Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електрически автомобили - как започват да влияят на пазарите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Aко съм жив ще си спретна фитнес в гаража
Предполагам че с масовото навлизане на автономни коли ще се наложи неавтономните бързо да отидат за скрап най-малкото поради съображения за безопасност. Много по-лесно е да се поддържа система от автономни, свързани автомобили без добавяне на непредсказуеми фактори като шофьори. Да не говорим че за известен процент от населението е най-добре никога да не управлява тежки машини. Най-вероятно данъците и глобите ще бъдат основни стимули за промяната.
Коментар
-
https://youtu.be/kNlhcLYcr2I
На Тесла новата джипка. Много странен дизайн, нещо като от футуристичен филм от 90те. Ако летеше щеще да изглежда на място в Блейд Рънър да речем.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Няма спор за това.
Но става въпрос за друго. Например като си излъгал жената че ще работиш до късно, а отидеш да се нажабуркаш с приятели, автономната кола ще ти помогне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеНикой освен мен не може да знае как най добре да управлявам колата си. Освен жена ми разбира се.
Но става въпрос за друго. Например като си излъгал жената че ще работиш до късно, а отидеш да се нажабуркаш с приятели, автономната кола ще ти помогне.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеНикой освен мен не може да знае как най добре да управлявам колата си. Освен жена ми разбира се.
Коментар
-
Aко съм жив ще си спретна фитнес в гаража
Предполагам че с масовото навлизане на автономни коли ще се наложи неавтономните бързо да отидат за скрап най-малкото поради съображения за безопасност. Много по-лесно е да се поддържа система от автономни, свързани автомобили без добавяне на непредсказуеми фактори като шофьори. Да не говорим че за известен процент от населението е най-добре никога да не управлява тежки машини. Най-вероятно данъците и глобите ще бъдат основни стимули за промяната.
Коментар
-
Е нямаш аргумент. И сега има неща които се самоуправляват в домовете на хората. Например хладилниците. И то не от вчера.
А за автомобила - ми на пръв поглед отпадат голяма част от такситата. Например пийвате някъде, и вместо да чакаш за такси извикваш колата си, качваш се на задната седалка, и право в къщи или на следващото парти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Не само това но и голяма част от паркираните коли ще изчезнат и ще се разтоварят много градовете.
Коментар
-
Е нямаш аргумент. И сега има неща които се самоуправляват в домовете на хората. Например хладилниците. И то не от вчера.
А за автомобила - ми на пръв поглед отпадат голяма част от такситата. Например пийвате някъде, и вместо да чакаш за такси извикваш колата си, качваш се на задната седалка, и право в къщи или на следващото парти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Няма как да има по-тъпо нещо от самоуправляващ се автомобил.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Добре. Не ми се влиза в темата, но мога да ти дам идея. По същото съоражение по, което доставяш топла вода през зимата можеш да доставяш студена вода от Дунав през лятото. Така "парното" не само ще топли, но и ще охлажда софиянците
...И т.н. А това, че до днес, никой не бил го правиш още, не е Довод.Last edited by Pyramid; 22.11.2019, 16:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ами не. Запозна ли се с числата? С принципите? Искаш ли икономически изгодно топло, или?
Коментар
-
Oчевидно стандартите ни за тъпота се различават, но това не е важно. Важното е че появата на такива автомобили за много кратко време ще съкрати автомобилния парк. Не знам с колко точно но да останат 10% от съществуващия ми се струва реално.
Коментар
-
Вярвам ти, но аз говоря за автомобили. Иначе има и по-големи тъпотии. Примерно, да закараш топла вода от Козлодуй до София.
Коментар
Коментар