Как анализирате финансовите отчети на избраните фирми, преди да си купите техни акции. Стига да имате желание споделете, вашите виждания и какви инструменти, използвате при техният анализ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от наблюдаваща Разгледай мнениеАми доста време само гледах, но мисля че вече мога да се включа скромно в реалната игра. Най-вече ми помага четенето на форума и пресяване точно от кой да взимам пример. Ти си един от тях, и ти благодаря.
Анти пример ми е Монти. Мисля че винаги бяга след пазара и много завижда на по-успяващите от него (нея).
Жалка картинка е, но и такива трябват за да гледаме какво да не правим
Ако скоро си ги купувала , си хванала добри цени и в по-дългосрочен хоризонт няма как да не си на печалба.....
А за писанията тук на някои да не ти пука , мислят за по-големи от пазара , нищо че той в повечето случай по-късно ги опровергава сериозно.
Затова и се налага често да си сменят никовете с които пишат.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеНай голямата ми акция (за момента обаче само) е Еларга - 45%. На средна 2.29, т.е цена на затваряне за 2012. Печалбата ми от 2.17 до 2.29 вече е капитализирана в други акции на БФБ.
Но Еларга си го отчитам отделно, понеже вложените с/ва няма да се върнат на БФБ с изкл.на очаквания профит от малко над 6К след 2 месеца.
Наскоро ликвидирах нацяло и почти 10% дял в прив.на Хима с почти 45% + и печалбата и капитала отидоха в други фаворитни за мене акции.
Понастоящем портфейла ми изглежда така :
Адсиц и дивидентни - 81%, "растежни" - 19%
= Атера - 48,2 %
= Жабоци (див.) - 11,8 %
= ФПП - 11 %
= Бреф - 6.5 %
= Софарма - 6%
= МЦХ - 4.7 %
= Неохим - 3.4 %
= Ланд - 3.2 %
= Фазерлес - 2.8 %
= Елхим - 2 %
Най вероятно печалбата от Еларга през Април пак ще се конвертира в Атерки...ма ще видим.
Фазерлес? - какво има там - не съм ги оглеждал!
Коментар
-
Най голямата ми акция (за момента обаче само) е Еларга - 45%. На средна 2.29, т.е цена на затваряне за 2012. Печалбата ми от 2.17 до 2.29 вече е капитализирана в други акции на БФБ.
Но Еларга си го отчитам отделно, понеже вложените с/ва няма да се върнат на БФБ с изкл.на очаквания профит от малко над 6К след 2 месеца.
Наскоро ликвидирах нацяло и почти 10% дял в прив.на Хима с почти 45% + и печалбата и капитала отидоха в други фаворитни за мене акции.
Понастоящем портфейла ми изглежда така :
Адсиц и дивидентни - 81%, "растежни" - 19%
= Атера - 48,2 %
= Жабоци (див.) - 11,8 %
= ФПП - 11 %
= Бреф - 6.5 %
= Софарма - 6%
= МЦХ - 4.7 %
= Неохим - 3.4 %
= Ланд - 3.2 %
= Фазерлес - 2.8 %
= Елхим - 2 %
Най вероятно печалбата от Еларга през Април пак ще се конвертира в Атерки...ма ще видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от наблюдаваща Разгледай мнениеАми доста време само гледах, но мисля че вече мога да се включа скромно в реалната игра. Най-вече ми помага четенето на форума и пресяване точно от кой да взимам пример. Ти си един от тях, и ти благодаря.
Анти пример ми е Монти. Мисля че винаги бяга след пазара и много завижда на по-успяващите от него (нея). Жалка картинка е, но и такива трябват за да гледаме какво да не правим
Това беше върховно .... четеш форума и си взела решение да влезеш в ТИМ ,ами кой форум четеш.......... защото само в една тема пет човека ти казаха че портфеила ти е шит... ....
Я кажи как ме мразят всички уважаващи форумци в твое лице....... който им преча на дребните игрички...да си продадат шиита... Бедо ,Божков ,Банев ,Тим...
Я кажи пак как съм назад в материалиа в Петрол пък ти си изкарала някой леф оттам...
Я кажи пак какъв гад е ОД пък си се набутала на "любимия" на 90 % от форума ТИМ... Що не вземеш да спрееш раздвоението си и да влезнеш в истинският си ник... вместо пет години да чакаш къде да влезеш ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеСмени си ника , явно вече не си наблюдаваща а действаща
Анти пример ми е Монти. Мисля че винаги бяга след пазара и много завижда на по-успяващите от него (нея).
Жалка картинка е, но и такива трябват за да гледаме какво да не правим
Коментар
-
Значи казвате ,не е хубаво да имаш ХИМ сега ......Е аз съм за съжаление
ХИМ от 82ст средна....И на 1.20 да изляза ,пак ще съм 50% далавера.Иначе ,викате да чакам дивиденти ...по 10-15% на година.......Ми аз ще ги взема за няколко години напред ако изляза на 1.20....Сладури сте...и доста завиждате,и доста вие яд....Имам и ЦКБ ....първо продадох една част на 90ст...за да играя на търга на ХИМа ....Ааааа забравих имам и ХИМ на 1.38 и на 1.39 от търга...В последствие купувах ЦКБ между 92 и 95 ст ....Имам и други,ама те не са важни.Добре ,че избягах от Доверие....Сега не знам според поправката в закона ,дали ОД не трябва да прави търгово...там.АТЕРА та я махнах скоро....
Че така...вие чакайте дивиденти
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеШегуваш се, нали ? Или не става въпрос за БФБ Предполагам си наясно, че тук правилата са различни ?
Но за т.2 и 6 съм съгласен. т.4 те прави много рисков и неликвиден - знам го от собствен опит
Аз лично съм скочил в дълбокото - само ЦКБ и ПИБ.
Засега съм доволен - +35%
Коментар
-
Моите - подредени по могъщество:
Златен жабок - 36.29%
Атерка - 15.98%
Любовното послание - 14.57%
Транспортната Софарма - 10.78%
Честната игричка - 5.57%
Хесовицата - 5.07%
Имотаджийската Софарма - 3.19%
Истинската Софарма - 3.11%
Буллендчето - 1.94%
Бинтаджийницата - 1.53%
Брефченцето - 1.19%
Саламаджийницата - 0.33%
Не бройкам непубличните акции, златцето, сребърцето, платинчичката, елмазите. Те като стойност превъзхождат портфейлът ми на БФБ над двойно. Кризата го направи така.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от KFC1976 Разгледай мнениеАз се набутах точно когато почнаха да се покачват тези сладури BREF ;ATERA LAND FPP а останалите са презимували зайци SOFCOM ; SOFCOM2 ;SFTRD ; 6C4P .
Коментар
-
Първоначално изпратено от KFC1976 Разгледай мнениеАз се набутах точно когато почнаха да се покачват тези сладури BREF ;ATERA LAND FPP а останалите са презимували зайци SOFCOM ; SOFCOM2 ;SFTRD ; 6C4P .
Ще лапнеш хубави дивиденти, но при ръст на пазара мисля че е хубаво да имаш и растящи акции!!!
п.с. Импе абе гледам с буквичката "С" има доста хубави парчета: СОФКОМ, СФАРМ, СФТРД, Стара планина и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеИмператорът има хубав портфейл. Личи, че човекът си разбира от работата. Материалът като цяло на БФБ е кофти, но който го умее се нагажда.
По мое мнение един портфейл трябва да има следните характеристики
1. Нито една акция на криминално проявени сега или в близкото минало олигарси и групировки. Те нямат място в нашата действителност.
2. Нито една чиста акция (ОЦК, Химко, Меком и т.н.)
3. Нито една акция на мажоритар, дискредетирал се с некоректни практики към миноритарните акционери.
4. Максимум 5 акции.
5. Поне 1 АДСИЦ.
6. Поне 2 акции от топ 10 по ликвидност.
7. Поне 3/5 от портфейла с гарантирана дивидентна доходност.
Мнението ми е препоръка единствено за спокоен сън и стабилни нерви!
Но за т.2 и 6 съм съгласен. т.4 те прави много рисков и неликвиден - знам го от собствен опит
Аз лично съм скочил в дълбокото - само ЦКБ и ПИБ.
Засега съм доволен - +35%За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеБраво хубаво си го списал Гет Офф, ама я го унагледи с твоя портфейл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от наблюдаваща Разгледай мнениеАз съм разпределила по равно във Химимпорт, Синергон холдинг, Биовет и Алкомет.
Засега само последното ме дърпа назадНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар