Не знам какво мислите но тази работа с електромобилите не е никак добре, един електромобил да се произведе генерира емисии на въглероден диоксид колкото един автомобил за 120 хиляди километра, а тези последно поколение автомобили с много нисък разход на гориво генерират същите емисии за 150 хиляди километра. Така се получава че производството на един елктромобил на практика означава авансово емитиране на емисиите, които би генерирал един автомобил за 7 -8 години. Смяна на автомобилите с електромобили означава да се генерират огромно количество емисии въглероден диоксид и неизбежна промяна на климата. Лошото е че индустрията е на въглища, тока за нея се генерира от въглищни централи, а те са много мръсни и с ниска ефективност, ако работят в режим при който производството им трябва да се намалява или увеличава за определени часове от денонощието тяхната ефективност не достига и 30%. А да се произвежда ток с такива централи и да се зареждат батериите на елктромобилите е престъпление, защото ДВГ на съвременните автомобили са с КПД 35 - 40 процента, т.е. много по ефективни са от въглищните централи които са с 35% но реално като стигне тока по мрежата се губят поне още 5% и при бързо зареждане още 20% от него.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеPyramid, те ако имат евтино съхранение на енергия - е ре пе тата, ще им купят всеки ват. Проблема е чисто технически, да кажем другите проблеми са решими, но техническия проблем остава.
Коментар
-
Pyramid, те ако имат евтино съхранение на енергия - е ре пе тата, ще им купят всеки ват. Проблема е чисто технически, да кажем другите проблеми са решими, но техническия проблем остава.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Хахахаха, че ти си bankrupt before investing in solar panels
Накратко, ако мислиш че, си ме ухапал, в грешка си. Точно в момента, финансово, съм по-добре от всякога досега.Last edited by Pyramid; 11.07.2022, 23:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
и в шепи ли ще го съхраняваш?
According to the German federal government, hydrogen consumption as of June 2020 was approximately 55 terawatt-hours. By 2030, the German government expects hydrogen demand to increase to around 90 to 110 terawatt-hours. By 2030, German green hydrogen production capacity is expected to increase to 14 terawatt-hours.
https://www.bakermckenzie.com/en/ins...rawatt%2Dhours.Last edited by X_Y; 11.07.2022, 22:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Ще си правят водород, затова го наричат зелено гориво бе ондзиLast edited by X_Y; 11.07.2022, 22:59.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
ХА! Интересен ми е коментарът на Матеев. И да му благодаря отново, дето ме възпря някога да се набутам и аз.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Аз питах друго - дори при 2,5гв има 2гв на вятъра. Какво ще се случи като има 20гв инсталирани дали 18 или 19гв ще са неработещи?
При потребление от 3гв лятото и 6гв зимата с редки пикове до 8 по празниците.
Къде ще си ги врът излишните поне 18 гигавата (от 20)?
Коментар
-
bota156, да ти кажа, не им пука защото бизнеса е да се инсталират. По принцип нестабилен источник на електричество не е за никаква мрежа, за която основното изискване е да осигури 24 часа в денонощието постоянно ток.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеMateev, при 2.5 гитавата инсталирана пикова мощност в мрежата постъпили 0.5 в слънчев ден. Това беше казуса който друг човек описа, и питаше защо така се получава на практика.
При потребление от 3гв лятото и 6гв зимата с редки пикове до 8 по празниците.
Къде ще си ги врът излишните поне 18 гигавата (от 20)?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Mateev, при 2.5 гитавата инсталирана пикова мощност в мрежата постъпили 0.5 в слънчев ден. Това беше казуса който друг човек описа, и питаше защо така се получава на практика.Last edited by supertrader; 11.07.2022, 20:00.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Има едно нещо, което се нарича Слънчево-енергиен одит. Едно време правихме такива на всяка една централа още на етап предпроектни проучвания. В този одит има както прогнозно електропроизводство, така и подробна финансово-икономическа обосновка. Говорим за документ от 70-80 листа хартия, в който има както подробни изчисления, така и подробни обяснения на всеки един аспект от електропроизводството. И трябва да ти кажа, че сега от позицията на бъдещето вече смело мога да твърдя, че нямам направен от мене одит, в който преди 15 години да съм сбъркал в прогнозите на електропроизводството с повече от 7-8%.
Last edited by X_Y; 11.07.2022, 19:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеМислех че съм обективен. Та те сравняват тяхната покривна централа колко произвежда в сравнение с производството на голяма централа на фирма която се намира на 50 км от тях. Сравняват произведената енергия спрямо инсталираната мощност, за единица инсталирана мощност, тяхната централа не произвежда и 20% от енергията която произвежда същата мощност но във фирмената централа. Мисля, че това е подвеждане на инвеститори, просто жертви на измама - инсталирай соларни панели и ги свържи с мрежата и ще печелиш. Някои ще спечелят много, други ще загубят и ще фалират.Last edited by Mateev; 11.07.2022, 19:05.
Коментар
Коментар