IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

    Ako iskaш да помогнеш дай направо линка. Ако не можеш- не искаш- няма нужда от коментар
    Така и не чух от теб дали тоя вариант е приемлив за сина ти. Българска работа - "дай ми пари, акъл не ща" хахахаъха, не си мръднал грам от Варна и Аксаково.

    https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...l?id=342912694

    Колата уви - е в Италия в дилършип, щото немските (и холандските) ще те дерат двойно ако могат. По принцип Цитрото не е мислено да си го купуваш от дилъра, а да ти го доставят - така че от цяла ЕС става. За тях НЯМА ТЮВ и се карат като мопед с малките номера и документа за съвместимост с евро-стандартите.

    Опела го има за демонстрация по дилърите, иди, седни, реши - и си поръчай Цитрона.
    Last edited by redcretin; 10.04.2022, 12:59.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

      Е, ако за малко, знаем, ти имаш. МНОГО МАЛКО.
      Прошляци по бариерите пък въобще къде се слагате Не е случайно, че сте стигнали дотам.

      Коментар


      • v_tin, ако искаш да имаш електромобил вземаш едно такова Рено Зое с отстъпка 70% от цената, 40к.километра въобще не са никакъв пробег, човека дето само го е платил, той колата не я е карал и си му поправяш батерията. Другия вариант е да си щупиш като него, предишния му собственик електромобил и с този електромобил ще се случи същото което му се е случило на него, като нямаш гараж - работилница в която да поправиш батерията ти този електромобил няма да го караш много дълго време и накрая ше го изхвърлиш както е направил той. Не съм виждал автомобили от тези с ДВГ които да са с толкова малък пробег и на такава възраст, обикновенно хората като ги купят още първата година им навъртат много километри, много електромобили паметници се продават на нищожен пробег. Ако е да си начешеш крастата вземи едно такова, сложи му нова батерия за 5 хиляди евро, но ме съмнява че това няма да е ремонтирана батерия също, но поне ще е голяма, едва ли ще и ползваш постоянно големия капацитет..но каквото..такова са казали хората. Странно е че се субсидират електромобилите след като са такива недоделки и пълна пародия.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

          Ся ако имаше малко мозък - щеше да откриеш на линка ми Цитро Опела и преди съм писал че е оскъпено копие и не го препоръчвам.
          Ako iskaш да помогнеш дай направо линка. Ако не можеш- не искаш- няма нужда от коментар

          Коментар


          • 6-7 на 100км пробег е нормален разход на електроенергия за такъв тип превозно средство, което се движи на колела и с тези свои функции за транспорт. 17 на 100 е прекалено много, три пъти повече от това което може да бъде.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • https://www.enders-automobile.de/lp-...SAAEgIGEvD_BwE - ето един електромобил, който е по евтин от автомобил с двг казват в Германия, понеже за там ставаше въпрос. Разхода на ток е голям, както е голям на Тесла, на Фолксваген..Електромобилите имат по голям проблем с трансмисията отколкото с батериите, това нещо с мотор в колелата намалява разхода на ток, но се повишава подресорната маса на колелата, ако става въпрос за стандартните мотор колела, сега има нещо ново - мотор колело на Дуюнов с асинхронни двигатели които са по леки като тегло и не се използват и постоянни неодимови магнити. Рекуперацията им е управляема много по прецизно, защото го няма това нещо електромотора ако не се подава към него енергия веднага да започва да действа като спирачка, т.е. движението по инерция се улеснява грубо казано и от там по нисък разход на енергия. Защото не става да се слагат огромни и по тежки батерии и разхода на ток да е висок, и цената се повишава съответно електромобила става по недостъпен за хората. Ето тази Мазда има 35 киловатчасова батерия и ако разхода е под 10 киловатчаса на 100, тя ще може да изминава с толкова ток 350км, а тя не може да измине 200. Много са зле тези електромобили, като добавиш че батерията трудно се обслужва, ремонтира и това че изразходват много ток и се налага да им поставят тези тежки батерии..това нещо е форма на електромобилен фанатизъм.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Другарете нещо ги няма гледам.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  v_tin, сега за момента ако говорим и имаш възможност за ремонт на батерията цената на това рено на само 40 000 км..е подарък и китайска електричка ще ти излезе в пъти по скъпо. Просто имаш ли възможност за ремонт на батерията вземаш едно такова и си свиркаш, но без да се изравнят и раздвижат отделните клетки на старата батерия тя няма да заработи. Ако си вземеш електричка редовното каране е просто задължително и задължително на бавно зареждане и разраждане продължително, не знам колко ще изкара една батерия от тези ако я експлоатираш грамотно, но може да се окаже че много..много. Сега друг е проблема че и самите коли още не са конфигурирани правилно и харчат и много ток, скоро попаднах на едно нещо направили са хората мотор - колело с асинхронен двигател, ще харчи поне с една трета по малко ток електромобила. Но това е което е налично на пазара.
                  Дали да напомним, на нЕкои дрогаре, коя система силно улеснява тази поддръжка на батериите, че не вдяват?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                    Ся ако имаше малко мозък - щеше да откриеш на линка ми Цитро Опела и преди съм писал че е оскъпено копие и не го препоръчвам.
                    Е, ако за малко, знаем, ти имаш. МНОГО МАЛКО.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                      https://www.youtube.com/watch?v=D2MctFutTH0 - 10.20 минута - 7990 ewro za bazis вариант
                      Opel Rocks-e: 2€ auf 100km & Kaufpreis wie ÖPNV Ticket! Wirklich?
                      Ся ако имаше малко мозък - щеше да откриеш на линка ми Цитро Опела и преди съм писал че е оскъпено копие и не го препоръчвам.

                      Коментар


                      • https://www.autonews.bg/elektrichesk...hilyadi/3/3411 , 6-7к евро пишат и 5.5 киловатчаса батерия стига за 75 км, макс.скорост 45 кмч. Нов Хюндай за 7к евро има ли ?
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Това което съм гледал е било кабинен ролер- електрически и на тези им слагат печки и ги карат и през зимата. Но като им погледнах цените и ми се изправиха керемидите. На същата цена или по малко си кипих хюндая и досега съм му врътнал 20000км за година. Тези пичи въшки няма как да изкарат толкова посмъртно

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

                            Епа 17 км в посока са 20 минути с велосипед, ти инвалиди ли отглеждаш?
                            Не го слушай Ботя, той е виждал такива колици през крив макарон - и не може да брои до 4
                            Аз писах какъв е бонуса от това коле - на практика нула разходи по него, докато му е жива батерията. На синковеца ти като му платиш 10 години само застраховки и данък за друга кола - ще си по-назад

                            https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeu...n/citroen-ami/
                            https://www.youtube.com/watch?v=D2MctFutTH0 - 10.20 минута - 7990 ewro za bazis вариант
                            Opel Rocks-e: 2€ auf 100km & Kaufpreis wie ÖPNV Ticket! Wirklich?
                            Last edited by v_tin; 10.04.2022, 00:06.

                            Коментар


                            • v_tin, сега за момента ако говорим и имаш възможност за ремонт на батерията цената на това рено на само 40 000 км..е подарък и китайска електричка ще ти излезе в пъти по скъпо. Просто имаш ли възможност за ремонт на батерията вземаш едно такова и си свиркаш, но без да се изравнят и раздвижат отделните клетки на старата батерия тя няма да заработи. Ако си вземеш електричка редовното каране е просто задължително и задължително на бавно зареждане и разраждане продължително, не знам колко ще изкара една батерия от тези ако я експлоатираш грамотно, но може да се окаже че много..много. Сега друг е проблема че и самите коли още не са конфигурирани правилно и харчат и много ток, скоро попаднах на едно нещо направили са хората мотор - колело с асинхронен двигател, ще харчи поне с една трета по малко ток електромобила. Но това е което е налично на пазара.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Това Рено е също с малък пробег като тази Мазда от видеото, но тези хора са доволни и си пътуват в България и на голямо растояние. Ако има желание човек може да си сглоби една 10 киловатчаса батерия, която да се поставя в багажника и да те измъква от изненади със зарядни станции, примерно някъде има проблем и си продължаваш до следващата. Но най важното е че нищо му няма на батерията, просто не са направени батериите удобни за обслужване, това нещо е защото не са специално за електромобили замислени.така както са с навързани единични елементи външно модулите по скоро са на ниво - направи си сам, затова са и тежки още повече, а и скъпи.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X