Първоначално изпратено от Jay Gould
Разгледай мнение
Ще ти опонирам, Щото мисля, че променяш /малко по малко/ мнението си...

Самолетите летят на тия хиляди километри, както и способността им да пренасят пътници и товари - нараснаха, именно, защото се разпространи газовата турбина в тях!
Следва обаче "ИСТИНАТА"! /за "моите" хора", които все още не са се спряли на моделчето ми, както и не са ми се обадили, де..., ама аз съм търпелив - знаят ме вече...

Сега, ще разкрия част от "тайната", а вие си водете бележки...
Лесно е: вземаме едно стъпково двигателче /най-лесно ще си го представите, като се сетите за вентилаторчето на микропроцесора на лаптопчето ви.../ Вижте колко е елементарно, сега... То върти перчицааааа... Тя охлаждаааа... Колко охлажда, ли?
Не ми задавайте провокационни въпроси, защото ще се разсърдя!
Концентрирайте се върху СЪЩНОСТТА: това, стъпковото - "харчи" ток от порядъка на хилядни от ампера... Да ме поправят компетентните, защото има много такива, но се спотайват... Зная! Защо казвам "хилядни", ли? Защото една десета от ампера, при 220 волта, променлив /!!!/ ток - може да ви остави на място, с гушнат букет в ръце /ако се правим на съпротивление във ел.веригата му/... Леко лирическо отстъпление, което е и поучително /защото сега може някой да ме опровергааааава.../ Ми - рисковете на професията - му казвам аз...

Та, ето това, прословуто стъпково двигателче, което консумира НИКАКЪВ ток - защо пък /ВНИМАНИЕ!!! - същност на тезата ми/ - защо пък същото това - да не създава и подемната сила на самолета НИ???
Някой сега ще ме контрира, че той/тя/ - на такъв самолет не се качва...
Какво да им кажа на такива хора??? Едно - единствено: реакционери!!!
Как говорите, без да сте опитали? Качете се, полетете, вижте! Ама - не - на тях им било достатъчно СИГУРНО с газовите турбини, видиш ли ти... Не мислите за еко-то, това ще ви кажа аз!!!
Не е ли същото и с корабите и корабната електроцентрала, на който кораб пътуват няколкостотин круизчии...

Паниката и крясъците са показателни..., приемливи само за хората, търсачи на силни усещания...
Е, не е същото, като случаят, при който оставаш на пътя между София и Варна, де..., все ще вдигнаш на някого да те прибере, или пък - да, бе - телефона... С батерията! Ето, че батерията имала смисъл...
Да де, ама КОЯ ТОЧНО батерия?
/"моите" - вижте колко точни доводи за популяризирането, ама - що не ми се обаждате все още?... почвам да се разколебавам, да знаете..., чакам ки електромобилчето и няма да отстъпя!/
Извън горното: това - следобедното кафе било толково хубаво! Защо постоянно забравям този факт?

Коментар