IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По принцип не съм човек, който обяснява за инвестициите си, но сега ще направя изключение. Понеже няколко човека ме питаха за избора ми на акции, след като си пуснах портфейла, реших да отговоря тук. Първо искам да кажа, че аз съм спекулант и се опитвам да хващам и краткосрочни движения. За мен не е проблем да сменя някое конче, когато усетя че се е уморило и да се върна пак на него, когато усетя че е готово за ново препускане Една от причините да ми е така структуриран портфейла е защото смятам че тези позиции имат потенциал за поскъпване и както може да се види най-тежките ми позиции са едни от най-поскъпващите в BGBX 40 за последния месец.

Мнението не е препоръка за вземане на инвестиционно решение!
    Весело посрещане на Нова година!
    ​​​

Коментар

• Моят портфейл към края на 2021 г. е:
      A4L - 58,38 %
      BDT - 11,17 %
      SFA и SFT /общо, приблизително по равни дялове/ - 16,36 %
      MONB - 3,2 %
      BPF и BREF /общо, приблизително по равни дялове/- 4,49 %
      IMP и HRC /общо, като първото е с три пъти по-голямо тегло/ - 1,52 %
      KBG - 1,71 %
      TBS - 1,66 %
      AGH - 1,51 %
      За годината +126 % /благодарение на Алтерко/, като този резултат ми е най-добрия до момента /вероятно трудно ще го подобря?!?/. Най-зле се представи Софарма Трейдинг, като се надявам през следващата година да "навакса".
      Доста съм се поразхвърлял, но се надявам част от дружествата с по-малки тегла да ги реализирам през 2022 г. на добри цени!
      Успешна 2022 г. на всички форумци!

Коментар

• Чудесен избор Софикс, Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Така ще посрещна Нова година
          Много успехи и през 2022!

Коментар

• Така ще посрещна Нова година

Коментар

• руска лопата,
              гребло,
              мотика,
              шиник,
              АГЛИКА Безосилест, с къси осилчета на връхните 2-3 реда класчета
              Еликсир (базови семена) - 6 лв./кг без ДДС
              Илина (базови семена) - 4 лв./кг без ДДС
              Сорт Фаворит (стокова продукция), реколта 2019 г. - 1,50 лв./кг без ДДС

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

В наше село абсолютно аналогичен случай. Обаче бая по-голям %. Като допълнение GOGL, но там не са розови нещата.
                GOGL сякаш е в даунтренд, но параметрите й изглеждат добре. Може би е време за допълване или вход, с идеята, че ще възстанови до 13.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigGun Разгледай мнение

ET & DHT
                  В наше село абсолютно аналогичен случай. Обаче бая по-голям %. Като допълнение GOGL, но там не са розови нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Транспортът кои са?
                    ET & DHT

Коментар

• Първоначално изпратено от BigGun Разгледай мнение
                      Малко картинки...
                      Не е препоръка.
                      Транспортът кои са?

Коментар

• Малко картинки...
                        Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                          При мен Алтерко вече стана 30% и се притеснявам, че е много за 1 акция. Проблемът е че не виждам какво друго да взема в момента. БФБ и Доверие вече имам с по 15%. Също 11С, Импулс и Атера
                          Точно това става все по-интересно - няма нищо по-добро от алтерко в момента, дори при сегашните коиторовки
                          Предполагам, че в бъдеще Много хора ще се ощипват задето са слезли, защото са се уплашили от бързото развитие.
                          Това се среща и в добрите семейства. не е прецедент. Уорън Бъфет с години не е вярвал във взъхода на Епъл, но на стари години си призна тази грешка.
                          Искам да поздравя за смелоста всички, чиято тежест на алтерко в портфейла е сериозна
                          Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                            При мен Алтерко вече стана 30% и се притеснявам, че е много за 1 акция. Проблемът е че не виждам какво друго да взема в момента. БФБ и Доверие вече имам с по 15%. Също 11С, Импулс и Атера
                            Твоят портфейл има 1 основен минус - припокрива се с този на 90% от участниците на БФБ. Когато има хубави години като сегашната, всичко е супер, но тръгне ли даунтрендът, а той все някога тръгва, особено за Балонерко и подобните, нещата стават кървави. Питай някой, който е бил тук и през 2008, за да ти разкаже. Успех!
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• При мен Алтерко вече стана 30% и се притеснявам, че е много за 1 акция. Проблемът е че не виждам какво друго да взема в момента. БФБ и Доверие вече имам с по 15%. Също 11С, Импулс и Атера

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

Без промяна, през последната година ....
                                - За протокола
                                Но тук се споделят портфейли, не залози

Алтерко е супер компания и ми е Номер 1 в портфейла, но при теб това е залог, не портфейл. Да страхотно си го нацелил, но така не се отцелява на капиталовите пазари 20 г... все някога може да стане гаф и да се счупят яйцата в кошницата

Коментар

Working...
                                X