Първоначално изпратено от michaelis
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
michaelis
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениекъсоооооооооооооооо от 3580. бум бау. таргета вече 3434
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеСпоред мен пак ще има червено, ама тази седмица ще е спокойно може би, пазара да смели последните развития.
Банките не мърдат, даже назад. Докато много други сектори се посъвзеха. Това не е много бичи сигнал. Голдман даже не отлепи и 1 стинка от голямото сурване миналия понеделник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Не бе, просто имам положителен опит със ZSL-а и затуй. Не че ме кефят нещо.
Иначе наистина има доста логика в това което думаш. Ще го пробваме и него.
Днесканка май че има родео, а..
Дано, колкото по на кръв - по добре.
Заплюл съм си 18 държави, имам да пълня още 9.
Банките не мърдат, даже назад. Докато много други сектори се посъвзеха. Това не е много бичи сигнал. Голдман даже не отлепи и 1 стинка от голямото сурване миналия понеделник.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
и хвани ги заеби тея leveraged inverted ЕТFs ми цъкни един нормален шорт с повечко контракти и те ти leverageLast edited by michaelis; 10.02.2014, 16:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеА пипчо що се кефи на обърнатите ЕТФ-и не знам. И аз тва го питах по-долу, ама не признава. Мълчи като партизанин.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнениеАма като губиш, губиш всичко, нали?
Ето тука може да се види live stream на сделките който правят userite в Saxo
https://beta.tradingfloor.com/
аз съм ги наблюдавал има бая големи бастуни ....
ей тоя е един такъв кандидат
https://beta.tradingfloor.com/traders/sirocco
...Last edited by michaelis; 10.02.2014, 15:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеАбе да гледа pibelov да не го изтърбушат него пък останалото здраве да е, а иначе за CFDто до някъде си прав макар, че до сега веднъж само съм ял тесла от моя стария брокер OANDA там имаше при една новина ли беше кво беше, пак като онзи ден няккъв грозен spike и тея ми изпълниха стопа на баба си у пантофите добре че не влизам като Хахо с 50 контракта иначе 100 тояги на голо. Той и брокера си е прав
1. ти взимаш пари от него да блъскаш суми 20/30 пъти по големи от твоя акаунт.
2. и като спечелиш и да ти плати на всичкото и от горе
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеНе, CFD не ме кефи. Не намирам много причини да търгувам такова нещо при положение, че има по-добри продукти, които обаче са борсово регулирани. CFD по своята същност е договор между теб и твоя брокер, на който нищо не му пречи да играе срещу теб, а защо не и да си променя правилата когато си иска, както си иска. Кой ще го спре, ако реши да те избомби? Едно безкрайно турбо е 100 пъти по-добре. Хем можеш да си избереш лоста, хем загубите не са неограничени, щото има дезактивационна бариера, в случай, че олискаш кълките.
А пипчо що се кефи на обърнатите ЕТФ-и не знам. И аз тва го питах по-долу, ама не признава. Мълчи като партизанин.
1. ти взимаш пари от него да блъскаш суми 20/30 пъти по големи от твоя акаунт.
2. и като спечелиш и да ти плати на всичкото и от горе
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеКое не те кефи бе бат snaky, шорта или CFD,s по принцип, а идеята ми беше след като има в IB за всяко нещо CFD's и може да се играе шорт, защо бат pibelov цъка на тея inverted ETFs те са за американците защото там нямат право на CFD's шортове, ами просто да цъкне на газта, олиото и т.н. на някой CFD SELL и няма да загуби толкоз колкото на inverted ETFa ?? .....
А пипчо що се кефи на обърнатите ЕТФ-и не знам. И аз тва го питах по-долу, ама не признава. Мълчи като партизанин.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеИмат, ама не съм се интересувал много. Мен май не ме кефят тези работи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеМдам нали при тея IB има всякакви CFDта кат при европейските брокери?, за ко ако някой иска шорт направо да цъкне едно CFD SELL на самия продукт па квото излезе такова, тея inverted простии само ядеш 100 тояги на голо ....
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеМайкъле, право думаш. Назад в темата много хора, включително Пипчо е питал за този тип ЕТФ-и и сам им обяснявал поне 5-6 пъти, че не стават за стискане. Човекът от видеото много разбираемо е обяснил защо. Не е някаква сложна наука, това си е математика за 4-5 клас макс.
Пипчо, тебе не мога да ти разбера влечението към този тип ЕТФ-и, ама грам. Нали имаш сметка в ИБ? Имаш. За чий тогава са ти тези бре? Обяснявам ти с пример, за да е всичко точно.
Ползвам примера ти със среборото. Решил си да го шортиш. Не знаеш обаче дали ще нацелиш подходящия момент и за това откриваш малка позициийка SLV, примерно $1К за улеснение. Ти обаче, искаш лост, няма проблем: пускаш ордерче за $2К и имаш $1К твой и 1 заем от брокера. Да, ама ти шортиш, което значи, че не дължиш лихва, а ТИ дължат лихва върху тези пари. Или казано по просто, ако си в правилната посока, хем очакваш капиталова печалба, хем лихва.Ако не си уцелил момента можеш с кеф да си усредниш и ще имаш позиция от $4К при същите условия и т.н. Равносметката е, че няма нито ъндърпърформънс, нито контанго в случайте със среброто и златото примерно, също така при SPY, май и други такива глупости.
Същото важи и ако искаш дълга позиция. Тогава шортиш, някой от ЕТФ-ите, които шортят от своя страна подлежащия актив и си свиркаш!
Толкоз по въпроса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеАбе аз съм малко резервиран от тея inverted leveraged ЕТFi тея боклуци ако е позволено да се шортват винаги ще си на +
Пипчо, тебе не мога да ти разбера влечението към този тип ЕТФ-и, ама грам. Нали имаш сметка в ИБ? Имаш. За чий тогава са ти тези бре? Обяснявам ти с пример, за да е всичко точно.
Ползвам примера ти със среборото. Решил си да го шортиш. Не знаеш обаче дали ще нацелиш подходящия момент и за това откриваш малка позициийка SLV, примерно $1К за улеснение. Ти обаче, искаш лост, няма проблем: пускаш ордерче за $2К и имаш $1К твой и 1 заем от брокера. Да, ама ти шортиш, което значи, че не дължиш лихва, а ТИ дължат лихва върху тези пари. Или казано по просто, ако си в правилната посока, хем очакваш капиталова печалба, хем лихва.Ако не си уцелил момента можеш с кеф да си усредниш и ще имаш позиция от $4К при същите условия и т.н. Равносметката е, че няма нито ъндърпърформънс, нито контанго в случайте със среброто и златото примерно, също така при SPY, май и други такива глупости.
Същото важи и ако искаш дълга позиция. Тогава шортиш, някой от ЕТФ-ите, които шортят от своя страна подлежащия актив и си свиркаш!
Толкоз по въпроса.
Коментар
Коментар