Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнениеУбежището отдавна е измислено - кеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе съвсем, никой не може да изчезне. AAA ДЦКта - където е най-бруталния балон са буквално основата на цялата финансова система. Няма измъкване каквото ще да прави човек - винаги ще е в играта.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеТе правят добри пари от заплати.
А конкретно: големия геометрик проф. Саймънс, който даже е наблюдавал връзката между слънчевите петна и пазараАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе съвсем, никой не може да изчезне. AAA ДЦКта - където е най-бруталния балон са буквално основата на цялата финансова система. Няма измъкване каквото ще да прави човек - винаги ще е в играта.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеАха. Ясно. Това щом го пише Мишо в инвестиционен форум значи е вярно иначи че всички трябва да вярват. Ники поне даваше някакви конкретни трейдове, докато не го изхващах че си рискува 500% от капитала. Та аз ги знам гръцките букви. Не се притеснявай, че няма да те разбера. Как точно стават тези неща ми обясни? Може ли да ми дадеш конкретно доказателство или да ми посочиш човек забогатял от фрактали и звездобройство? ЗАщото аз лично познавам поне 10 фалирали такива и нито един забогатял.Само не ми говори за тираджии разиграващи заплатите си моля
Ето ти тука още един Мишо, дето и той казва някакви факти:
http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/Vid...g-zha-borisova
Аз трябва ли да му вярвам на този Мишо?
А конкретно: големия геометрик проф. Саймънс, който даже е наблюдавал връзката между слънчевите петна и пазара
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеЗащото хората на пазара са различни. Тук май преди няколко седмици споменаваха за Кейнс и за писанията му, че трябва да се трейдва не на основа на промяната в реалността, а на основата на промяната на масовото възприятие на хората за нея.
1. Хората пак ще искат да ядат домати обаче понеже няма да достигат доматите и цената им ще се качи.
2. Те доматите няма да стигнат за всички, обаче на хората ще им се промени нагласата и вече няма да искат да ядат домати и цената им не само че няма да се повиши ами и даже ще падне.
3. Хич не ми пука какво е това домат и колко ядат хората, ами я да взема да вярвам аз на Мишо и да пусна формулите с гръцките букви. Може и някоя графика да нарисувам.Те директно ще ми кажат какво да правя без да се напъвам да разсъждавам и да си усложнявам живота.
Кое е по-правилното?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеТова ми звучи, все едно ние с теб стоим на една тераса над една пропаст, която издържа 5 тона. В един момент някой слага там 10 тона. Аз като видя тая работа и веднага изчезвам от там. Ти обаче би продължил известно време да се наслаждаваш на гледката, като същевременно наблюдаваш образуващите се пукнатини и смяташ че ще успееш да слезеш навреме. Правилно ли разбирам?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе бяха същите - само до пролетта централните банки увеличаваха действията си. Като по този начин и допълнително надуваха балона, но пък и отдалечаваха пукането му. След това се поспряха но не изглеждаше че ще обърнат курса. Вече изглежда че нещата достигнаха инфлексна точка. Ще видим какво ще направи BOJ този месец, но по-вероятно да е нещо в посока на намаляване на натиска върху пазарните лихви надолу.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЕй това ми е големият хикс. На БФБ също много хора гледат краткосрочно. Ето с теб се засичаме по темите за БФБ, но там не коментираме премиера или лихвите. Примерно в темата за албена обсъждаме отчетите, ръста в туристите, конкурентноспособността, перспективите и такива неща. Не мога да си обясня защо трябва да разсъждавам по различен начин за български и за имерикански компании?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеГръцките букви и формулите са много секси за един трейдър. Безсмислено е да се обяснава, че с малко здрав разум могат да правят повече пари.
Ето ти тука още един Мишо, дето и той казва някакви факти:
http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/Vid...g-zha-borisova
Аз трябва ли да му вярвам на този Мишо?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеИскам да питам ЗАЩО точно сега взе да си представяш такива неща? Досега тези рискове от моя гледна точка си бяха същите, но твоят довод беше, че щом си вървяло нагоре не трябвало да се пропуска печалба. Треннд май френд и т.н. И ЗАЩО смяташ че хиперинфлацията ще доведе до тотална обезценка на акциите, които също са финансови активи. КАК точно ще се случи това?
Но всеки си приказва спрямо позицията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеИскам да питам ЗАЩО точно сега взе да си представяш такива неща? Досега тези рискове от моя гледна точка си бяха същите, но твоят довод беше, че щом си вървяло нагоре не трябвало да се пропуска печалба. Треннд май френд и т.н. И ЗАЩО смяташ че хиперинфлацията ще доведе до тотална обезценка на акциите, които също са финансови активи. КАК точно ще се случи това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПредстави си глобална банкова паника. Масово теглене на депозити - тотален срив на финансовата система. Банките могат да изплатят не повече от 10% от депозитите си - просто няма от къде да вземат кеш за другите. което ще налее още повече огън. държавите също няма как да ги налеят тези пари. Реално това ще означава да си увеличат държавния дълг от 60-80% от БВП до 260-500% от БВП в рамките на дни. Просто няма как да стане. Последиците ще са или граждански войни и революции или тотална инфлация. По-скоро хиперинфлация. Аз лично залагам на хиперинфлацията - тотална обезценка на парите и на всеки финансов актив. Връщане на бартера, набези срещу супермаркети, тотално спиране на всякакво производство, огромни дефицити на всичко.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнениеПовечето инвеститори гледат в рамките на месеци или година две и рядко като теб по дългосрочно 3-5 години и това е една от причините Всеки си мисли за по бързи печалби и да ги завърти няколко пъти но много често се оказва грешна стратегия. По себе си съдя за няколко компании от които изтървах огромни печалбиАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
Коментар