IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И какво ще спечеля като си кажа портфейла?

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
      Императорът има хубав портфейл. Личи, че човекът си разбира от работата. Материалът като цяло на БФБ е кофти, но който го умее се нагажда.

По мое мнение един портфейл трябва да има следните характеристики

1. Нито една акция на криминално проявени сега или в близкото минало олигарси и групировки. Те нямат място в нашата действителност.
      2. Нито една чиста акция (ОЦК, Химко, Меком и т.н.)
      3. Нито една акция на мажоритар, дискредетирал се с некоректни практики към миноритарните акционери.
      4. Максимум 5 акции.
      5. Поне 1 АДСИЦ.
      6. Поне 2 акции от топ 10 по ликвидност.
      7. Поне 3/5 от портфейла с гарантирана дивидентна доходност.

Мнението ми е препоръка единствено за спокоен сън и стабилни нерви!
      Браво хубаво си го списал Гет Офф, ама я го унагледи с твоя портфейл.

Коментар

• Императорът има хубав портфейл. Личи, че човекът си разбира от работата. Материалът като цяло на БФБ е кофти, но който го умее се нагажда.

По мое мнение един портфейл трябва да има следните характеристики

1. Нито една акция на криминално проявени сега или в близкото минало олигарси и групировки. Те нямат място в нашата действителност.
        2. Нито една чиста акция (ОЦК, Химко, Меком и т.н.)
        3. Нито една акция на мажоритар, дискредетирал се с некоректни практики към миноритарните акционери.
        4. Максимум 5 акции.
        5. Поне 1 АДСИЦ.
        6. Поне 2 акции от топ 10 по ликвидност.
        7. Поне 3/5 от портфейла с гарантирана дивидентна доходност.

Мнението ми е препоръка единствено за спокоен сън и стабилни нерви!

Коментар

• Моя към моента е:

BIOV 23,96%
          KAO 21,65%
          SFARM 7,47%
          FIB 12,52%
          CCB 12,27%
          CHIM 4,95%
          6C4P 3,70%
          FPP 8,56%
          EUBG 3,39%
          HDPAT 1,47%
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Знам си че затова МИ скачаш....
            От тези четирите само Алкомет си струва да имаш след месец....
            Биовет не го цитирам ,ама разградският мошеник ще видим какви резултати ще даде на конс. ..
            Много е добър в криенето на печалбите..вече пет години....
            Не е преопръка..
            и аз това щях да кажа!

Коментар

+1 !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от наблюдаваща Разгледай мнение
                Аз съм разпределила по равно във Химимпорт, Синергон холдинг, Биовет и Алкомет.
                Засега само последното ме дърпа назад
                Знам си че затова МИ скачаш....
                Биовет не го цитирам ,ама разградският мошеник ще видим какви резултати ще даде на конс. ..
                Много е добър в криенето на печалбите..вече пет години....
                Не е преопръка..

Коментар

• Аз съм разпределила по равно във Химимпорт, Синергон холдинг, Биовет и Алкомет.
                  Засега само последното ме дърпа назад

Коментар

• Отчасти да - пренасочих още сухо към Трейдингът и увеличих осезателно пакетът си там. Инак като цяло портфейлът ми и преди си бе добре структуриран.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Здравейте!
                      Нека да раздвижим малко темата тука. Вече при SOFIX гонещ 400 имали колеги, които преструктурираха притежаваните портфейли и в каква посока. Дано новата година да е по - добра от старата.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        Благодаря за съвета.
                        В една друга днешна тема съм разказал от кога съм на БФБ - Ноември 2008година с 200лева.
                        Ми на мен са ми милички и не си ги продавам(имам си ги като собствен бизнес който така и не реализирах), а и до сега не са ме подвели!
                        Е имам малко Енемонки(прив), които са ми под 1% и за това не ги казвам, но те са ми за урок никога повече да не участвам в Ипо на сляпо, а да видя мажо как се е държал поне 3-4 години и тогава да купувам. Така че и тях няма да ги продам!
                        Абе на Софикс 300 какви продажби - само купуваме ей!!!
                        Аз пък си спомням с кеф за ИПОтата (и СПО) от 2007г Тони.Ако чакаш 3-4г е късно,тук всички ще ти го кажат....или поне по-старите.Спомням си при КТБ не изпълняваха поръчки по-малки от минимум ...не си спомям колко акции и напрактика не се изпълняваха поръчки по-малко от...абе май 15К лева.Така се игнорираха ....по-дребните ,но за сметка на това те купуваха ,когато акциите излязоха на пода на борсата.Само,че между ИПОто и излизането на акцията за има няма 2мес ...и правиш едни 10_20%....Спомням си на ХИМа СПОто....единствено там се искаха пари и си беше реално....и не се надуваха балоните....като при ТРАЦЕто например....Помните ли как се играеше за ЦЯЛАТА ЕМИСИЯ за 22млн....Един приятел пусна за себе си,за майка си,за баща си и за един от работниците си........има няма поръчки за 90млн.....и като излязоха на пода при цена 110лв(май),отвориха на 300лв....след няколко часа имаше и сделка за 1000лв....

За това ми говори....не за някакви си 20% на година от "добрият" Мажо....Щото такива няма.

Коментар

Благодаря за съвета.
                          В една друга днешна тема съм разказал от кога съм на БФБ - Ноември 2008година с 200лева.
                          Ми на мен са ми милички и не си ги продавам(имам си ги като собствен бизнес който така и не реализирах), а и до сега не са ме подвели!
                          Е имам малко Енемонки(прив), които са ми под 1% и за това не ги казвам, но те са ми за урок никога повече да не участвам в Ипо на сляпо, а да видя мажо как се е държал поне 3-4 години и тогава да купувам. Така че и тях няма да ги продам!
                          Не знам ,но паниката от 2009 г. ме е научила да кеширам по малко ако дадена акция стигне дадено ниво ....почва се от ,20 ,30 ,50 %...
                          Сега пипнах 200 бр. от Петрол и 10 от Мрежите онзи ден. Ще търся начин да си върна пак на по ниски нива...ако може.
                          Може би следиш ХИМ имаш ли информация от две години какви продобивки имат вътре и вън...
                          Поздрави!

Коментар

Тони не знам от кога си на борсата ,но има основно правило ако една акция не дава перспектива и покачване в близките 12 месеца ,то шанса да е перспективна в близките шест година е близо до нула...
                            Базира се мнението ,че движението и цената е отразена не сегашното развитие и печалба а бъдещото след година...
                            В момента следващата жертва ще бъде ТИМ и там развитие ще има ако има нов мажоритар...което е немислимо за сега при това управление и близките връзки с Русия...
                            Някой говореше че имат билет за излитане на изток при нужда ,но пенсионерите са проблема..
                            Не е препоръка...

Та да пусна от 15,11 .2012 г и моят тук за да не изглежда ,че като Мунчо намирам кусури а грешките си ги прикривам....
                            Интересно какво ще стане със ССВ ако ТИМ тръгне да кешира паричките си ,защото такава незаинтересованост към акциите си само до такива догадки поражда.... ..
                            Адсиц са достигнали върха/или под върха и се калкулира ликвидация/ на търсенето си и след НГ ще стане купон защото оичакванията няма да са на ниво ..
                            Не е препоръка...
                            Благодаря за съвета.

Коментар

и аз много мислих дали да увеличавам СОФКОМ-а, ама като се знам че не си продавам акциите поне 4-5 години.(.с дивидента от АТЕРА!
                              Тони не знам от кога си на борсата ,но има основно правило ако една акция не дава перспектива и покачване в близките 12 месеца ,то шанса да е перспективна в близките шест година е близо до нула...
                              Базира се мнението ,че движението и цената е отразена не сегашното развитие и печалба а бъдещото след година...
                              В момента следващата жертва ще бъде ТИМ и там развитие ще има ако има нов мажоритар...което е немислимо за сега при това управление и близките връзки с Русия...
                              Някой говореше че имат билет за излитане на изток при нужда ,но пенсионерите са проблема..
                              Не е препоръка...

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Понеже почваме да се надлъгваме предколедно коя акция да бъде надута...
                              Моя портфеил по реда на теглото на БФБ....
                              ЛАНД- 96 ст
                              КОРП- 78 лв
                              Петрол - 5 лв
                              Стара планина -2,2 лв.
                              Софарма-2.6 лв
                              Доверие-81 ст
                              Енерго мрежи- 141 лв
                              Инд.кап. холдинг-1,71 лв.
                              Емка-1,4 лв
                              ССВ- 63 ст
                              Понеже ще пиша по малко .....
                              Рекапитулацията ще е след НГ....
                              А критика приемам само ако се постави на масата чуждият портфеил....
                              Не е препоръка.....
                              Та да пусна от 15,11 .2012 г и моят тук за да не изглежда ,че като Мунчо намирам кусури а грешките си ги прикривам....
                              Интересно какво ще стане със ССВ ако ТИМ тръгне да кешира паричките си ,защото такава незаинтересованост към акциите си само до такива догадки поражда.... ..
                              Адсиц са достигнали върха/или под върха и се калкулира ликвидация/ на търсенето си и след НГ ще стане купон защото оичакванията няма да са на ниво ..
                              Не е препоръка...
                              Last edited by Монти; 01.12.2012, 12:53.

Коментар

и аз много мислих дали да увеличавам СОФКОМ-а, ама като се знам че не си продавам акциите поне 4-5 години(то аз от толкова съм на БФБ - значи хич не продавам кътам си ги като златни яйчица), си викам я нема нужда - не искам да ми е водеща акция на заложни къщи, които не са лидер в сектора , с намаляваща печалба и които най-вероятно след 2015(ако ги има) няма да дават нищо!
                                Позорно е че перлата Медика си я разпродал така и къде ти е Елхимът - сега трябва да купуваш там а не да продаваш!
                                Успех!

п.с. Ама ти днеска си рожденник!!!
                                Честит рожден ден, тигре!!!
                                Като се видим на ОСА да почерпиш с дивидента от АТЕРА!
                                Благодаря за пожеланията, драги
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X