IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Не знам дали си пропуснал какъв процес тече зад кадър.

Понеже както знаеш цялата финансова система щат не щат банките минава през САЩ и поради което ако някой не работи със САЩ все едно не работи въобще банките почнаха да правят вътрешна система която вече работи за да се отвържат и да търгуват помежду си без САЩ. Аз не мога да ти го обясня в детайли щото не го разбирам напълно но един от моите хора може. Ако това стане долара ще стане много по излишен разправят всички.
    Гробокопачи на долара дал господ... има-нема от 100 години му кроят шапка, ама нещо не им се получава... обикновено като му изкопаят гроба, сами падат в него... какти си му е реда...
    Institution: FBI Correctional Facility
    Jurisdiction: Unknown

Коментар

• Ок

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Ок. Вече четох че и Банк ъф америка била платила 16.

не знам детайли

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Така ама пък да сложиш 14 милиярда глоба след като вече платиха 1.9 милиярда ако не се лъжа на фона кво платиха американските банки ми се вижда свързана работата със епъл. Аз не знам детайли по тази история обаче все още.
        http://money.cnn.com/2013/11/19/inve...ge-settlement/

Коментар

• Така ама

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Последните 7 години ясно показват че пазарната капитализация е много по-точен измерител на капитала, от това какво самите банки казват че им е капитала.

Предложение за споразумение реално означава че ако не го приемат нещата ще станат по-зле. До сега никой не е успял да изкрънка по-малко глоба от САЩ. Но има някой които си влошиха положението като спориха.
          Така ама пък да сложиш 14 милиярда глоба след като вече платиха 1.9 милиярда ако не се лъжа на фона кво платиха американските банки ми се вижда свързана работата със епъл. Аз не знам детайли по тази история обаче все още.

Коментар

• Не знам дали си пропуснал

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Има на книга, реално пазара вярва че има 18 милиарда в тези 18 милиарда е имало калкулирани 2 милиарда за тази глоба.

И ДБ казват че няма да платят тази сума, не защото вярват че могат да се договорят за по-малко - а просто защото не могат да я платят. Ако САЩ им кажат духайте супата или плащате или ви забраняваме да правите бизнес в САЩ и с долари. И ДБ ще духат супата.
            Не знам дали си пропуснал какъв процес тече зад кадър.

Понеже както знаеш цялата финансова система щат не щат банките минава през САЩ и поради което ако някой не работи със САЩ все едно не работи въобще банките почнаха да правят вътрешна система която вече работи за да се отвържат и да търгуват помежду си без САЩ. Аз не мога да ти го обясня в детайли щото не го разбирам напълно но един от моите хора може. Ако това стане долара ще стане много по излишен разправят всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              Пазарната капитализация и капиталът са различни неща.

Иначе "глобата" не е глоба, а предложение за споразумение.
              Последните 7 години ясно показват че пазарната капитализация е много по-точен измерител на капитала, от това какво самите банки казват че им е капитала.

Предложение за споразумение реално означава че ако не го приемат нещата ще станат по-зле. До сега никой не е успял да изкрънка по-малко глоба от САЩ. Но има някой които си влошиха положението като спориха.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Има на книга, реално пазара вярва че има 18 милиарда в тези 18 милиарда е имало калкулирани 2 милиарда за тази глоба.

И ДБ казват че няма да платят тази сума, не защото вярват че могат да се договорят за по-малко - а просто защото не могат да я платят. Ако САЩ им кажат духайте супата или плащате или ви забраняваме да правите бизнес в САЩ и с долари. И ДБ ще духат супата.
                Пазарната капитализация и капиталът са различни неща.

Иначе "глобата" не е глоба, а предложение за споразумение.

Insiders at Deutsche hope that it will be treated in a similar fashion to Goldman Sachs, which faced an initial $15bn claim from the DoJ to settle its alleged mortgage security mis-selling, but ended up paying close to $5bn earlier this year.

Коментар

• Кво да чета...

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                  Ив, един paper на тема дарк пулове

https://www.fca.org.uk/publication/op16-21.pdf
                  Кво да чета...няма нищо ново какво да ми кажат

Коментар

• На твоята логика

Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                    Добре противно на очакванията, но защо и по какъв механизъм. КУ на японците за мен означава увеличаване на йените в обръщение, т.е. поевтиняване на валутата им. Тук става обратното. Става обратното защото:
                    1. парите от КУ не вилзат в обръщение и търсенето е увеличено
                    или
                    2. само защото търсенето изпреварва предлагането.

Т.е. ако можеш моля обясни защо, тъй като не само е противно на очакванията, а и противно на икономическата логика.

http://www.tradingeconomics.com/japa...ly-m1/forecast
                    http://www.tradingeconomics.com/japa...ly-m2/forecast
                    http://www.tradingeconomics.com/japa...ly-m3/forecast

Ако причината е, че без КУ ще им се срине икономиката и респективно йената. Това означава, че йената изобщо не се влияе от количествата допълнително парично предлагане, а само от това дали го има или не.Това ми се струва доста екстремно и няма как да свърши добре... А вероятно същото важи и за еврозоната... Само, че това според мен пак не обяснява поскъпването на йената.

Понеже тук стана модерно да хвърляме боб: Следващия балон ще е злато
                    На твоята логика се надяват и ЯЦБ.

Но ти от Марс ли идваш че се учудваш че няма икономическа логика? Че то къде има икономическа логика като цяло? И това го казвам абсолютно сериозно.
                    Какво търсене и какво предлагане...това в учебника по икономикс може и да си го чел.

Аз ти го казах ама ще го повторя като на дете. Йената съвсем целенасочено и спекулативно поскъпва цяла година поради две основни причини. Първата е че ЯЦБ купува всичко което и е пред очите и всеки иска да купи преди нея и да и продадде със сигурна печалба и втората че когато се натиска йената да е силна чисто спекулативно се натиска и ЯЦБ да прави повече облекчения и едно много важно и малко известно нещо !!! да купува чужди - най вече американски - облигации и акции - все едно че интервинира на пазара да отслбава йената. И по лошото е че не само ЯЦБ прави това но и пенсионните фондове японските. Като е силна йената на тях им е уж "евтино" да купуват американски акции и бондове т.е повече пари отиват на американския пазар и резултата е пред очите ти , казвах и показвах 100 пъти.

Колкото повече играчите натискат йената да е силна - толкова повече пари от япония в САЩ, толкова повече има на кой да продават в САЩ особенно покрай ърнинга като няма байбак. Кой купува щатите според теб? Байбака, Япония и Швейцария. Всички други продават. Япония - хем страда, хем печата.

Коментар

• Все пак изпитвам перверзно удоволствие че първата банка поставена на колене от глупавите европейски закони ще е ДойчеБанк.

Коментар

Така звучи много страшно, но ако кажеш също, че имат 65 млрд. евро equity става малко по-малко страшно.

Освен това гледам имат 5 млрд. евро провизии за глоби. И също не се знае дали сумата ще е $14 млрд. или по-малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                          Значи без да е страшно се изпляска с 60% за една година, ако дойде страшното какво ли следва?
                          Само за конкретната ситуация с глобата става дума.

Вижда ми се малко тенденциозно да се каже: "ДБ има 18 милиарда капитализация, САЩ им налагат глоба от 14 милиарда."

Коментар

Така звучи много страшно, но ако кажеш също, че имат 65 млрд. евро equity става малко по-малко страшно.

Освен това гледам имат 5 млрд. евро провизии за глоби. И също не се знае дали сумата ще е $14 млрд. или по-малко.
                            Значи без да е страшно се изпляска с 60% за една година, ако дойде страшното какво ли следва?

Коментар

виждате ли как се предизввиква мечи пазар. ДБ има 18 милиарда капитализация САЩ им налагат глоба от 14 милиарда.

Last edited by Misho ILIEV; 16.09.2016, 11:24.

Коментар

Аз съм все пак и на 40% дълъг А при тебе няма нищо късо та кой си взима по на сериозно и слага по-малка вероятност да греши
                                Ти също не би трябвало да имаш нищо късо, нали си 60% кеш

Коментар

Working...
                                X