IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Човека правилно каза нещо преди. Че пари има...инфлация няма. Защо? Защото всички пари се концентрират не в хората които трябва да потребяват и съответно да съживят икономиката и сътворят инфлация а в много малка група хора които не само взима новите пари ами и старите на хората ..правейки ги по бедни карайки ги да губят от лоши кредити, лоши инвестиции, да инвестират в акции от които ще загубят и т.н.

Сиреч богатите по богати...бедните по бедни . А това не е добре за икономиката като переспектива.

Тази безумна идея че новите пари ще отидат в банките после в кредити и хората ще станат по богати, ако не е жалка щеше да е ужасно комична. Парите отиват в банките...после в акции и в бондове, част от бондовете се изкупуват обратно от централните банки и цикала се върти между тях и някой реализират огромни печалби.
    Парите въобще не стигат до хората.
    Ей това като стане ясно като бял ден...ще дойде проблема.
    Напротив! Биха стигнали, ако не беше масовата промивка на мозъци от последните десетилетия, както имаме живи примери от участници в тази и най-вече в темата DAX. Просто трябва средният американец да продаде унаследените от дядо си акции на GE или на XOM, да кешира поне част от хеликоптерните пари, а не да чака съдбата на GM.

Коментар

• много хубав въпрос

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Съгласен ама как да му обясня на Ив, че не ми се занимава с платени сайтове и ВЧТ. Интересува ме фундаменталната му логика.
      много хубав въпрос. С много лесен отговор.

Логика НЯМА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
        М дам аз затва дрънкам че искам много пари за да създавам движенията а не да се съобразявам с тези които го правят
        Имам добра новина за теб. Бягай на БФБ. Там можеш и с малко пари да си правиш каквито движения си искаш. Щом смяташ че можеш да печелиш по този начин действай
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Това разбира се не е вярно

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Между другото, достъпът до информация не е гаранция за печалби. Дори напротив. Така или иначе, ако ще и 100К на месец да плащаш за инфо, то ти си оставаш потребител на информацията, а не я създаваш. СЪЗДАТЕЛИТЕ на информацията са истинските печеливши и тези, .....които мислят!!!
          Накратко - колкото повече информация, по-малко време имаш да мислиш и си толкова по близо до "картината" и не виждаш главното. Масивите информация са за екипи, а не за ритейлърите като нас.
          Това разбира се не е вярно, но трябва да почна от 1 ви клас за да отговоря подобаващо.
          Правилните решения се базират на достоверна информация. Информацията е пари.

Не може да мислиш като не знаеш за какво да мислиш или като мислиш в тотално грешна посока. Ако нямаш информация че земята е кръгла надали ще предприемеш обиколка на света.

А естествено че информацията не гарантира нищо...необходимо но недостатъчно условие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Браво за първото и жалко за второто.

Не знам фундаментално ама booking си е бая популярен.
            Прайслайн са много силни в Европа, а Експедия са силни в САЩ. Освен това Експедия купиха бързорастящия Homeaway и влизат в директна конкуренция с Airbnb. Прайслайн остават извън играта в sharing economy.

Не че на анализатори може да се вярва, но очакванията за растеж на печалбата на Експедия са за над 40% тази и следващата година и около 28% през 2018. Т.е. доста повече от на прайслайн.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
              2009 -та бях отворил една тема. Май единствената която съм отварял. казваше се :"За печатането на пари" Ще се опитам да я издиря. Тогава обсъждахме надълго и нашироко проблема и развитието му. Тогава всичко беше без пари и единственото което ме вълнуваше беше дали ще позволят фалити или не и съответно дали ще се оправдаят очакванията на песимистите. Пускането на печатниците даде бичи сигнал, че рано или късно цените ще скочат. Сега обаче не мисля баш така. Тогава имаше в какво да се инвестира и накъде да се свалят лихвите. Сега нито има накъде да се свалят лихвите и навсякъде е свръхинвестирано. Ако сведеш светът до 3 съседни села в които е изградена инфраструктура и е инвестирано до дупка във всякакви производства. Производства които просто надхвърлят потреблението. Колкото и пари да печатат кметовете и да ги раздават просто никой няма да ги иска защото то и сега краставичарите няма да на кого да си продават краставиците а камо ли да мислят за нови инвестиции.Няма как да има дори минимален растеж за да покрива минималните лихви. Или трябва да се измислят нови стоки или да взривят старите заводи за да се появи дефицит и съответно растеж. Казано с други думи нетната доходност от инвестициите в света носи отрицателна доходност. Това за мен е основният проблем, който не виждам как ще се реши.
              ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                Изпробваха по-леките лекарства но те непроработиха.Както при болен човек,преди да се вземе решение за тежка операция се изпробват по щадящи пациента варианти и ако положението продължи да се влошава следва резекцияСмятам че Европа ще опере пешкира а краварите ще се спасят за нейна сметка
                2009 -та бях отворил една тема. Май единствената която съм отварял. казваше се :"За печатането на пари" Ще се опитам да я издиря. Тогава обсъждахме надълго и нашироко проблема и развитието му. Тогава всичко беше без пари и единственото което ме вълнуваше беше дали ще позволят фалити или не и съответно дали ще се оправдаят очакванията на песимистите. Пускането на печатниците даде бичи сигнал, че рано или късно цените ще скочат. Сега обаче не мисля баш така. Тогава имаше в какво да се инвестира и накъде да се свалят лихвите. Сега нито има накъде да се свалят лихвите и навсякъде е свръхинвестирано. Ако сведеш светът до 3 съседни села в които е изградена инфраструктура и е инвестирано до дупка във всякакви производства. Производства които просто надхвърлят потреблението. Колкото и пари да печатат кметовете и да ги раздават просто никой няма да ги иска защото то и сега краставичарите няма да на кого да си продават краставиците а камо ли да мислят за нови инвестиции.Няма как да има дори минимален растеж за да покрива минималните лихви. Или трябва да се измислят нови стоки или да взривят старите заводи за да се появи дефицит и съответно растеж. Казано с други думи нетната доходност от инвестициите в света носи отрицателна доходност. Това за мен е основният проблем, който не виждам как ще се реши.

Коментар

• Човека правилно каза нещо преди

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                  Добре. Има логика Защо обаче не го направиха досега според теб? Вече 8 години се опитват и не става. Не виждам как може да се предизвика инфлация чрез печатане на пари. Всъшност може но само ако с новонапечатаните пари се изкупуват активи а не ако се дават назаем. Всъшност наливането на пари в системата не само че не решава проблема с дълга ами и го увеличава още повече. Парите не могат да съществуват ако някой не ги дължи. Ралано се получава, че ако аз например ти дължа пари, които не мога да ти върна, твоето решение би било да ми дадеш още повече пари и резултата ще бъде че аз ще дължа още повече. Единственият вариант е да инвестирам в нещо изгодно, обаче към момента няма такова
                  Човека правилно каза нещо преди. Че пари има...инфлация няма. Защо? Защото всички пари се концентрират не в хората които трябва да потребяват и съответно да съживят икономиката и сътворят инфлация а в много малка група хора които не само взима новите пари ами и старите на хората ..правейки ги по бедни карайки ги да губят от лоши кредити, лоши инвестиции, да инвестират в акции от които ще загубят и т.н.

Сиреч богатите по богати...бедните по бедни . А това не е добре за икономиката като переспектива.

Тази безумна идея че новите пари ще отидат в банките после в кредити и хората ще станат по богати, ако не е жалка щеше да е ужасно комична. Парите отиват в банките...после в акции и в бондове, част от бондовете се изкупуват обратно от централните банки и цикала се върти между тях и някой реализират огромни печалби.
                  Парите въобще не стигат до хората.
                  Ей това като стане ясно като бял ден...ще дойде проблема.

Коментар

• Е щом знаеш как ще се вдигат...

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Бъфет казва, че ако ЦБ каже каже 100 % че още 50 години ПЕ на СиП ще скочи на 100-200. Т.е. S&P 500 на 10 000.

Изхождайки от същата логика, за неведнъж съм казвал, че акциите не са надценени. Лихвите ще се вдигат, но много плавно и за сега само в САЩ.
                    Е щом знаеш как ще се вдигат...няма проблем.

Това е един мисли едно и прави спрямо него...друг мисли друго.

Помисли ли за покера?

Да поиграем...

Коментар

• Е да де ама...

Да, рабираемо е. И аз искам да купя на половината на днешните цени...
                      Е да де ама...за да купиш трябва да продадеш. Сиреч трябват кинти.

Коментар

• Не

Сиреч си фундаменталист

Просто имаш различно виждане за фундамента.
                        Не. Ще ги купя за да ги продам и да спечеля. А не да ги държа цял живот.

Като си дълъг на нещо вярвайки че ще се вдигне не означава че си фундаменталист.

Сега, ако стана фундаменталист...първо на тебе ще кажа

Коментар

• Ами може да си прав

Бизнес моделът на Виза е много различен от AmEx.

При Виза картите качеството на кредитите е проблем на банките издали картата. За Виза пряко това не е проблем.
                          Ами може да си прав, казвам това щото отдавна не съм влизал в подробности защото имам по други задачи в момента от анализиране на компании. Като му дойде времето ще ги анализирам.

Коментар

• Точно на тази вяра

Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                            За да се срутят борсите трябва политиците от големите държави да заповядат това а както виждате те не желаят това а на цитаделата ако се дърви ше и срежат жиците и нема да влияе на борсата изобщо забравете за колапси и тем подобни неща може изкуствено да се потдържа това но ще продължи докъто трябва и е излишно да се определя кога е края на света...относно лихвите и преди съм казвал че трябва да излизе жанчето и да каже че лихвите в следващите 20 години поне няма да се обсъждат и ще бъдат на 0 % като искат инфлация да раздадат на всеки жител на планетата 1млн долара и глеи ко става но цените да са непокътнати
                            Точно на тази вяра се крепи всичко.

Не е чудно че ти вярваш на това, както не е чудно че много хора вярват в същото.

Разбира се сега е различно. Винаги е така. Винаги е различно.
                            То наистина е различно...ефекта е същия но причините различни.

И при дот балона , и при ипотечните. Винаги някаква група хора вярва че всичико ще е ок и никога няма да има проблем.

Всяко нагоре се следва от надолу и отново.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Между другото, достъпът до информация не е гаранция за печалби. Дори напротив. Така или иначе, ако ще и 100К на месец да плащаш за инфо, то ти си оставаш потребител на информацията, а не я създаваш. СЪЗДАТЕЛИТЕ на информацията са истинските печеливши и тези, .....които мислят!!!
                              Накратко - колкото повече информация, по-малко време имаш да мислиш и си толкова по близо до "картината" и не виждаш главното. Масивите информация са за екипи, а не за ритейлърите като нас.
                              М дам аз затва дрънкам че искам много пари за да създавам движенията а не да се съобразявам с тези които го правят
                              Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                Съгласен ама как да му обясня на Ив, че не ми се занимава с платени сайтове и ВЧТ. Интересува ме фундаменталната му логика.

Коментар

Working...
                                X