IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Той правилно ти е казал човека

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Аз много добре си спомням май-юни 2009. Питах един приятел икономист какви акции да купя. Казах му, че точно тогава трябва да е супер момент за купуване.

Той ми каза, че всичко е манипулация...

Никак не ми помогна пичът. Лошото е че чак 2010 почнах да чета за инвестиране (Бен Греъм) и чак 2012 купих за първи път.
    Той правилно ти е казал човека за манипулацията. И то така и стана...акциите скочиха до небесата. Просто си имал късмет да попаднеш в манипулиран бичи тренд явно.

Коментар

• Оня ден си продадох

Оня ден си продадох късите бондове ( Равния ме провокира да го кажа) - реализирах много добра доходност, бях ги купил горе долу на дъното ( това не може да се провери така че няма как да претиндирам ) ..

Пак уцелих върха. Голям късмет а?

Щото от както ги продадох и почнаха да се вдигат.

Коментар

• Ами те брокерите са за това

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
        При два брокера ходих да отварям сметки. И двата се опитаха да ме върнат, като ми обясняваха че не съм добре да искам да купувам акции. Интересно ми е как не виждаха че това е дъно и надолу вече няма накъде да пада. Точно както сега много хора не виждат балона и огромният риск който поемат. Добронамерен съм. Честно казано нямам против цените да се качат въпреки че съм къс. Предпочитам да не печеля пари, вместо да гледам само кисели физиономии, масово обедняване и нарастваща престъпност. Много ми се иска някой да ме убеди че не съм прав ама за сега не се получава Равният е прав, че може да има още няколко бичи години преди да пукне балона. Така че дано се усетите навреме като почнат проблемите и да успеете да реализирате добра доходност до тогава. Аз съм пас
        Ами те брокерите са за това. Гледат тренда.Конформизъм.
        като пада не купуват...като се вдига не продават.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
          Аз много добре си спомням май-юни 2009. Питах един приятел икономист какви акции да купя. Казах му, че точно тогава трябва да е супер момент за купуване.

Никак не ми помогна пичът. Лошото е че чак 2010 почнах да чета за инвестиране (Бен Греъм) и чак 2012 купих за първи път.
          При два брокера ходих да отварям сметки. И двата се опитаха да ме върнат, като ми обясняваха че не съм добре да искам да купувам акции. Интересно ми е как не виждаха че това е дъно и надолу вече няма накъде да пада. Точно както сега много хора не виждат балона и огромният риск който поемат. Добронамерен съм. Честно казано нямам против цените да се качат въпреки че съм къс. Предпочитам да не печеля пари, вместо да гледам само кисели физиономии, масово обедняване и нарастваща престъпност. Много ми се иска някой да ме убеди че не съм прав ама за сега не се получава Равният е прав, че може да има още няколко бичи години преди да пукне балона. Така че дано се усетите навреме като почнат проблемите и да успеете да реализирате добра доходност до тогава. Аз съм пас
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Я виж каква снимка имам?)))

Няма да стане 2009. Едва ли ще видим пак дори 1800 СиП.
            Я виж каква снимка имам?)))

Коментар

• Запомни този пост

Запомни този пост аз ще си го скрееншотвам и ще си го сложа на мястото на снимката след кратко време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                Имам добра новина за теб. Бягай на БФБ. Там можеш и с малко пари да си правиш каквито движения си искаш. Щом смяташ че можеш да печелиш по този начин действай
                Аз бях там от 2001 но се махнах
                Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  Е сега пак е 2009 година.
                  Тогава като си се прецакал и сега те е страх да не изпуснеш още 7 годишен бичи пазар.

Коментар

• Напротив в същите

Да, спекулативно е. Но поне сега съм малко по-диверсифициран.
                    Напротив в същите лайна си...с извинение не искам да те обидя.

Наблюдавате ли петрола...?

Пред няколко дена ви казах че ще го избамкат надолу...сега гледай какво става....пак фундаментално разбира се.

След доха бичи...сега изведнъж мечи...и нямало манипулация викаш...пазарни емоции или фундамент...оххх...деца деца...

Коментар

• Абе в тоя сайт човек да не си пусне Java!!! Отвсякъде започват да го засипват анимирани реклами.

Коментар

2009 -та бях отворил една тема. Май единствената която съм отварял. казваше се :"За печатането на пари" Ще се опитам да я издиря. Тогава обсъждахме надълго и нашироко проблема и развитието му. Тогава всичко беше без пари и единственото което ме вълнуваше беше дали ще позволят фалити или не и съответно дали ще се оправдаят очакванията на песимистите. Пускането на печатниците даде бичи сигнал, че рано или късно цените ще скочат. Сега обаче не мисля баш така. Тогава имаше в какво да се инвестира и накъде да се свалят лихвите. Сега нито има накъде да се свалят лихвите и навсякъде е свръхинвестирано. Ако сведеш светът до 3 съседни села в които е изградена инфраструктура и е инвестирано до дупка във всякакви производства. Производства които просто надхвърлят потреблението. Колкото и пари да печатат кметовете и да ги раздават просто никой няма да ги иска защото то и сега краставичарите няма да на кого да си продават краставиците а камо ли да мислят за нови инвестиции.Няма как да има дори минимален растеж за да покрива минималните лихви. Или трябва да се измислят нови стоки или да взривят старите заводи за да се появи дефицит и съответно растеж. Казано с други думи нетната доходност от инвестициите в света носи отрицателна доходност. Това за мен е основният проблем, който не виждам как ще се реши.
                        Проблемът ще се реши ако потребителите в САЩ (в САЩ, защото къде другаде) се почувстват малко по-уверени в харченето. Няма да е зле и държави като Германия и Холадния малко да развържат кесиите и да инвестират в инфраструктура. Американците трябва да направят същото.

Коментар

• Е сега пак е 2009 година

Е сега пак е 2009 година.
                          Тогава като си се прецакал и сега те е страх да не изпуснеш още 7 годишен бичи пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Прайслайн с едноимения сайт е много популярен в щатите. Букинг е популярен в европа.
                            Абе няма значение...ротативка...черешките или малинките няма значение...все е ротативка.
                            Да, спекулативно е. Но поне сега съм малко по-диверсифициран.

Коментар

• Е как да стане това

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Напротив! Биха стигнали, ако не беше масовата промивка на мозъци от последните десетилетия, както имаме живи примери от участници в тази и най-вече в темата DAX. Просто трябва средният американец да продаде унаследените от дядо си акции на GE или на XOM, да кешира поне част от хеликоптерните пари, а не да чака съдбата на GM.
                              Е как да стане това като медиите, консултантите ,анализаторите и т.н ала Мишо- Равен го убеждават да седи в акции вечно? А той си няма хабер от света.
                              Last edited by Iv_max; 03.05.2016, 22:41.

Коментар

2009 -та бях отворил една тема. Май единствената която съм отварял. казваше се :"За печатането на пари" Ще се опитам да я издиря. Тогава обсъждахме надълго и нашироко проблема и развитието му. Тогава всичко беше без пари и единственото което ме вълнуваше беше дали ще позволят фалити или не и съответно дали ще се оправдаят очакванията на песимистите.

Коментар

Working...
                                X