IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мишо аз излязах на печалба

Мишо аз излязах на печалба в ДБ днес...))

Цар си маркет тайминга...сега вече те разбирам що не го харесваш)))

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      ДБ ще пада, ако наистина са намалили глобата просто означава че няма да фалира. но пак ще трябва да прави увеличение на капитала, пактова увеличение ще замине за плащане на глоби, пак ще има хвърляне на пари на вятъра. Това е толкова предвидимо колкото че средната температура през септември е по-ниска от тази през август.

Все пак както неведнъж казах шортя ДБ по такъв начин че загубата ми е ограничена - не бих се набутал в откровен шорт в толкова волатилна позиция.
      Нито е очевидно, че ще пада, нито, че ще се качва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Каква топла вода, бе човек? Глупавият залог си е глупав независимо дали си спечелил или загубил. Ето ти топлата вода, ама още не си я открил

За мене и ти и Равния (който скъсява ДБ) правите глупави залози за неща, които хем не са ви ясни, хем и да ви бяха ясни пак са непредвидими.
        ДБ ще пада, ако наистина са намалили глобата просто означава че няма да фалира. но пак ще трябва да прави увеличение на капитала, пактова увеличение ще замине за плащане на глоби, пак ще има хвърляне на пари на вятъра. Това е толкова предвидимо колкото че средната температура през септември е по-ниска от тази през август.

Все пак както неведнъж казах шортя ДБ по такъв начин че загубата ми е ограничена - не бих се набутал в откровен шорт в толкова волатилна позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
          айде почваш пак да мислиш топлата вода, а тя отдавна е измислена и виде ли са като отвориха американците кво стана
          Я глей един от Twittera кво пише :

Wavepatterntraders ‏@Nouf_wpt 8h8 hours ago

Good luck selling DBK, I can think of better stocks to sell with loads more potential for a decline ie crazy pizaa stocks
          1 retweet 0 likes

Anyone short DBK into a weekend and they come out with a rescue package, you are looking at a margin call come Monday
          1 retweet 2 likes

If you leave in Europe and you think DB is going to blow up, why have you money in the European banking system? Seems nuts to me
          Каква топла вода, бе човек? Глупавият залог си е глупав независимо дали си спечелил или загубил. Ето ти топлата вода, ама още не си я открил

За мене и ти и Равния (който скъсява ДБ) правите глупави залози за неща, които хем не са ви ясни, хем и да ви бяха ясни пак са непредвидими.

Коментар

В случая - да. Най-малкото по две причини:

- първо нямам никаква идея как да оценя акциите на ДБ
            - съвсем наясно съм, че една банка може да пропадне само благодарение на паниката

А третата и четвартата причина е, че ДБ дългосрочно надали ще процъфтява и просто не ми се губят пари заради тръпката
            айде почваш пак да мислиш топлата вода, а тя отдавна е измислена и виде ли са като отвориха американците кво стана
            Я глей един от Twittera кво пише :

Good luck selling DBK, I can think of better stocks to sell with loads more potential for a decline ie crazy pizaa stocks
            1 retweet 0 likes

Anyone short DBK into a weekend and they come out with a rescue package, you are looking at a margin call come Monday
            1 retweet 2 likes

If you leave in Europe and you think DB is going to blow up, why have you money in the European banking system? Seems nuts to me

Коментар

• John Cryan:

4. In a situation like this, the most important factor is our liquidity reserves. Currently they still amount to more than 215 billion euros. This is an extremely comfortable buffer. This is clear proof of how conservatively we have planned. This is acknowledged by numerous banking analysts.

CNBC:

A quick look at its second-quarter earnings - released in July - shows it has liquidity reserves of around 220 billion euros ($246 billion) and a liquidity coverage ratio (LCR) of around 120 percent. This LCR is a regulatory measure designed to ensure a lender has a decent stock of high-quality liquid assets (HQLA) which can be sold without loss to meet its 30-day liquidity requirements under a stress scenario.
              http://www.cnbc.com/2016/09/30/no-le...s-of-2008.html

Проблемът с банките е, че ако няма доверие (по каквато и да било причина) те не могат да издържат на натиска независимо колко капитал и ликвидност имат.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                ееее ама ти си големо шубе да му се невиди .... е ок що не продаде вчера кат беше на 11 и кусур кат толко те е страх ?!? А и ти кво си заложил там да му се невиди, да не си разбил касичката на детето и всичко на DB ?!? Само нема се плашиш аз кат ми грамнаха 2 златни компании заминаа залозите и това е, но беше и калкулирано, че ако стане така ше го попуша. Слагаш толкова колкото можеш да преглътнеш и държиш там, пикаеш смело срещу вятъра и квот стане у тъмницата тва е ....

P.S. дат кажа аз хич не обичам и харесвам банките, но ако тея DB паднат на нещо от рода на 2 до 5 кинта ше им сложа една хилка и го заебавам и квот стане ....
                В случая - да. Най-малкото по две причини:

- първо нямам никаква идея как да оценя акциите на ДБ
                - съвсем наясно съм, че една банка може да пропадне само благодарение на паниката

А третата и четвартата причина е, че ДБ дългосрочно надали ще процъфтява и просто не ми се губят пари заради тръпката
                Last edited by Misho ILIEV; 30.09.2016, 16:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                  Проблема на тази стратегия е че работи с мобилни телефони, ама ако си имал спестени 100к и си ги изгубил може и да си начул много ценен урок, ама като нямаш 100к да почнеш пак къде е кяра.
                  А и както се вижда от примера по горе само с 1 урок не става.
                  Вероятно е да чупиш телефон след телефон и да губиш 100к след 100к докато един ден се научиш и дори и тогава няма гаранция че няма да се разсеяш и да си изтървеш телефона.
                  За това най-добре си купи калъвка за телефон и фолио за екрана - хеджирай се един вид, но и тогава няма гаранция че няма да ти откраднат телефона, същото е и на борсата ти може да си мислиш че си взел всички предпазни мерки, ама на борсата са крадци, те винаги ще намерят начин да те окрадат.
                  Ми да де. Нали и аз това казвам. Да ни крадат по малко за да не се стига до там да ни крадат по много някой ден.Трябва дребни шамари за да не ядем после големите . По добре да загубя едни хиляда ама онези 100к да ги удвоя вместо директно да си загубя стоте хиляди. Аз например вчера както си карах колата и реших да изхвърля пепелника в движение при което си напълних устата с пепел а колата с фасове. Еми дребна грешка ама разбрах че не съм безгрешен. Та си направих извода че като правя каквото и да било първо трябва да мисля. Разбира се има и безнадеждни случаи, като онзи братовчед, който след като бръкнал в контакта и го ударил тока и решеил да бръкне пак за да види дали пак ще го удари. Та трябва да гледаме да правим нови грешки а не да повтаряме старите в търговията. Другият начин е да се запиша на курса при Ники. Ще ми излезе по-евтино ама не знам дали ще се науча. Едно е да ти кажат, че като бръкнеш в контакта бие ток а съвсем друго е да си бъркал в контакта. Аз поне така мисля
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Продадох точно на 10, глътнах малко вода и точка с ДБ

ДБ е абсолютна рулетка.
                    ееее ама ти си големо шубе да му се невиди .... е ок що не продаде вчера кат беше на 11 и кусур кат толко те е страх ?!? А и ти кво си заложил там да му се невиди, да не си разбил касичката на детето и всичко на DB ?!? Само нема се плашиш аз кат ми грамнаха 2 златни компании заминаа залозите и това е, но беше и калкулирано, че ако стане така ше го попуша. Слагаш толкова колкото можеш да преглътнеш и държиш там, пикаеш смело срещу вятъра и квот стане у тъмницата тва е ....

P.S. дат кажа аз хич не обичам и харесвам банките, но ако тея DB паднат на нещо от рода на 2 до 5 кинта ше им сложа една хилка и го заебавам и квот стане ....
                    Last edited by michaelis12; 30.09.2016, 14:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                      Аз не го възприемам като урок а като вечният кръговрат. Много по-лесно е да се направят пари, отколкото да се запазят пари.Трябва да има нещо да ни сваля на земята за да ни предпазва от евентуалните големи шамари
                      Сина ми за това лято смени три телефона. След първия разбра, че не трябва да се къпе в басеина с телефона. След втория разбра че не трябва да блъска чантичката си, когато телефона му е вътре. Обаче най-интересно беше с третия. За него понеже не разбра как точно го счупи и стигна до извода че е тъп гъз, който трябва да се научи да мисли, че в себе си носи телефон, преди да прави каквото и да било
                      Проблема на тази стратегия е че работи с мобилни телефони, ама ако си имал спестени 100к и си ги изгубил може и да си начул много ценен урок, ама като нямаш 100к да почнеш пак къде е кяра.
                      А и както се вижда от примера по горе само с 1 урок не става.
                      Вероятно е да чупиш телефон след телефон и да губиш 100к след 100к докато един ден се научиш и дори и тогава няма гаранция че няма да се разсеяш и да си изтървеш телефона.
                      За това най-добре си купи калъвка за телефон и фолио за екрана - хеджирай се един вид, но и тогава няма гаранция че няма да ти откраднат телефона, същото е и на борсата ти може да си мислиш че си взел всички предпазни мерки, ама на борсата са крадци, те винаги ще намерят начин да те окрадат.

Коментар

• хахаха супер поучително, смея се с глас браво. Обаче има един проблем ако все ти му купуваш нови телефони няма да му пука много... т.е. загубата трябва да е за собствена сметка

Коментар

Аз мислих, че този етап съм го минал отдавна, но май трябваше да го преповторя този урок
                          Аз не го възприемам като урок а като вечният кръговрат. Много по-лесно е да се направят пари, отколкото да се запазят пари.Трябва да има нещо да ни сваля на земята за да ни предпазва от евентуалните големи шамари
                          Сина ми за това лято смени три телефона. След първия разбра, че не трябва да се къпе в басеина с телефона. След втория разбра че не трябва да блъска чантичката си, когато телефона му е вътре. Обаче най-интересно беше с третия. За него понеже не разбра как точно го счупи и стигна до извода че е тъп гъз, който трябва да се научи да мисли, че в себе си носи телефон, преди да прави каквото и да било
                          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Освен естествено ако някоя централна банка или ЕЦБ не реши да изкупува акции на Дойче Банк (щото все пак това е много ценен ААА актив) и е много солидна компания, с чудесни прекспективи и твърди основи.
                            Тогава може и на 100 да я докарат че даже може и дефицит на акции да има.
                            Въобще на тоя Маркет ... няма нищо Маркет всичко е нагласено.

Коментар

• Иначе Дойче Банк няма да я оставят да фалира, но ще трябва да я национализират (правителството да купи акции в нея и да и дигне капитала)* говореше се за 25% но може би ще стигне до 49%.
                              Или правителството ще инвестира в нея или някой друг "частен" инвеститор зад който естествено ще стои правителството и ще му бъдат дадени пари от правителството.
                              Но това като стане акцията ще бъде diluted така че цена от 5 ми се струва реална.

Коментар

Мисля, че с качествените компании при достатъчна диверсификация и дълъг хоризонт - не е.
                                Като Дойче Банк ли? Базик

Коментар

Working...
                                X