IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Най голямата ми акция (за момента обаче само) е Еларга - 45%. На средна 2.29, т.е цена на затваряне за 2012. Печалбата ми от 2.17 до 2.29 вече е капитализирана в други акции на БФБ.
    Но Еларга си го отчитам отделно, понеже вложените с/ва няма да се върнат на БФБ с изкл.на очаквания профит от малко над 6К след 2 месеца.

Наскоро ликвидирах нацяло и почти 10% дял в прив.на Хима с почти 45% + и печалбата и капитала отидоха в други фаворитни за мене акции.

Понастоящем портфейла ми изглежда така :

Адсиц и дивидентни - 81%, "растежни" - 19%

= Атера - 48,2 %
    = Жабоци (див.) - 11,8 %
    = ФПП - 11 %
    = Бреф - 6.5 %
    = Софарма - 6%
    = МЦХ - 4.7 %
    = Неохим - 3.4 %
    = Ланд - 3.2 %
    = Фазерлес - 2.8 %
    = Елхим - 2 %

Най вероятно печалбата от Еларга през Април пак ще се конвертира в Атерки...ма ще видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от наблюдаваща Разгледай мнение
      Ами доста време само гледах, но мисля че вече мога да се включа скромно в реалната игра. Най-вече ми помага четенето на форума и пресяване точно от кой да взимам пример. Ти си един от тях, и ти благодаря.
      Анти пример ми е Монти. Мисля че винаги бяга след пазара и много завижда на по-успяващите от него (нея). Жалка картинка е, но и такива трябват за да гледаме какво да не правим

Това беше върховно .... четеш форума и си взела решение да влезеш в ТИМ ,ами кой форум четеш.......... защото само в една тема пет човека ти казаха че портфеила ти е шит... ....
      Я кажи как ме мразят всички уважаващи форумци в твое лице....... който им преча на дребните игрички...да си продадат шиита... Бедо ,Божков ,Банев ,Тим...
      Я кажи пак как съм назад в материалиа в Петрол пък ти си изкарала някой леф оттам...
      Я кажи пак какъв гад е ОД пък си се набутала на "любимия" на 90 % от форума ТИМ... Що не вземеш да спрееш раздвоението си и да влезнеш в истинският си ник... вместо пет години да чакаш къде да влезеш ...

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Смени си ника , явно вече не си наблюдаваща а действаща
        Ами доста време само гледах, но мисля че вече мога да се включа скромно в реалната игра. Най-вече ми помага четенето на форума и пресяване точно от кой да взимам пример. Ти си един от тях, и ти благодаря.
        Анти пример ми е Монти. Мисля че винаги бяга след пазара и много завижда на по-успяващите от него (нея).
        Жалка картинка е, но и такива трябват за да гледаме какво да не правим

Коментар

• Значи казвате ,не е хубаво да имаш ХИМ сега ......Е аз съм за съжаление

ХИМ от 82ст средна....И на 1.20 да изляза ,пак ще съм 50% далавера.Иначе ,викате да чакам дивиденти ...по 10-15% на година.......Ми аз ще ги взема за няколко години напред ако изляза на 1.20....Сладури сте...и доста завиждате,и доста вие яд....Имам и ЦКБ ....първо продадох една част на 90ст...за да играя на търга на ХИМа ....Ааааа забравих имам и ХИМ на 1.38 и на 1.39 от търга...В последствие купувах ЦКБ между 92 и 95 ст ....Имам и други,ама те не са важни.Добре ,че избягах от Доверие....Сега не знам според поправката в закона ,дали ОД не трябва да прави търгово...там.АТЕРА та я махнах скоро....
          Че така...вие чакайте дивиденти

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
            Шегуваш се, нали ? Или не става въпрос за БФБ Предполагам си наясно, че тук правилата са различни ?
            Но за т.2 и 6 съм съгласен. т.4 те прави много рисков и неликвиден - знам го от собствен опит
            Аз лично съм скочил в дълбокото - само ЦКБ и ПИБ.
            Засега съм доволен - +35%
            Познавам правилата и се нагаждам. Което не означава, че ги харесвам. От принципите си тук-там се налага да направя компормис само по т.3, защото иначе трябваше да си играя само с 2-3 АДСИЦ-а.

Коментар

• Моите - подредени по могъщество:

Златен жабок - 36.29%
              Атерка - 15.98%
              Любовното послание - 14.57%
              Транспортната Софарма - 10.78%
              Честната игричка - 5.57%
              Хесовицата - 5.07%
              Имотаджийската Софарма - 3.19%
              Истинската Софарма - 3.11%
              Буллендчето - 1.94%
              Бинтаджийницата - 1.53%
              Брефченцето - 1.19%
              Саламаджийницата - 0.33%

Не бройкам непубличните акции, златцето, сребърцето, платинчичката, елмазите. Те като стойност превъзхождат портфейлът ми на БФБ над двойно. Кризата го направи така.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от KFC1976 Разгледай мнение
                Аз се набутах точно когато почнаха да се покачват тези сладури BREF ;ATERA LAND FPP а останалите са презимували зайци SOFCOM ; SOFCOM2 ;SFTRD ; 6C4P .
                Като изключим последното ти също си направил много добър подбор, браво.

Коментар

Аз се набутах точно когато почнаха да се покачват тези сладури BREF ;ATERA LAND FPP а останалите са презимували зайци SOFCOM ; SOFCOM2 ;SFTRD ; 6C4P .
                  не виждам лошо в това че си ги купил, когато са почнали да ръста си или аз не разбирам нещо?
                  Ще лапнеш хубави дивиденти, но при ръст на пазара мисля че е хубаво да имаш и растящи акции!!!

п.с. Импе абе гледам с буквичката "С" има доста хубави парчета: СОФКОМ, СФАРМ, СФТРД, Стара планина и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                    Императорът има хубав портфейл. Личи, че човекът си разбира от работата. Материалът като цяло на БФБ е кофти, но който го умее се нагажда.

По мое мнение един портфейл трябва да има следните характеристики

1. Нито една акция на криминално проявени сега или в близкото минало олигарси и групировки. Те нямат място в нашата действителност.
                    2. Нито една чиста акция (ОЦК, Химко, Меком и т.н.)
                    3. Нито една акция на мажоритар, дискредетирал се с некоректни практики към миноритарните акционери.
                    4. Максимум 5 акции.
                    5. Поне 1 АДСИЦ.
                    6. Поне 2 акции от топ 10 по ликвидност.
                    7. Поне 3/5 от портфейла с гарантирана дивидентна доходност.

Мнението ми е препоръка единствено за спокоен сън и стабилни нерви!
                    Шегуваш се, нали ? Или не става въпрос за БФБ Предполагам си наясно, че тук правилата са различни ?
                    Но за т.2 и 6 съм съгласен. т.4 те прави много рисков и неликвиден - знам го от собствен опит
                    Аз лично съм скочил в дълбокото - само ЦКБ и ПИБ.
                    Засега съм доволен - +35%
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Браво хубаво си го списал Гет Офф, ама я го унагледи с твоя портфейл.
                      Аз съм го написал Тони. Поне 3 от 4-те акции, които ме интересуват, можеш да ги разгадаеш без да ги упоменавам изрично.

Коментар

• Аз се набутах точно когато почнаха да се покачват тези сладури BREF ;ATERA LAND FPP а останалите са презимували зайци SOFCOM ; SOFCOM2 ;SFTRD ; 6C4P .

Коментар

• Първоначално изпратено от наблюдаваща Разгледай мнение
                          Аз съм разпределила по равно във Химимпорт, Синергон холдинг, Биовет и Алкомет.
                          Засега само последното ме дърпа назад
                          Смени си ника , явно вече не си наблюдаваща а действаща
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Здравейте!
                            Нека да раздвижим малко темата тука. Вече при SOFIX гонещ 400 имали колеги, които преструктурираха притежаваните портфейли и в каква посока. Дано новата година да е по - добра от старата.
                            Консервативни

Каолин.
                            Енерго Про Мрежи
                            Стара планина
                            Емка/стари/
                            Доверие/стари/

Спекулативни
                            ХИМ прив ./с цел влизане на Енерго Про Продажби или Чез или Алкомет /
                            Петрол - малко за всеки случай
                            Дойче банк...търся излизане

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              И какво ще спечеля като си кажа портфейла?
                              Може някой да те копира или по-лесно да си го продадеш.

Коментар

• Картичка с образа на императорското семейство...
                                и усмивка по телефона...
                                Custodite sortem vestram

Коментар

Working...
                                X