IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Тони не знам от кога си на борсата ,но има основно правило ако една акция не дава перспектива и покачване в близките 12 месеца ,то шанса да е перспективна в близките шест година е близо до нула...
    Базира се мнението ,че движението и цената е отразена не сегашното развитие и печалба а бъдещото след година...
    В момента следващата жертва ще бъде ТИМ и там развитие ще има ако има нов мажоритар...което е немислимо за сега при това управление и близките връзки с Русия...
    Някой говореше че имат билет за излитане на изток при нужда ,но пенсионерите са проблема..
    Не е препоръка...

Та да пусна от 15,11 .2012 г и моят тук за да не изглежда ,че като Мунчо намирам кусури а грешките си ги прикривам....
    Интересно какво ще стане със ССВ ако ТИМ тръгне да кешира паричките си ,защото такава незаинтересованост към акциите си само до такива догадки поражда.... ..
    Адсиц са достигнали върха/или под върха и се калкулира ликвидация/ на търсенето си и след НГ ще стане купон защото оичакванията няма да са на ниво ..
    Не е препоръка...
    Благодаря за съвета.
    В една друга днешна тема съм разказал от кога съм на БФБ - Ноември 2008година с 200лева.
    Ми на мен са ми милички и не си ги продавам(имам си ги като собствен бизнес който така и не реализирах), а и до сега не са ме подвели!
    Е имам малко Енемонки(прив), които са ми под 1% и за това не ги казвам, но те са ми за урок никога повече да не участвам в Ипо на сляпо, а да видя мажо как се е държал поне 3-4 години и тогава да купувам. Така че и тях няма да ги продам!
    Абе на Софикс 300 какви продажби - само купуваме ей!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      и аз много мислих дали да увеличавам СОФКОМ-а, ама като се знам че не си продавам акциите поне 4-5 години.(.с дивидента от АТЕРА!
      Тони не знам от кога си на борсата ,но има основно правило ако една акция не дава перспектива и покачване в близките 12 месеца ,то шанса да е перспективна в близките шест година е близо до нула...
      Базира се мнението ,че движението и цената е отразена не сегашното развитие и печалба а бъдещото след година...
      В момента следващата жертва ще бъде ТИМ и там развитие ще има ако има нов мажоритар...което е немислимо за сега при това управление и близките връзки с Русия...
      Някой говореше че имат билет за излитане на изток при нужда ,но пенсионерите са проблема..
      Не е препоръка...

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      Понеже почваме да се надлъгваме предколедно коя акция да бъде надута...
      Моя портфеил по реда на теглото на БФБ....
      ЛАНД- 96 ст
      КОРП- 78 лв
      Петрол - 5 лв
      Стара планина -2,2 лв.
      Софарма-2.6 лв
      Доверие-81 ст
      Енерго мрежи- 141 лв
      Инд.кап. холдинг-1,71 лв.
      Емка-1,4 лв
      ССВ- 63 ст
      Понеже ще пиша по малко .....
      Рекапитулацията ще е след НГ....
      А критика приемам само ако се постави на масата чуждият портфеил....
      Не е препоръка.....
      Та да пусна от 15,11 .2012 г и моят тук за да не изглежда ,че като Мунчо намирам кусури а грешките си ги прикривам....
      Интересно какво ще стане със ССВ ако ТИМ тръгне да кешира паричките си ,защото такава незаинтересованост към акциите си само до такива догадки поражда.... ..
      Адсиц са достигнали върха/или под върха и се калкулира ликвидация/ на търсенето си и след НГ ще стане купон защото оичакванията няма да са на ниво ..
      Не е препоръка...
      Last edited by Монти; 01.12.2012, 12:53.

Коментар

и аз много мислих дали да увеличавам СОФКОМ-а, ама като се знам че не си продавам акциите поне 4-5 години(то аз от толкова съм на БФБ - значи хич не продавам кътам си ги като златни яйчица), си викам я нема нужда - не искам да ми е водеща акция на заложни къщи, които не са лидер в сектора , с намаляваща печалба и които най-вероятно след 2015(ако ги има) няма да дават нищо!
        Позорно е че перлата Медика си я разпродал така и къде ти е Елхимът - сега трябва да купуваш там а не да продаваш!
        Успех!

п.с. Ама ти днеска си рожденник!!!
        Честит рожден ден, тигре!!!
        Като се видим на ОСА да почерпиш с дивидента от АТЕРА!
        Благодаря за пожеланията, драги
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Сега съм така:
          СФАРМ - 18%
          ЕУИНС - 14%
          М+С - 13%
          ЛАНД - 12%
          СФТРД - 10%
          ФПП - 10%
          СОФКОМ - 10%
          ФНИ - 8%
          ТРЕЙС - 5%

Успех!

Оглеждам ДРУПАЛ и СЕНХЛ
          1. От водещите ми две акции очаквам добра капиталова, след 3-4години;
          2. Вторите две харесвам заради добрия бизнес модел и добрата дивидентна доходност;
          3. Третите две харесвам като акции с потенциал за капиталова печалба и в същото време с добър дивидент!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Ърм, как преструктурирахте тази година, ве?

Аз - сега, подредени по мощ:

Жабокът - привилегировани;
            Атерката;
            Едната хидравлика;
            Другата хидравлика;
            Транспортната Фарма;
            Честната игричка;
            Имотаджийската Софарма;
            Истинската Софарма;
            Бинтаджийницата;
            Буллендчето;
            Брефчето;
            Саламаджийницата (уж) привилегировани.

Както и преди - не смятам непубличните, златцето, сребърцето, платинчичката, елмазите и човекозастраховчичките.
            и аз много мислих дали да увеличавам СОФКОМ-а, ама като се знам че не си продавам акциите поне 4-5 години(то аз от толкова съм на БФБ - значи хич не продавам кътам си ги като златни яйчица), си викам я нема нужда - не искам да ми е водеща акция на заложни къщи, които не са лидер в сектора , с намаляваща печалба и които най-вероятно след 2015(ако ги има) няма да дават нищо!
            Позорно е че перлата Медика си я разпродал така и къде ти е Елхимът - сега трябва да купуваш там а не да продаваш!
            Успех!

п.с. Ама ти днеска си рожденник!!!
            Честит рожден ден, тигре!!!
            Като се видим на ОСА да почерпиш с дивидента от АТЕРА!
            Last edited by tony1975; 01.12.2012, 08:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
              При мен преобладават имотите, като вадя средните офертни цени и вадя примерно 20% за да е по-реалистично.
              Но и в този случай ми се получава, че 90% ми е в имоти, 6% в суровини и благ. метали , едва 0,5% в акции. Имам интерес към дивидентоотнасящи акции, както и към непублични такива, зато ти правя евала за портфейла но за мен по-принцип ми изглежда малко рисков, ако разчиташ само на това!
              аааа, изивнявай Музов - не те разбрах!
              Мисля че темата е за това какви акции държи човек, иначе аз си имам 20% депозитче, 25% ВФ, 25%ПОК, 30%БФБ
              апартаментите не ги броя - те са наследство от мама и тати, а не моя заслуга!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                Абе момчета, малко съм далече от животинските акции - на коя и виката жабок?
                Аз съм още по далеч от български акции, но съм винаги готов да помогна

Коментар

• Абе момчета, малко съм далече от животинските акции - на коя и виката жабок?
                  Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Ърм, как преструктурирахте тази година, ве?
                    .
                    Еларг и Атери - 83%
                    Жабоци, ФПП и прив.Х/т/имки - 11%
                    МЦХ, НЕО - 3.5%
                    Останалото - минорни количества ЦКБ, СФАРМ и ФЗлес

Естествено след като изляза от Еларга напролет структурата ще се промени доста кардинално. Къде и с колко - ще решаваме тогази.

Коментар

Ами да бих купил някой АДСИЦ но в краен случай , по -скоро някоя сода или загорка.
                      Ми да ти шитна около 10 загорки тогава - искаш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                        Рисков може би щото е в акции. Нали имаш интерес към дивидентни акции, те в портфейла на Тони са предимно такива
                        Ами да бих купил някой АДСИЦ но в краен случай , по -скоро някоя сода или загорка.
                        Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Ърм, как преструктурирахте тази година, ве?

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Хъх - гледам никой не смей да си признае какво дръжи.

Аз, понеже - храбър - ще си кажа:

Едната Хидравлика;
                          Другата Хидравлика;
                          Златното Жабе - привилегировани;
                          Златното Жабе - обикновени;
                          Софарма;
                          Софарма - транспортната;
                          Софарма - имотаджийската;
                          Софарма - билкарската;
                          Честната Игра;
                          Бинтаджийницата;
                          Елхимът;
                          Саламаджийницата - привилегировани;
                          Саламаджийницата - обикновени.

Не казвам, че по тежест в портфейлът са в този ред.

Аз - сега, подредени по мощ:

Жабокът - привилегировани;
                          Атерката;
                          Едната хидравлика;
                          Другата хидравлика;
                          Транспортната Фарма;
                          Честната игричка;
                          Имотаджийската Софарма;
                          Истинската Софарма;
                          Бинтаджийницата;
                          Буллендчето;
                          Брефчето;
                          Саламаджийницата (уж) привилегировани.

Както и преди - не смятам непубличните, златцето, сребърцето, платинчичката, елмазите и човекозастраховчичките.

Коментар

При мен преобладават имотите, като вадя средните офертни цени и вадя примерно 20% за да е по-реалистично.
                            Но и в този случай ми се получава, че 90% ми е в имоти, 6% в суровини и благ. метали , едва 0,5% в акции. Имам интерес към дивидентоотнасящи акции, както и към непублични такива, зато ти правя евала за портфейла но за мен по-принцип ми изглежда малко рисков, ако разчиташ само на това!
                            Рисков може би щото е в акции. Нали имаш интерес към дивидентни акции, те в портфейла на Тони са предимно такива

Коментар

Бегай тогава от борсата ,ако неговият е рисков тогава отивай на маркета за ДЦК....

Коментар

г-н Язовир взимам квот ми продават - акции, шитове и др.работи
                                Успех - а в твоя какво има?
                                Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

Working...
                                X