По принцип това, което пита Мишо изглежда логично- ако имаш целева доходност над очакванията ти за пазара вдигаш ливъриджа, което от своя страна увеличава търсенето и цените. Освен това действията на ЦБ освен цената на капитала намаляват и волатилността на пазарите, което от своя страна позволява да се вместиш в рисковите лимити, ако за тях се ползват по-елементарни модели.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Е, то че няма такъв модел, който да става за реална оценка с трейдинг намерения, верно - няма.
Но на мене ми се струва, че във финансите това го няма дори и като теоретичен модел. В смисъл, че в тази посока въобще не се мисли, освен на ниво блогове и финансова преса.
Иначе да, за практиката това е почти невъзможно да се направи и да се отчетат всички възможни алтернативни потоци към неликвидни инвестиции като private equity, имоти, произведения на изкуството и каквото се сетиш.
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Ако имаше такива надеждни модели то примерно хеджфондовете ( а и останалите ИИ) щяха да ги ползват, а то...ти и сам го писа наскоро някъде, че огромното болшинство от тях драстично губят от индексите. И то със рядко завидимо постоянство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеdddd, може ли според тебе да се мисли по следния начин. В икономиката има определено търсене на yield, било от облигации, било от дивиденти или buy back през капиталовите печалби. Когато yield-а по дълга спадне, това качва търсенето да възвръщаемост от акциите. Т.е. акциите се дигат не само защото бъдещите парични потоци се дискотират с по-нисък процент, а и чисто като търсене и предлагане?
Има ли такива модели на оценка на акциите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Да, ама как ще го нацелим върха? Мисля, че не е зле да се дръпнат няколко чипа от масата за залагания
А и от урвите много много се не кося, мисля с доза сигурност да бия индексите и в тая посока, 2018 ( а и миналата) ми даде няколко възможности за такива проверки, доволен от тях и кардинални промени в рейшотата на портфейла не ми се правят.
Бе днес било май техния джипсикинг ден, MLK day - релакс начи...Last edited by pipbel; 20.01.2020, 16:27.
- 1 like
Коментар
-
dddd, може ли според тебе да се мисли по следния начин. В икономиката има определено търсене на yield, било от облигации, било от дивиденти или buy back през капиталовите печалби. Когато yield-а по дълга спадне, това качва търсенето да възвръщаемост от акциите. Т.е. акциите се дигат не само защото бъдещите парични потоци се дискотират с по-нисък процент, а и чисто като търсене и предлагане?
Има ли такива модели на оценка на акциите?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Е, то ко гърмим шампанското требе веке да се селваме начи.
Ази пък викам да си сипем по 1 блага ракия по повод новия (пореден) атн и да си се повозим още малко на мелтъптренд тренчето
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАкциите отлетяха в космоса. Няма ли да вадим шампанското?
Или да чакаме Дау 35,000?
Ази пък викам да си сипем по 1 блага ракия по повод новия (пореден) атн и да си се повозим още малко на мелтъптренд тренчето
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бай Митко Разгледай мнениеМомчета, не знам дали въпросът ми е за тук, но ще се включа тука.Миналата година за първи път си купих американски акции,обаче цената взе да пада и за да не се караме с жената ги продадох.. с две думи продал съм ги на загуба. Сега обаче идва големия въпрос, трябва ли да попълвам декларация, като съм на загуба? Брокерът ни беше от Кралството? Ще съм благодарен за съвет!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бай Митко Разгледай мнениеМомчета, не знам дали въпросът ми е за тук, но ще се включа тука.Миналата година за първи път си купих американски акции,обаче цената взе да пада и за да не се караме с жената ги продадох.. с две думи продал съм ги на загуба. Сега обаче идва големия въпрос, трябва ли да попълвам декларация, като съм на загуба? Брокерът ни беше от Кралството? Ще съм благодарен за съвет!
- 1 like
Коментар
-
Момчета, не знам дали въпросът ми е за тук, но ще се включа тука.Миналата година за първи път си купих американски акции,обаче цената взе да пада и за да не се караме с жената ги продадох.. с две думи продал съм ги на загуба. Сега обаче идва големия въпрос, трябва ли да попълвам декларация, като съм на загуба? Брокерът ни беше от Кралството? Ще съм благодарен за съвет!
Коментар
Коментар