IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бих се обзаложил че до нова година паунда ще се търгува над 1.34

Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
    Сорос май пак ще се окаже прав като гледам не сме далече от 1.15

http://www.reuters.com/article/us-br...-idUSKCN0Z62FR
    Бих се обзаложил че до нова година паунда ще се търгува над 1.34

Коментар

• И двете са вярни

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      ЕС е такова животно, че едни го хулят като подлага на глобания едър бизнес и олицетворение на глобализацията, а други като свърталище на социалисти и едва ли не на комунисти
      И двете са вярни.

дали някога ще го проумееш че едрия бизнес е по близо до социализма от всеки друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
        Наистина ли вярваш че народи ( толкова различни ) като материален статус и манталитет могат да се федерализират?

Наистина ли вярваш че корумпирани правителства който въртят политически бизнес за милиярди ще се съгласят?

Мисля че по скоро ще дойде комунизъм или поне социализъм преди някой да постигне федерализъм.

Интересно е обаче ти би ли желал това?
        Е, аз самият казвам, че не е ясно дали може да стане.

Основният проблем е че говорим различни езици. Ако всички говореха един език щеше да е напълно възможно въпреки всички други различия.

Коментар

• така...

Не само от Файненшъл таймс. Имам приятели руснаци, с които си говоря. Преди около десет години опасността от разпад беше непосредствена.
          Така...аз имам приятели и Руснаци и Американци и Швейцарци и Италианци и Германци.

И всички говорят за едни и същи или подобни лайна в техните държави.

И то не приятели туристи, а приятели с бизнес.

Иначе си прав, бизнеса в Русия е ясен. Това което не си прав че смяташ че бизнеса в другите държави е различен.

Разпад на кое на Русия? )))

Значи твойте приятели явно дълго не са живяли в Русия.

Щото по отношение на дух за мен на върха на стълбицата са Руснаци и Сърби. За което искренно и от сърце им завиждам.

И ми е толкова жал за българския манталитет.
          Last edited by Iv_max; 11.10.2016, 22:30.

Коментар

• Наистина ли вярваш

Федерализацията е единственият изход. Но не е ясно дали може да стане.
            Наистина ли вярваш че народи ( толкова различни ) като материален статус и манталитет могат да се федерализират?

Наистина ли вярваш че корумпирани правителства който въртят политически бизнес за милиярди ще се съгласят?

Мисля че по скоро ще дойде комунизъм или поне социализъм преди някой да постигне федерализъм.

Интересно е обаче ти би ли желал това?

Коментар

• Сорос

"Today, there are speculative forces in the markets much bigger and more powerful. And they will be eager to exploit any miscalculations by the British government or British voters," Soros said.

"Brexit would make some people very rich – but most voters considerably poorer," Soros said.

Коментар

• Сорос май пак ще се окаже прав като гледам не сме далече от 1.15

http://www.reuters.com/article/us-br...-idUSKCN0Z62FR

Коментар

• Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                  Е то когато го има, лошо - бюрокрация, евросоциализъм и тн. Когато го няма, неолиберализъм
                  ЕС е такова животно, че едни го хулят като подлага на глобания едър бизнес и олицетворение на глобализацията, а други като свърталище на социалисти и едва ли не на комунисти

Коментар

Пак опряхме до Русия.

За Русия представта ти е от файнешънил таймс. Уверявам те.

А да не говорим че повечето нямат и тази представа.

А за САЩ предстатавата на хората е от филмите.

А иначе специалисти има много. Разбирачи с мнение при това.

Много често си задавам въпроса всъщност ти какво защитаваш?
                    Не само от Файненшъл таймс. Имам приятели руснаци, с които си говоря. Преди около десет години опасността от разпад беше непосредствена.

Коментар

Не знам дали си в течение на "новините"...щото сега "изхода" за ЕС бил според приятелите на Мишо в Брюксел ( тоя град почвам да го мразя като го чуя )) ) , изхода бил ЕС да стане повече ПОЛИТИЧЕСКИ съюз от колкото икономически ))))

Така че не само че го осъзнават че е политически ами даже се стремят да го направят по политически ))) Сиреч това което ти виждаш като проблем - всъщност е ЦЕЛ)
                      Федерализацията е единственият изход. Но не е ясно дали може да стане.

Коментар

• Вижте сега пуловете за Клинтън и Тръмп

Вижте сега пуловете за Клинтън и Тръмп - сайта е зеро хедж обаче става въпрос за факти не за тълкуване на факти.

Така че която и да е медията си заслужава да се прочете ЦЯЛАТА

http://www.zerohedge.com/news/2016-1...utter-nonsense

Това да ви напомня за Брексита?

Много бих желал Мишо да коментира по същество тази информация.

Ако това се случи при Тръмп как биха реагирали медиите и как реагират сега? Т.е реагират ли?

Когато говоря за пропаганда по медиите това теория на коснипрацията ли е или факт?

Трябва ли като обикновенни хора да сме ок с това?

Може да подкрепяме Клинтън - в това няма лошо...но това справедливо ли е?

Ако не е справедливо, кое ни кара да вярваме че нещо друго казано от същите медии е вярно? Но за което няма да кажем факти или доказателства.

Справедливост няма...инвестицинните и бизнес решения не трябва да се базират на това чуство разбира се, но като обикновен човек всеки трябва ли да е ок с това?

Просто ми се иска хората да са обективни. Подържаш Клинтън...ок. Но можеш да кажеш искам клинтън да спечели защото да кажем пазара да не падне и аз да не загубя щото иначе при Тръмп ще загубя...но че това което става не е ОК - вярно е, не е ок.

Една от основните причини да съм за Тръмп както и за Брексита не е самия Тръмп.
                        Ето това нагло "статукво" ме дразни. И инстиктивно съм против него.

Между другото затова защитавам и Русия. Не щото ми пука за Русия...просто несправедливостите и двойните стандарти към Русия ми идват в много повече. И като човек аз не съм ок с това.

Просто не ми харесва.

Нямам сили да го променя но пък имам мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                          как се налага демокрация?
                          Да наистина медиите много рядко приказват за икономическата депресия на Пиночет, която направи Чили най-богатата южноамериканска държава. Иначе редовно го мъкнеха по разни процеси, добре отразявани от повечето медии.

Коментар

• как се налага демокрация?

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Виж сега

Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                              Дайде да не се лъжем щото в Русия върлува една много по-голяма и силна мафия от нашите псевдо мутри от 90те. Лясно е да си от другата страна отишъл на почивка с фотоапарата да пощракаш някой 5 звезден хотел площада и така на татак. Нека да се изкаже някой който е роден там и е живял огромна част от съзнателнят си живот щото тук ако си караш Мерцедеса там няма да си толкова спокоен за него уверявам те. То и затва всички олигарси в Русия са с тонове охрана и изнасят парите по чужбина. Наскоро имаше по руските новини за стрелба в Москва между някакви чеченци и богаташи щото се чувстват безнаказани. В нормалният свят престъпниците са по- ниски от тревата. Не мисля,че някой човек с пари би отишъл точно в Русия с имането си
                              Виж сега.

Аз не съм живял в Русия, нито в Щатите но съм живял в България и на други 3 места.

Всеки разглежда Русия в 3 аспекта. ( както и останалите страни )

1. Миналото ни
                              2. Медиите
                              3. Модата

Миналото ни - комплексира, медийте ни промиват мозъка а модата е предпоставка да бъдем ментално и подсъзнателно с по силния на деня без значение имаме ли далавера от това или нямаме.( дори много често имаме антидалавера но пък сме модерни - точно като в истинската мода )

За да можеш да се превъзмогнеш комплексите си, да се абстрахираш от облъчването по медиите и да превъзмогнеш модните течения в замяна на собствения ти интерес са нужни качества, които пък качества водят до по обективно мислене нямащо нищо общо с първосигналното - черното е черно, бялото е бяло и други цветове няма.

Та Русия.

От една страна в Русия има корупция, има престъпност, има олигархия има близко до тоталитарното управление.
                              От друга страна - Русия е огромна страна - там има пари, има бизнес, има възможности има наука.

САЩ

САЩ - има корупция, има престъпност има олигархия има пропагандна медия която ни дава измамата че можем да правим свободен избор

САЩ - Огромна и богата държава, има пари, има бизнес има възможности има и наука

Единствената разлика между двете е външната политика. Просто САЩ са по силни, могат да печатат пари които налагт на всички, държат под контрол целия свят и налагат външните си интереси на който могат.

Това са фактите.

В резултат на тези факти САЩ са по добре икономически защото цялата им външна политика има пряко отражение на силата на компаниите им.

Разбира се недостатъците на Русия са много по силни в много други "приятелски" страни на САЩ. Например Китай, например Сауидтска арабия, дори Турция и т.н

Що толкова се налага омраза към Русия от страна на САЩ?

Ако сложим фактите на масата кое на практика води до насаждане на омраза към Русия?

Дали това че Путин налага тоталитарно управление и САЩ са загрижени за народа на Русия и искат по някакъв начин да го "освбодят"?

Или просто Русия не се подлага на контрол и успоредно с това икономически не може да повлияе на САЩ по ниаккъв начин поради липса на търговски обмен сериозен.

Ако допуснем че САЩ са загрижени за налагане на демокрацията няма резон в това да не наложат същата на Китай или Саудитска Арабия.

Единствената причина, към момента външната им политика да не е такава към други страни с далеч по ясно изразени липса на демокрация и незачитане на човешки права е единственно и само моментния им икономически интерес.

Т,.е излиза че всичко се върти около икономическия интерес на САЩ защото са най силни в момента и всички пешки без самостоятено обективно мислене пръхат около този интерес с огромното желание да се харесат и да бъдат погалени от силния на деня.

Думата пешки не е употребена случайно защото офицерите и другите по силни фигури прекрасно осъзнават и знаят това което говоря но се държат по друг начин защото имат моментен интерес.

А пешките нямат. Те се мотат насам на там.. чакайки да бъдат пожертвани в по голямата игра.

Това е разликата между русофоби и русофили. Една игра измислена за пешките да ги държи будни.

Мислете обективно и извън стереотипите.

може да нямате пряка полза но поне ще се развивате.

Коментар

Пак опряхме до Русия.

За Русия представта ти е от файнешънил таймс. Уверявам те.

А да не говорим че повечето нямат и тази представа.

А за САЩ предстатавата на хората е от филмите.

А иначе специалисти има много. Разбирачи с мнение при това.

Много често си задавам въпроса всъщност ти какво защитаваш?
                                Дайде да не се лъжем щото в Русия върлува една много по-голяма и силна мафия от нашите псевдо мутри от 90те. Лясно е да си от другата страна отишъл на почивка с фотоапарата да пощракаш някой 5 звезден хотел площада и така на татак. Нека да се изкаже някой който е роден там и е живял огромна част от съзнателнят си живот щото тук ако си караш Мерцедеса там няма да си толкова спокоен за него уверявам те. То и затва всички олигарси в Русия са с тонове охрана и изнасят парите по чужбина. Наскоро имаше по руските новини за стрелба в Москва между някакви чеченци и богаташи щото се чувстват безнаказани. В нормалният свят престъпниците са по- ниски от тревата. Не мисля,че някой човек с пари би отишъл точно в Русия с имането си

Коментар

Working...
                                X