IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
    ..... мощност, ускорение /пъргавина/ и автономност...
    ... Мощност и ускорение... вече се случи това за което писах преди няколко години. Електрическите могат да са и са много по-мощни и по-бързо ускоряващи от ДВГ. Най-бързо ускоряващата кола още преди няколко г. стана едно старичко БМВ - модел от края на 80-те май, преоборудвано в електричка от сегашния собственик на хърватските Rimac Automobili.

А тук е сегашната им кола срещу Ферари - ДВГ просто нямат никакъв шанс откъм ускорение и мощност спрямо електрическите.
    http://www.mirror.co.uk/news/uk-news...er-car-8648591

Last edited by Jay Gould; 14.10.2017, 19:45.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Не бях влизал в темата и ми стана интересно, защо толкова често изплува над другите теми напоследък...

Значи, да ви кажа /въпреки че може да ме обявите за "реакционно" мислещ/ - да забравите електромобилите в тоя живот да надскочат традиционните топлинни двигатели.

Справка: химия, физика, материалознание, топлотехника и топлопренасяне, двигатели с вътрешно /и външно/ горене...

На първо време забравете за т.нар. екология, а също и за субсидиите, които са хвърлени на вятъра средства на данъкоплатците, но пък са "мотивирани" от хора, които в момента са на гребена на вълната и - които /изглежда/ - "бъкел понятие" си нямат от изброените горе науки, въпреки че може между тях да има спецове в една или друга...

Всички средства на сегашния етап в развитието на технологиите и материалите в тая посока - са хвърлени на вятъра. И така ще е, колкото и да наливат /субсидии/ в електромобилите. Традиционните двигатели ще запазят значително по-високата си мощност, ускорение /пъргавина/ и автономност, които - за да бъдат достигнати от електромобилите - последните ще си останат много по-скъпи и неконкурентоспособни, което не ще може да ги превърне в масов автомобил..., ако ще да се тръшкаме и драпаме с всички средства да ги субсидираме и да им се кланяме...

И си викам: дано не съм прав, де..., дано някой извънземен ни покаже пътя... Но, защо не познаваме елементарните достижения на науката и практиката - това не ми е ясно... Иначе - тук ще чешем езици и най-вече, използвайки толкова нашумялата думичка "екология", с която някои правят състояния..., обикновено това са и най-добре обезпечените финансово...

Коментар

• mathematician - няма субсидия чрез която бедните да не плащат сметката на богатите, ефекта от субсидиите е точно такъв.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
          Видяхте ли мерките на Норвегия към Теслите?
          Преди 2-3 дена писах почти същото, че хората ги купуват не от любов към екологията - ми щото могат да паркират безплатно из центровете на градовете, което спестява доста пари. А тук имало друг бонус - да се движиш в бус лентата.

Втората причина е, че инвазията на електромобилите започва да се отразява плачевно на градския транспорт - собствениците им имат право да се движат в бус лентите и шофьорите на автобуси твърдят, че вече им е невъзможно да спазват разписанията си.

Това също е показателно - как чрез хубавата идея за екологията, нормалните данъкоплатци подпомагат по-богатите данъкоплатци.

Противници на сегашния вариант подчертават, че от щедростта на държавата се ползват предимно богати семейства от крайните квартали, за които Tesla e обикновено втори или дори трети автомобил.

Коментар

Видяхте ли мерките на Норвегия към Теслите?
            Без особено значение, Норге има убийствени данъци за всякакви коли по принцип.

Коментар

• Видяхте ли мерките на Норвегия към Теслите?
              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Това ако стане, краят на русия и другите петролни сатрапии вече ще факт. Всеки може да има и петролна кола, но ако в града джитка с тази ел. количка от това консумацията на петрол пада поне 90%. Остават камиони и други по-големи консуматори, но там електрификацията може да стане дори още по-бързо, при маржините им на печалба и при най-малката възможност за спестяване на разходи всички ще се втурнат там ако не искат да излезнат от бизнеса.
                Ако искаш при мен има една за 5000евро на рено, дето е като скакалец с гуми, мога да те уредя за да накривиш шапката на путин и на някой от чаршафосаните. Петрола само за гориво ли се ползува?? Я се огледай у вас и в офиса и погледни колко пластмаса има- а ама и тя се произвежда от петрол https://www.google.de/search?q=%D0%B...hrome&ie=UTF-8

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  Рено-Нисан ще пускат евтина кола за 7000 долара, а и не са само те.
                  Това ако стане, краят на русия и другите петролни сатрапии вече ще факт. Всеки може да има и петролна кола, но ако в града джитка с тази ел. количка от това консумацията на петрол пада поне 90%. Остават камиони и други по-големи консуматори, но там електрификацията може да стане дори още по-бързо, при маржините им на печалба и при най-малката възможност за спестяване на разходи всички ще се втурнат там ако не искат да излезнат от бизнеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Минке ама много лесно се лъжеш бре душо.
                    Най-вероятно...

Коментар

• Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение

Eeeeee, дойдохме си на думата!!! И аз такова нещо няма да карам, пък нека ме убеждават колко било "зелено". Мислим еднакво за тези неща.
                      Минке ама много лесно се лъжеш бре душо.

Коментар

Не се пеня просто ти казвам.Не ме интересуват електрокарите.Ако някой идиот има неблагоразумието да ги произвежда тва е негов проблем аз такова нещо няма да карам.
                        Eeeeee, дойдохме си на думата!!! И аз такова нещо няма да карам, пък нека ме убеждават колко било "зелено". Мислим еднакво за тези неща.

Коментар

Не се пени де! Аз съм против всякакви субсидии, не само за ел. коли, но и за всичко. Така че и аз съм против платените от мен данъци да отиват за глупости.
                          Не се пеня просто ти казвам.Не ме интересуват електрокарите.Ако някой идиот има неблагоразумието да ги произвежда тва е негов проблем аз такова нещо няма да карам.

Коментар

Ми на тебе да не би да са ти забранили да раздаваш субсидии???Раздавай но не от данъците които аз съм платил.Пари за пиене и цигари на мангасарите нямам.На който не му харесва у градо на село въздухът е чист.И места за паркиране има и храната е чиста.
                            Не се пени де! Аз съм против всякакви субсидии, не само за ел. коли, но и за всичко. Така че и аз съм против платените от мен данъци да отиват за глупости.

Коментар

Норвежците,нито са прости,нито са бедни,субсидията се прави с цел да се насочи вниманието в определена насока,след като имат вече такова мислене,а и възможности,пътя е разчистен.
                              Норвегия опитва да ограничи купуването на луксозни електромобили

"Министърът на околната среда Видар Хелгсен заяви, че големите електромобили износвали пътищата повече, отколкото нормалните коли. Освен това субсидиите първоначално целяха да стимулират малки местни производители на електромобили, а не луксозен внос за богатите норвежци."

Коментар

Kюмюра, дървата и нафатата за печки в големите градове трябва да бъдат забранени. По-добре на тия да им дадат субсидии, отколкото да дават такива за ел. автомобили.

Само се чудя защо Дания и Норвегия спряха субсидиите, а ние тепърва ще ги пускаме. Явно пак ще върви някаква "бясна" далавера, не ще да е заради околната среда според мен.
                                Ми на тебе да не би да са ти забранили да раздаваш субсидии???Раздавай но не от данъците които аз съм платил.Пари за пиене и цигари на мангасарите нямам.На който не му харесва у градо на село въздухът е чист.И места за паркиране има и храната е чиста.

Коментар

Working...
                                X