IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    hemilio - Нямам гаражна лаболатория но има малка компания в която участвам (нефинасово) в Сингапур и не съм работник и не правя експерименти лично.
    В метана доказано може да се вкара 30 процента водород и това не променя нищо в инсталациите за пренос, съхранение и устройствата които работят с метан.
    - А в това че ще могат да се произвеждат устройства за електролиза със 120 процента ефективност е доста вероятно.
    Нямам гаражна лаболатория но има малка компания в която участвам (нефинасово) в Сингапур и не съм работник и не правя експерименти лично.
    Като как да разбираме това изречение- нефинансовото участие в дадена компания е само с акъл/идеи, разработени до даден етап/ или труд

    И за останалото може ли да дадеш някаква друга информация- нещо линк, техническа литература/ най добре/ или по стар бг обичай ще го караме от агенция ЕЖК

    Коментар


    • hemilio - няма смисъл да се произвежда от въглеводороди, всички въглеводороди при висока температура в отсъствие на кислород преминават в газ - метан. За самия метан си има горивни клетки, като влезеш в гугъл трябва да знаеш че сърварите ползват енергия произведена от такива клетки - ел. ток, те така се захранват защото е по надеждно захранване от това от мрежата.
      Загубите при електролиза на вода с "негаражни клетки" вече са под 10%, а най високата ефективност доказана в лаболаторни условия е 120 процента дори и става чрез максималния възможен електрохимичен потенциал който е постигнат и при напрежение от 1.22 волта , по Фарадей електролизата изисква минимум 1.44 волта
      Ако говорим за реална употреба 85% ефективност е напълно възможна. Нямам гаражна лаболатория но има малка компания в която участвам (нефинасово) в Сингапур и не съм работник и не правя експерименти лично.
      В метана доказано може да се вкара 30 процента водород и това не променя нищо в инсталациите за пренос, съхранение и устройствата които работят с метан.
      - А в това че ще могат да се произвеждат устройства за електролиза със 120 процента ефективност е доста вероятно.
      Водорода е гориво за електрически коли, той не е добър за ДВГ защото като се изгаря в ДВГ азотните окиси са много. БМВ се отказаха от изгарянето му в ДВГ, имаха разработени автомобили с криогенен резервоар с втечнен водород.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Човече наистина за последно ти пиша, не знам защо се дърлиш така???

        не парадирам с диплома,ни най малко.
        това беше в отговор на обвиненията ти,че всички сме много начетени,като ползваме гугъл,а аз се защитих,че съм го учил.

        по въпроса за знанията и приложенията им в реалния живот-така е, трудно е да се реализира човек с архаичната ни образователна система.
        аз имам щастието да работя това,което съм учил,вече 17 години.

        жив и здрав.

        Last edited by hemilio; 25.11.2017, 20:24.
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
          Съгласен!
          .............

          Да, съгласен съм!
          Все е нещо!

          Преди да изпратя се прочетох и да ти кажа правичката - не разбрах ни защо си писал, ни защо ти отговарям, ама нейсе!
          Стори ми се тъпо да го изтрия

          Определено - ти си човек, комуто има смисъл да отговоря. Всъщност, постът ми е логическо продължение на предходния пост. Това, хората, които разбират материята - отдавна са отчели.

          Сега, обаче - мога да поясня, тъй като не си разбрав смисъла. Ще се въздържа от много обяснения, но ще кажа най-важното. Долу имаше спор за използването на енергията, която притежават елементите, от които е съставена водата. Химичната формула я знаем всички /дори и дипломираните химици... /. Тук обаче - колегата много точно е казал, че енергията, която ще вложим, за да получим новият вид гориво - е много по-голяма, отколкото оная, която бихме получили, а и двигателят, който ще ползва тая енергия - няма да е /още мнооого години/ - конкурентен на съществуващите - от гледна точка на разходите за своето създаване. Тоя, който е създаден вече - изобщо не може да се сравни по цена, нито по рентабилност в ежедневието ни... Това, забележи - един дипломиран химик не може да не го знае, защото -0 ако не ги знае - то той си е изгубил времето напразно в някой ВУЗ... Другият проблем е, че вече всеки влиза във ВУЗ и изкарва, защото няма кандидати да учат. Младите изчезват навън. Преподавателите във ВУЗ нямат нормативи, поради което - и заплати... Някак нещата са навързани. Думата ми беше за това, че хората в България, ако почнат виШето си - после мятат една диплома, която трябва да покаже, че те вече знаят... В действителност - повечето от хората разбират, че доста от тия само мятат диплома, но едва ли имат необходимият минимум от знания...

          Тук, както казах - нещата са навързани. Най-важното в поста ми е това, че, ако и да се получават различни видове енергия /повечето в лабораторни условия/ - то те не са приложими, а още повече - не са конкурентни - за да можем да обосновем съществуването на топлинен двигател, който да може да подмени съществуващите до сега.

          Накрая, отново ще подчертая, че тези изводи може да направи всеки един инженер, топлотехник, химик и т.н..., на който тия неща са му преподавани, той е бил обвързан и с производствени практики и изследвания, при които се е уверил в горното. За мен - да говориш, че имаш диплома - не е достатъчно условие, за да имаш знания ДНЕС. Необходимо е да можеш да защитиш всяка дума, която казваш, но не с линкове, които не коментираш и не свързваш с онова, което си учил и специализирал 4, 5 или повече години.

          Мисля, че достатъчно изчерпателно отговорих на колегата. Разбира се, че не всеки е длъжен да разбира темата тук, но с малко усилия - всеки неспециалист - би разбрал. Специалистите - по условие трябва да са наясно /и изобщо не е необходимо да размятат дипломи, за да го доказват, че са учили нещо..., това става ясно САМО от 2-3 изречения!/

          Успехи!

          Коментар


          • това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

            Коментар


            • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
              Все е нещо, нали... ))
              Съгласен!
              Има един капан, в който често попадат и истински знаещия и въобразяващия си, че знае.
              Това е капанът на високомерието и арогантността.
              Обяснението на този феномен е в полето на компетентност на хора, които по обясними причини няма да свърнат тъдява.
              Воден от тщестлавие и високо самочувствие все някой от посочените герои няма да издържи на изкушението и ще опита да завре опонентите си в разни неприятни и тесни места.
              Това със сигурност поне ще отпуши емоция и амбиция за реванш, което ще вкара сериозен ресурс в разправията и така ще се създадат условия за разриване на по-дълбоки пластове. Което само по себе си не е гаранция и достатъчно условие тези пластове действително да се разкрият, но може да стане добро начало.

              Да, съгласен съм!
              Все е нещо!

              Преди да изпратя се прочетох и да ти кажа правичката - не разбрах ни защо си писал, ни защо ти отговарям, ама нейсе!
              Стори ми се тъпо да го изтрия

              Коментар


              • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                Свидетели сме на това, как се развиват "знанията" във всички сфери в тая страна. Компетенциите се създават - изключително на базата: ако можеш да влезеш в нета, да ползваш гугъл, то ти си вече върхът от гледна точка на знанията...

                Да, щом си прочел нещо за начина на получаване на различните енергоносители - ти си върхът! Можеш да пускаш линкчетата си - без да си вътре в нещата. За теб е все едно, дали си реално участник в някаква дискусия. Пускаш си твърдението - и пращаш опонентите си за зелен хайвер... Докажете ми обратната си теза, де! Може да утре да ми говорите нещата, които сте практикували и които знаете, но с едно, единствено линкче ви доказвам, че, аз, вчерашният - зная!!!..., т.е. - че аз, вчерашният - ще ви засипя с линкчета - и ще изместя встрани темата на спора...

                Е, какво от това /питам/, ако някой от видовете енергия - ни се е сторил перспективен, АКО този вид енергия се получава /примерно/ - само и единствено в лабораторни условия?..., а АКО - този вид енергия - се получава с несъразмерно големи разходи - сравнено със съществуващите..., а АКО другите разходи по обслужването - също са несъразмерно големи - сравнено със съществуващите...

                Е, ама така ли постъпваме ние с "младите" - не не им вярваме? Ми - като вдигат пушилката, самооценявайки своите компетенции..., или пък - като правят преценката си - само защото можели да прочетан нещо в нета... Е - те за това все повече ще се обезлюдява страната - защото знаещите - постепенно ще изчезват от тук, защото ще намират признанието си навън .. Ееее, тук ще остават търсачите на линкове и... сензации... )) Все е нещо, нали... ))
                Знанията съм си придобил в университет,а не,чрез гугъл!!!
                Линкчета и четене в нета не ми е присъщо,това за което говоря съм го учил -инж.химик съм.
                по повод на постоянния ти хейт,не мисля да слизам на твоето ниво.
                всичко добро.

                п.с. годините не са от значение-нещо или го знаеш или не,или го можеш или не.

                п.с.2 пиша по темата,а ти?
                Last edited by hemilio; 23.11.2017, 14:04.
                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                Коментар


                • Свидетели сме на това, как се развиват "знанията" във всички сфери в тая страна. Компетенциите се създават - изключително на базата: ако можеш да влезеш в нета, да ползваш гугъл, то ти си вече върхът от гледна точка на знанията...

                  Да, щом си прочел нещо за начина на получаване на различните енергоносители - ти си върхът! Можеш да пускаш линкчетата си - без да си вътре в нещата. За теб е все едно, дали си реално участник в някаква дискусия. Пускаш си твърдението - и пращаш опонентите си за зелен хайвер... Докажете ми обратната си теза, де! Може да утре да ми говорите нещата, които сте практикували и които знаете, но с едно, единствено линкче ви доказвам, че, аз, вчерашният - зная!!!..., т.е. - че аз, вчерашният - ще ви засипя с линкчета - и ще изместя встрани темата на спора...

                  Е, какво от това /питам/, ако някой от видовете енергия - ни се е сторил перспективен, АКО този вид енергия се получава /примерно/ - само и единствено в лабораторни условия?..., а АКО - този вид енергия - се получава с несъразмерно големи разходи - сравнено със съществуващите..., а АКО другите разходи по обслужването - също са несъразмерно големи - сравнено със съществуващите...

                  Е, ама така ли постъпваме ние с "младите" - не не им вярваме? Ми - като вдигат пушилката, самооценявайки своите компетенции..., или пък - като правят преценката си - само защото можели да прочетан нещо в нета... Е - те за това все повече ще се обезлюдява страната - защото знаещите - постепенно ще изчезват от тук, защото ще намират признанието си навън .. Ееее, тук ще остават търсачите на линкове и... сензации... )) Все е нещо, нали... ))

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

                    За получаването на водород има и не толкова енергоемки инсталации-молекулни сита-PSA

                    А метода на Фишер и Тропс за получаване на въглеводороди е ползван още от Хитлер.

                    има много и то целесъобразни начини за добиване на чиста и евтина енергия,истината е, че на много от монополистите не им изнася и дават мило и драго да не се промени статуквото.
                    Има разбира се, но........ По надолу дадох съвет на един, ще го дам същия и на теб- направи в гаража си една водородна клетка и ще разбиеш монополистите. Все някой трябва да е първи, защо да не си ти? Ще обереш всички лаври на света

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      v_tin - просто казвам че съм добре информиран меко казано. Ти си чел подхвърлени фрази - "за да се получи водород е необходима много енергия" и това е истина, но не е проблем ако не се търси получаване на водород с по малко енергия от тази която представлява вече получения водород сиреч ако не се търси перпетомобиле, да получаването на водород с конвенционална електролиза не е перпетомобиле.
                      За получаването на водород има и не толкова енергоемки инсталации-молекулни сита-PSA

                      А метода на Фишер и Тропс за получаване на въглеводороди е ползван още от Хитлер.

                      има много и то целесъобразни начини за добиване на чиста и евтина енергия,истината е, че на много от монополистите не им изнася и дават мило и драго да не се промени статуквото.
                      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                        https://www.investor.bg/novini/444/a...-tesla-250793/
                        Наближава ли краят на Tesla?

                        Според бивш вицепрезидент на GM компанията ще фалира до 2 години, a Bloomberg изчисли, че компанията гори по 480 000 долара на час.

                        Някои ше гризнат на теслата дръжката!
                        У Тесла нямаме! Да не сме луди, то тоя гуру да не сме луди да му даваме пари. Но затова пък познавам хора, които чуят ли Елон Мъск и се "подмокрят". Защо, аз не мога да разбера.

                        Коментар


                        • https://www.investor.bg/novini/444/a...-tesla-250793/
                          Наближава ли краят на Tesla?

                          Според бивш вицепрезидент на GM компанията ще фалира до 2 години, a Bloomberg изчисли, че компанията гори по 480 000 долара на час.

                          Някои ше гризнат на теслата дръжката!

                          Коментар


                          • Tesla just unveiled its first electric semi — and it looks like a spaceship

                            http://www.businessinsider.com/tesla...gn=buffer-cars

                            Tesla just revealed its new Roadster and it's a complete game-changer

                            http://www.businessinsider.com/new-t...gn=buffer-cars

                            Коментар


                            • Tesla’s ‘Beast’ To Contribute To Downfall Of Platinum And Palladium Markets

                              Коментар


                              • v_tin - Теория на вероятностите от БАН.

                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X