IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Значи с микромодула става същото като с тръбичката

    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

      Ам ти като разбираш докъде я докара? Мъск ще идва ли в гаража?
      Като дойде, му покажи и тръбичката.

      О, и теб ще му покажа, да види, кой ме мотивира и вдъхновява.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

        Че какво да става? Матейко не разбира от техника.
        Ам ти като разбираш докъде я докара? Мъск ще идва ли в гаража?
        Като дойде, му покажи и тръбичката.

        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
          Абе с микромодула кво става
          Че какво да става? Матейко не разбира от техника.

          Коментар


          • Абе с микромодула кво става
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Накратко, да бъдеш далновиден е личен избор, нямащ нищо общо с минали финансови успехи и две и половина висши. За това умение, никой не е абониран. То се учи но, и се забравя. И в техникума, и в ТУ, ме обучаваха и изпитваха хора с безупречна репутация, познания и умения, които, не само умееха са дращят из форуми но, и да слушат, И ДА ЧУВАТ. Сред тях -удивително? - и сред своите колеги (не са един и двама), се ползвам с достатъчно уважение, за да се впечатлявам от някакъв самонавил се за "капацитет", недовършен аспирант-панаирджийски измамник.
              Last edited by Pyramid; 11.04.2021, 16:41.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                Ти с мисловни експерименти ли си правиш "откритията"?

                Сега вече всичко ни стана ясно. Приравнил си се интелектуално с тези кокошки и патки, които хвърлят боб, леят олово, гледат на кафе или лекуват коронавирус с магии.

                Още веднъж ти повтарям:
                1. НЕ ЗНАЕШ КАКВО НЕ ЗНАЕШ, и затова самооценката ти е в небесата, което добре е обяснено от Дънинг и Крюгер.
                2. Не отчиташ фактори, които инженерите по света са ги отчели при конструирането на различните батерии !!!
                3. Имаш нулев теоретичен опит, защото мразиш да четеш, и така не знаеш за постиженията, описани в научната литература !!!
                4. Имаш нулев практически опит !!!
                5. Не знаеш как се прави наука, затова и НЯМАШ НАУЧЕН ПОДХОД към натрупването на експериментални данни !!!
                6. Нямаш нито едно инженерно постижение в целия си живот. Имаш само провал след провал.
                7. Нямаш дори и проектантска правоспособност.
                8. От всеки твой постинг лъха на НЕГРАМОТНОСТ, присъща на човек, който не е прочел една книга в живота си.
                9. Всички твои постинги са с разпокъсано и несвързано изложение, което навява асоциации и за ХАОС и на мислите в главата ти.
                10. В технически аспект пишеш глупост след глупост, вместо да прочетеш в интернет каква е истината. Ааааа забравих - ти мразиш да четеш.
                11. Неще повече - скаран си с математиката, иначе след кратки изчисления можеше сам да си изясниш недомислиците в част от "мисловните ти експерименти".
                12. Въртиш се като фурнаджийска лопата. Когато ти разкрия истината за някой твой тъпизъм, и ти осъзнаеш, че е тъпизъм, веднага се извърташ като фурнаджийска лопата и започваш да твърдиш, че никога не си го казвал този тъпизъм. Да, ама той продължава да стои в постингите ти назад в темата.
                13. В темата за тръбичката 10 години подред не можа да осъзнаеш елементарния факт, че тя е икономически неефективна. Измерваше и се надуваше с температури, а не с енергии, както трябваше да се направи, за да се докаже каква е реалната икономия.
                14. В "патента" ти за тръбичката говорш за някакви тръбни арматури и отклонения, а не за икономия на енергия, както се надуваш дука във форума.
                15. Ако някой се опита да ти каже истината в очите, веднага го обвиняваш за глупав, прост ти тъп, и такива са 99% от всичките ти постинги.
                16. За таблетките с дупки не си направил нито едно сравнително изчисление, за да си изясниш поне за себе си дали наистина има някакво подобряване на един или друг параметър, или влошаваш всички параметри, което е по-вероятния сценарий.
                17. В химията си безкрайно невеж, но това не ти пречи да правиш "теоретичнчи химически открития". Визирам недомислицата ти с утъняването на електродите, и от там направата на уж 3 пъти по-леки батерии.
                18. Най-голямата ти недомислица е направата на батерия с малка площ на електродите. Ако беше сметнал техния капацитет, щеше с ужас да откриеш, че той е нищожен и е поне 1000 пъти по-малък по причина пропорционално по-малката им площ. Също така вътрешното съпротивление на тези таблетки ще е огромно пак по причина 1000-та пъти по-малка площ. При това положение защо ти е контактен електрод по цялата повърхност, след като максималните възможни токове на тези таблетки ще са милиампери. Изчисли ли го всичко това? Пардон - забравих, че не знаеш как да го изчислиш.
                Матейко, сложих ти един пръст в знак на харесване, оценявайки огромния труд. Ти си Велик. Ти знаеш. Ти можеш. Ти си Хений. Изобщо, Дънинг и Крюгер, ряпа да ядат. Само, че...
                Само дето...
                1.НАЯСНО СЪМ, какво не знам.
                2.Претенциите за "научен подход", са ТВОЙ проблем.
                3.Обичам да чета. Просто, чета други неща и гледам по различен начин И на света, И на нещата в него, И на хората. Което, НЕ ме прави по-лош. И не е твоя посрана работа. Разбира се, глупаци, винаги бързат да съдят та, кой съм аз, да ти отнемам удоволствията?
                4.Практически опит имам, за ред неща, достатъчен. Не си ти, който, да го оценява. Разбира се, важи горната точка.
                5.ИМАМ някои инженерни постижения но, ТИ НЯМАШ интелекта да ги разбереш. Не е да си лош инженер, просто, си неспособен (Бог дал-Бог взел).
                6.Моите мисли, също, не са твоя посрана работа.
                7.Проектантската правоспособност ти си я имай. На мен, не ми е била цел, не съм се вълнувал от това, нито, е задължителна. Съответно, не ме впечатляваш. И не е аргумент.
                8.Не съм бил прочел нито една книга в живота? Нима?
                9.С математиката съм, наистина, на Вие. На Математик, не съм се правил, нито, съм длъжен да бъда. Не си спомням да съм се фукал. И интеграли съм решавал за последно, преди 29 години. ТОВА, обаче, също не е Твоя посрана работа, нали, шишко? Ала мисловни и натурни експерименти съм правил достатъчно и само желанието ти, не е достатъчно да им придаде друг смисъл. Ще ти се но, НЕ СИ нито посветен, нито запознат и, затова, не можеш да съдиш достоверно. Самочувствието ти идва, както сам би се изразил, от "Дънинг и Крюгер". Самострел му казват рашките. С пушката - в собствения крак.
                10.Не е до мое "въртене като фурнаджийска лопата", дАрагой, а до собствените ти "постижения в областта". ТАМ, съм те признал за Хений и шапка ти свалям.
                11.Пак пуста "тръбичка". С нея и няколкото и прототипи, са извършени десетки и стотици експерименти, и мисловни, и натурни. Ако си бе мръднал дебелия гъз (нееднократно, бе канен) щеше да се убедиш, че всичко, е както съм изложил. Да, обаче, не аз ти мърдам гъза. Ясно е, че ТИ не осъзнаваш, кое е и кое не е "икономически ефективно" в случая но, нали никой не е съвършен, простено да ти е.
                12.Понеже, ТИ си Хеният, ТИ бъркаш простите понятия "температура" и "топлина", И -ДОТУК СЪС ЗАБЛУДИТЕ ЗА "КОМПЕТЕНТНОСТ" МАТЕЙКОВА. "Дънинг и Крюгер" довършват картинката. Ама тръгнал мен да учи да боравя с енергия. Свободно, почеши коня!
                13.И никой не е казвал, че има или е заявяван патент за "тръбичката". Объркал си се. КАКТО ОБИКНОВЕНО. Никой няма и твоята словесна инерция, обаче. И, като се разглаголи нашия, става мазало.
                14.Казване на истината в очите ли? ТЕБЕ те каних не веднъж к дваж. ТИ ОТКАЗА. ТЕБЕ ТЕ Е СТРАХ. "Казвал Истината В ОЧИТЕ. ДА БЕ, ДА.
                15.ЗА "таблетките с дупки", гледаме горната точка, и всичко става ясно. За начало, само сравних донякъде формата на микроелементите с таблетки. Не повече. Никъде не съм писал че, някой прави "таблетки". Симпатичен пореден опит за измъкване по терлици но, Матейко пак неразбрал, че се цели промяна в цялостните функционалност и потребителски удобства, базирани на определени подходи. Привеждах някои дребни сметки но, дотам. Вещият човек, преди да "съди", сам проверява. Матейко, и опит не направи.
                16.За гений в химията не съм се барал затуй, къде бърникаш, не знам.
                17.Не се правиш на дебил. Ала - воля твоя - приел съм те такъв, какъвто си.
                Last edited by Pyramid; 11.04.2021, 17:50.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Докато Матеев (ТМ) се чуди, какво да ви излъже, ви предлагам един мисловен експеримент:
                  Вземате ножица и си отрязвате от лист хартия А4, надлъжно 3 ивици и ги навивате на молив (за нагледност). Вадите молива. И проверявате ВСИЧКИ начини така " да изведете тока " от двете ивици, обхващащи средната тъй, щото, пътят му да бъде най-кратък, а сечението, през което преминава, най-голямо ОТ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ. Да се има предвид, че:
                  1.В единица обем, трябва да напъхате максимум площ, като никъде, крайните ивици НЕ СЕ допират,
                  2.Целим МАКСИМАЛНО застъпване и ма трите слоя но, дебелината на ивиците, НЕ МОЖЕ да се стреми към нула,
                  3.Радиусът на огъване , НЕ МОЖЕ да се стреми към 1 дебелина на хартията (т.к., ако тя е твърдият електролит, ще се напука и ще компрометира нашата "Велика Батерия"),
                  4.Откъм далечния от центъра край на този фишек, дължините на двата "електрода", трябва да са така подбрани щото, да НЕ се допират и двата едновременно към корпуса (който, ще трябва да наденем, без при това, да увредим контактуващия с него електрод
                  5.И Т.Н., все в ТОЗИ дух.
                  Ти с мисловни експерименти ли си правиш "откритията"?

                  Сега вече всичко ни стана ясно. Приравнил си се интелектуално с тези кокошки и патки, които хвърлят боб, леят олово, гледат на кафе или лекуват коронавирус с магии.

                  Още веднъж ти повтарям:
                  1. НЕ ЗНАЕШ КАКВО НЕ ЗНАЕШ, и затова самооценката ти е в небесата, което добре е обяснено от Дънинг и Крюгер.
                  2. Не отчиташ фактори, които инженерите по света са ги отчели при конструирането на различните батерии !!!
                  3. Имаш нулев теоретичен опит, защото мразиш да четеш, и така не знаеш за постиженията, описани в научната литература !!!
                  4. Имаш нулев практически опит !!!
                  5. Не знаеш как се прави наука, затова и НЯМАШ НАУЧЕН ПОДХОД към натрупването на експериментални данни !!!
                  6. Нямаш нито едно инженерно постижение в целия си живот. Имаш само провал след провал.
                  7. Нямаш дори и проектантска правоспособност.
                  8. От всеки твой постинг лъха на НЕГРАМОТНОСТ, присъща на човек, който не е прочел една книга в живота си.
                  9. Всички твои постинги са с разпокъсано и несвързано изложение, което навява асоциации и за ХАОС и на мислите в главата ти.
                  10. В технически аспект пишеш глупост след глупост, вместо да прочетеш в интернет каква е истината. Ааааа забравих - ти мразиш да четеш.
                  11. Неще повече - скаран си с математиката, иначе след кратки изчисления можеше сам да си изясниш недомислиците в част от "мисловните ти експерименти".
                  12. Въртиш се като фурнаджийска лопата. Когато ти разкрия истината за някой твой тъпизъм, и ти осъзнаеш, че е тъпизъм, веднага се извърташ като фурнаджийска лопата и започваш да твърдиш, че никога не си го казвал този тъпизъм. Да, ама той продължава да стои в постингите ти назад в темата.
                  13. В темата за тръбичката 10 години подред не можа да осъзнаеш елементарния факт, че тя е икономически неефективна. Измерваше и се надуваше с температури, а не с енергии, както трябваше да се направи, за да се докаже каква е реалната икономия.
                  14. В "патента" ти за тръбичката говорш за някакви тръбни арматури и отклонения, а не за икономия на енергия, както се надуваш дука във форума.
                  15. Ако някой се опита да ти каже истината в очите, веднага го обвиняваш за глупав, прост ти тъп, и такива са 99% от всичките ти постинги.
                  16. За таблетките с дупки не си направил нито едно сравнително изчисление, за да си изясниш поне за себе си дали наистина има някакво подобряване на един или друг параметър, или влошаваш всички параметри, което е по-вероятния сценарий.
                  17. В химията си безкрайно невеж, но това не ти пречи да правиш "теоретичнчи химически открития". Визирам недомислицата ти с утъняването на електродите, и от там направата на уж 3 пъти по-леки батерии.
                  18. Най-голямата ти недомислица е направата на батерия с малка площ на електродите. Ако беше сметнал техния капацитет, щеше с ужас да откриеш, че той е нищожен и е поне 1000 пъти по-малък по причина пропорционално по-малката им площ. Също така вътрешното съпротивление на тези таблетки ще е огромно пак по причина 1000-та пъти по-малка площ. При това положение защо ти е контактен електрод по цялата повърхност, след като максималните възможни токове на тези таблетки ще са милиампери. Изчисли ли го всичко това? Пардон - забравих, че не знаеш как да го изчислиш.
                  Last edited by Mateev; 11.04.2021, 11:59.

                  Коментар


                  • Докато Матеев (ТМ) се чуди, какво да ви излъже, ви предлагам един мисловен експеримент:
                    Вземате ножица и си отрязвате от лист хартия А4, надлъжно 3 ивици и ги навивате на молив (за нагледност). Вадите молива. И проверявате ВСИЧКИ начини така " да изведете тока " от двете ивици, обхващащи средната тъй, щото, пътят му да бъде най-кратък, а сечението, през което преминава, най-голямо ОТ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ. Да се има предвид, че:
                    1.В единица обем, трябва да напъхате максимум площ, като никъде, крайните ивици НЕ СЕ допират,
                    2.Целим МАКСИМАЛНО застъпване и ма трите слоя но, дебелината на ивиците, НЕ МОЖЕ да се стреми към нула,
                    3.Радиусът на огъване , НЕ МОЖЕ да се стреми към 1 дебелина на хартията (т.к., ако тя е твърдият електролит, ще се напука и ще компрометира нашата "Велика Батерия"),
                    4.Откъм далечния от центъра край на този фишек, дължините на двата "електрода", трябва да са така подбрани щото, да НЕ се допират и двата едновременно към корпуса (който, ще трябва да наденем, без при това, да увредим контактуващия с него електрод
                    5.И Т.Н., все в ТОЗИ дух.


                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Ако човек чете книги или литература от интернет, бързо бързо се научава да пише грамотно правилно, и да слага запетайките на правилните места. При тебе няма такова нещо, което е ДОКАЗАТЕЛСТВО, че през целия си живот не си прочел дори и и една книга. При това положение не знам какви претенции имаш за каквито и да било знания, след като мразиш да четеш, и поради тази причина си останал НЕГРАМОТЕН.

                      Съжалявам за голата истина, но няма как да я прикриеш. Всички виждат неграмотноста ти, а тя според Дънинг Крюгер е основна предпоставка за МАНИЯТА ТИ ЗА ВЕЛИЧИЕ. Само неграмотните и невежите имат такава висока самооценка, защото не знаят какво не знаят. Умните хора обикновено имат занижена самооценка и не се хвалят по форумите, че са открили топлата вода.

                      ПП: Боядисах в червено всички грешки и всички грешно поставени запетаи. Преброй колко са много, ако можеш да броиш. Не са ти виновни кебапчетата, а тоталнаната ти неграмотност поради факта, че мразиш да четеш. Ще ти помогна в броенето - шест правописни грешки и 7 запетаи, поставени на грешното място. Учениците в 3-ти клас се справят по-добре от тебе.
                      Когато изгубиш битката за същественото, се заяждаш за глупости. Бедният Матейко, пак се оплеска публично. Голямото Му щение, виждайки умен човек е, онзи да е със занижена самооценка тъй, щото нашият панаирджийски измамник, да може да го прилапа на 1/10 от фактическата му цена. Тъй де, някой все трябва да му произвежда СТОЙНОСТ, която, той да приХватизира тъй щото, после, Матейко да се хвали, че бил имал пари. И току напомня, че скромността била красяла човека но, забравя продължението "...ако няма какво друго да го краси." Тъй де, ако си глупав и скромно мълчиш, току допуснали, че, го правиш ... поради много акъл. Вече станаха много повече от една демагогиите и лъжите, в които, го хващаме. Чак ми е неудобно, ако го четат негови близки, т.к. да се червиш за роднина, е неблагодарно занятие.
                      Любопитно, обаче, ще е всички да видят, кое "НЕ Е ВЯРНО" , срещу кое, така избухна 'убавецът-шоуинженер в поста за хоризонталните полюси. Хората са склонни да допускат грешки и да правят глупости. Интересуват ме мотивите им. Да чуем Тариката, подменял зад кадър изделията си на панаира.
                      Last edited by Pyramid; 11.04.2021, 03:20.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                        Не, дАрагой. Нищо не е преписвано. Наблюдения са. А т.нар."грешки", са лапсуси клавиатури, щото не клеча като теб на комп, на удобно, ами съм седнал на една машина и кълва с кебапчетата по дребните сензорни клавиши. Неясно също остава, докога ще твърдиш, че очеизвадното не било съществувало и ще лъжеш бетер дърт ромлянин. И аз те хващам в грешки но, и в по-лошо, в измами. Не отива на учЕн, с две и половина висши, такава цигания.
                        Ако човек чете книги или литература от интернет, бързо бързо се научава да пише грамотно правилно, и да слага запетайките на правилните места. При тебе няма такова нещо, което е ДОКАЗАТЕЛСТВО, че през целия си живот не си прочел дори и и една книга. При това положение не знам какви претенции имаш за каквито и да било знания, след като мразиш да четеш, и поради тази причина си останал НЕГРАМОТЕН.

                        Съжалявам за голата истина, но няма как да я прикриеш. Всички виждат неграмотноста ти, а тя според Дънинг Крюгер е основна предпоставка за МАНИЯТА ТИ ЗА ВЕЛИЧИЕ. Само неграмотните и невежите имат такава висока самооценка, защото не знаят какво не знаят. Умните хора обикновено имат занижена самооценка и не се хвалят по форумите, че са открили топлата вода.

                        ПП: Боядисах в червено всички грешки и всички грешно поставени запетаи. Преброй колко са много, ако можеш да броиш. Не са ти виновни кебапчетата, а тоталнаната ти неграмотност поради факта, че мразиш да четеш. Ще ти помогна в броенето - шест правописни грешки и 7 запетаи, поставени на грешното място. Учениците в 3-ти клас се справят по-добре от тебе.
                        Last edited by Mateev; 11.04.2021, 02:09.

                        Коментар


                        • Я, да видим колко "истини" още, ще ни насипе Матеев. Ама като го знаем, как лъже и маже...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                            АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ И НЕСВЪРЗАНИ БРЪЩОЛЕВЕНИЯ !!!
                            Използване на преписани думички, сглобени в неверни изречения !!!
                            Много правописни, граматически и синтактични грешки !!!
                            Не, дАрагой. Нищо не е преписвано. Наблюдения са. А т.нар."грешки", са лапсуси клавиатури, щото не клеча като теб на комп, на удобно, ами съм седнал на една машина и кълва с кебапчетата по дребните сензорни клавиши. Неясно също остава, докога ще твърдиш, че очеизвадното не било съществувало и ще лъжеш бетер дърт ромлянин. И аз те хващам в грешки но, и в по-лошо, в измами. Не отива на учЕн, с две и половина висши, такава цигания.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                              АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ И НЕСВЪРЗАНИ БРЪЩОЛЕВЕНИЯ !!!
                              Използване на преписани думички, сглобени в неверни изречения !!!
                              Много правописни, граматически и синтактични грешки !!!
                              я да те питам нещо, дето може и да го разбираш - ако имаме соларки 10 киловата пикова, колко реално дават зимъска?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Смях, серия 2.0:
                                Пренася се вещество на електролита. От електродите-твърде малко, за да е съществено. Затова, при заряд/разряд, се променят както ЕДН, така и плътността на електролита (кога е течен) и вътр.съпротивление. Цял букет от показатели. А молярната маса на металите, изключая лития, е толкова висока, че винаги, остава за след привършване на всичкото активно и годно за пренос вещество на електролита. Именно затова, е силно нежелателно батериите да се презареждат. Едва тогава, се изтъняват т.нар."плочи" . Прочее, представете си фишек от навиваните, 18650, 32650/700, 4680. Ако ток се отнема само от единия край на фишека, средното сечение на метала, е под 1/2 от това на среза на цилиндъра (щото, има още един полюс, + сепаратор, електролит и т.н.) а средната дължина, е около 1/2 от тази на фишека. Всичко ТОВА, прави отн.високо R вътр, като ограничава максималния, безвреден за батерията, ток, респ.макс.мощност в двигателя.
                                Има и централна кухина, без електроди в нея. ИНЕРТНА кухина, без заряд и неизползваема И за охлаждане. Увеличава обема но, не и мощността на елемента.
                                Кой казваше, какво НЕ било можело да се направи?
                                АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ И НЕСВЪРЗАНИ БРЪЩОЛЕВЕНИЯ !!!
                                Използване на преписани думички, сглобени в неверни изречения !!!
                                Много правописни, граматически и синтактични грешки !!!
                                Last edited by Mateev; 10.04.2021, 22:40.

                                Коментар

                                Working...
                                X