IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    И аз я намирам такава. Само че може би ти я гледаш само от позитивната страна. Но тези измислени оценки на ДБ са и в капитала. В регулативния капитал - те не са махнати от там. И 30% само да струват по-малко от това което банката ги е оценила - което е напълно възможно и според тази статия и капитала на банката се срива много под изскуемия минимум. И в самата статия си казват че и в момента не са кой знае с колко екстра капитал. та имаме значи едни 25 милиарда странно оценени активи от 50 милиарда капитал. При 50 милиарда капитал те са малко над нулата - чисто регулаторно. Ако са сбъркали или просто са надписали тези 25 милиарда само с 30 40% , което е всъщност напълно вероятно и вече стават под нулата. И капитал пада вече на 40 милиарда. Махаш 5 милиарда от глобата на САЩ и вече е 35 милиарда. Махаш още 2-3 милиарда за други глоби - като прането на пари в Русия и вече става 32.

Решаваш че банката струва 32 милиарда - но това означава че трябва да направи увеличение от 20 милиарда само за да оцелее. Да кажем че след това ще струва 70% от собствения си капитал - на толкова се търгуват не особено рентабилни но все пак без проблеми европейски банки - значи трябва да струва към 35-37 милиарда след увеличение от 20 милиарда.

Тези 20 милиарда може да са само от пазара, но по-вероятно и просто като продадат готини активи - в статията за какви суми говореха към 10 милиарда общо аот активи - значи остават още 10 милиарда от пазара. няма да минат в една година най-вероятно а ще го точат няколк огодини, защото е малко вероятно да почнат да правят големи печалби следващите години при отрицателни или много ниски лихви.

та колко би трябвало да струва 35-20 = 15 милиарда. И то без вътре да е калкулирано нищо наистина страшно.

Оптимистите за Дойче банк си мислите че в момента в цената и има някакви супер страшни сценарии - не - няма. В оценката на Дойче банк са само оптимистични развития при всичките и проблеми.
    Ако логиката на пазара беше такава, ДБ отдавна нямаше да съществува (а и много други банки също). В момента ДБ има 29 млрд. Level 3 активи, които постоянно намаляват от 88 млрд. преди 10 години. От което следва, че съвсем до скоро ДБ на практика не са имали капитал. Да речем, че е така. Интересно защо пазарът оценяваше ДБ по-високо преди?

Те няма как да "извадят" Level 3 активите от изискуемия капитал. Могат да го "извадят", ако просто имат 29 млрд. повече капитал отколкото е изискумият.

5 млрд. за споразумението с DoJ ще дойдат от провизиите за правни разходи и така нищо няма да се вади от капитала.

Общо взето балансът на DB доста се е подобрил през последните години. А акциите падат. Пазар

https://www.db.com/ir/en/download/Credit_Overview.pdf

Коментар

• Почваш да се усещаш

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Значи ако ти продам 100 акции на ДБ за 1 евро на акция и сделката се регистрира на борсата последна (да речем, че го правим OTC с последваща регистрация) така че да затвори на 1 евро - капиталът на ДБ ще падне на около един милиард. Благодарение на това, че аз съм бил такъв капацитети, че на практика да ти ги подаря
      Почваш да се усещаш как може да стават нещата помалкичко въпреки че в друг контекст.

Коментар

• Ако дойде време

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Че ти как мислиш че пазара ги смята тези работи Същата логика използва само че на няколко екселски шиита със сложни формули, префърцунени думи и завоалирани изводи. А и точност до 3 знак след запетая - да ги пита човек как я изкарват тази точност при тотална липса на всякаква възможност за точност. В края на краищата нещата винаги опират до математика за трети клас.
        Ако дойде време, и по някакъв, какъвто и да е, начин разбереш че "пазара" не е това което си представяш моля те спомни си за мен.

Неведоми са пътищата Божии и както всички виждаме - няма невъзможни неща.

Коментар

• Въпреки че принципно не си прав

Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
          в тая игра гениите не виреят бе как не сте го разбра ли тва нещо ?..... колкот по-малко мислите върху дадена сделка толкоз по добре за вас ...
          Въпреки че принципно не си прав, по някакъв странен и извратен начин си абсолютно прав в момента.

Докарана е работата до там че логичното мислене няма място в спекулациите.

Това е huge проблем за всеки който влага икономика и логично мислене в опитите си да "инвестира" парите си някъде с цел да " работят за него".

Това създава ужасна среда за интелигентните хора. И е рай за всякакви измами.

Изключително трудно е да пренастроиш часовника си и цялото си същество да правиш нелогичното.

А постояния риск е че в даден момент логичното ще се случи.

Например " до нас" има един малък 20 милионен фонд и до колкото се носи мълвата от трейдърите му тея играят само с някакви анализатори и получават информация преди "анализаторите" да ъпгрейтнат или да даунгрейтнът някаква акция. И те играят само това.

И това е игра която я играят много хора.

Давам ви пример само за една от стотиците "далавери" които се въртят на пазара. Всеки който прави пари се е докопал до някаква такава схема - я с петрола, я с някоя конкретна акция , я тази и т.н .

И това е, Правят краткосрочно огромни кинти за сметка на целия икономически гении който се опитва да познае кво ще стане на база на фундамента или икономиката.

И когато критичната маса от пари и хора се занимват с търговия на информация и далавери резултата е пълно отсъствие на всякакъв фундамент, реално оценяване на компании ,икономически показатели и т.н. Всички в ъкъла си се чудят кво става и губят кинти. Всеки с логично мислене е прецакан. Или ако случайно познае - е въпрос на късмет че точно в този момент е уцелил без да иска някоя по голяма игра. И понеже това разбира се случва от време на време той придобива увереност че е познал щото е умен. А нищо подобно няма на пазара.

Това е жестоката истина.

И колкото по нагоре си в ерархията и в парите които управляваш...толкова по имаш шанс да познаваш повече пъти и да не те е страх когато не си познал краткосрочно.

Вие се намирате съвсем в дъното на йерархията...даже въобще сте извън нея. Това не е обида - вие не сте виновни.
          Аз се опитвам всячески да се добера до колкото е възможно по нагоре. Не съм много нагоре...щото ако съм там въобще мисля няма да говоря нищо. Както никой нищо не говори. Като спра съвсем явно съм достигнал критично ниво))

Дали ще успея някога незнам...ама поне се старая. Дано по време на старанието ми да не изгубя много пари. Но имам твърдото намерение да успея.

И какво остава като те слушам? Че противно на всичко - си прав от твоята позция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            И аз съм на + на NYSE на дойтче ама нека не бъркаме късмета с фундамента.

Не че има фундамент ))
            какви фундаменти те отдавна са изчезнали от тая борса още преди 20г. ..... в днешно време е пълна рулетка

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Много бакалски сметки почна да правиш водейки се от погрешната презумция, че пазара съвсем навреме "калкулира всичко в цената"
              Че ти как мислиш че пазара ги смята тези работи Същата логика използва само че на няколко екселски шиита със сложни формули, префърцунени думи и завоалирани изводи. А и точност до 3 знак след запетая - да ги пита човек как я изкарват тази точност при тотална липса на всякаква възможност за точност. В края на краищата нещата винаги опират до математика за трети клас.

Коментар

• Това е вярно

Никой не знае нищо за каквото и да било, не само за Дойче
                Това е вярно ама под "никой" трябва да разбираш по голяма част от играчите.

Коментар

• И аз съм на + на NYSE

Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                  незнам кой залог за DB е глупав, но явно излязох прав ... днеска на NYSE +14% пък вие си философтствайте и разисквайте .... щом "нешата са ти ясни" ок нема яодве
                  И аз съм на + на NYSE на дойтче ама нека не бъркаме късмета с фундамента.

Не че има фундамент ))

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                    Михаелис, ти си най-великият! Евала!
                    в тая игра гениите не виреят бе как не сте го разбра ли тва нещо ?..... колкот по-малко мислите върху дадена сделка толкоз по добре за вас ...

Коментар

• Много бакалски сметки

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      То никой не знае какво има в баланса на Дойче Банк. Така че няма проблем

Търгуваше се между 14 и 13 евро с очаквана глоба от 2 милиарда, ако е вярно че глобата ще стане 5 милиарда ще се търгува на 3 милиарда капитализация под тази преди глобата - поне - може и повече ако се наложи да се прави увеличение, защото то не бе калкулирано. Което колкото ще да не го разбирам води до спад на капитализация от 18 на 15 милиарда.

познай на каква капитализация затвори днес 15 милиарда та всички добри новини са пак в цената - и няма калкулирано нищо лошо. А това е кофти момент за биковете обикновено.
                      Много бакалски сметки почна да правиш водейки се от погрешната презумция, че пазара съвсем навреме "калкулира всичко в цената"

Коментар

• Доживях и тоя момент

Струва ми се, че шортиш нещо, което познаваш главно от писанията в зиро хедж и тем подобни
                        Доживях и тоя момент)))

Мишо да "обвинява" Равния в четене на Зеро Хедж....

Какво нещо е живота ... обаче, Зеро Хедж беше моя запазена марка...сега ако някой каже че и Равния вярва в теории на конспирациите съвсем ще ме засенчете ))

Коментар

• Доста ан гро го написах, но мисля че става ясно как пазара е стигнал до 18 милиарда преди изведнъж глобата да се окаже доста по- голяма - защо се срина, защо тръгна паниката от тази глоба от 15 милиарда след това и защо днес пак удари 15 милиарда капитализация.

Коментар

Професионално написана статия. Не са написали глупости. Може би трябва да я прочеташ пак - по-внимателно.
                            И аз я намирам такава. Само че може би ти я гледаш само от позитивната страна. Но тези измислени оценки на ДБ са и в капитала. В регулативния капитал - те не са махнати от там. И 30% само да струват по-малко от това което банката ги е оценила - което е напълно възможно и според тази статия и капитала на банката се срива много под изскуемия минимум. И в самата статия си казват че и в момента не са кой знае с колко екстра капитал. та имаме значи едни 25 милиарда странно оценени активи от 50 милиарда капитал. При 50 милиарда капитал те са малко над нулата - чисто регулаторно. Ако са сбъркали или просто са надписали тези 25 милиарда само с 30 40% , което е всъщност напълно вероятно и вече стават под нулата. И капитал пада вече на 40 милиарда. Махаш 5 милиарда от глобата на САЩ и вече е 35 милиарда. Махаш още 2-3 милиарда за други глоби - като прането на пари в Русия и вече става 32.

Решаваш че банката струва 32 милиарда - но това означава че трябва да направи увеличение от 20 милиарда само за да оцелее. Да кажем че след това ще струва 70% от собствения си капитал - на толкова се търгуват не особено рентабилни но все пак без проблеми европейски банки - значи трябва да струва към 35-37 милиарда след увеличение от 20 милиарда.

Тези 20 милиарда може да са само от пазара, но по-вероятно и просто като продадат готини активи - в статията за какви суми говореха към 10 милиарда общо аот активи - значи остават още 10 милиарда от пазара. няма да минат в една година най-вероятно а ще го точат няколк огодини, защото е малко вероятно да почнат да правят големи печалби следващите години при отрицателни или много ниски лихви.

та колко би трябвало да струва 35-20 = 15 милиарда. И то без вътре да е калкулирано нищо наистина страшно.

Оптимистите за Дойче банк си мислите че в момента в цената и има някакви супер страшни сценарии - не - няма. В оценката на Дойче банк са само оптимистични развития при всичките и проблеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Е те се търгуваха около 18 милиарда капитализация месеци наред - не е като да е една сделка. А ако казваш че тези дето са я въртели около тази цена си нямат идея колко струва, то кой всъщност си има идея. Днес четох една статия как си оценявали активите заради които се търгува много под бук валю. Наричаха този тип оценка "mark to myth” методология. И не статията не бе в зиро хедж - бе във файненшъл таймс

https://www.ft.com/content/515aeb20-...#axzz4Lkd8er7v
                              Професионално написана статия. Не са написали глупости. Може би трябва да я прочеташ пак - по-внимателно.

Коментар

Значи ако ти продам 100 акции на ДБ за 1 евро на акция и сделката се регистрира на борсата последна (да речем, че го правим OTC с последваща регистрация) така че да затвори на 1 евро - капиталът на ДБ ще падне на около един милиард. Благодарение на това, че аз съм бил такъв капацитети, че на практика да ти ги подаря
                                Е те се търгуваха около 18 милиарда капитализация месеци наред - не е като да е една сделка. А ако казваш че тези дето са я въртели около тази цена си нямат идея колко струва, то кой всъщност си има идея. Днес четох една статия как си оценявали активите заради които се търгува много под бук валю. Наричаха този тип оценка "mark to myth” методология. И не статията не бе в зиро хедж - бе във файненшъл таймс

https://www.ft.com/content/515aeb20-...#axzz4Lkd8er7v

Коментар

Working...
                                X