IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Кор инфлацията не включва горива, а цените на самолетните билети пряко зависят от цените на петрола, от там и цените на екскурзиите. Недвижимите имоти са актив - не са стока, наемите си вървят нагоре.
    Е да ама мен другото не ме интересува колко струва. Аз само за такива неща давам пари. И само за такива снеща смятам да давам за в бъдеще. Не се боря за титлата "умрял най-богат"
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Ники поне даваше някакви конкретни трейдове, докато не го изхващах че си рискува 500% от капитала.
      Изхващал си дръжки. Човека обясняваше че портфейла му е от 3 части - една дългосрочна, където рядко пипа нещо, една спекулативна и 3-тата мисля че беше нещо по средата. И доколкото разбрах, всички цифри и проценти които пуска са само за спекулативната част.
      Въобще не знам що толко се заяждаш с него при положение че е единствения дето говори по същество и пуска трейдове в момента в който ги направи. Докато има некои дето половината им постове са един екран текст където се обяснява как повече нищо няма да пише и колко тъпи са другите...и на следващия ден пак нова порция от същото.

Коментар

Ама другите неща хич не ме интересуват освен червеното. Преди за каквото давах пари сега ми е на 70%. Та не знам къде е тая инфлация. На бензиностанцията 70%, НИ на 30%, дори и хляба е надолу. Ей сега жена ми урежда за 5000 лева да обиколим азия с луксозен круиз. На мен преди средиземноморието ми излизаше повече. Та аз гледам това и не се бъркам на икономистите в икономическите теории
        Кор инфлацията не включва горива, а цените на самолетните билети пряко зависят от цените на петрола, от там и цените на екскурзиите. Недвижимите имоти са актив - не са стока, наемите си вървят нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
          Е, като гледам цените на златото и швейцарския франк, ясно е къде се крият много хора. А преди и в имоти се криеха, докато се спука балона.
          Златото е финансов инструмент - или поне цената му. Ако лихвите по облигациите избухнат нагоре - което всъщност ще спука балона, цената на златото ще претърпи имплозия. А швейцарския банк - ми тя SNB печата пари като невиждала

Коментар

Ми вземай тогава. Какъв ти е проблема. И за 10 и за 30 вземай ако ти е кеф. Банките дават колкото искаш пари. Брокера ти и той ти дава 99.5 ливъридж. Язди ниските лихви. Сега е модерно
            Ми аз съм взел - е не толкова голям, и не от брокер - бррр, с 5% да ти мръдне актива и да ти вземе всичко. Важни са условията ....

Коментар

Не съвсем, никой не може да изчезне. AAA ДЦКта - където е най-бруталния балон са буквално основата на цялата финансова система. Няма измъкване каквото ще да прави човек - винаги ще е в играта.
              Е, като гледам цените на златото и швейцарския франк, ясно е къде се крият много хора. А преди и в имоти се криеха, докато се спука балона.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                Да, ако ми ги дадеш за минимум 5 години.
                Ми вземай тогава. Какъв ти е проблема. И за 10 и за 30 вземай ако ти е кеф. Банките дават колкото искаш пари. Брокера ти и той ти дава 99.5 ливъридж. Язди ниските лихви. Сега е модерно

Коментар

За мен това е единственото което има значение. Само хеликоптерните пари могат да намалят налягането в балона. Обаче проблема е че за това се говори много усилено от много време. Говори се ама нищо не се прави. .
                  Доколкото си спомням бях мярнал някъде, че японците са го правили преди доста време, май преди ВСВ.
                  Резултата е бил толкова хубав, че специално са приели закон да не се случва отново.
                  Разбира се могат да решат да го заобиколят, но след като веднъж си настъпал таралеж и е боляло надали сега резултата ще е друг.
                  Винаги може да се опита разбира се с презумпцията че няма друг начин и this time is different....

Коментар

Реално в света има инфлация. Кор инфлацията на всякъде си е ОК, в САЩ е дори над 2%. Цялата дискусия около дефлацията е с цел оправдаване на валутните войни. Япония води напълно откровена валутна война - също както и ЕЦБ. САЩ не вдигат лихвите защото не искат те да са най-големия балък.

Това което излиза по медиите като причина за действията на централните банки няма как да е вярно - просто фактите не го подържат. Реалните причини са зануляване на значителна част от държавните дългове в ЕС и Япония и стремеж за сваляне на местната валута с цел да прецакат САЩ и Китай. Но Китай просто си обезценява с декрети валутата и така остава само САЩ.
                    Ама другите неща хич не ме интересуват освен червеното. Преди за каквото давах пари сега ми е на 70%. Та не знам къде е тая инфлация. На бензиностанцията 70%, НИ на 30%, дори и хляба е надолу. Ей сега жена ми урежда за 5000 лева да обиколим азия с луксозен круиз. На мен преди средиземноморието ми излизаше повече. Та аз гледам това и не се бъркам на икономистите в икономическите теории

Коментар

• Че кой друг а не Грийнспан е виновен!?
                      А, да, и Тодор Вълчев също

Коментар

Аз сега ако ти напечатам 10 милиона и ако ти ги да на заем, то ти ще станеш ли по-богат? Аз си мисля че нема да станеш по-богат а по-здлъжнял.
                        Да, ако ми ги дадеш за минимум 5 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          Повече от десет години е балонът с ДЦК-тата. Освен КУ, това е и дългосрочен структурен проблем. Няма нужда да обвиняваме Грийнспан чак толкова.
                          А кого да обвиняваме? Значи имаме дългосрочен структурен проблем, но вместо да работим по решаването му създаваме комфорт на политиците да бранят максимално дълго статуквото и мултиплицираме проблема, но иначе виновни няма...

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                            Мишо не ги разибра гръцките букви. Учил съм едно вереме в математическа гимназия, но сега математиката ми е на ниво 7-8 клас
                            Е не ги разбираш а казваш че се вадели много пари с тях. Значи няма да ти вярвам на теб. Ще вярвам на другия Мишо с осемте пръста на краката и седемте на ръцета. Той освен всичкото звучи и много убедително. Виж как бързо отговаря. Въобще не се замисля. Той просто знае

Коментар

За мен това е единственото което има значение. Само хеликоптерните пари могат да намалят налягането в балона. Обаче проблема е че за това се говори много усилено от много време. Говори се ама нищо не се прави. С печатането и даването на заеми влошават положението. Аз сега ако ти напечатам 10 милиона и ако ти ги да на заем, то ти ще станеш ли по-богат? Аз си мисля че нема да станеш по-богат а по-здлъжнял. Виж ако взема че ти ги подаря ще е съвсем друга бира. Само тогава ще те направя по-богат и ще предизвикам инфлация.
                              Реално в света има инфлация. Кор инфлацията на всякъде си е ОК, в САЩ е дори над 2%. Цялата дискусия около дефлацията е с цел оправдаване на валутните войни. Япония води напълно откровена валутна война - също както и ЕЦБ. САЩ не вдигат лихвите защото не искат те да са най-големия балък.

Това което излиза по медиите като причина за действията на централните банки няма как да е вярно - просто фактите не го подържат. Реалните причини са зануляване на значителна част от държавните дългове в ЕС и Япония и стремеж за сваляне на местната валута с цел да прецакат САЩ и Китай. Но Китай просто си обезценява с декрети валутата и така остава само САЩ.

Коментар

Този балон вече 10 години стана как се надува. И все не се пука. Каквото и да правим винаги ще сме играта. За това си много, много прав. Както и за това че няма как да знаем какво ще се случи. Затова просто трябва да се опитваме да стоим на максимално сигурното място, където смятаме че ще сме най-добре и винаги да се оглеждаме да цапнем някоя далавера. Ми бай Ганьо като мен друго не може да измисли. Дано Мишо ми ибясни за гръцките букви, че да стана и аз финасово грамотен
                                Повече от десет години е балонът с ДЦК-тата. Освен КУ, това е и дългосрочен структурен проблем. Няма нужда да обвиняваме Грийнспан чак толкова.

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                                Дано Мишо ми ибясни за гръцките букви, че да стана и аз финасово грамотен
                                Мишо не ги разибра гръцките букви. Учил съм едно вереме в математическа гимназия, но сега математиката ми е на ниво 7-8 клас

Коментар

Working...
                                X