IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Защото ако продадат нещо на което се е свило цената всъщност ще изкарат загуба и ще си прецакат капитала..
    като Abbey Life

цена 1.08 billion euros
    загуба преди данъци от сделката 800 million euros

и пазарните анализатори смятат, че това било супер транзакция

http://www.bloomberg.com/news/articl...nit-to-phoenix

While the lender is losing money on the Abbey Life sale, the bank said the deal is expected to lift its Common Equity Tier 1 capital ratio by about 10 basis points from the June 30 level.

йеееее
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Мисля, че като си шорт или лонг и спираш да си обективен.

https://www.db.com/ir/en/download/Credit_Overview.pdf

(Освен другото, те като продадат активи ще им се свие баланса и ще имат нужда от по-малко капитал, т.е. със същите 60.7 млрд. ще имат по-голямо CET1 ratio.)
      Аз мога от лонг да мина шорт и след това пак лонг в рамките на седмици - дори на дни. Просто в ДБ към момента няма никаква причина да бъда лонг и много причини да бъда шорт

Никой не вярва на това как самата банка си оценява активите - то това е проблемът на първо място. Така че те какво си пишат и обясняват е просто ирелевантно.

И какво ще продадат. Всичко готино от което могат да излезат на печалба. Защото ако продадат нещо на което се е свило цената всъщност ще изкарат загуба и ще си прецакат капитала. А като си продадат готините работи акционерите в ДБ ще останат с торба боклуци оценени на надути цени.

И тъй като те правят загуби от боклуците впоследствие пак ще трябва да си увеличават капитала че да покриват пък тези загуби.

ДБ в крайна сметка ще бъде национализирана. Те не могат да се измъкнат по друг начи от тази каша.

Коментар

Не разчитам на гениалност, която и без това очевидно ми липсва

Но смятам, че човек трябва да е наясно с личната си психология като купува. И в случая взех нещо, което не ми пасва на, как да се изразя... на рисковия толеранс.
        тука няма гений, няма аз съм "по-умен от пазара" защото повече съм чел, учил etc. също и стадото което е на борсата не е съставено от професори Както писах вече и на колегата нещата трябва да са колкото се може по-прости, не е задължително да са логични (в повечето случаи няма логика i.e. DB както видяхме). В момента няма никъде нищо за инвестиране, всичко е монетаризирано и са го обърнали на ротативка за съжаление тва е палажението независимо дали ни харесва или ньет ........
        Money management is the king това е

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Напротив, ако залагах това ДБ няма да струва нищо.

Или по-точно ДБ щеше да струва 0 ако пазарът не иска да дава пари - което би било по-вероятния сценарии и да струва под евро ако пазарът е склонен да даде пари. Просто размиването в този случай би било брутално.
          Мисля, че като си шорт или лонг и спираш да си обективен.

(Освен другото, те като продадат активи ще им се свие баланса и ще имат нужда от по-малко капитал, т.е. със същите 60.7 млрд. ще имат по-голямо CET1 ratio.)

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
            Въпреки че принципно не си прав, по някакъв странен и извратен начин си абсолютно прав в момента.

Докарана е работата до там че логичното мислене няма място в спекулациите.

Това е huge проблем за всеки който влага икономика и логично мислене в опитите си да "инвестира" парите си някъде с цел да " работят за него".

Това създава ужасна среда за интелигентните хора. И е рай за всякакви измами.

Изключително трудно е да пренастроиш часовника си и цялото си същество да правиш нелогичното.

А постояния риск е че в даден момент логичното ще се случи.

Например " до нас" има един малък 20 милионен фонд и до колкото се носи мълвата от трейдърите му тея играят само с някакви анализатори и получават информация преди "анализаторите" да ъпгрейтнат или да даунгрейтнът някаква акция. И те играят само това.

И това е игра която я играят много хора.

Давам ви пример само за една от стотиците "далавери" които се въртят на пазара. Всеки който прави пари се е докопал до някаква такава схема - я с петрола, я с някоя конкретна акция , я тази и т.н .

И това е, Правят краткосрочно огромни кинти за сметка на целия икономически гении който се опитва да познае кво ще стане на база на фундамента или икономиката.

И когато критичната маса от пари и хора се занимват с търговия на информация и далавери резултата е пълно отсъствие на всякакъв фундамент, реално оценяване на компании ,икономически показатели и т.н. Всички в ъкъла си се чудят кво става и губят кинти. Всеки с логично мислене е прецакан. Или ако случайно познае - е въпрос на късмет че точно в този момент е уцелил без да иска някоя по голяма игра. И понеже това разбира се случва от време на време той придобива увереност че е познал щото е умен. А нищо подобно няма на пазара.

Това е жестоката истина.

И колкото по нагоре си в ерархията и в парите които управляваш...толкова по имаш шанс да познаваш повече пъти и да не те е страх когато не си познал краткосрочно.

Вие се намирате съвсем в дъното на йерархията...даже въобще сте извън нея. Това не е обида - вие не сте виновни.
            Аз се опитвам всячески да се добера до колкото е възможно по нагоре. Не съм много нагоре...щото ако съм там въобще мисля няма да говоря нищо. Както никой нищо не говори. Като спра съвсем явно съм достигнал критично ниво))

Дали ще успея някога незнам...ама поне се старая. Дано по време на старанието ми да не изгубя много пари. Но имам твърдото намерение да успея.

И какво остава като те слушам? Че противно на всичко - си прав от твоята позция.
            именно и аз преди съм ги чел всичките глупости и фундаменти и установих, че всичко е 6 часа на въртележката. Затова нещата трябва да се свеждат до минимум, колко можеш да рискуваш, толкова, преценяваш купуваш и точка. Като загубиш загубиш голяма работа ... this is part of the game

Коментар

Ако логиката на пазара беше такава, ДБ отдавна нямаше да съществува (а и много други банки също). В момента ДБ има 29 млрд. Level 3 активи, които постоянно намаляват от 88 млрд. преди 10 години. От което следва, че съвсем до скоро ДБ на практика не са имали капитал. Да речем, че е така. Интересно защо пазарът оценяваше ДБ по-високо преди?

Те няма как да "извадят" Level 3 активите от изискуемия капитал. Могат да го "извадят", ако просто имат 29 млрд. повече капитал отколкото е изискумият.

5 млрд. за споразумението с DoJ ще дойдат от провизиите за правни разходи и така нищо няма да се вади от капитала.

Общо взето балансът на DB доста се е подобрил през последните години. А акциите падат. Пазар

Забравяш че преди можеха да работят на 3% собствен капитал, а сега им искат 12%. Ако си 2 пункта над 3% няма нужда нужда да правиш увеличение - нищо че капитала ти е само 5% но ако си на 7% а ти искат 12 трябва да направиш почти двойно увеличение. което ако се търгуваш и без това на ПБ 0,5 означава че цената ти пада на пб 0,25

Ти системно неразбираш изключително деструктивния характер на увеличенията на капитала за стойността на акциите. Особено при цена на акция много под БВ.

Коментар

• [QUOTE=ravnovesie;1060034727. В края на краищата нещата винаги опират до математика за трети клас.[/QUOTE]

Така е.
                И докато обикновенните се опитват със сложни алгоритми да предскажат движението, големите просто накланят пазара в каквато си посока поискат и изтръскват като брашнен чувал всички останали капитали.
                Интересно е че си сменил пазарната си идеология в сравнение с преди време.

Коментар

Не съм оптимист за ДБ и изобщо за банковия сектор. Но оценките на пазара за ДБ са странни. И не са никак оптимистчни.

Твоите оценки предполагат на практика, че левъл 3 активите са занулени, че ДБ не би могла да продаде никакви свои подразделения и т.н.
                  Напротив, ако залагах това ДБ няма да струва нищо.

Или по-точно ДБ щеше да струва 0 ако пазарът не иска да дава пари - което би било по-вероятния сценарии и да струва под евро ако пазарът е склонен да даде пари. Просто размиването в този случай би било брутално.

Коментар

.

Вие се намирате съвсем в дъното на йерархията...даже въобще сте извън нея. Това не е обида - вие не сте виновни.
                    Аз се опитвам всячески да се добера до колкото е възможно по нагоре. Не съм много нагоре...щото ако съм там въобще мисля няма да говоря нищо. Както никой нищо не говори. Като спра съвсем явно съм достигнал критично ниво))

Дали ще успея някога незнам...ама поне се старая. Дано по време на старанието ми да не изгубя много пари. Но имам твърдото намерение да успея.

И какво остава като те слушам? Че противно на всичко - си прав от твоята позция.
                    Странно.
                    Имах един близък кръвен роднина на доста високо ниво в централата на една могъща западна корпорация. Него и обкръжението му никога не го допускаха до инсайдърска информация от особено важно значение. Само биг елита на корпорацията боравеше с нея, а всички надолу включително и големите директори по линията на организацията просто изпълняваха поръчки в последния момент спуснати по йерархичното звено. Така работят западните елити. Точно на обратното е при източните елити, където и простосмъртните визши организатори в корпорациите могат да се доберата до класифицирана бизнес информация.
                    Което ми напомня търговията на БФБ от 2006-2008 година.

Коментар

Едно просто нещо трябва да ти излиза в главата като чуеш ВЧТ ци.

Много пари, съчетани с ЛЕГАЛНАТА възможност да имаш предимство пред всички останали.

След като този факт ти излезе в главата...остава да вярваш или не че тези две единственно важни неща за пазара някой ги използва...или не ги използва.

Ако допуснеш че не ги използва вярваш в световната справедливост а ако допуснеш че ги използва - теорията на коснпирациите.
                      Мисля, че ги използват, но това е много краткосрочна игра - какво става в рамките на минути, часове или дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                        Нали се сещаш, че ДБ няма проблем с ликвидността и едва ли ще има. Това е за сплашване на цацата. Техния проблем е от тези по-неприятните...дето трябва да отвориш портфейла
                        snaky, за една банка няма нищо по-неприятно от това да не е ликвидна. За банките това е смъртоносно. Една банка може години наред да крета и реално да е несъстоятелна, но една банка не може да оцелее и един ден без ликвидност.
                        Last edited by Misho ILIEV; 01.10.2016, 13:25.

Коментар

• Едно просто нещо трябва да ти излиза в главата

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          ВЧТ

Шегувам се
                          Едно просто нещо трябва да ти излиза в главата като чуеш ВЧТ ци.

Много пари, съчетани с ЛЕГАЛНАТА възможност да имаш предимство пред всички останали.

След като този факт ти излезе в главата...остава да вярваш или не че тези две единственно важни неща за пазара някой ги използва...или не ги използва.

Ако допуснеш че не ги използва вярваш в световната справедливост а ако допуснеш че ги използва - теорията на коснпирациите.
                          Last edited by Iv_max; 01.10.2016, 13:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                            в тая игра гениите не виреят бе как не сте го разбра ли тва нещо ?..... колкот по-малко мислите върху дадена сделка толкоз по добре за вас ...
                            Не разчитам на гениалност, която и без това очевидно ми липсва

Но смятам, че човек трябва да е наясно с личната си психология като купува. И в случая взех нещо, което не ми пасва на, как да се изразя... на рисковия толеранс.

Коментар

• Това ясно че се шегуваш

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              ВЧТ

Шегувам се
                              Това ясно че се шегуваш ама не щото си мислиш че се шегуваш...а щото просто нищо не виждаш и не щото си глупав а щото не можеш да видиш.

Коментар

А като гледаш целия пазар - кво виждаш?
                                ВЧТ

Шегувам се

Коментар

Working...
                                X