Първоначално изпратено от mathematician
Разгледай мнение
Не мисля, че каквито и да са субсидии - са в полза на едно пазарно стопанство. Конкуренцията решава кой ще остане на пазара.
Това се знае от стотина /или повече/ години.
Е, как тогава да повярвам на умния Омир? Пък и нещата са много спорни, за да можем днес да твърдим /еднозначно/, че глупавият проумява единствено онова, което вече е станало...
Всъщност, традиционните ДВГ с течно гориво - не са спирали да се развиват. В тоя аспект - те НЕ СА "станали" има какво да се желае, което се прави - точно по отношение на разполагаемата топлина в цикъла, а и в още много други насоки... /това надхвърля смисъла на дискусията/... Съвременници сме на всичко това.
Кой субсидира ДВГ с течни горива? А, субсидирал ли ги е някой някога? И още как! Да - субсидира ги! Постоянно ги субсидира пазара! И заетите в тази област правят пари!
Накрая - изнася ли ни още един сериозен факт? Защо /например/ - природозащитниците не се фокусираТ върху ТОКСИЧНОСТТА на материалите, от които са изработени батериите за електромобилите? А сега, де! Защо се мълчи в тая посока?
Миииии - има там едни хора, които са силни на деня... Те финансират производства, политици, движения /например - екологични/, журналисти...
Ако на някого не му изнася /било то производител, политик или журналист - ми - ИМА ИЗБОР: да си стои гладен или да фалира! И нека освобождава заеманото място. Кой е този балък, който ще се примири с фалита? Няма го никъде.
Докога ще са субсидиите? Докато масово тръгне недоволството от големите данъци сред болшинството, което все пак някога ще зацепи къде му отиват парите... До тогава субсидираните производители вече ще са се ориентирали в новата област и ще подготвят журналисти и еколози, инструктирани, кое точно трябва да заклеймяват, а кое - не... /справка - токсичните елементи на акумулаторите и производствата за тях.../
Такива неща... )) /аз така, само на майтап си говоря, де - да не ме вземете "на сериозно"..., пък и нямам красноречието на Омир, който за мен е корифей, ако и да е живял преди - над 2500 години..., или пък 2800?.../... ))
Коментар