IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    То никой не знае какво има в баланса на Дойче Банк. Така че няма проблем
    Никой не знае нищо за каквото и да било, не само за Дойче

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
      незнам кой залог за DB е глупав, но явно излязох прав ... днеска на NYSE +14% пък вие си философтствайте и разисквайте .... щом "нешата са ти ясни" ок нема яодве
      Михаелис, ти си най-великият! Евала!

Коментар

Търгуваше се между 14 и 13 евро с очаквана глоба от 2 милиарда, ако е вярно че глобата ще стане 5 милиарда ще се търгува на 3 милиарда капитализация под тази преди глобата - поне - може и повече ако се наложи да се прави увеличение, защото то не бе калкулирано. Което колкото ще да не го разбирам води до спад на капитализация от 18 на 15 милиарда.

познай на каква капитализация затвори днес 15 милиарда та всички добри новини са пак в цената - и няма калкулирано нищо лошо. А това е кофти момент за биковете обикновено.
        Значи ако ти продам 100 акции на ДБ за 1 евро на акция и сделката се регистрира на борсата последна (да речем, че го правим OTC с последваща регистрация) така че да затвори на 1 евро - капиталът на ДБ ще падне на около един милиард. Благодарение на това, че аз съм бил такъв капацитети, че на практика да ти ги подаря

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
          Каква топла вода, бе човек? Глупавият залог си е глупав независимо дали си спечелил или загубил. Ето ти топлата вода, ама още не си я открил

За мене и ти и Равния (който скъсява ДБ) правите глупави залози за неща, които хем не са ви ясни, хем и да ви бяха ясни пак са непредвидими.
          незнам кой залог за DB е глупав, но явно излязох прав ... днеска на NYSE +14% пък вие си философтствайте и разисквайте .... щом "нешата са ти ясни" ок нема яодве

Коментар

Чисто логически ДБ не трябва да пада повече, даже трябва да тръгне леко нагоре. Но в случая няма логика, защото ако клиентите са паникьосат ДБ наистина ще закъса лошо.
            Значи миналата година при тотална паника и опашки пред банките в Гърция, нямаше проблеми, а ти очакваш ДБ да имат проблеми с паника. Интересна логика.

Нали се сещаш, че ДБ няма проблем с ликвидността и едва ли ще има. Това е за сплашване на цацата. Техния проблем е от тези по-неприятните...дето трябва да отвориш портфейла

Коментар

• Но все пак да кажа ако тази новина е вярна - защото това ама изобщо не е сигурно - то апокалипсиса се отлага за неопределено време.

Коментар

Струва ми се, че шортиш нещо, което познаваш главно от писанията в зиро хедж и тем подобни

Търгуваше се между 14 и 13 евро с очаквана глоба от 2 милиарда, ако е вярно че глобата ще стане 5 милиарда ще се търгува на 3 милиарда капитализация под тази преди глобата - поне - може и повече ако се наложи да се прави увеличение, защото то не бе калкулирано. Което колкото ще да не го разбирам води до спад на капитализация от 18 на 15 милиарда.

познай на каква капитализация затвори днес 15 милиарда та всички добри новини са пак в цената - и няма калкулирано нищо лошо. А това е кофти момент за биковете обикновено.

Коментар

Не е така, банките падат докато капитала им се смалява, особено ако капитала им е под изискванията - тогава падат бързо. На Дойче банк капитала им се смалява и е под изискванията и ще продължава да се смалява - това означава че ще пада.

Днес просто стана ясно че няма да пада толкова бързо, колкото бе калкулирано вчера - нищо друго.
                  Струва ми се, че шортиш нещо, което познаваш главно от писанията в зиро хедж и тем подобни

Коментар

• Може сега да се качи до 13, кой знае, може даже и до 15 да стигне даже е възможно и по-високо да стигне, макар да не ми се вярва, но в последствие пак ще тръгне по пързалката и ще направи нови дъна. те просто нямат свястни активи в достътчни обеми които да продадат че да спрат пързалката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                      Само пда попитам в контекста...как по дяволите оценяваш останалите ти "активи"?
                      В какъв смисъл? Повечето са адски "късметлийски" и времето ще работи в тяхна полза.

Коментар

Няма как да видя, защото каквото и да стане няма да е доказателство в едната или другата посока.

Чисто логически ДБ не трябва да пада повече, даже трябва да тръгне леко нагоре. Но в случая няма логика, защото ако клиентите са паникьосат ДБ наистина ще закъса лошо.
                        Не е така, банките падат докато капитала им се смалява, особено ако капитала им е под изискванията - тогава падат бързо. На Дойче банк капитала им се смалява и е под изискванията и ще продължава да се смалява - това означава че ще пада.

Днес просто стана ясно че няма да пада толкова бързо, колкото бе калкулирано вчера - нищо друго.

Коментар

Ще видиш

то зависи какво дефинираме като качване и падане. но ако приемеш че падане е че ще има нови дъна, и че няма да има нови върхове то съм в доста голяма степен уверен че ще пада
                          Няма как да видя, защото каквото и да стане няма да е доказателство в едната или другата посока.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            ти се струва че си направил страшен ресърч
                            Не знам какво разбираш под страшен рисърч. Под страшен рисърч обикновено се има предвид формули, ексел таблици и т.н. Пък ти знаеш, че не правя това.

Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            Всъщност като абсолютно всяко друго нещо, само че щото си свикнал всичко да расте ти се струва че си направил страшен ресърч и на база на него невероятна "инвестиция"

А на практика тази година си изцяло голям късметлия - за СЕГА!!!
                            Не знам дали е така. Аз тепам ДАКС-а яко и като пада

Коментар

Нито е очевидно, че ще пада, нито, че ще се качва.

Ще видиш

то зависи какво дефинираме като качване и падане. но ако приемеш че падане е че ще има нови дъна, и че няма да има нови върхове то съм в доста голяма степен уверен че ще пада

Коментар

• Само пда попитам в контекста

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                В случая - да. Най-малкото по две причини:

- първо нямам никаква идея как да оценя акциите на ДБ
                                - съвсем наясно съм, че една банка може да пропадне само благодарение на паниката

А третата и четвартата причина е, че ДБ дългосрочно надали ще процъфтява и просто не ми се губят пари заради тръпката
                                Само пда попитам в контекста...как по дяволите оценяваш останалите ти "активи"?

Коментар

Working...
                                X