IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение
    ...
    Ами не знам приятелю, но видях на филм все още прототип на спорна коля която ми взе акъла! Ускорява като Ламборгини, за същото време и без проблем качва 300 (ограничили са я на толкова ). Само два педала (газ спирачка), не вдига шум и не цапа. Батериите и бяха - много батерии за мобилен телефон събрани в куб (!!!) (изумих се, но добрите решения са лесните решения по принцип) или поне така ми се стори. Тоест, докато си спипш тя се зарежда. А мисля, че брат ми бе казал, че вече има и нови батерии, които се зареждат за минути.. въпрос на време е да излязат на пазара.
    Пък за рева не знам Малко от тази романтика ще изчезне, но ще има нова. Все едно да ни е мъчно за парния локомотив, като имаме влака стрела.
    Last edited by Jay Gould; 13.07.2010, 18:00.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Доста големи промени ще настъпят. Ще се увеличи търсенето (респективно цената) на:

1. Електричество
      2. Мед - ел. двигатели са с медни намотки
      3. Литий и всякакви други материали за литиеви батерии
      4. LED източници на светлина

Ще намалее търсенето на:

1. Течни горива
      2. Олово и оловни акумулатори
      3. Скоростни кутии, диференциали и всякакви други части и агрегати свързани с ДВГ
      4. Моторни и трансмисионни масла.
      5. Автомобилни крушки (обикновени, халогени и ксенони)
      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Jay Gould, като с грамофона едва ли. Електрическите може и да са мощни и удобни и лесно сглобяеми, но черпят ток. В случая ако не са измислили ново допълнение спрямо тежките и изтощаващи се батерии, трудно биха изместили стандартните автомобили.
        БМВ ми харесват заради водородния двигател, имат си мощност, зарежда се на водородна станция, екологичен. Да живее Германия бай дъ уей
        А за спортните автомобили, които имат тенденция единствено да стават по-леки и динамични тези с батерииките пак няма да вършат работа.
        Пък Ферари, Брабус, Мерцедес и т.н. спортни, без рев.....какви спортни автомобили ще са
        Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Не разбирам от коли, но според мен след време ще има спад в цените заради електрокарите.
          По-малко части, по бързо и евтино сглобяване, по-малко материали по-ниска цена започнат ли се масови и навлезе ли конкуренцията. Ще се появят и доста малки компании, защото сглобяването ще е много по-лесно. Едно CD например е много по-евтино и лесно за произвеждане отколкото механичен грамофон, с много му дребни и прецизни детайли. Ако големите компании не избързат, нови дребосъци ще им отхапят дял от пазара и ще стане като с IBM и персоналните компютри. Предимства - По-малко шум, по висока скорост (Един електромобил без много усилия може да вдигне 300 километра в час, докато не всеки бензинов може) и повече лукс (Няма вибрации, шум от двигателя, много части и т. н.). Просто и ефективно. Мисля си (мое мнение), че най-много до 15-20 години ще изместят бензиновите и дизеловите и ще стане като със CD и грамофона или като кинескопа и плоските екрани. Ще останат и от останалите разбира се, но или тясно специализирани, или като много скъпа гъзария. Недостатъци, все още се зареждат сравнително бавно, но мисля, че до някоя година ще решат и тоя проблем.
          Last edited by Jay Gould; 13.07.2010, 17:35.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

След IPO на Tesla, снабдяване на Toyota с прототипи от Tesla, Nissan планира да пусне на пазара Leaf през декември 2010. Пежо, Опел също гонят срокове да пуснат електрически автомобили.
            С една дума започна да мирише на много пари от авангардните електрически коли, до вчера просто прототипи.
            Отварям тази тема за да следим в нея развитието на пазара на електрически автомобили и тяхното влияние над авто-индустрията. Споделяйте тук за нови модели, цени, големи сделки, нови технически решения и т.н!
            Пари при пари отиват
          Working...
          X