Между другото в Европа е същото - инфлацията е ниска отново поради петрола. А ЕЦБ използва това извинение просто за да занули 30% от дългът в Еврозоната. Нещо което иначе никога нямаше да и позволят ако нямаше дефлация, защото въпреки правните врътки реално това е в силно противоречие с основополагащите принципи на съществуване на еврото. съмнява ме че и за това и пусна КИ то до март догодина - нищо чудна да са сметнали че тогава вече ще има няколко месеца с по-висока инфлация просто заради базовия ефект. И ще излезе Драги и ще почне да се тупа в гърдите колко е велик.
В ЕЦБ просто се надяват това унищожаване на държавен дълг под предлога на дефлация да не доведе до много голям балон при облигациите. Но за ужас - предполагам - и на ФЕД,и на ЕЦБ а и на ЯЦБ балонът вече е ужасяващ. Аз горе долу с това си обяснявам и поскъпването на йената. Просто японските пари бягат и от САЩ и от Европа, а предполагам и от Китай, защото единствената централна банка която ще остане накрая да надува балона е Японската - така че там балона ще се спука последно.

В ЕЦБ просто се надяват това унищожаване на държавен дълг под предлога на дефлация да не доведе до много голям балон при облигациите. Но за ужас - предполагам - и на ФЕД,и на ЕЦБ а и на ЯЦБ балонът вече е ужасяващ. Аз горе долу с това си обяснявам и поскъпването на йената. Просто японските пари бягат и от САЩ и от Европа, а предполагам и от Китай, защото единствената централна банка която ще остане накрая да надува балона е Японската - така че там балона ще се спука последно.
Коментар