Първоначално изпратено от intint
Разгледай мнение
Това го казвам много сериозно. Особенно от този пазар в момента. Ако разбираше щеше да е в нетфликс....в епъл, амазон от преди 5 години и т.н и нямаше да е в ИБМ отдавна и не само в ИБМ. Бъфет е имал късмета да влезе преди незнам си колко години в пазар коренно различен от сегашния. Имал е и свободни пари по време на кризите....което си е пак късмет...но е тотално неподготвен за това в което се превърна пазара в последните 5-8 години. Единствения му късмет е че пазара е само нагоре и управлява зверски много пари. Което умение го притежава и най обикновенното магаре.
Я се сети едно правилно решение да е направил през последните 5-10 години? само не ми казвай Епъл... щот ще отвориш широка тема.
Бъфет е медийна звезда......както и всички дет ги знаете....шум в машината и прах в очите на публиката. Както и средство за по голями игри. Печалби или загуби от сорта 5-10 % нагоре надолу.....са медийни истории. Ако знаете кви пари се правят и се губят извън публиката.....ще се побъркате или от завис или от скръб.
Съвета ми е същия...който и преди ако си спомням го давах....да си вземете кинтите и да не си и помисляте за пазара. Ама ако бяхте ме послушали...преди щяхте да загубите 30 % доходност 2017 ?: Нали така?
Т.е...имахте късмет. Сега ако ти кажа че пак съвета ми същия ....кво ще направиш?
Така че не ме слушай....опита е това което ще те научи. Но понеже няма как лесно да натрупаш истински опит....съответно и няма да се научиш вероятно.
Бай енд холд...и ходи на църква....ако са ти всичките пари

А аз лично....с лични пари....евентуално бих влязал ако се случи нещо ( когато се случи ) катастрофично с пазара. До липсата на такъв момент......няма да сложа и 1 долар "инвестиция" ако ще и да чакам още 5 години или пък СП да стане 1000. Все ми е тая.
Коментар