Първоначално изпратено от ED
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Преди това, февруари на доле.
Но големи корекции не ми се привиждат при липса на ясен катализатор или ако не черен поне някой поопушено сив лебед се пръкне изнейде.
Ала такива в поне обозримия хоризонт засега няма,а и тръмпето се очаква да внимава повечко идните месеци да не настъпи по невнимание някоя мотика.
Много са ми интересни ( и смешни) такива наративчета, като за детската градина
https://www.reuters.com/article/us-u...siness+News%29
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеЧовека е прав в дългосрочен план, но като видя такива заглавия и започвам да изтънявам стоповете
Cash is trash' in the 2020 market
[ATTACH=CONFIG]n3533784[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]n3533785[/ATTACH]
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
От темата с имотите преди няколко месеца и възникнал спор относно късите на Далио
Todor Sabev
Junior Member
24.11.2019, 20:16
Нека поясним кви ги върши Далио. Тъй като не наясно кога пазара ще изгърми. Периодично скъсява пазара с малък процент от в случая 1 процент под формата на опции които ще му донесат 5 до 10 пъти възвръщаемост на този 1 процент. Миналата година също заложи къси срещу Италианския пазар, но не сработи. Отделно купува злато и свързани със злато инструменти пак с малък процент.
Стратегията му е следната, като дойде кризата в близките години да има очи пред инвеститорите че все пак е направил нещо, а не се возил по течението. Ще е значително неприятно фондове с 150 милиарда да изгубят половина от стойността си. Така че , ако пролетта пазара не сгъне ще продължи в същия дух определено пак е заделил още няколко процента за злато и къси в близките 2 - 3 години.
Другия вариант е постепенно да увеличава кеша като Бъфет и после при спада да купува.
Вероятно използва хибридна стратегия от двете.
Last edited by Todor Sabev; 24.11.2019, 20:25.
По-същественото е че пазара е свръх купен и ми се струва че ще видим някоя рязка корекция.
А иначе в дългосрочен план Далио ди е прав. Кеша е най-лошата форма на инвестиция.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ED Разгледай мнениеЧовека е прав в дългосрочен план, но като видя такива заглавия и започвам да изтънявам стоповете
[ATTACH=CONFIG]n3533784[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]n3533785[/ATTACH]
От темата с имотите преди няколко месеца и възникнал спор относно късите на Далио
Todor Sabev
Junior Member
24.11.2019, 20:16
Нека поясним кви ги върши Далио. Тъй като не наясно кога пазара ще изгърми. Периодично скъсява пазара с малък процент от в случая 1 процент под формата на опции които ще му донесат 5 до 10 пъти възвръщаемост на този 1 процент. Миналата година също заложи къси срещу Италианския пазар, но не сработи. Отделно купува злато и свързани със злато инструменти пак с малък процент.
Стратегията му е следната, като дойде кризата в близките години да има очи пред инвеститорите че все пак е направил нещо, а не се возил по течението. Ще е значително неприятно фондове с 150 милиарда да изгубят половина от стойността си. Така че , ако пролетта пазара не сгъне ще продължи в същия дух определено пак е заделил още няколко процента за злато и къси в близките 2 - 3 години.
Другия вариант е постепенно да увеличава кеша като Бъфет и после при спада да купува.
Вероятно използва хибридна стратегия от двете.
Last edited by Todor Sabev; 24.11.2019, 20:25.
Коментар
-
Човека е прав в дългосрочен план, но като видя такива заглавия и започвам да изтънявам стоповете
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение3333 - добре изглежда.
Ъп ъп 4000 - да си спомним един позабравен възглас от бфб историята...тука по на място
- 1 like
Коментар
-
Тесла да нямаш, Пип
Да, да, одобрявам и аз това движение нагоре на индекса
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение3333 - добре изглежда.
Ъп ъп 4000 - да си спомним един позабравен възглас от бфб историята...тука по на място
Коментар
-
Beauty contest-а на Кейнс...
Ама това е много общо казано.
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Аз също нямам добър отговор на въпроса ти, но ако все пак се налага да стъпя на нещо твърдо, бих решил, че
сегашната цена на бъдещите .....се формира от това какво ти мислиш, че останалите си мислят за....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеХаха, не съвсем и даже съвсем не. Казвам търсене на бъдещи парични потоци, не на чиста акция. Въпросът ми е дали сегашната цена на бъдещите парични потоци се формира чисто като дисконтиране или по-скоро като търсене и предлагане на такива потоци.
Логически (поне за мене) в сегашните условия на супер ниски лихви би трябвало търсенето и предлагането да е водещо. Което прави оценката на активите много трудна. И което пък е идеална почва за аномалии на пазара.
сегашната цена на бъдещите .....се формира от това какво ти мислиш, че останалите си мислят за....
Коментар
-
Хаха, не съвсем и даже съвсем не. Казвам търсене на бъдещи парични потоци, не на чиста акция. Въпросът ми е дали сегашната цена на бъдещите парични потоци се формира чисто като дисконтиране или по-скоро като търсене и предлагане на такива потоци.
Логически (поне за мене) в сегашните условия на супер ниски лихви би трябвало търсенето и предлагането да е водещо. Което прави оценката на активите много трудна. И което пък е идеална почва за аномалии на пазара.
Първоначално изпратено от malkia Muk Разгледай мнениеЕто кака се доближаваме вече до проф. Каро и идеята за чистата акция
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТ.е. акциите се дигат не само защото бъдещите парични потоци се дискотират с по-нисък процент, а и чисто като търсене и предлагане?
Има ли такива модели на оценка на акциите?
търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
- 1 like
Коментар
-
Но аз започвам да си мисля, че най-големият проблем с (предсказването на) финансовите пазари, колкото и старнно да звучи, е липсата на информация. Когато пазарите се разглеждат като скачени съдове от разнородни портфейли, при което за всеки продавач трябва да има купувач, изведнъж се оказва, че инфото е много оскъдно. А според мене тази информация е доста релевантна за това накъде вървят нещата.
Традиционната теория почива на едни допускания, че пазарът сам може да генерира неограничено количество ликвидност и че умните пари могат да ливъриджват до безкрай.
Коментар
-
Да, смятам да се пробвам да направя едно малко проектче на тази тема. Но да се фокусирам само на първата част. Ще ми дойде много да разглеждам и ефекта на ЦБ върху волатилността и от там върху теглата на акциите в порфейлите.
Даже имам provisional title: The Elasticity of Demand for Future Cash Streams (Stocks and Bonds) in a Low-Yielding Environment
Въпреки че, може би второто е по-добро като за проект. Мисля, че е по-лесно да се направи за волатилността. Но кой знае
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеПо принцип това, което пита Мишо изглежда логично- ако имаш целева доходност над очакванията ти за пазара вдигаш ливъриджа, което от своя страна увеличава търсенето и цените. Освен това действията на ЦБ освен цената на капитала намаляват и волатилността на пазарите, което от своя страна позволява да се вместиш в рисковите лимити, ако за тях се ползват по-елементарни модели.Last edited by Money; 21.01.2020, 02:30.
- 1 like
Коментар
Коментар