Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
Вие все не сте разбрали. Хайде, не е така трудно, напрегнете съвсем малко мозъчните си клетки и се концентрирайте върху написаното долу. Това е МОЯТА ТЕЗА. Аз не искам да говоря /по вашата формулировка/ за нея, аз ДЕЙСТВИТЕЛНО ГОВОРЯ и я поддържам във всеки свой пост!
Аз защитавам вашата теза - на хора, които карате автомобили с топлинен двигател - ДВГ! Нищо повече!
Дори твърдя, че когато /И АКО!/ изобщо някога станете собственици на електромобили СЪС СЕГАШНАТА ИМ БАТЕРИЯ - това ще е свързано с много повече разходи за вас, а в същото време ще получите много по неудовлетворителни параметри в динамиката на електромобила си.
Сега се върни отново към цената, защото - ако параметрите ти са съизмерими с тия на ДВГ, то ти ще се бръкнеш с пъти повече - ако не ползваш електромобила си САМО в градски условия.
Тия неща сме дъъъъвкали... Аз само опонирам с факти тук. Най-важният ФАКТ - ДВГ и другите топлинни двигатели ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ да имат много по-големият пазарен дял в сравнение с електродвигателя, монтиран на съвременният електромобил. В тоя смисъл - влиянието на ДВГ върху пазарите ЩЕ БЪДЕ и занапред много по-съществено, отколкото това - на електромобила /което е и въпросът, около който е формулирана настоящата тема/...
А сега, Имхо, за какво искамЕ да говоримЕ, лИ?
1. Ние, Имхо, искаме да говоримЕ за жирафа, който всеки от защитниците има в гаражиТЕ СИ - т.е. - за перспективният ТОПЛИНЕН ДВИГАТЕЛ, който вие ежедневно възсядате и изминавате стотици километри с него...
В момента, в който слезете от автомобила си с ДВГ - вие почвате да защитавате тезата на шопа, че - те такова жУотно - нЕма!
2. МожемЕ да говоримЕ и по темата, а именно - КАК започнаХА настоящите електромобили да влияят на пазарите - в последните 8, или в последните 100 години. Да - те съществуват - и имат пазарен дял. Пазарният дял на електромобила е ПРЕНЕБРЕЖИМО МАЛЪК в сравнение с пазарния дял на жирафа, който всеки ден възсядате, а по някое време наминавате в тая тема, за да НИ кажете, че - "те такова жУотно - с ДВГ - немаЛО"...
3. Хайде, все пак да се фиксираме върху онова, което караТЕ, а не върху онова, което НИКОГА няма да си купите, защото няма да желаете да ви последва съдбата на Мъск - да станете милиардери... И защо, бе? Що така? Хайде, доверете му се, станете милиардери!
Да де, но за това е необходимо дупе! Слезте от жирафите си и си купете електромобили - със сегашният вид на батерията им!
После ПАК ще си говоримЕ!

Коментар