IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Човече наистина за последно ти пиша, не знам защо се дърлиш така???

не парадирам с диплома,ни най малко.
    това беше в отговор на обвиненията ти,че всички сме много начетени,като ползваме гугъл,а аз се защитих,че съм го учил.

по въпроса за знанията и приложенията им в реалния живот-така е, трудно е да се реализира човек с архаичната ни образователна система.
    аз имам щастието да работя това,което съм учил,вече 17 години.

жив и здрав.

Last edited by hemilio; 25.11.2017, 21:24.
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      Съгласен!
      .............

Да, съгласен съм!
      Все е нещо!

Преди да изпратя се прочетох и да ти кажа правичката - не разбрах ни защо си писал, ни защо ти отговарям, ама нейсе!
      Стори ми се тъпо да го изтрия

Определено - ти си човек, комуто има смисъл да отговоря. Всъщност, постът ми е логическо продължение на предходния пост. Това, хората, които разбират материята - отдавна са отчели.

Сега, обаче - мога да поясня, тъй като не си разбрав смисъла. Ще се въздържа от много обяснения, но ще кажа най-важното. Долу имаше спор за използването на енергията, която притежават елементите, от които е съставена водата. Химичната формула я знаем всички /дори и дипломираните химици... /. Тук обаче - колегата много точно е казал, че енергията, която ще вложим, за да получим новият вид гориво - е много по-голяма, отколкото оная, която бихме получили, а и двигателят, който ще ползва тая енергия - няма да е /още мнооого години/ - конкурентен на съществуващите - от гледна точка на разходите за своето създаване. Тоя, който е създаден вече - изобщо не може да се сравни по цена, нито по рентабилност в ежедневието ни... Това, забележи - един дипломиран химик не може да не го знае, защото -0 ако не ги знае - то той си е изгубил времето напразно в някой ВУЗ... Другият проблем е, че вече всеки влиза във ВУЗ и изкарва, защото няма кандидати да учат. Младите изчезват навън. Преподавателите във ВУЗ нямат нормативи, поради което - и заплати... Някак нещата са навързани. Думата ми беше за това, че хората в България, ако почнат виШето си - после мятат една диплома, която трябва да покаже, че те вече знаят... В действителност - повечето от хората разбират, че доста от тия само мятат диплома, но едва ли имат необходимият минимум от знания...

Тук, както казах - нещата са навързани. Най-важното в поста ми е това, че, ако и да се получават различни видове енергия /повечето в лабораторни условия/ - то те не са приложими, а още повече - не са конкурентни - за да можем да обосновем съществуването на топлинен двигател, който да може да подмени съществуващите до сега.

Накрая, отново ще подчертая, че тези изводи може да направи всеки един инженер, топлотехник, химик и т.н..., на който тия неща са му преподавани, той е бил обвързан и с производствени практики и изследвания, при които се е уверил в горното. За мен - да говориш, че имаш диплома - не е достатъчно условие, за да имаш знания ДНЕС. Необходимо е да можеш да защитиш всяка дума, която казваш, но не с линкове, които не коментираш и не свързваш с онова, което си учил и специализирал 4, 5 или повече години.

Мисля, че достатъчно изчерпателно отговорих на колегата. Разбира се, че не всеки е длъжен да разбира темата тук, но с малко усилия - всеки неспециалист - би разбрал. Специалистите - по условие трябва да са наясно /и изобщо не е необходимо да размятат дипломи, за да го доказват, че са учили нещо..., това става ясно САМО от 2-3 изречения!/

Успехи!

Коментар

• това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
          Все е нещо, нали... ))
          Съгласен!
          Има един капан, в който често попадат и истински знаещия и въобразяващия си, че знае.
          Това е капанът на високомерието и арогантността.
          Обяснението на този феномен е в полето на компетентност на хора, които по обясними причини няма да свърнат тъдява.
          Воден от тщестлавие и високо самочувствие все някой от посочените герои няма да издържи на изкушението и ще опита да завре опонентите си в разни неприятни и тесни места.
          Това със сигурност поне ще отпуши емоция и амбиция за реванш, което ще вкара сериозен ресурс в разправията и така ще се създадат условия за разриване на по-дълбоки пластове. Което само по себе си не е гаранция и достатъчно условие тези пластове действително да се разкрият, но може да стане добро начало.

Да, съгласен съм!
          Все е нещо!

Преди да изпратя се прочетох и да ти кажа правичката - не разбрах ни защо си писал, ни защо ти отговарям, ама нейсе!
          Стори ми се тъпо да го изтрия

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
            Свидетели сме на това, как се развиват "знанията" във всички сфери в тая страна. Компетенциите се създават - изключително на базата: ако можеш да влезеш в нета, да ползваш гугъл, то ти си вече върхът от гледна точка на знанията...

Да, щом си прочел нещо за начина на получаване на различните енергоносители - ти си върхът! Можеш да пускаш линкчетата си - без да си вътре в нещата. За теб е все едно, дали си реално участник в някаква дискусия. Пускаш си твърдението - и пращаш опонентите си за зелен хайвер... Докажете ми обратната си теза, де! Може да утре да ми говорите нещата, които сте практикували и които знаете, но с едно, единствено линкче ви доказвам, че, аз, вчерашният - зная!!!..., т.е. - че аз, вчерашният - ще ви засипя с линкчета - и ще изместя встрани темата на спора...

Е, какво от това /питам/, ако някой от видовете енергия - ни се е сторил перспективен, АКО този вид енергия се получава /примерно/ - само и единствено в лабораторни условия?..., а АКО - този вид енергия - се получава с несъразмерно големи разходи - сравнено със съществуващите..., а АКО другите разходи по обслужването - също са несъразмерно големи - сравнено със съществуващите...

Е, ама така ли постъпваме ние с "младите" - не не им вярваме? Ми - като вдигат пушилката, самооценявайки своите компетенции..., или пък - като правят преценката си - само защото можели да прочетан нещо в нета... Е - те за това все повече ще се обезлюдява страната - защото знаещите - постепенно ще изчезват от тук, защото ще намират признанието си навън .. Ееее, тук ще остават търсачите на линкове и... сензации... )) Все е нещо, нали... ))
            Знанията съм си придобил в университет,а не,чрез гугъл!!!
            Линкчета и четене в нета не ми е присъщо,това за което говоря съм го учил -инж.химик съм.
            по повод на постоянния ти хейт,не мисля да слизам на твоето ниво.
            всичко добро.

п.с. годините не са от значение-нещо или го знаеш или не,или го можеш или не.

п.с.2 пиша по темата,а ти?
            Last edited by hemilio; 23.11.2017, 15:04.

Коментар

• Свидетели сме на това, как се развиват "знанията" във всички сфери в тая страна. Компетенциите се създават - изключително на базата: ако можеш да влезеш в нета, да ползваш гугъл, то ти си вече върхът от гледна точка на знанията...

Да, щом си прочел нещо за начина на получаване на различните енергоносители - ти си върхът! Можеш да пускаш линкчетата си - без да си вътре в нещата. За теб е все едно, дали си реално участник в някаква дискусия. Пускаш си твърдението - и пращаш опонентите си за зелен хайвер... Докажете ми обратната си теза, де! Може да утре да ми говорите нещата, които сте практикували и които знаете, но с едно, единствено линкче ви доказвам, че, аз, вчерашният - зная!!!..., т.е. - че аз, вчерашният - ще ви засипя с линкчета - и ще изместя встрани темата на спора...

Е, какво от това /питам/, ако някой от видовете енергия - ни се е сторил перспективен, АКО този вид енергия се получава /примерно/ - само и единствено в лабораторни условия?..., а АКО - този вид енергия - се получава с несъразмерно големи разходи - сравнено със съществуващите..., а АКО другите разходи по обслужването - също са несъразмерно големи - сравнено със съществуващите...

Е, ама така ли постъпваме ние с "младите" - не не им вярваме? Ми - като вдигат пушилката, самооценявайки своите компетенции..., или пък - като правят преценката си - само защото можели да прочетан нещо в нета... Е - те за това все повече ще се обезлюдява страната - защото знаещите - постепенно ще изчезват от тук, защото ще намират признанието си навън .. Ееее, тук ще остават търсачите на линкове и... сензации... )) Все е нещо, нали... ))

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

За получаването на водород има и не толкова енергоемки инсталации-молекулни сита-PSA

А метода на Фишер и Тропс за получаване на въглеводороди е ползван още от Хитлер.

има много и то целесъобразни начини за добиване на чиста и евтина енергия,истината е, че на много от монополистите не им изнася и дават мило и драго да не се промени статуквото.
                Има разбира се, но........ По надолу дадох съвет на един, ще го дам същия и на теб- направи в гаража си една водородна клетка и ще разбиеш монополистите. Все някой трябва да е първи, защо да не си ти? Ще обереш всички лаври на света

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  v_tin - просто казвам че съм добре информиран меко казано. Ти си чел подхвърлени фрази - "за да се получи водород е необходима много енергия" и това е истина, но не е проблем ако не се търси получаване на водород с по малко енергия от тази която представлява вече получения водород сиреч ако не се търси перпетомобиле, да получаването на водород с конвенционална електролиза не е перпетомобиле.
                  За получаването на водород има и не толкова енергоемки инсталации-молекулни сита-PSA

А метода на Фишер и Тропс за получаване на въглеводороди е ползван още от Хитлер.

има много и то целесъобразни начини за добиване на чиста и евтина енергия,истината е, че на много от монополистите не им изнася и дават мило и драго да не се промени статуквото.

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                    https://www.investor.bg/novini/444/a...-tesla-250793/
                    Наближава ли краят на Tesla?

Според бивш вицепрезидент на GM компанията ще фалира до 2 години, a Bloomberg изчисли, че компанията гори по 480 000 долара на час.

Някои ше гризнат на теслата дръжката!
                    У Тесла нямаме! Да не сме луди, то тоя гуру да не сме луди да му даваме пари. Но затова пък познавам хора, които чуят ли Елон Мъск и се "подмокрят". Защо, аз не мога да разбера.

Коментар

• https://www.investor.bg/novini/444/a...-tesla-250793/
                      Наближава ли краят на Tesla?

Според бивш вицепрезидент на GM компанията ще фалира до 2 години, a Bloomberg изчисли, че компанията гори по 480 000 долара на час.

Някои ше гризнат на теслата дръжката!

Коментар

• Tesla just unveiled its first electric semi — and it looks like a spaceship

http://www.businessinsider.com/tesla...gn=buffer-cars

Tesla just revealed its new Roadster and it's a complete game-changer

http://www.businessinsider.com/new-t...gn=buffer-cars

Коментар

• Tesla’s ‘Beast’ To Contribute To Downfall Of Platinum And Palladium Markets

Коментар

• v_tin - Теория на вероятностите от БАН.

D.Y.F-091066

Коментар

• Ей на от тук може да ги зареждате и астумбилити и камионите и всичко каквото се сетиш дори винтоверта

Проектът за АЕЦ "Белене" може да бъде жизнеспособен и печеливш. Това се разбра на представянето на доклада на БАН за изграждането на Втора атомна.

Учените от академията трябваше да проучат всички варианти за бъдещата енергийна мощност и да изработят технико-икономически анализ по поръчка на Българския енергиен холдинг.

Днес в сградата на академията на площад Народно събрание в присъствието на енергийния министър Теменужка Петкова бяха представени основните изводи от разработката, която се оказа, че е в обем от 1000 страници.

Оказва се, че пълният текст на анализа няма да бъде публикуван, а само резюме от него ще бъде качено на сайта на БЕХ.

Какви са основните изводи на учените от БАН:
                              До 2040 година в региона на Балканския полуостров ще има недостиг на енергийни мощности, който може да се окаже и доста остър при въвеждането на по-строги евронорми за декарбонизация на енергийните производства.

Закупените за близо 1,2 милиарда лева от руската "Росатом" реактори за АЕЦ "Белене" на практика са непродаваеми без значителна загуба на стойност, тъй като са изработени конкретно за централата у нас, а и сделка е невъзможна без съгласието на производителя.

Цената на електроенергията ще нараства, но е трудно да се изчислят реалистични стойности за толкова дълъг период от време.

АЕЦ "Белене" би бил изгоден в две трети от проиграните варианти при цена на строителството до 10,5 милиарда евро

Удачният вариант е новата АЕЦ да е със съвместно участие на държавата и външен инвеститор като основната част от средствата (поне 70 процента от парите) бъдат привлечени като нисколихвени кредити (лихва под 4,5%).

Коментар

• Here Are Eight Things to Watch For in Tesla’s Big Rig Reveal

Elon Musk lifts the veil Thursday on an electric truck aimed at killing the diesel engine.

https://www.bloomberg.com/news/artic..._medium=social

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-11-15/what-tesla-s-semi-truck-must-do-to-seduce-truckers
                                Last edited by Innocent; 16.11.2017, 15:42.

Коментар

Working...
                                X