IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А точно пък ФЕДА

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    По принцип точно това й е работата и точно така работи Федът от десетилетия.
    А точно пък ФЕДА...ти е най якия пример .))

Браво.

Ей така да го докараме и тука да си имаме ФЕД - супер.

Коментар

• Аз знам как разсъждават

Ми да ти кажа, централните банки не разсъждават като тебе

Парите, които печатат на тях са им пасив
      Аз знам как разсъждават.

Ако знаеш разликата в демокрацията в Швейцария и демокрацията в Европа ще ти стане ясно.

В Швейцария хората имат демокрация с цел да пдобрят живота си и всички дават своя принос а в европа избират 5 човека които естественно са най умни от всички и хората чакат те да им подобрят живота.

та така и банките. Те са най умните там...и бачкат за доброто...само че само за доброто на други 5 човека

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Когато ЦБ купува активи което не и е работата
        По принцип точно това й е работата и точно така работи Федът от десетилетия.

Коментар

не прайслайн...квото и да беше взел щеше да поскъпне нали така? ))

За какво трябва да мислиш прайслайн или мрайслайн да вземеш като то всичко се качи? ))

Голям гении.
          Ти прайслайн го държа от средата на февруари до края на феруари и си спомням, че го продаде на 1275.

Ако още го беше държал щеше да направиш над 50% нагоре. Ако ти е все едно дали правиш 5% или 50% - окей. На мене не ми е

Коментар

• Що не си го кажем директно ами

Ама ти нещата си ги прадставяш не съвсем коректно.

ЦБ не чака някой да й връща парите. ЦБ купува активи и по този начин инжектира ликвидност и резерви, които позволяват на банките да създават частен кредит. Като спре да се кефи на това ЦБ провада активи и изсмуква ликвидност и сътоветно намалява кредита в икономиката.
            Що не си го кажем директно ами все търсите някакво теле под вола със сложни думи?

Когато ЦБ купува активи което не и е работата и вдига цената т.е крепи пазара , първо помага на някой да си ги продаде с печалба и второ подлива вода на друг тлайскайки го към безумни инвестиции да купи и той и после да му вземат парите.

Тарикатите продават, балъците се набутват кат в живота бе.,...

Логиката на пазара е да се вдига когато компаниите печелят и да пада когато спрат да печелят. А вие сега искате да обясните как е супер кеф когато само се вдига )

каква ликвидност какъв частен кредит какви 5 лева....просто подарява кинти на някой друг.

Коментар

Аз ще ти помогна. Целта на централните банки каква е? Да печелят пари ли? Сиреч да инвестират .

1. Ако искат да печелят пари - които нищо не струват - що не си напечатат колкото искат кат им кеф.
              Ако ти можеш да печаташ пари ще инвестираш ли в борсата или ще инвестираш в още една печатарска машина? )))

2. Никога не трябва да се забравя че една инвестиция/сделка свършва само тогава когато си прибереш парите които си инвестирал с печалба или загуба. До тогава парите са още по виртуални и от напечатаните. Бай енд холд до живот феновете това съвсем го пропускат.
              Ми да ти кажа, централните банки не разсъждават като тебе

Парите, които печатат на тях са им пасив

Коментар

• не прайслайн

Остави ги швейцарците, прайслайн е на 1460. Как познах, че ще се качва Ама ти не ме слушаш
                не прайслайн...квото и да беше взел щеше да поскъпне нали така? ))

За какво трябва да мислиш прайслайн или мрайслайн да вземеш като то всичко се качи? ))

Голям гении.

Коментар

• Аз ще ти помогна

Мани майтапа, сериозно не мога да оборя логиката ти
                  Аз ще ти помогна. Целта на централните банки каква е? Да печелят пари ли? Сиреч да инвестират .

1. Ако искат да печелят пари - които нищо не струват - що не си напечатат колкото искат кат им кеф.
                  Ако ти можеш да печаташ пари ще инвестираш ли в борсата или ще инвестираш в още една печатарска машина? )))

2. Никога не трябва да се забравя че една инвестиция/сделка свършва само тогава когато си прибереш парите които си инвестирал с печалба или загуба. До тогава парите са още по виртуални и от напечатаните. Бай енд холд до живот феновете това съвсем го пропускат.

Коментар

А швейцарците направо скриха топката наистина.

Купуваш си нещо...после си му вдигаш цената колкото изкаш продължавайки да го купуваш и хоп...печелиш т.е оправяш си баланса. Остана само и да намериш начин да го продадеш да си прибереш парите...и си готов.

По същия начин и за целия пазар. Като си печаташ колкото искаш кинти може да си вдигнеш колкото искаш и пазара.

Парите не струват нищо щото ги печаташ ти...ама и пазара не струва нищо щото го вдигаш ти. Така че виртуално е все тая...
                    Остави ги швейцарците, прайслайн е на 1460. Как познах, че ще се качва Ама ти не ме слушаш

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                      То няма логика - като печаташ пари, за да не си задръстен с куп хартия, купуваш нещо отсреща. По-добре акции отколкото обещания, че някой ще ти върне същия куп хартии па било то след 10 години.
                      Аз ако бях на мястото на Амрика щях да забраня да ми купуват от предприятията с прясно напечатани пари. Щото се вижда кой е прецаканият...
                      Моите комплименти също, с десет плюса и 3 харесвания
                      Не, че не ми е хрумвало, но когато го видиш казано от друг, някак си придобива обективност и допълнителна валидност
                      Впрочем, ако предприятията наистина бяха американски, а не бяхме се омешали така - можеше вече да е предтекст за война

Коментар

То няма логика - като печаташ пари, за да не си задръстен с куп хартия, купуваш нещо отсреща. По-добре акции отколкото обещания, че някой ще ти върне същия куп хартии па било то след 10 години.
                        Аз ако бях на мястото на Амрика щях да забраня да ми купуват от предприятията с прясно напечатани пари. Щото се вижда кой е прецаканият...
                        Ама ти нещата си ги прадставяш не съвсем коректно.

ЦБ не чака някой да й връща парите. ЦБ купува активи и по този начин инжектира ликвидност и резерви, които позволяват на банките да създават частен кредит. Като спре да се кефи на това ЦБ провада активи и изсмуква ликвидност и сътоветно намалява кредита в икономиката.

Коментар

• А швейцарците направо скриха топката наистина

Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                          Няма се сетиш, ще чакаш някой голям батка да ти го кажа като свръх важна информация
                          А швейцарците направо скриха топката наистина.

Купуваш си нещо...после си му вдигаш цената колкото изкаш продължавайки да го купуваш и хоп...печелиш т.е оправяш си баланса. Остана само и да намериш начин да го продадеш да си прибереш парите...и си готов.

По същия начин и за целия пазар. Като си печаташ колкото искаш кинти може да си вдигнеш колкото искаш и пазара.

Парите не струват нищо щото ги печаташ ти...ама и пазара не струва нищо щото го вдигаш ти. Така че виртуално е все тая...

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            ив, няма нужда да смяташ, че подлагам на съмнение думите ти. Просто когато не разбирам нещо питам. Свикнал съм да има причинно следствена връзка. Ето сега равновесния го разбрах много добре какво ми каза. И вече мога да обобщя. Американците правят яко сечено на японците именно чрез тези суапове. Т.е BOJ не може да си приложи стимулите, защото всички йени отиват при американците и остават там и вместо да отслабват йената реално отслабват долара, като увеличават търсенето му чрез суаповете и последващото изкупуване на американски акции. С две думи американците им купуват КУ.
                            Без да съм чел какво е написал Равновесие бих казал, че тия йени все някъде трябва да отидат. Едната страна по суапа ги взима и какво прави с тях?

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Коментар

Няма се сетиш, ще чакаш някой голям батка да ти го кажа като свръх важна информация

Коментар

Working...
                                X