IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Неохим -38.6 лв-10% с таргет 45 лв.
    Корп- 84 лв -5% с таргет 90 лв
    Енерго Про Продажби- 13 лв.- 7%...- 15 лв....
    БФБ-5 %- приватизация
    73 % кеш.....
    Наблюдавани..
    ЕнергоПро мрежи под 140 лв..
    Емка под 1,5
    Ника- под 1,9
    Петрол под- 5
    БРЕФ-50 ст
    ЛАНД- 80 ст
    Елпром ЗЕМ- 3-4 лв.
    Дойче банк-
    Даймлер.

Коментар

• и аз да се изходя с моето портфейлче - ами освен 145 жабока всичко друго кеширах, имам в сметката бреф и софарма имоти на роднини малко... сега съм се хванал да скалпирам индекси с къси пък да видим как ще свърши ма ми се струва-или понеже имам кеш ми се иска- че лихвите ще се дигат и особено в бг-то ще има стагнация и дефлация, пък тогава цар кеш! но акциите определено не са толкоз изгодни колкото преди година-две, нормализираха се нещата и откъм доходност, вече над 10-15% годишно ми се струват невъзможни, времето ще покаже голям шанс имах като купувах 2010-2011 евтино, ма май свърши

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Що пък да е тайна, виж ги изброени в темата за Нисе, от юли насам.
        Както и последващите ми търговии оттогава.
        Един от малкото съм тук които го правят...нямам от какво да се притеснявам. Повечето предпочитат главно да си чешат езиците и да спамят на воля.
        може ли линк?

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
          Ако не е голяма тайна сподели имена на някои от въпросните чужди компании,под формата на CFD-та ли ги търгуваш?
          Що пък да е тайна, виж ги изброени в темата за Нисе, от юли насам.
          Както и последващите ми търговии оттогава.
          Един от малкото съм тук които го правят...нямам от какво да се притеснявам. Повечето предпочитат главно да си чешат езиците и да спамят на воля.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Eй,много сте потайни бе, никой не казва 3 седмици де се е ушил
            При мене малко изменения. Увеличих си с 1/7 основния капитал напоследък, съответно доходността ми падна от 80 на 70%. Таргета ми от дабъл профит до края на 2014 ( за 3 годишнината ми на борсата ) си остава, макар и по трудничко вече,ма не невъзможно де...ке видим
            Та, понастоящем :

= 4% кеш (отделно още 20% за екстремни случаи по пазарите)
            = 49.5% - в 5 БФБ кучета
            Хим (прив) 17%
            Атера 14%
            СФТРД 8.5%
            Бреф 5%
            Жабоци 5%

= 14.5 % - в 6 други БФБ артии, почти половината в хим:
            Хим (об), Агрия, Хес, Биовет, Фазерлес, Севто

= 32% - в 21 чужди артии. от които 1/2 в нефтени, а близо 1/3 в ЕМ компании

Очаквана средна див.доходност (обложена) за 2014 - 6.2 %
            Ако не е голяма тайна сподели имена на някои от въпросните чужди компании,под формата на CFD-та ли ги търгуваш?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              1. СФАРМ - 12%
              2. Евроинс - 12%
              3. М+С - 11%
              4. СФТРД - 11%
              5. Химимпорт - 8%
              6. АЛБЕНА ИХ - 8%
              7. Елхим - 8%
              8. БФБ АД - 6%
              9. СФИ - 5%
              10. БРЕФ - 4%

11. National Bank of Greece - 8%
              12. Raiffeisen Bank - 7%
              +++
              Забелязвам с времето портфейлите ти стават все по добри...поне от моя гледна точка

На твое място бих помислил малко за редукция (не премахване) на 2, 3 , 7 и 9 и пренасочване навън, главно към ЕМ (все още има добри потенциали там) или някои ненадути добри дивидентни ... ма ти си знайш.

Коментар

• 1. СФАРМ - 12%
                2. Евроинс - 12%
                3. М+С - 11%
                4. СФТРД - 11%
                5. Химимпорт - 8%
                6. АЛБЕНА ИХ - 8%
                7. Елхим - 8%
                8. БФБ АД - 6%
                9. СФИ - 5%
                10. БРЕФ - 4%

11. National Bank of Greece - 8%
                12. Raiffeisen Bank - 7%

Коментар

• Eй,много сте потайни бе, никой не казва 3 седмици де се е ушил
                  При мене малко изменения. Увеличих си с 1/7 основния капитал напоследък, съответно доходността ми падна от 80 на 70%. Таргета ми от дабъл профит до края на 2014 ( за 3 годишнината ми на борсата ) си остава, макар и по трудничко вече,ма не невъзможно де...ке видим
                  Та, понастоящем :

= 4% кеш (отделно още 20% за екстремни случаи по пазарите)
                  = 49.5% - в 5 БФБ кучета
                  Хим (прив) 17%
                  Атера 14%
                  СФТРД 8.5%
                  Бреф 5%
                  Жабоци 5%

= 14.5 % - в 6 други БФБ артии, почти половината в хим:
                  Хим (об), Агрия, Хес, Биовет, Фазерлес, Севто

= 32% - в 21 чужди артии. от които 1/2 в нефтени, а близо 1/3 в ЕМ компании

Очаквана средна див.доходност (обложена) за 2014 - 6.2 %

Коментар

• Браво хубав портфейл!
                    СФАРМ - добро попадение и БФБ и ... добре си
                    Да бе кои ще са кучетата?

п.с. може би СФТРД, СФИ, М+С, БФБ, АТЕРА(за последно), ...други?
                    Last edited by tony1975; 24.09.2013, 20:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от lpef Разгледай мнение
                      Здравей 15%,
                      БГ фонда е на ОББ . Него го държа за са потръгне малко, че да си избия малко загубата от 50% до момента. Взех от него на върха - 2007ма, к'во да прайш грешки на развитието, еуфория и т.н. Всички знаем какво беше тогава. Софарма ще я задържа, защото мисля да увеличавам сумата в други компании, което ще намали тежестта й. Като цяло съм за дивидентни компании, обаче тая година не уцелих Кучетата на БФБ)) Сега гледам към 2014. Поздрави и успехи.
                      Всички сме яли шамари /или поне аз така мисля/, за това недей да се къхъриш много с това ОББ. Въпросът е от тук-нататък дали то ще ти носи повече доходност от теб самия.
                      Ако мислиш да увеличаваш сумата и да я инвестираш в други компании /което не разбрах първоначално/, няма нищо лошо Фармата да си остане в този размер.
                      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Здравей 15%,
                        БГ фонда е на ОББ . Него го държа за са потръгне малко, че да си избия малко загубата от 50% до момента. Взех от него на върха - 2007ма, к'во да прайш грешки на развитието, еуфория и т.н. Всички знаем какво беше тогава. Софарма ще я задържа, защото мисля да увеличавам сумата в други компании, което ще намали тежестта й. Като цяло съм за дивидентни компании, обаче тая година не уцелих Кучетата на БФБ)) Сега гледам към 2014. Поздрави и успехи.
                        Lian4o Private Equity Fund

Коментар

Здравейте пак Да ъпдейтна портфейла - добавих 10% Софарма трейдинг, влязох с малко в АТЕРАТА. Фонд 2 тръгва нагоре покрай хубавите новини около Китай (ей ви го за инфо http://www.amundi.com/int/product/in...5623512&doc=FP ), фонд 3 е в рейндж, не са добри новините в минните компании ( http://www.amundi-funds.com/priv/pro...7594136&doc=FP ). Тези фондове са ми дългосрочни за пенсия
                          АТЕРАТА я купих като старт на Кучетата на Dow 2014, надявам се BigBear да повдигне темата за следващата година.
                          Поздрави.
                          Хубав портфейл като цяло според мен. Аз бих премахнал фонд 1 и бих управлявал сам БФБто. Също така бих намалил тежестта на Софарма и закупя други 2-3 компании.
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Ето и от мен един портфейл
                            Софарма 41%
                            Монбат 6%
                            Българска Фондова Борса 9%
                            Софарма трейдинг 7%
                            и малко фондове купувани навремето....
                            фонд 1 инвестира в БГ 3%
                            фонд 2 инвестира в Китай 14%
                            фонд 3 инвестира в златни мини и ресурси и т.н.20%
                            Поздрави и успехи
                            Здравейте пак Да ъпдейтна портфейла - добавих 10% Софарма трейдинг, влязох с малко в АТЕРАТА. Фонд 2 тръгва нагоре покрай хубавите новини около Китай (ей ви го за инфо http://www.amundi.com/int/product/in...5623512&doc=FP ), фонд 3 е в рейндж, не са добри новините в минните компании ( http://www.amundi-funds.com/priv/pro...7594136&doc=FP ). Тези фондове са ми дългосрочни за пенсия
                            АТЕРАТА я купих като старт на Кучетата на Dow 2014, надявам се BigBear да повдигне темата за следващата година.
                            Поздрави.
                            Lian4o Private Equity Fund

Коментар

• Ами: Жабоците си ги върнах, защото честно казано не миклех да продавам последната партида - пуснах поръчка на майтап, ама ми ги купиха.
                              Върнах си ги, за да попълня желаната от мен бройка, като изкарах някой лев от врътката.
                              В Трейдингите отдавна мислех да увеличавам бройката и тоже си докарах желаното от мен досега количество.
                              Бръзите мишоци ме кефят, щото са добре развиващо се дружество, а от Имотите може със спекулка да се земе някой лев, а и отчетът им ме кефи - за пръв път от ного време са на плюс - може и някое дивидентченце да падне.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Аз вчера си рисувах ново колелце, но ме домързя да го качвам.

Увеличих Трейдингите, взех малко Бръзи мишоци, тоже и Фонд Имоти малко - май друго ново няма един вид.

А, врънах си част от Жабоците.
                                Импе, направо ме кефиш. С портфейл от няколко хиляди лева въртиш непрекъснато сделки като за голям инвестиционен фонд. Учудваш ме много.
                                Как преценяваш нещата след повишение от няколко стотинки - как за тези стотинки всичко ти се променя в разчетите и решаваш да продадеш??? Ако се базираш на някаква прогноза, не мислиш ли, че самото допускане в прогнозата може да мърда с някакъв процент и от там да не сметнеш точно оценката на компанията.
                                Ама то за толкова малко как преценяваш незнам.
                                Мисля си, че не правиш никакви преценки, а караш ей така, търговия да има.

Коментар

Working...
                                X