IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Естественно петрола

Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
    Не бъркаш. На теория би трябвало да е така, ама на практика, не е. Пазар кво да го правиш. Шегувам се. Прекалено много се концентрираш на ефекта от валутата.
    Ако погледнеш по-отдалеч трябва да вземеш предвид и други фактори. Целия сектор е надолу и то с много от началото на годината.
    Ryanair -25%, Easy - 49%; IAG -40%, Lufthansa -36%...списъка е много дълъг. Американските, японските, китайските и те са надолу. На този фон Уизз са на -15%. Не е хич зле. Като цяло бият сектора. Просто тази година разпродават хвърчилата.
    Естественно петрола е причината.

Коментар

• Осъзнай парадокса

Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
      Когато става дума за много пари и власт може да се стигне до крайности Англия само привидно е стабилна и един силен удар от ЕС може да я събори бързо А на ЕС им трябва общ враг да се стегнат редиците

Стана време разделно по света и отиваме към все повече конфликти и ЕС може да оцелее само при много по силна интеграция - фискално и военно иначе САЩ и Русия си ни делят и това е
      Осъзнай парадокса.

Половината живот се бориш за независимост а другата половина за по-голяма зависимост.

Коментар

• Оооо

Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
        Е то когато го има, лошо - бюрокрация, евросоциализъм и тн. Когато го няма, неолиберализъм
        Оооо къде отиде в неолиберализма френд. Прочети задълбочено какво означава неолиберализъм.

А връзка между планова икономика и бюрокрация не бива да се прави.

Социализма не се характеризира само с планова икономика.

Но темата е много дълга и някой с повърхностно мислене и за комунист може да ме обяви.

Коментар

• Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
          но да дадете компетентно мнение?

След т.н. >GBP flash crash имам следния въпрос: явно нещо не схващам
          Става въпрос за частния случай на Европейски компании листнати в Лондон.Т.е. revenue в ЕУР, но пък се търгуват в GBP
          При падащ паунд, имайки предвид че приходите са в EUR не би ли трябвало акциите изразени в GBP да се вдигнат?
          Пример WIZZair:
          Преди брекзит бяха на около 20GBP, сега падат до 15GBP
          Всичките low-cost w London паднаха най-вече заради страхове от спад на продажбите, но това е валиден аргумент за райън и изи примерно, които основния им пазар е УК, докато на wizz основните им приходи идват от източна Европа и EU като цяло.
          Да кажете къде бъркам?
          Не бъркаш. На теория би трябвало да е така, ама на практика, не е. Пазар кво да го правиш. Шегувам се. Прекалено много се концентрираш на ефекта от валутата.
          Ако погледнеш по-отдалеч трябва да вземеш предвид и други фактори. Целия сектор е надолу и то с много от началото на годината.
          Ryanair -25%, Easy - 49%; IAG -40%, Lufthansa -36%...списъка е много дълъг. Американските, японските, китайските и те са надолу. На този фон Уизз са на -15%. Не е хич зле. Като цяло бият сектора. Просто тази година разпродават хвърчилата.

Коментар

• Има го

Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
            Според мен това вече го има под някаква форма.
            Има го в най-неправилното и неподходящо място - финансите.

А там където е необходимо да го има в реалната икономика - има точно обратното.

Аз това сериозно го говоря и мисля , не е подмятане само.

Но това е тема да дълга дискусия.

Коментар

• Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
              но да дадете компетентно мнение?

След т.н. >GBP flash crash имам следния въпрос: явно нещо не схващам
              Става въпрос за частния случай на Европейски компании листнати в Лондон.Т.е. revenue в ЕУР, но пък се търгуват в GBP
              При падащ паунд, имайки предвид че приходите са в EUR не би ли трябвало акциите изразени в GBP да се вдигнат?
              Пример WIZZair:
              Преди брекзит бяха на около 20GBP, сега падат до 15GBP
              Всичките low-cost w London паднаха най-вече заради страхове от спад на продажбите, но това е валиден аргумент за райън и изи примерно, които основния им пазар е УК, докато на wizz основните им приходи идват от източна Европа и EU като цяло.
              Да кажете къде бъркам?

1 gbp eur
              Jun-16 0.78 19.5 25
              Oct-16 0.9 15 16.66667

return -23% -33%
              Някой ще му помогне ли на чиляка с компетентво мнение
              Аз не разбирам що се сдухват толкова - при Market Cap 878 млн. и Cash at Bank & in Hand - 509 млн. и почти никакъв дълг ...
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
                Когато става дума за много пари и власт може да се стигне до крайности Англия само привидно е стабилна и един силен удар от ЕС може да я събори бързо А на ЕС им трябва общ враг да се стегнат редиците

Стана време разделно по света и отиваме към все повече конфликти и ЕС може да оцелее само при много по силна интеграция - фискално и военно иначе САЩ и Русия си ни делят и това е
                като говорим за ес, как така изведнъж гърция се оказа че изпълняват всички мерки за спасителните фондове при положение че наскоро бяха 2 от 15?!? за един месец как точно са успели да изпълнят всичко че аз нещо не видях прогрес?!?

https://www.ft.com/content/82ed4bf0-...e-b428cb934b78

Ministers meeting on Monday in Luxembourg confirmed that Greece has successfully met all the policy “milestones” in areas such as liberalising of the energy sector, pensions reform, bank governance and management of a new privatisation agency.

This marks a turnround compared with last month, when Greece’s finance minister, Euclid Tsakalotos, was chastised by eurozone counterparts for Athens’ slowness in implementing the measures needed to release the funds. At the time, Athens had completed only two of 15 reforms.

Speaking after the meeting, Pierre Moscovici, EU economic affairs commissioner, said “all remaining milestones have been completed”. Earlier he praised the “tremendous” work done by the government of Alexis Tsipras in implementing “difficult reforms for Greek society”.

първия коментар ми харесва

Article appears to suggest that the Greeks have done everything required of them except actually achieving the milestones by implementing them. So not done at all but in the light of the ongoing Brexit farrago, what else could the EU do but cough up?

Greeks would seem to have a free hand for the foreseeable future as Juncker and Co turn their ire on UK.

So, has Greece liberalised the energy sector? No but we will.

Has Greece sorted the pensions or implemented bank reform? No, but if you give us a bung, we will.

What about the privatisation programme, all under way with suitable management in place? Eh, no, again obviously but if you come back in a couple of months we will have thought even more about doing it.
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                  За Тереза Мей не знам ама Меркел е сексуално на другия бряг според бая народ)) Втория и брак е пунта мара за пред хората. Американците го знаят това добре убеден съм Затова и няма деца.

На тея години освен ревност, любов не бива да очакваме между двете ))

Мисля че лирата ще се вдигне след решението на английската централната банка за лихвите.

Между другото относно лирата ако сложим голите факти на масата няма нито една причина освен виртуален страх от кво никой точно не знае да е въобще ниска, камо ли толкова.

На практика Английската икономика е в най добро състояние към момента и от Европа (като цяло и поотделно) - без Германия и от щатите.

Ама на кой му дреме?

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                    Е то когато го има, лошо - бюрокрация, евросоциализъм и тн. Когато го няма, неолиберализъм

Коментар

Правилния изход за Европа като съюз е вид планова икономика.

Коментар

За Тереза Мей не знам ама Меркел е сексуално на другия бряг според бая народ)) Втория и брак е пунта мара за пред хората. Американците го знаят това добре убеден съм Затова и няма деца.

Мисля че лирата ще се вдигне след решението на английската централната банка за лихвите.

Между другото относно лирата ако сложим голите факти на масата няма нито една причина освен виртуален страх от кво никой точно не знае да е въобще ниска, камо ли толкова.

На практика Английската икономика е в най добро състояние към момента и от Европа (като цяло и поотделно) - без Германия и от щатите.

Ама на кой му дреме?
                        и аз имах първоначално някои надежди към АЦБто след като първоначално веднага след референдума пропусна да намали лихвите и Мей се беше изказала, че ниските лихви вредят на бедните хора. Но не би. Показателно че Карни си остани на мястото, а и където фокусът е върху "инвестициите в инфраструктура" и "публични услуги", ниските лихви са просто необходимост. Същото за Тръмп, Клинтън и ФЕД

Коментар

• За Тереза Мей не знам

Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнение
                          Основните козове за превръщането на Брекзита във феноменален успех ги държи правителството на Великобритания. Мей в момента много лошо ги проиграва ( жокер: паритет на долара със стерлинговата лира не е гениална икономическа политика). Въобще както и с Меркел съмнението, че хора без деца ще вземат правилните решения в ключови моменти остава

Ама на кой му дреме?
                          Last edited by Iv_max; 11.10.2016, 03:17.

Коментар

• Основните козове за превръщането на Брекзита във феноменален успех ги държи правителството на Великобритания. Мей в момента много лошо ги проиграва ( жокер: паритет на долара със стерлинговата лира не е гениална икономическа политика). Въобще както и с Меркел съмнението, че хора без деца ще вземат правилните решения в ключови моменти остава

Коментар

• Гледам че шистаците са се върнали в любимия си режим на действие - казваш че ще увеличиш производството и акциите с 10% нагоре. В скоро време пак ОПЕК и Русия ще мислят как да задържат цените над 30.

Коментар

• Не знам дали си в течение на "новините"

Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение
                                разбира се Ив, но не звучат доста неудобно в ежропейските бюрократски главици
                                защото от цялата работа именно те са по-най на далавера. Не е ли яко за нищо правене да прибираш едни пари? Ако се търсеше ефикасно решение, точно с три договора щеше да се свърши работата
                                1, свободна търговия, цжободно движение на хора и т.н.

същото е и с еврото. Good idea, bad execution!
                                Еврозоната трябваше да е иконмически съюз а не в каквото го превърнаха политичски такъв. Докога ще изкара е въпроса тук.
                                За мен лично едно е сигурно: ЕУм поне в този му вид няма как да изкара още дълго!
                                ще трябва да се каже и покаже, че царя е гол и да се правят болезнени реформи или ще има голям бълбук
                                Не знам дали си в течение на "новините"...щото сега "изхода" за ЕС бил според приятелите на Мишо в Брюксел ( тоя град почвам да го мразя като го чуя )) ) , изхода бил ЕС да стане повече ПОЛИТИЧЕСКИ съюз от колкото икономически ))))

Така че не само че го осъзнават че е политически ами даже се стремят да го направят по политически ))) Сиреч това което ти виждаш като проблем - всъщност е ЦЕЛ)

Коментар

Working...
                                X