаби познания за пазара на акции и злато .
            Твърди,че продажбата на 1 кг физ.злато от БГ към ЕУ онлаин дюкян било по-сигурно и по-лесно от покупката на акции на Алтерко
            Очаквал 7400 в SP500,а точно тогава почва голяма средносрочна корекция ,която е изненада за инвеститора.На база тези факти, мненията могат да му се взимат само с насмешка и шега и категорично НЕ за инвестиционни решения"
            Last edited by petrg5s; 28.08.2023, 22:28.

Коментар

• Терзиев ето ти един идеален пример за това как АИ ще пребъде. Взимаме Петърчо за пример. Днес са нужни средно 3ма модератори за да смогнат да трият и променят мненията така че да се премахне крещенето, обидите и въобще поста по възможност да заприлича на нещо писано от човек с базово възпитание.

В бъдеще няма да има нужда от толкова модератори - една проста програма с алгоритъм ще го коригира и сложи на пейката много бързо.

Разбира се има и обратна страна - ако технологийте не бяха напреднали толкова, не би било възможно всеки да има трибуна да се изказва. И предвид на това, че сме социални същества такива като Петърчо бързо щяха да се коригират сами или да си живеят с телевизора/радиоточката.

Коментар

Терзийката ще се сблъска с пазар на който малко хора могат да играят и да спечелят
                Кавръче, не си знаеш интереса. Вземи си един бележник и срещу моите залози отбелязвай резултата. Играта е толкова болезнено елементарна, че само такива като тебе, със залепени с изолирбанд очи не я виждат. Единствено при имотите има някои неизвестни, но пък затова и там премията е по-сериозна. Тука вече играем за тайминг, а не толкова за посока.

Коментар

Китайците сгъват ,а поктай тях и глобалната икономика
                  Ще трябва да научиш, че заглавията в масовите медии са контраиндикатор. Крашът е изконсумирана новина. Китайските акции ще отидат нагоре, защото пазарите гледат 6-9-12м напред. Аз си чакам днес движението в LI и ако ми хареса допълвам още.

Коментар

Само 5% от дей трейдърите са печеливши.Останалото като шестака и терзиев фалира акаунт след акаунт.

Единственото важно е да разпознаеш тренда .Видя се,че тук нито един ( с изключение момчето което шорти ябълката) ,нито видя,нито в последстие осъзна,че идва или че тече корекция в Sp500 .И то говорим за средносрочни движения !
                    Смятай какво е нивото и колко "печелят"
                    Last edited by petrg5s; 28.08.2023, 13:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Коментар

• https://i.imgur.com/jX5ZbR3.png

Коментар

• Китайците сгъват ,а поктай тях и глобалната икономика

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                            Мариците си заминават до няколко години. Имаха рязък скок в производството и продажбите напоследък, но това са последните издихания. Естествено, рязък завой (премахване на въглеродните квоти, разпад на ЕС или излизане на България от него и т.н.) може да промени нещата, но не бих залагал на това.
                            За BTU перспективата ми изглежда по-добра, нищо че пазарът не е много съгласен.
                            Съгласен, но с това подтвърждаваме моята теза. Мариците няма да бъдат заменени от по-добър източник на енергия, а просто затворени, с което се губят още технически компетенции.

Коментар

• Мариците си заминават до няколко години. Имаха рязък скок в производството и продажбите напоследък, но това са последните издихания. Естествено, рязък завой (премахване на въглеродните квоти, разпад на ЕС или излизане на България от него и т.н.) може да промени нещата, но не бих залагал на това.
                              За BTU перспективата ми изглежда по-добра, нищо че пазарът не е много съгласен.

Коментар

• Ми и България е пример за драйв къмто лоу тек. 80-те години имахме космически туристи и 6 (шест) атомни реактора + малък за научни цели.

Затворихме атомните мощности, за да ги заменим с въглищни - Мариците.

Ама нямало плоски телевизори и затова очевидно имало някакъв технически напредък.

... Чакай да лапна повече BTU и после заедно да го пъмпваме по нета.

... Като напиша BTU и аутокоректа ми го мени на BTI. Случаенос?

Коментар

Working...
                                X