Ще го отменя, че много се увлича: В ДВГ процесите са далеч от идеалните по всички показатели. Трябва ти адиабатен, няма как... В цилиндъра тече разширение, в главата - не та, ако може да се приближат някак, нещо като изохорна част е именно в горивната камера. И, понеже ТАМ стените не се мърдат - що го питах за изохорния процес? - няма разширение, няма работа, няма мощност. Краткият отговор би трябвало да звучи „НУЛА”. И с интеграли мога ти го изкара, все същото излиза. При бензинките - ограничение „по гориво” - камерата не може да се намали прекалено, имат много по-голям т.нар.„мъртъв обем”, откъдето, и по-ниския, основно, кпд от този на дизелите. Степента на сгъстяване е колкото тази на разширение. Е, почти. Още, По-голяма площ на камерата, по-високи загуби от охлаждане през стените, по-далеч от адиабатното разширение, и т.н. Никакви ”асистенти” не могат промени двигателя на Ото. Ама хич. Както и плещенките безименни.
По другите приказки -неведнъж - съм хващал същия този безимен в логорея, и този път е просто пореден. Олива се от премного плямп. И, въпреки, че с „фараона” никаква „сглобка” не сме, много хубав въпрос зададе та, не можах да му отрека. И да не намесваме Трейдърко, казвам аз.
По другите приказки -неведнъж - съм хващал същия този безимен в логорея, и този път е просто пореден. Олива се от премного плямп. И, въпреки, че с „фараона” никаква „сглобка” не сме, много хубав въпрос зададе та, не можах да му отрека. И да не намесваме Трейдърко, казвам аз.
Коментар