IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как анализирате финансовите отчети на избраните фирми, преди да си купите техни акции. Стига да имате желание споделете, вашите виждания и какви инструменти, използвате при техният анализ.

Коментар

• Първоначално изпратено от наблюдаваща Разгледай мнение
      Ами доста време само гледах, но мисля че вече мога да се включа скромно в реалната игра. Най-вече ми помага четенето на форума и пресяване точно от кой да взимам пример. Ти си един от тях, и ти благодаря.
      Анти пример ми е Монти. Мисля че винаги бяга след пазара и много завижда на по-успяващите от него (нея).
      Жалка картинка е, но и такива трябват за да гледаме какво да не правим
      Браво , пожелавам ти успехи.
      Ако скоро си ги купувала , си хванала добри цени и в по-дългосрочен хоризонт няма как да не си на печалба.....

А за писанията тук на някои да не ти пука , мислят за по-големи от пазара , нищо че той в повечето случай по-късно ги опровергава сериозно.
      Затова и се налага често да си сменят никовете с които пишат.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Най голямата ми акция (за момента обаче само) е Еларга - 45%. На средна 2.29, т.е цена на затваряне за 2012. Печалбата ми от 2.17 до 2.29 вече е капитализирана в други акции на БФБ.
        Но Еларга си го отчитам отделно, понеже вложените с/ва няма да се върнат на БФБ с изкл.на очаквания профит от малко над 6К след 2 месеца.

Наскоро ликвидирах нацяло и почти 10% дял в прив.на Хима с почти 45% + и печалбата и капитала отидоха в други фаворитни за мене акции.

Понастоящем портфейла ми изглежда така :

Адсиц и дивидентни - 81%, "растежни" - 19%

= Атера - 48,2 %
        = Жабоци (див.) - 11,8 %
        = ФПП - 11 %
        = Бреф - 6.5 %
        = Софарма - 6%
        = МЦХ - 4.7 %
        = Неохим - 3.4 %
        = Ланд - 3.2 %
        = Фазерлес - 2.8 %
        = Елхим - 2 %

Най вероятно печалбата от Еларга през Април пак ще се конвертира в Атерки...ма ще видим.
        не знам с тоя портфейл Софикс и 1000 да стане дали ще го усетиш?
        Фазерлес? - какво има там - не съм ги оглеждал!

Коментар

• Най голямата ми акция (за момента обаче само) е Еларга - 45%. На средна 2.29, т.е цена на затваряне за 2012. Печалбата ми от 2.17 до 2.29 вече е капитализирана в други акции на БФБ.
          Но Еларга си го отчитам отделно, понеже вложените с/ва няма да се върнат на БФБ с изкл.на очаквания профит от малко над 6К след 2 месеца.

Наскоро ликвидирах нацяло и почти 10% дял в прив.на Хима с почти 45% + и печалбата и капитала отидоха в други фаворитни за мене акции.

Понастоящем портфейла ми изглежда така :

Адсиц и дивидентни - 81%, "растежни" - 19%

= Атера - 48,2 %
          = Жабоци (див.) - 11,8 %
          = ФПП - 11 %
          = Бреф - 6.5 %
          = Софарма - 6%
          = МЦХ - 4.7 %
          = Неохим - 3.4 %
          = Ланд - 3.2 %
          = Фазерлес - 2.8 %
          = Елхим - 2 %

Най вероятно печалбата от Еларга през Април пак ще се конвертира в Атерки...ма ще видим.

Коментар

Ами доста време само гледах, но мисля че вече мога да се включа скромно в реалната игра. Най-вече ми помага четенето на форума и пресяване точно от кой да взимам пример. Ти си един от тях, и ти благодаря.
            Анти пример ми е Монти. Мисля че винаги бяга след пазара и много завижда на по-успяващите от него (нея). Жалка картинка е, но и такива трябват за да гледаме какво да не правим

Това беше върховно .... четеш форума и си взела решение да влезеш в ТИМ ,ами кой форум четеш.......... защото само в една тема пет човека ти казаха че портфеила ти е шит... ....
            Я кажи как ме мразят всички уважаващи форумци в твое лице....... който им преча на дребните игрички...да си продадат шиита... Бедо ,Божков ,Банев ,Тим...
            Я кажи пак как съм назад в материалиа в Петрол пък ти си изкарала някой леф оттам...
            Я кажи пак какъв гад е ОД пък си се набутала на "любимия" на 90 % от форума ТИМ... Що не вземеш да спрееш раздвоението си и да влезнеш в истинският си ник... вместо пет години да чакаш къде да влезеш ...

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Смени си ника , явно вече не си наблюдаваща а действаща
              Анти пример ми е Монти. Мисля че винаги бяга след пазара и много завижда на по-успяващите от него (нея).
              Жалка картинка е, но и такива трябват за да гледаме какво да не правим

Коментар

• Значи казвате ,не е хубаво да имаш ХИМ сега ......Е аз съм за съжаление

ХИМ от 82ст средна....И на 1.20 да изляза ,пак ще съм 50% далавера.Иначе ,викате да чакам дивиденти ...по 10-15% на година.......Ми аз ще ги взема за няколко години напред ако изляза на 1.20....Сладури сте...и доста завиждате,и доста вие яд....Имам и ЦКБ ....първо продадох една част на 90ст...за да играя на търга на ХИМа ....Ааааа забравих имам и ХИМ на 1.38 и на 1.39 от търга...В последствие купувах ЦКБ между 92 и 95 ст ....Имам и други,ама те не са важни.Добре ,че избягах от Доверие....Сега не знам според поправката в закона ,дали ОД не трябва да прави търгово...там.АТЕРА та я махнах скоро....
                Че така...вие чакайте дивиденти

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  Шегуваш се, нали ? Или не става въпрос за БФБ Предполагам си наясно, че тук правилата са различни ?
                  Но за т.2 и 6 съм съгласен. т.4 те прави много рисков и неликвиден - знам го от собствен опит
                  Аз лично съм скочил в дълбокото - само ЦКБ и ПИБ.
                  Засега съм доволен - +35%
                  Познавам правилата и се нагаждам. Което не означава, че ги харесвам. От принципите си тук-там се налага да направя компормис само по т.3, защото иначе трябваше да си играя само с 2-3 АДСИЦ-а.

Коментар

• Моите - подредени по могъщество:

Златен жабок - 36.29%
                    Атерка - 15.98%
                    Любовното послание - 14.57%
                    Транспортната Софарма - 10.78%
                    Честната игричка - 5.57%
                    Хесовицата - 5.07%
                    Имотаджийската Софарма - 3.19%
                    Истинската Софарма - 3.11%
                    Буллендчето - 1.94%
                    Бинтаджийницата - 1.53%
                    Брефченцето - 1.19%
                    Саламаджийницата - 0.33%

Не бройкам непубличните акции, златцето, сребърцето, платинчичката, елмазите. Те като стойност превъзхождат портфейлът ми на БФБ над двойно. Кризата го направи така.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от KFC1976 Разгледай мнение
                      Аз се набутах точно когато почнаха да се покачват тези сладури BREF ;ATERA LAND FPP а останалите са презимували зайци SOFCOM ; SOFCOM2 ;SFTRD ; 6C4P .
                      Като изключим последното ти също си направил много добър подбор, браво.

Коментар

• Първоначално изпратено от KFC1976 Разгледай мнение
                        Аз се набутах точно когато почнаха да се покачват тези сладури BREF ;ATERA LAND FPP а останалите са презимували зайци SOFCOM ; SOFCOM2 ;SFTRD ; 6C4P .
                        не виждам лошо в това че си ги купил, когато са почнали да ръста си или аз не разбирам нещо?
                        Ще лапнеш хубави дивиденти, но при ръст на пазара мисля че е хубаво да имаш и растящи акции!!!

п.с. Импе абе гледам с буквичката "С" има доста хубави парчета: СОФКОМ, СФАРМ, СФТРД, Стара планина и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                          Императорът има хубав портфейл. Личи, че човекът си разбира от работата. Материалът като цяло на БФБ е кофти, но който го умее се нагажда.

По мое мнение един портфейл трябва да има следните характеристики

1. Нито една акция на криминално проявени сега или в близкото минало олигарси и групировки. Те нямат място в нашата действителност.
                          2. Нито една чиста акция (ОЦК, Химко, Меком и т.н.)
                          3. Нито една акция на мажоритар, дискредетирал се с некоректни практики към миноритарните акционери.
                          4. Максимум 5 акции.
                          5. Поне 1 АДСИЦ.
                          6. Поне 2 акции от топ 10 по ликвидност.
                          7. Поне 3/5 от портфейла с гарантирана дивидентна доходност.

Мнението ми е препоръка единствено за спокоен сън и стабилни нерви!
                          Шегуваш се, нали ? Или не става въпрос за БФБ Предполагам си наясно, че тук правилата са различни ?
                          Но за т.2 и 6 съм съгласен. т.4 те прави много рисков и неликвиден - знам го от собствен опит
                          Аз лично съм скочил в дълбокото - само ЦКБ и ПИБ.
                          Засега съм доволен - +35%
                          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            Браво хубаво си го списал Гет Офф, ама я го унагледи с твоя портфейл.
                            Аз съм го написал Тони. Поне 3 от 4-те акции, които ме интересуват, можеш да ги разгадаеш без да ги упоменавам изрично.

Коментар

• Аз се набутах точно когато почнаха да се покачват тези сладури BREF ;ATERA LAND FPP а останалите са презимували зайци SOFCOM ; SOFCOM2 ;SFTRD ; 6C4P .

Коментар

Аз съм разпределила по равно във Химимпорт, Синергон холдинг, Биовет и Алкомет.
                                Засега само последното ме дърпа назад
                                Смени си ника , явно вече не си наблюдаваща а действаща
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X