Първоначално изпратено от sando1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Last edited by vmankov; 28.12.2011, 14:58.
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеПоздрави за успехите..., все пак пропускаш, че развитието на микропроцесорите - за има-няма няколко десетилетия, стана ОСНОВНО именно в последните години (от огромните ИМ, които заемаха десетки квадратни метра! площ - до сегашните микрочипове...), но не във всички области има такива темпове на развитие,..., а "защо не?" си е само едно добро пожелание, като отчитаме реалните постижения в конкретната област - на човечеството (нашето, де)......, но нищо не ни пречи да мечтаем (в процеса на работата), но да залагаме само на това?...
Коментар
-
Първоначално изпратено от topfly Разгледай мнение... цената на петрола е на рекордно високи нива, които са близо 10 пъти по високи спрямо нивата по време на руската криза от 1998-ма година!..http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеказват,че имаме запаси от газ /планетата/за около 200г-минаваме на метан
Не е далече момента когато ВЕИ просто ще се окажат по евтини и икономически изгодни!
Коментар
-
Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнениеАз мисля като теб (демек съм от лошите), но разликата ни е в тайминга . Не ме бъркай с вярващите в свръхестественото и конспирациите. Много съм далече от тях. Все пак имам средно по ДВГ и 'вишо' техническо (не че това е гаранция за нещо . Преди 10 години си мислех как след 10 години ще има 10 пъти по-производителни процесори, харчещи 10 пъти по-малко и с по-малки размери, на същата цена и днес това горе-долу е така. И на база на тоя емпиричен опит що пък да не очаквам след 10 години да има батерии с 2-3 пъти по-голям капацитет, с 2-3 пъти по-голям живот и на същата цена, което ще е достатъчно за масови градски електрички. С днешна дата е много изгодно да имаш ел. мотопед: караш 50-60 км. за някакви си 20-30 стотинки и нямаш голяма поддръжка, нямаш шум, нямаш пушеци, а и цената не е толкова голяма."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от topfly Разгледай мнениеПрав си, но това не означава, че никога няма да свърши или цената няма да му се увеличи до непоносими равнища! Повечето производители лъжат с резервите и картината е много мъглива, но има един ясен сигнал, който показва, че сме минали пика на добива на петрола! Въпреки това, че в момента сме в най-тежката икономическа криза за последните 80 години, цената на петрола е на рекордно високи нива, които са близо 10 пъти по високи спрямо нивата по време на руската криза от 1998-ма година!
Ако цените са такива по време на криза и свито потребление, какво ще стане след като излезем от кризата? Ако тренда от последните 13 г продължи до средата на 20-те години един барел нефт би могъл да стане 1000 долара. Как биха изглеждали в такъв момент всички ВЕИ?http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеЕ, те това не е сериозно - да си задаваме въпросите: Защо да не е възможно?, но кой знае?...
... Кой знае?..."знаят" го много "навързани" - казват им "науки", които много хора възприемат като някакво зло, но са наистина същността на цялата работа... Именно те обосновават същността на 2/3 от цялата работа, другото е механично сглобяване...
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеТой, петрола, свършва още от първата криза седемдесетте години. И вече 40 години все го чакам да свърши..
Ако цените са такива по време на криза и свито потребление, какво ще стане след като излезем от кризата? Ако тренда от последните 13 г продължи до средата на 20-те години един барел нефт би могъл да стане 1000 долара. Как биха изглеждали в такъв момент всички ВЕИ?
Коментар
-
Има, има разработки.
Ето една полутеоретична, полутехнологична разработка (слушал съм изказване на един от авторите):
Интеркалацията е включване на слоеве от чужди атоми между слоевете на друго вещество. Теоретично могат да се редят на едномолекулярни слоеве.
http://en.wikipedia.org/wiki/Interca...erials_science
Но даже и да се редят по 20 атомни слоя от едното и от другото вещество, имаш кондензатор с огромен капацитет при условие, че едното вещество е проводник, а другото - изолатор.
Такъв с размерите на кибритена кутия би бил бомба в твоя джоб, ако го разредиш за кратко време. Ако караш кола с него, ще забравиш кога последния път си зареждал.
Принципиално, ако се разработи тази технология, един такъв елемент няма да е по-скъп от един компютърен процесор.Last edited by vmankov; 28.12.2011, 14:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеНищо не мрънкам. Нито имам някакъв пряк интерес, нито нещо зависи от мен на къде ще отиде бъдещето. Само показвам с числа, че нещата не са розови. И електричестките коли не са нашето "спасение" от петрола. Поне засега, поради трудно решими техничестки трудности. Като свърши петрола все нещата ще се наместят някак си и ще стане "интересно". Дано сме живи и здрави и ще видим какво ще стане.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнение.... Защо да не е възможно през следващите 10 години капацитета и живота на батериите да се увеличи само 2 пъти( напълно възможно), а цената да падне(по-невероятно, но кой знае).
... Кой знае?..."знаят" го много "навързани" - казват им "науки", които много хора възприемат като някакво зло, но са наистина същността на цялата работа... Именно те обосновават същността на 2/3 от цялата работа, другото е механично сглобяване..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tstoyanova Разгледай мнениеСпоред мен всичко зависи от потреблението на човек - аз например ползвам колата за дълги разстояния веднъж или 2 пъти годишно и то за не повече от 200-300км. Ако ще се ходи по-надалеч предпочитам самолет - с всички тези откачалки по пътищата...
И така аз си ползвам колата само за да се придвижвам до работа (работя на 10-12км. и няма как да ползвам велосипед. а и нямам душ в офиса ).
За 20км дневно главно в градски условия електромобила ще е супер.
Много полезни ми бяха и скептичните мнения - за едно сте 100% прави - ако си купя хибрид и нещо съвсем нормално му се повреди - част каквато всеки автомобил има - ще ме одерат 10 кратно само защото на задния калник пише "хибрид"
Коментар
-
Първоначално изпратено от sando1 Разгледай мнениеДобре де пак не разбрах каква е твоята теза? От една страна нямало смисъл от ел. коли, от друга страна петрола щял да свърши и кво праим? Май си най-обикновен мрънкач тип "това не може да стане"
Един младеж от Хърватска направи това Докато ние само мрънкаме, хората си действат.
И още нещо. Не можеш да сравняваш сегашна петролна криза, с такава от преди 30 години. Разликата е в батериите. Колкото и недостатъци да имат, то те са много по-различни от батериите преди 30 години. Само за няколко десетилетия КАПАЦИТЕТА и ЖИВОТА на батериите е подобрен в пъти. Защо да не е възможно през следващите 10 години капацитета и живота на батериите да се увеличи само 2 пъти( напълно възможно), а цената да падне(по-невероятно, но кой знае).
Самм си е поръчал елементите от Китай и сам е направил смяната на двигателя ( с приятели естественно)..... Цената на елементите по спомен бе около 2000Е..!!!! Може и да греша, но това си спомням....
Такива осморки правеше с дъртия баварец, че ме накефи....
Коментар
Коментар