IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Трябва да ви кажа че Тереза Мей

Трябва да ви кажа че Тереза Мей все повече ми се издига в очите.

Впечетлен съм искренно.

Да не казвам голяма дума но не вижда друг световен лидер който да се конкурира с нея в моите очи за политик.

И мога на дълго и на широко да се аргументирам.

Коментар

• Опа... "growth-friendly” capital requirements се задават на среща

Banks may shed leverage rule on derivatives under draft EU plan
      5 Oct 16 | 17:08 GMT
      Big banks that deal in derivatives may win an eagerly sought change to rules on their leverage ratios, under European Commission plans for more “growth-friendly” capital requirements. Banks could be relieved from having to count client collateral held against their ratios, according to a draft of the policy proposals obtained by MLex.
      А тези от Емлекс са големи хиени, всичко първи надушват...

Коментар

• Само ако знаеш

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Според мене не си прав за това. Ако вземеш нещо на добра далавера и това нещо има потенциал да расте, не е хубаво да бързаш да го продаваш за някаква посредсвена печалба.
        Само ако знаеш или вярваш че това е така.

Само че аз не вярвам.

А ти кога смяташ да го продадеш?

Щото сделката приключва само когато я затвориш.

Печалбата е реализираната таква. Всичко друго са само цифри.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
          Няма ниаккъв проблем да се опитваш да ме дразниш колкото пожелаеш.

Поради причина че аз пропусната печалба не я считам за загуба.

За мен загубата е загуба. А това че моментно нещо станало еди кво си е важно само ако съм използвал момента да я продам
          Според мене не си прав за това. Ако вземеш нещо на добра далавера и това нещо има потенциал да расте, не е хубаво да бързаш да го продаваш за някаква посредсвена печалба.

Коментар

• Няма ниаккъв проблем

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
            Ив, пак късмет! Прайслайн мина 1500 днес за малко.

Зарекох се да не те дразня много и да чакам до 1500 преди да комнтирам. Слдеваща спирка и време за коментар ще е на 1600

Също и за ВАС, ще си трая докато късметът не ги отведе на $17
            Няма ниаккъв проблем да се опитваш да ме дразниш колкото пожелаеш.

Поради причина че аз пропусната печалба не я считам за загуба.

За мен загубата е загуба. А това че моментно нещо станало еди кво си е важно само ако съм използвал момента да я продам

Коментар

• Ив, пак късмет! Прайслайн мина 1500 днес за малко.

Зарекох се да не те дразня много и да чакам до 1500 преди да комнтирам. Слдеваща спирка и време за коментар ще е на 1600

Също и за ВАС, ще си трая докато късметът не ги отведе на $17

Коментар

• между другото

Между другото току що продадохме половината от дългите фютчерси на среброто което казах 5 поста по надолу че имаме от затварянето на щатите с 1.2 % печалба. Не е зле мисля....

Коментар

• Разбирам че днес си весел

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Не виждам какво невярно има - лихвите падат, долара пада и златото се качва. Точно това е връзката за която говорех - просто аз я играя само в другата посока. когато долара поскъпва, лихвите се качват и златото пада.
                  Разбирам че днес си весел щото си шортнал златото ама днешния краш на златото, среброто, медтта и т.н ( не само на златото ти ) (беше тръгнал и петрола ама се спря), но днешния етусиазъм за долара и изброените по горе сурвини беше абсолютно измислен. Попаднал си случайно на игра и тя е в твой интерес и си намираш "обяснения". Щом те влече - ок. Фантазиите са безплатни.

Всъшност шефе единственото днешно важно нещо бяха лихвите. Или факта че облекченията са към своя край. Това се наблюдава в Япония, Ще стане факт и в Европа и в Щатите. Търси се лек повод извън такива ярки новини като - свърши безплатния обяд за да може да се разтоварят по безболезнено бондовете. И до като някой смятат каква връзка с кво има други без да плашат излишно "пазара" разпродават бонодве.

Смятам че спада на сурвините с икзл. на петрола ( където играта е много сложна ) е временен и днес изплашиха weak hends и всички изперкаха да продават злато, сребро и т.н . Ако Фед вдигне лихвите или ако Европа даде малко по ясен сигнал за спиране на облекченията след първоначалния шок всички те ще се вдигнат.

Не съм в играта със златото и среброто но ми се струва че това е прекрасен вход за някой за нови дълги много по добри позиции . Не може ей така всичко да расте - и пишман спекулаторите да го виждат лесно и да се качват и те на влака. Трябва стрес. 6 % на среброто си е бая.....

Целия проблем сега е как по безболезнено да кажат на "пазара" че партито свършва без да всяват паника и по светнатите да излязат от позиия тихомълком и да останат баламурниците както обикновенно.

Мисля че не трябва да прекаляваш със шорта на златото. И ако ти е излязал да си го приключиш.

Обикновенно се казва "никога не се влюбвай в дадена акция" . За теб Равен трябва да кажа че е ясно отношението ти към Русия и към златото но не оставяй емоциите да взимат превес над разумното спекулативно поведение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Тогава си е било за тогава. Историите се променят.
                    Нали знаеш 4те най-смъртоносни думи на пазара: "This time is different"

Лека.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                      Пак ще ти го напиша, може пък да го запомниш. Предния път като затягаха, златото излетя в космоса.
                      2004: 5,5%
                      2005: 17,9%
                      2006: 23,2%

2007: 30,9%

Ще спра до тук, щото после става още по-грозно, когато почнаха и да свалят

И пак казвам, корелация има, но тя не гарантира бъдещи резултати.
                      Тогава си е било за тогава. Историите се променят.

Коментар

Не можем да се разберем с теб, не за 1ви път. Първо пишеш едно, после пишеш друго.
                        Изкарвам ти цифри пак не е така, ами е друго. Като котка си значи. Казвам ти го сигурно за 10и път тук. Не знам и защо се занимвам.
                        Това, за което говориш ти, не е да си дълъг волатилност, а си е хедж. И то с някакъв неясен край. Ако си дълъг на смотани акции, а къс на неподходящи такива, ко прайм,а? Колко хедж фонда глътнаха вода. Ако имаш къси на няколко компании, които ги придобива друг при абсурдни премии, кво ще се случи със стратегията ти, а??? Отива в канала...
                        Да си дълъг на волатилност значи, че си отворил дълга позиция когато е трябвало в ниското, волатилността е скокнала както е трябвало по план, продал си на високото, взел си парите и си свиркаш. Другото е тинтири минтири.
                        Струва ми се че ти приемаш, че волатилността е само надолу. А това не е вярно - чисто математически не е вярно. Волатилността при акциите е изкривена нагоре. Т.е. в дълъг план печелиш ако си дълъг на акции.

Късите нямат нищо общо в тази работа - това си е хедж както и ти каза. И в долния ми поста мислех че ясно го казах - идеята на шорта в лонг шорт стратегия е да се намали волатилността на порфейла, като се запази възможността за печалба от дълги акции. И пак мисля че съвсем ясно казах че тази стратегия далеч не дава сигурни резултати.

Коментар

Не виждам какво невярно има - лихвите падат, долара пада и златото се качва. Точно това е връзката за която говорех - просто аз я играя само в другата посока. когато долара поскъпва, лихвите се качват и златото пада.
                          Пак ще ти го напиша, може пък да го запомниш. Предния път като затягаха, златото излетя в космоса.
                          2004: 5,5%
                          2005: 17,9%
                          2006: 23,2%

2007: 30,9%

Ще спра до тук, щото после става още по-грозно, когато почнаха и да свалят

И пак казвам, корелация има, но тя не гарантира бъдещи резултати.

Коментар

Единствената устойчива в дълъг период игра е ако си дълъг на волатилност.
                            Не можем да се разберем с теб, не за 1ви път. Първо пишеш едно, после пишеш друго.
                            Изкарвам ти цифри пак не е така, ами е друго. Като котка си значи. Казвам ти го сигурно за 10и път тук. Не знам и защо се занимвам.
                            Това, за което говориш ти, не е да си дълъг волатилност, а си е хедж. И то с някакъв неясен край. Ако си дълъг на смотани акции, а къс на неподходящи такива, ко прайм,а? Колко хедж фонда глътнаха вода. Ако имаш къси на няколко компании, които ги придобива друг при абсурдни премии, кво ще се случи със стратегията ти, а??? Отива в канала...
                            Да си дълъг на волатилност значи, че си отворил дълга позиция когато е трябвало в ниското, волатилността е скокнала както е трябвало по план, продал си на високото, взел си парите и си свиркаш. Другото е тинтири минтири.

Коментар

Ами не е вярно това. Да вземем YTD. Колко беше Долар индекса в началото на годината 99, сега 96 (паднал е). Евро/долар 1,10, сега 1,12 - почти без промяна. UST 10Y: 124, сега 130, т.е. лихвения процент е паднал. Златото +20% със днешното суркане. Е*ати корелацията.

Коментар

И как ще си дълъг на волатилност за дълъг период чрез акции? Като шортиш някой индекс? Че тотва си е обикновен шорт. Викса в много периоди се държи съвсем различно от подлежашия индекс, СиП да речем. Примерно в началото на септември, като скочи от 11 на 20, СиП падна едни мижави 3-4%. Имплайд вола, скочи грубо на половина на реализираната (към 20-25% за близките фючърси). Нищо общо.
                                Волатилността - чисто математически ти е отклонението на отделните наблюдения от тренда. Волатилността ти вдига рисковите премии на акциите - т.е. прави ги по привлекателни ако ги гледаш спрямо бъдещата им доходност. От акции се печели като се акумулират рискови премии на тези акции - не като се купуват без рискова премия. рисковите премии нарастват при висока волатилност и се сриват при ниска. Т.е. ако купуваш акции при ниска волатилност вероятността следващите години да губиш пари е доста по-висока, отколкото ако купуваш акции при висока волатилност.

Ако обаче правиш краткосрочен маркет тайминг на пазара - без къси - само кеш и акции - ти си сваляш волатилността на портфейла. Т.е. не прибираш цялата рискова премия. Ако си много добър можешш да правиш пари - но в общия случай - ако се следва нормалната човешка психология ти ще купуваш само при ниски рискови премии и ще продаваш при високи - това си е в човешката природа и за това толкова много хура губят пари на пазара - те купуват на високо - тогав арисковите примиии са ниски и продават на ниско - когато са високи.

При шортенето на индекс нещата не са толкова еднозначни. Идеята на шорта е всъщност да намалиш волатилността на порфейла си, като обаче си запазваш възможността да печелиш от рискови премии ако пазара върви нагоре. Чист шорт е глупост - шорта винаги би трябвало да е част от лонг шорт стратегия.ОБАЧЕ - дали ще успееш да реализираш тези очаквания хем за намалена волатилност, хем за запазване на рискови премии е една голяма въпросителна - за разлика от горните примери тук не опира до математика и финанси, а до уменията на този който го прави - и дали тези му умения ще продължат да са положителни и за в бъдеще.

Коментар

Working...
                                X